Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 15.06.2004, 16:33
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard blödsinn o.T.

ohne Text
Alt 15.06.2004, 16:50
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Nedense bizim türk milletinde...

sen nerden biliyorsun türk milletinin kitab okumadigini...

neden ön yargili düsünüyorsun almanya sanayi ülkesi oldugu halde 4,milyon insanin okuma yazmasinin olmadigini biliyormusun....

dostum bazi yazilarini izledim ilk baslarda baska türlü yorum yapiyordun ama su elaziz seni kafani yikadi....

bilib bilmeden sende Kurann yanlizzh kurannn demeye basladin...
Alt 15.06.2004, 17:13
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard benim kafami ne elaziz, ne sen ...

ne de haci hocalar yikayabilir tamam mi !!!

Sen bunu önyargi olarak görebilirsin ama ben görmüyorum cünkü ne yazik ki bu böyle... sana yasadiklarimi, tecrübe edindigim konulari anlatma arzusunu hissedmedigim icin kusuruma bakma canim... elimde degil!

Ben yazdigim her yazilarinin hesabini veririm ve benim düsüncelerim bügünden yarinda degismez oldu mu???!!!

Benim dedigim... ve bunu herzaman diyorum... yanliz Kuran dogru Kitabtir... yanliz Kuran hatasizdir, yanliz Kuran tekdir... baska birsey demiyorum... baska Kitab okumayin da demiyorum... ama dedigim de su... ille de DIN ve ya "ÌSLAM" hakkinda bilgi edinmek isteyen olursa en iyi ve en dogru bilgiler Kurandadir... ISLAMI en iyi anlatan Kuran olmayacak da ne olacak ???

Hz. Muhammedin Veda Hutbesini bi okuyun... bin kere dedim... bi okuyon dann stellen sich diese naiven fragen hier nicht mehr!!!

Tekrar söylüyorum, benim kafami allak bullak edecek Insan daha dogmadi (sanki meydan okumus gib oldum) ama yok öyle cünkü kendimden eminim!!!

Tamam belki bir iki kiz kafami cart yapmis olabilirler ama o ayri bir konu ) hehe

haydi hosca kalin...

Fatih
Alt 15.06.2004, 17:18
eniskaya

Standard Ach wirklich????

was Du nicht sagst..... haaaaa

Sözlük öyle diyor.... ve herkes Türkiyede Allahi, Tanri diye algiliyor ve ayni zamanda eski Resuller Allah kelimesini kullanmamis.....

Simdi bunlarin hepsi yalanda senin Sözlügünmü dogru....... güldürme beni....

Bir kelimenin degerini insanlar verir, o kelimeye ne anlamda algiliyorsalar, o anlamda kalir....

Biz Türkler dilimizde ve lugatta yeri olan, Tanri kelimesini Allah diye algiliyoruz..... sen istisna olabilirsin.... ama istisnalar gaydeyi bozmaz.... yaaaaaa
Alt 15.06.2004, 17:37
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard eee ?? medeni olmak icin simdi

domuzun derisinden sucuk yapip onu yemeye mi basliyacagiz? bence sen kuranda lafizci yaklasiyorsun. buda kurani anlamaya calisirken fevkalade yanlis bir metod.

burada domuz etini yemeyinden maksat amac nedir? bunun illeti nedir? bunu kavramadan sadece kelimelere takilip yorum yapmak yanlis.

misal: birisine sokak süpürgesi diye itham edildigi zaman o kisi sokaklari süpürmek icin kullanilan bir süpürge mi oluyor? söylenilmek istenileni iyi anlamaya calismak lazim.

domuzun yasak olmasinin illetini arastirmak lazim. bence kültür meselesimi degilmi sorunu da ortadan kalkar.
Alt 15.06.2004, 18:10
Benutzerbild von babylonier
babylonier babylonier ist offline
Neuer Benutzer

Standard DER TURM VON BABEL

Das ist doch eine Frage für den Babylonier!

In den alten Schriften des Alten Testaments, in den fünf Büchern des Mose findest Du die
Erzählung im ersten Buch "GENESIS". In diesem ersten Buch, findest Du unter Kapitel 11 "Der Turmbau zu Babel".

Kapitel 11 zeigt die Menschheit, wie sie in ihrer Rebellion gegen Gott in der Ebene im Lande Sinear, einen Turm baut. Dieser Turm zeigt zwei Aspekte der Einstellung des Menschen Gott gegenüber:

1. Stolz über eigenes Können
2. vorsätzlicher Ungehorsam gegenüber Gott

Gott richtet die Menschheit durch eine Verwirrung der Sprachen. Es ist nun deutlich offenbar geworden, dass Gott eingreifen muss -die Geschlechter Sems (Kap. 11,10-32) legen die notwendige Basis für das Auftreten Abrahams und für das Wirken Gottes, von dem in dem Rest der Bibel berichtet wird.

Quelle:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.evangeliumszentrum.at/bs/bueb/bueb_004.htm
" target="_blank">http://www.evangeliumszentrum.at/bs/bueb/bueb_004.htm
</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://217.175.235.200/basisreligion/turmbau.htm
" target="_blank">http://217.175.235.200/basisreligion/turmbau.htm
</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://www.bryceforum.de/projekt6.htm" target="_blank">http://www.bryceforum.de/projekt6.htm</a>
Alt 15.06.2004, 18:18
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard birde sunu ekliyeyim gulercigim :=))

kendince akilli saniyorsun diyer yazilarinida baska forumlarda izledim kendini saklamana gerek yok...

bir tuc lan yazi sekilini deyistire bilirsin nedense baska nicklerlen gece yarilarinda yazi yaziyorsun....

kendini saklama bir aralar sana burda baskasi orginalguler nickinlen eyyy Cidam su böylemi su söylemi demisti...

o sahisa demedinki ben cidam deyilim....

fazla pembe dizi izlemissin askim seni o kiroya havale ediyorum......

mucksss pembe dizice selamlarimlan :=)))
Alt 15.06.2004, 18:20
intellecta

Standard sen hastasin ;)

hasta olmakla birlikte asiri bilgisizligine güldügüm tek insan.

konuyu sürekli ulasamadigin namusuma getirmene ayrica anlam veremiyorum.

benim degindim nokta senin KÜFÜRE dayanan büyük bir hatayi burdaki bilgiye ac insanlara sunman.

kizgin disi köpegin kim oldugu da böylece ortaya cikti. (yine)

kim yoksa Allah kelimesinin konusuldugu bir metne namus cinsellik gibi konularla son derece kizgin ve mahcup bir sekilde cevap verir

insanlara tek tek yazi göstermende ne büyük bir psikolojik boslukta oldugun gösterir.

hersey bir yana,deine unwissenheit ist einfach zum lachen.in deinem fall-einfach zum lachen.

mehr bist du mir net wert.und einem anderen menschen auf dieser welt bestimmt auch nicht.senin gibilerin akibeti sevgisizlik bununla birlikte gelen bunalim ve yalnizliktir.

kendine (aklin) yinede dikkat et kuzum.
Alt 15.06.2004, 18:23
Benutzerbild von fujitsu
Neuer Benutzer

Standard :=)))))

Evde kalan böyle sinirli olur intelekta birakta icini buralarda döksün zavalli :=)))
Alt 15.06.2004, 18:30
intellecta

Standard hayir onun sorunu

daha da büyük.evde kalmasi zaten yillardir degismeyen bir sürec bu zavalli ruhun.

sürekli ama sürekli küfür dolu metinler yazan veya baskalarinin, güya ignore de tuttugu kisinin *gg* gbsini gizli mod"da takip eden bu kizin ciddi anlamda hasta oldugunu gösteriyor.

evet cidamrensim benibuldu,ama bu seni neden bu denli DELI ediyo?? ))

hadi kiz darisi basina,bana hayran olan VirtualReality yi de bir türlü ayarliyamaman beni hala üzüyo

*g*

ab in die ecke mit dir und schäm dich nochmal für deinen ausrutscher von wegen Al Ilah-ehrlich bu gafini hic unutmicam-

ne bilgisiz insanlar dolasiyor Allahim su almanya sokaklarinda!!
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche