Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 06.06.2004, 23:21
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard enis burada sen niye ikide bir herkese

enis burada sen niye ikide bir herkese gönderme yapiyorsun. Tabiiki Meshepler din degildir. Zaten din olarak kabul etmiyor kimse. Istisnalar haric. Seninle polemiye girmek istemiyorum cünkü sonu cikmaz sokak. Senden istedigim sen kendi düsüncene saygi duyulmasini istiyorsan baskalarin düsüncelerinede saygi duyacaksin.

Bu meshepleri kötülemenizle veya Elaziz gibi yalanci hadisleri buraya yazmakla hic bir sey gecmiyor elinize. Tekrar ediyorum Meshepler din degildir. Meshepler sadece bir yoldur ama dogru ama yanlis. Herkesin görüs acisi baskadir. Sen hadislerin hic yazilmadigina inanirsin bir baskasi yazildigina inanir. Sende isbahat edemezsin oda isbat edemez. O zaman iki tarafla bir bilirini kirmadan saygili olacak. Diskriminierung yampayacak.

Muhakkak ki Allahtan baska kanun koyucu yoktur, bu biline buna kimse karsi gelmiyor zaten karsi gelse zaten dinden cikar. Yani milyonlarca meheplere yani peygamberimizin izinden gidenler müslüman degillerde bir avuc dolu modern müslümanlarmi gercek müslüman bu dünyada. Yani dünyada yaklasik 1.2 milyar müslüman yasiyor hepisi yanlis yoldada bir tek Yasar Nuri Öztürkmü dogru yolda. Sizin düsüncelerinizi hic anlayamiyorum. Onca kitap yazmis bu sahis niye tevsirini yazmamis Kuranin. Demekki arabcasi yok veya saglam degil. Neyse onun üzerinde durmak istemiyorum.

Ne dedik Allahtan baska kanun koyucu yok. Bu böyledir dimi. Onun kanunlarida Kurani Kerimde yazilidir. Sadece mealini okuyup yorum yapmamak gerek. Tevsirinide okumak gerek!
Alt 06.06.2004, 23:24
eniskaya

Standard anliyorum hemso

ama yarin Italyadaki Papa kalksa sana deseki ben müslümanin inanirmisin.....

Bunlarda öyle Müslümanim diyorlar ama Kuranin kanunlarina uymuyorlar.... o yüzden ben onlari müslüman saymam söz konusu olamaz.....

Bak senlan en azindan islami temellerde mutabikiz.... detaylar önemli degil o kadar....

Ama bu kisilerlen birak detayini, ana hatlarda bile mutabiklik yok..... iyi bilirisnki müslümanlik hic ama hic lafla olmaz
Alt 06.06.2004, 23:25
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Selamlar Elaziz

Sen tessetürün Allahin bir kurali degildir demekle en büyük sirki yapiyorsun ve farkinda bile degilsin. Sen onu bunu birak kendi itikadinla ugras !

Allah hep bizimledir. Biz onu bulamiyoruz, cükü gafletten uyanamiyoruz !
Alt 06.06.2004, 23:29
eniskaya

Standard söyle birde bak ise

Bizim devletimiz neden araplardan ileri....

Dini dahah iyi arastirip uygulayabildigimiz icin.... buda Üniversitelerin sayesinde olmustur.... bilim....

Ama dedigin gibi, anlasamiyoruz ve anlasamiyacagizda......

Ben Mezhep ve Hadislerin din olmadigi icin, gelecek yazilarimdada bunlari elestirecegim.... kutsal symam icin vahyi olamsi gerek.... und das erfüllen die nicht....

Bu sefer sana veya baskasina gönderi falaln seklinde yazmadim.... bilirsin acik kosurum ve düsüncelerimi her zaman söylemisimdir...

Selamlar
Enis
Alt 06.06.2004, 23:29
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Yanlissin ...

Yanlisin var zaten kurani bildigim ve anladigim icin namaz kiliyorumben. Ben Allah huzunda secde varanlardanim. Allaha secdeye varmayan ve onun kanunlarini kendi kafasina göre yorumlayanlardan degilim. Sana hep söylüyorum surada insan sarrafiymis gibi davranma tammi sen benim ne bildigmi ve neyi bilmedigmi örcemezsin. Bu kabiliyeti Allah peygamberlerine bile vermemis sana niye versin !

Alt 06.06.2004, 23:33
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Bizim görevimiz KUL olmak

Bizim görevimiz KUL olmak hakimlik yapmak degil! Onlari müslümandan saymakla saymamak bizim görevimiz degil enis. Ona sen karar veremezsin. Ummadigin insan müslüman cikar cok sevdigim ise gercek bir kafir olabilir.
Görüs ayriligimiz oldugunu vurguluyorsun hep. Detaylarda olsa bile ben tek olan Allaha inaniyorum ve sirk ettigimi sanmiyorum. Neyse o konuya girmek istemiyorum.

Alt 06.06.2004, 23:36
eniskaya

Standard Elazizspora ben mesela

katiliyorum ve tesettürün kuranin emri degildir diyorum.... Kurandan alinan Araplarin kendi nefislerine göre yorumladiklari kanundur diyorum.......

Uslüp farkiyla Elazizsporla görüslerimiz bire bir uyusuyor..... o biraz daha fazla arastirmis uzmanlasmis.... ileriki yillarda benden daha iyi konuma gelecegim... elbet daha iyi bir uslupla, yani onun müsrik demesi, resmen terbiyesizlik...

Selamlar
Enis
Alt 06.06.2004, 23:39
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Biliyorsun

Biliyorsun bu sekilde yazmaya baslarsan cikmaz sokaga gireriz. IKI dev tas gibi bir bir birimize toslariz. Ikimizde parcalaniriz kiriliriz. Senin Hadislere inanmamakta hürsün birakta bizimde hadislere inanmakta hür kalalim. Buraya yazma söyle böyle diye. Bana hic bir zaman isbat edemezsin hadislerin yazilmadingi. Bende dedigim gibi sana isbaat edemem. O zaman sende birak burada elestiri yapmayi. Ben yaklasik 1.2 milyar müslümanin görüsünü temsil ediyorum sen ise avuc dolu yenilikcilerin temsilini yapmaya calisiyorsun.

Girmeyelim böyle konusmalara. Fark ettiysen basta bende alevilerle takiliyorum. Ama yanlis onalari Aleviligi kötülemekle hic elime bir sey gecmiyor. Onlari yolundanda döndüremiyorum. Yani bosa konusmus oluyorum. Aynen sende burada bosa konusmus oluyorsun. Ve Hadislere inanlarida rahatsiz ediyorsun.

Alt 06.06.2004, 23:40
eniskaya

Standard Ben öyle görmüyorum

Kuranin kanunlari bellimi?...... cevap: evet belli...... buna bu arkadaslar uyuyormu?..... cevap: hayir uymuyorlar... kendi havalarina uyuyorlar......

banim daha fazla delile ihtiyacim yok....

Ha Allah nezninde ne olur onu bilemem cünkü her zaman kendi nefsimi bile gözden geciriyorum......

Bir insanin baskasina müslüman diyebilmesi icin, o kisisnin Kuranin kanunlarina uymasi gerek..... cok acik ve basittir...

Bence öyle

Selamlar
Enis
Alt 06.06.2004, 23:43
eniskaya

Standard bencede öyle

Elazizspor uslüp olarak tam bir felaket, ama din hususunda tam bir uzman... daha dogrusu uzmanlastirmis kendisini.....

Esra Hanim, Beyefendi.... Allah bilir belkide ikisidir.... bizlerle dalga gecmek isteyen Allah kulu....

Selamlar
Enis
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche