| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
![]() ancak Allahin varligi hususunda söylenebilinir..
Allahin varligi süphesiz ve Allahi taniyanlarda dünya üzerinden eksik olmayacak... Ama tüm diger konular son derece yoruma aciktir... Kuranin yazilisi olsun Resüllerin, Resül olmalari... usw...... bunlar yoruma aciktir... und das weisst du auchhh.. Man kann nicht einfach sagen, hier das hier ist DIN oder sont was.... Bosuna dememisler.. "Wer nicht weiss, muss es glauben" |
|
|||
![]() du....
Kaliplarla düsüncelere ben asla sicak bakmiyorum.... Söyledilerin BANA GÖRE, yani benim yorumuma göre Popüler sözler... yani insan özeldir fala filan... yaptiklarindan sorumludur usw.... Yüz yillarca bunlar söyleniyor... eee nerden alinmis.. Kitaplardan.. hangi kitaplardan.. ?? DINI Kitaplardan.. kim yazmis ??? Resüller... öyle söyleniyor... Eeeeee simdiiii bunlarin gercek olduguna dahil bir GARANTI varmiiiii ??? Benim anlayisim suduru dostum.... Allahin varligi süphesizdir... o yüzden Allaha inanmak yada inanmamak yoktur benim icin... Allah kainatin kendisi yada Kainatin bir gölgesi... ucu bucagi yok... sonsuzluk.... iste ucu bucagi olmayan bir seyin IKINCISI olamamis mümkün degil... Bu acida Allahi en güzel tarif eden Ahmed Hulusidir... tabi bana göre... Iste bu sistemin icerisinde... (ayni zamanda Sünnetullah denir.. ) insanin yada hayvanin ayrimcaligi bence YOKTUR.... olsa olsa EVRIM FARKI vardir.... Evrimde insanoglu su aniyle daha üst konumda... yani zihinsel.... ama gelecegi kim ne bilebilirki.... Insanoglundan cok daha üst boyutlarda bilincli yaratiklarin var olmasi son derece mümkün... ucu bucagi olmayan evrende sadece insanoglumu sorumlu Allahi taniyan yaratik.... Benim anlayisima göre.... iyilik ve kötülügü ayir edebilen her yaratik... kendi capinda sorumludur.... ben olaya bu sekilde bakiyorum... Kaldiki hayvanlarin bile bir Ilah anlaiyisi Genlerinde var... tüm her seyde Allahin Nuru acik sekilde var... En basiti Kurtlarin bile Aya karsi ulumlarini ele alll... zamaninda insanogluda Günese Aya ibadet ederdi... simdi ise boyutu Allah capinda büyüttük.... gelecek evrimlerden sonra dahda büyütme imkani olacaktir Selamlar Enis |
|
||||
![]() selamlar kardeşim zannedersem burda anlaşılması gereken bir nokta var tabi bunları belirtmeden önce eleştirilerimi samimiyet dahilinde gerçekleştirdiğimi bilmenizi isterim, tamamen yanlış sözler sarfettiğinizi söylemek haksızlık olur sanırm yalnız bir konu hakkında mutlak yani kayıtsız hüküm vermek doğru olmasa gerek zira kalıplaşmış dediğiniz yada popülerite kazanmış sözcükler olarak nitelediğiniz fikirlerin yanlışı olabileceği gibi doğrularıda elbette vardır...ayrıca yüzyıllar boyu dile getirilen bir konunun üzerinde daha fazla kafa yorulması gerekir ki yanlış yada eksik anlaşılmadan korunmuş olsun. ayrıca resuller kendileri kitap yazmazlar onlar rablerinin sözcüsü olma şerefine ulaşmış insanlardır. kabul etmenin de reddetmeninde bir kurala bağlı olması gerekir. garanti ancak bu çerçeve dahilinde gerçekleşir diye düşünüyorum
allahın varlığındaki şüpsehizliğe varmanız da belli kurallara bağlı olsa gerek...Allah u teala hakkındaki en güzel yaorum onun sübhan olmasında gizlidri diye düşünüyor ve onun için yapılmış bütün tanımlamaların yetersiz olduğunu belirtiyorum. sünnetullah eğer bunları yani eşyaları ayırma gereği duyduysa elbetteki bir farklılık söz konusudur...ilk olarak allahla diğer varlıkların ayrılmasını örnek gösterebiliriz ki takdir edeceğiniz gibi herşeyin bir kaderi yani ölçüsü sınırı vardır ki buda ayrı olmanın en büyük özelliğidir... mümkün olma söz konusu olduğunda mümkündür denilebilir insandan daha üstün bir yaratığın var olması yalnız bilinen bir gerçek var oda yaratıkların en üstünü olarak addedebilicek melekler dahi insana secde etmiştir ayrıca islama göre mpeygamber efendimiz hz muhammed yaratılmışların en üstünüdür... iyilik ve kötülüğü ayırt edebilme bir varlığın sorumlu olması için yeterli neden değildir zira kendi iradesiyle iyilik ve kötülüğü seçemeyecek bir varlığa ne gibi bir sorumluluk düşer merak ettim doğrusu elbetteki yeryüzündeki varlıklar allahı tesbih ederler bu gerçek kurandada sabittir söz buraya gelmişken insanı diğer varlıklardan ayıran özelliğn daha iyi anlaşılması açısından insanın itaat konusunda özgür olduğunu söylemem yeterli olacaktır... son olarak evrime inamadığımı her varlığın özel olarak yaratıldığını belirtmek isterim vesselam... |
|
||||
![]() din kelimesi arapçadır sözlük manası karşılık demektir ilginizi çekerse şayet lisanul arab sözlüğüne bakabilirsiniz ayrıca fatiha süresindeki "din gününün sahibi-maliki yevmiddin" ibaresi bunu destekler mahiyettedir ki munu müfessirler ahiret gününün yani herkese yaptıklarının karşılığının verileceği günün sahibi olarak açıklamışlardır. kısacası din insanın iyi yada kötü iradesiyle gerçekleştirdiği tüm fiillerinin bir karşılığının olduğunu iddaa etmek demektir ki buda herkesi kusursuz bir yargılayıcı olan insanın içindekini ve dışındakini kusursuzca bilen ona şah damarından daha yakın olan bir rabbin varlığına ihtiyaç duymasına sebebiyet verir vesselam
|
|
||||
![]() arkadaşım üzülerek belrteyim bizleri politik konuşmakla eleştiriyorsun ama cidden merak ettim politik derken ne kastediyorsun. zira ben politik bir tutum sergilediğimi düşünmüyorum. anlattıklarına gelince insanlık tarihinin gelişme aşamalarından bahsetmişsin ve bunların doğal sonuçlarından ama sömürgeciliğin bittiğini ifade eden bir cümleye rastlamadım ki böyle bir savunmam yok demişsin öyleyse ben yanlış anladım kusura bakma...yalnız burda şunu eklemekte fayda var sözkonusu insan olduğunda sömürü kaçınılmazdır buna hangi çagda nasıl isim verirsen ver...yanlış anlamadıysam demokrasi sahibi olan ülkeleri belli bir evrimin ardından çok iyi bir seviye yakalamış birer ülke olarak anlatmışsın açıkcası ben günümüzde gerçek demokrasinin varlığından şüpheliyim bu konu üzerinde söylenek çok söz var ama politik olarak değerlendireceğinizi düşünmemden ötürü buna gerek duymuyorum vesselam
|
|
|||
![]() bu nasil bir soru..
cok gereksiz.. cünki ilk önce insaniz.. evrende hakim olan etik degerlere göre yasamali.. sonrada dini secmeli.. ona göre yasamali. ikinciside dünyada konusulan sekil nedir?? yani bir kisinin yahut bir yayinda konusulan sekilleri bir aleme mal etmek olmaz.. o bize yakismaz.. nasil hissedersen öyle görürsün dünyayi.. alemleri.. utanc duyuluyor -- yani ben makalenden bunu seziyorum.. utanc duyacagimiz kisim ayri.. gurur duyacagimiz kisim ayri olmali.. bir alemde her insan ayni degildir.. cevabima geleyim.. siddetle.. islam.. ben o degilim..! |