Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 17.09.2004, 18:14
eniskaya

Standard Yalan söylüyorsun bile bile

yalan söylüyorsun......

Yasar ve Süleyman Hocalar, namazin Kuranda 3 vakit ve Resul uygulamasiyla 5 vakit Islam fikihinda ve uygulayisinda sabittir, dediler.

Eger sen 5 vakit namazi 3 e indirdiler diyorsan resmen serefsizlik ve iftira ediyorsun. Adamlar nerede dinde mevcut olan 5 vakit namazi 3 e indirdiler...... fesuphanellah....

Gecenlerde sana namazin 3 vakitini vahyide gösterdim ve senden diger 2 vakiti rica ettim........

Cevabini dahlen bekliyorum........ bu demek degildirki 5 vakit namaz 3 e indi.... bunu ancak dinden uzak ve herhangi bir ideolojiye ibadet eden kisiler söyler....

Dedigim gibi, din sosyo-kültürel ve genelbilgide ehliyet ister.

Ne demisler HURAFET ERKEN KALKAR.....
Sen ve senin gibilerin suyu kaynadigi icin, son nefesinizi veriyorsunuz..... artik sizleri kimse takmiyor, cünkü Kuran disi konusan kisiyi ne Allah nede insanlar takar.
Alt 17.09.2004, 18:26
eniskaya

Standard Erdogana tesekkürler

Her zaman demisimdir, Kralin hakkini Krala verelim.....

Bence bir din azmani olan Basbakanimiz, ama ayni zamanda son yillarin en önde gelir Politikacisi, Zina olayinda Avrupaya gereken resti cekti ve beni bir Türk vatandasi olarak bir kez daha hem gururlandirdi hemde devletimizin pasif ise yaramaz bir tutum icinde olmadigini gösterdi.

Zina olayi TR de bir türlü sonuca baglanmazken, Avrupa TR ye baski yapma pesindeyken Tayip Erdoganin cevabi herkesin tahmininden daha serk ve etkili olduki, bunu ben ZDF de Haberlerdede gödüm.

"Kimse içişlerimize karışmasın, Bizim için Avrupa Birliği de olmazsa olmaz değil" sözleri cok yanki yaratti.

Evet Avrupoa olmazsa olmazlarimizdan degil..... zaten icinde degiliz ve bu yil Türkiyeyi hemen hemen bastan basa gezdim... artik bazi seyleri kirdik, bazi seyler öldü artik.... din yobazlarini ve diger üc kagitcilar can cekisiyor, TR artik demokratik hür kimligini kabul etmis durumda, artik bundan sonrada ne bir diktatorun nede bir mahlukat kara Hocanin emrine gireriz.......

O yüzden kendi isimizi kendimiz yapacak alt yapiyi ancak elde etmis bulunuyoruz, nasil Rusya Amerikaya fazla konusmamasi icin uyardiysa, ayni uyariyi TR AB ye gönderdi.... kimse kimsenin örf ve adetlerine karisamaz, ancak bunlar UNO da kabul edilen insan haklarina aykiri düserse......

Selamlar
Enis
Alt 18.09.2004, 00:11
unknown

Standard 1.

1.Hicbir sey kendiliginden olmayacagi icin Allah´a inaniyorum ama “dinlere, peygamberlere, ahirete inanmiyorum “ Dinlerce ahiret varligi nasil inandirilir!!
Örnekler : Ögrenci ama ögretmene, derse,imtihana inanmaz gibisi /Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar/doktora inaniyorum ama recetesine inanmiyorum /(düz sirf Allah´a inanala)
2.Herseyin yaraticisi olan Allah insan denilen bir makina yaratmis basibos birakmamis yanina dinleri ve en son tarifesini (Kuran´i) göndermis.
Örnekler: Ögrenci derse ve ögretmeni ciddiye alirsa imtiani da basarili bir sekilde verir / Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar hey hüce tanri senden büyügü yok denir/doktora inaniyorum ve recetesinide ac, tok veya sabah aksam icilecegini birertane suy la ic sütle icme gibi tarifesine benzer.
(Allaha ve Kuran a inanlar)
3.BigBang yani gezegenlerin ilk harekat zamaninda kimin eli vardi dersiniz? Allahin mi yoksa gezegen dogusunu ve gezegen yutulusunu (kara deliklerde) kim uzaktan tuslara basiyor dersiniz ?Gezegenler dogasi desek buna kabul edermisiniz? Dünya günesin etrafinda döne döne (gezegenler dogasi) bilim adamlari dünya triyard zamaninda basliyorlar canli yasama iklimin katkisiyla ilk adimlar.Insan oglunun dogasi da su anki vaziyet.iklimi hic unutmuyorz bua rada tabi en büyük bir katkisi.
Örnekler: Ögrenci zaten arastirma dünyasinda, 10 aylik bebeklere bakalim kellerine degisik bir cingirdak alinca uzun bir süre bakip ne oldugunu düsünürler-elinden attiklari zamanda sesini duyunca gözleri acilir ses cikiyormus kendisi bulmus gibi sevinir (saglikli Insan dogasi). Fen nekadar ilerlerse ilerlesin insanlar bir karincayi, bir kusu,bir arpa tanesini yaratamazlar – karinca kus iklimin katkisinla olusmus iklim dogasi. doktora inaniyorum ama recetesine inanmiyorum – nice hastaliklar kendiliginden gecici kisisel saglik durumuna göre.

Devamini baska zaman enis
Yinede saygilarimla
Alt 18.09.2004, 01:12
eniskaya

Standard Kafani fazla yormana gerek yok

is sandigindanda daha basit.....

Kuran söyle diyor, Bakara 62

Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve Sabiiler; bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve iyi bir amel işlerse, elbette bunların Rableri yanında mükafatları vardır. Bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun da olmayacaklardır.

Bu ve Maide 69 u Islam dininde uzamanlar söyle yorumluyorlar....

Yani her kim Allaha ve Ahiret gününe inanir ve Allah yolunda Salih Amel islerse, müslüman sayilacak ve cezasini cektikten sonra cennete girecektir...

Bilki Allahin dini yoktur, onun icin Salih Amel ve ibadet ön plandadir.....

Yani senin Allaha inanman en baslangici, ve simdi Salih Amel islemelisinki Allahin insanlara vaad ettigi cennetlerden iyi bir tanesini kapasin.... Kuranda 8 cennet var, Adn Cenneti, Cenneti Rana...etc....
Her biri kademe kademe... kimin daha Salih Ameli üstse o daha iyisine gider... das ist kalr....

Kuranin gercek Allah kelami oldugunu isbatlamak cok kolaydir.....

Sen bir insan olarak herhangi bir olaya evrensel cercevede bir cevap ver ve bu cevap Kuranda herhangi bir sekilde düzenlenmemis olsun......

Eger üretebilirsen ?????
Alt 18.09.2004, 10:22
unknown

Standard enis ahret i anlamini önce ögrenmeni

isterdim Arapcadan gelen bir kelime dinsel inanclara göre,insanlarin öldükten sonra dirilip (ruhun) sonsuza degin kalacaklari ve dünya´ da (ruhun) eyleylemlerinin hesabini verecekleri yer.
ölü bendeni canlandirmasi biraz bence sacma simdiye kadar kimse gidip gelmedi o karanlik dünyaya, bedenen tabi.
Ruhsal olarak olmus ....Rüya ve Ruh olarak bir sey yazmistim onu ara forumda bak lütfen.

konumuzu baska yöne cekmeyeylim her sorulari cevaplandirmaya bakicam.
Alt 18.09.2004, 14:42
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard hadi ordan sende!! kasimpasali edasiyla

tayyipin AB ye kabadayilik yapmasi anlasilan senin gururunu oksamis ama mesele hic de öyle degil!!
gerici muhafazakarlari tatmin etmek icin adam dayilandi ama öyle basit degil isler..
hemen borsalar düstü tr. de, ticaret sanayi odasi karsi cikti..ekonomi mi var bilader sende!! iste politikacilarin demecleriyle degisiyor..99 yilindaki felaket-kriz de ecevitin aciklamasi üzerine olmamismiydi?? AB büyük firsat tr nin stabilize olabilmesi icin..
adam resmen bindigi dali kesip aptallik yapiyor..
iktidara geldiginden beri sen AB icin calis,bir cok yenilik yap ama yüzmüs kuyruguna gelmisken salakca bir zina inadi yüzünden hirgir cikar ve herseyi berbat et!!!! olacak seymi ya bu!!
gercekten cözemedigim bir aptallik var!!!
Alt 18.09.2004, 14:57
unknown

Standard Ruh ayri bir ilim dali

Parapsycholen Forschen seit jahren über Xeloglossie und Regressionen unter Hypnose bei Kindern bis 8 jahren ohne Hypnose nur unter ihren Träumen wie sich ihre Seele zur Ihren Körper findet bzw beinflusst wird.

Ich möchte nicht das wir von vorherigen Thema abkommen.

Danke
Alt 18.09.2004, 15:03
unknown

Standard hem cennet kademelerine

kimin ruhu gidip te baska vücuta yerlestigini bir arastirmak gerekir.
saygilarimla
Alt 18.09.2004, 20:30
eniskaya

Standard Fesuphanellah

yazimi tekrar oku.....

Elbette arzumuz Avrupa birligine girmek, ama bunu asla Identitätimizi harcayarak yapamayiz.

Ben bunu dile getirmek istedim, üstelik simdiye kadar AB de degildik zaten, bundan sonrada olmasada fazla bir sey kaybetmis olmayiz.....

Biz Türk olarak her zaman ikili veya üclü oynamsini biliriz, yani Politikamizda ehliyiz, nede olsa yüksek seviyeli bir gecmisin üzerine insaa edilmistir bizim Türkiyemiz, Politik ve devlet yönetmesi hususunda ehliyiz....

Bakma sen bu son yillardaki Tansuya baslayip Mesut ve Erbakan gibi geri zekalilarla Türkiye 20 yil kaybetti.....

Tayip ne kadar iyi olsada eninde sonunda azman bir din Ideolojisti oldugu ortaya cikti......
Eger zinayi yok etmek istiyorsa bence kendisinden baslasin veya en yakinlarindan...... Erdogani tehlikeli kilan bu din azmani olmasidir....

Ben sadece baskalarinin ic islerimize karismasini engellemeye kalmis olmasina sevindim, bu demek degildirki Tayip iyi bir insan veya iyi bir devlet adami....

Ein Blinder Huhn findet auch mal ein Korn, so sieht es aus.

Selamlar
Enis
Alt 18.09.2004, 20:32
eniskaya

Standard Hab dich nicht verstanden

neyin ruhu ve kimin vücudu ????

Formuliers es doch mal so das ich es auch verstehe.
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche