Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 07.08.2006, 18:10
eniskaya

Standard Devlete düsmanlign nerden geliyor

Ermeni cemaati dedigin kisileri gidip Trabzonlulara sor... veya Gazianteplilere.... dogu bölgesinde yasayanlara sor bakalim senin sevgili Ermenilerin.... 1 inci dünya savasinda neler yaptilar... neden kovuldular.....

Yani bos bos bu laflar.... yok efendim Hiristiyanlar yok edildi LAGA LUGA.....

Senide anlamis degilim.... simdi koskoca Trabzonda Dünyayi bir araya getirsen.. vallahi 300 tane Hiristiyan bir araya getiremezsin...

SIMDI Trabzonda 300 TANE KILISEMI YAPILSIN..... NE ILKEL YAKLASIM
Alt 07.08.2006, 18:23
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard yok hasa...

oyle bir savda bulunmadim...
Alt 07.08.2006, 18:26
eniskaya

Standard TEK HIRISTIYAN ICIN KILISE YAPILMAZ

IZIN VERILMEZ....

VBenim uzmanlik alanimdir Belediye ile Bauantrag ve benzeri insaatlik dilekceler... Almanyada yillardan beri yapiyorum....

Devletin ve Belediyelerin cesit cesit konularda tüzükleri vardir

Bunlardan bir taneside TEK KISI ICIN KILISE YADA CAMII yapilmazzz

Koskoca Belediyemizde 3500 kisiden fazla... TEK bir tane camiimiz var....

300 Hiristiyanin bir arada yasamadigi yerlere KILISE IZNI CIKMAZ... Cikamaz...

Aynisi Almanyadada gecerlidir.... Camii icin belirli Müslüman sayisi... IKAMET EDEN VE GERCEKTE ORADA YASAR HALDE OLMASI SARTTIR......

Neyin pesindesiniz analmis degilim.... olaylari bildigim icin BOS SIZIN SÖYLEDIKLERINIZ
Alt 07.08.2006, 18:27
eniskaya

Standard Nerden bu hakki alip benim Kurani inkar

ettigimi söylüyorsun... Allahtan sana Vayhyiimi indi... eger Vahyiinin ne oldugunu biliyorsan tabiii...

Allahin Jandarmaligini yapiyorsun bana... sanki TÜM DINLERI YUTMUSSUNDA... kalkip sen susun yok inkar ediyorsun yok söyle yok böyle...

Hey Mr. Freund... mach mal halb lang.. bitteee..

Yok öyle ucuz reytin yapmak.. hele hele bana karsi....

Ben yillarimi Incil ve Kuran gibi evrensel kitaplari okuyarak DIN aradim.....

Neresindeymis Kuranin celiskili Ayetleri....

Sen sunun farkinda degilsin....

KURAN DÜZ OKUNULMAZ....... Kuran ac 1 inci sayfasini ve basla okumaya seklinde degildir... o skilde KURAN anlasilamaz....

Kuran ancak su sekil anlasilir....

YASANMIS SOSYOLJIK OLAYLARI ARASTIRDIKTAN SONRA.... INIS SIRASINA GÖRE OKUNUR....

Yani Kurandaki Ayetler... arkasinda gizli olarak yasanmis olaylara cevap olarak inmistir....

Eger sen o arka planda kalan SOSYOLOJIK DARMALRI arastirmadan TEFSIDEN YADA ARABI KAYNAKLARDAN arastirmadan okuyorsan... iste o zaman ILKEL INSANSIN......

Artik tüm insanlik bunlari asti gitti....

DINler degil sakat olan... sakakt olan onu okuyop kelleden yorum cikarandir
eniskaya

Standard kaldiki Lazlari yani gercek Lazlari

toplasan 10000 kisi bulamazsin.... buda bilinmeyen ama var olan gercek... cünkü benim Memleketimde yasiyorlar...
eniskaya

Standard Devlete düsmanlign nerden geliyor

Ermeni cemaati dedigin kisileri gidip Trabzonlulara sor... veya Gazianteplilere.... dogu bölgesinde yasayanlara sor bakalim senin sevgili Ermenilerin.... 1 inci dünya savasinda neler yaptilar... neden kovuldular.....

Yani bos bos bu laflar.... yok efendim Hiristiyanlar yok edildi LAGA LUGA.....

Senide anlamis degilim.... simdi koskoca Trabzonda Dünyayi bir araya getirsen.. vallahi 300 tane Hiristiyan bir araya getiremezsin...

SIMDI Trabzonda 300 TANE KILISEMI YAPILSIN..... NE ILKEL YAKLASIM
Alt 07.08.2006, 18:55
eniskaya

Standard KURAN NASIL OKNUR... YAAA SABIRRRR

1400 yildan beri Kuran olsun Incil olsun, insanligin hayatinda var.....

Var ama taaaaaaaaaaaa 2000 li yillarda bile ne cahil ve ilkel yaklasimlar, hatta bu Forumda bile asiri sekilde ceryan etmekte...

Efendim 24 saat duydugum laf ayniii... Kuran yaziyor yada Kuran oku LAGA LUGA LAGA LUGA.....

Efendim bana Kurani oku diyen kendisi okumasini biloyrmu....

KURAN ELINE MEAL ALMAKLA OKUNULMAZ.... HELE HELE ASLAAAA VE ASLAAA analsilmazzzzzzzzzzzzzzzz

Mümkünü yok düz okumakla Kuran anlasilmaz....

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nasil Kuran okunnmaliiii........

Yani bir sefer bunu ögrenelim, ondan sonra yorum yapilsin ondan sonra Kuran karalansin ve ÖZGÜRLÜK KISTLAYICI olarak DAYATILSIN...

AMA arkadas ilk önce KURANI ADAM GIBI okuyalim...

1.) Kuran"in Ayetleri öyle kara borsa birbirine düzerek bastan dibe kadar okunulamaz.... tüm Kitap halinde inmamistir Muhammedin önünde... yada al bu seninde denilmemis...

SOMIT KURAN KARA BORSA OKNULAMAZ

2.) Kuran"in Ayetleri her YASANILAN SOSYOLOJIK TRAJEDIYE CEVAPPPPPPPPPPPPPPPPP OLARAK INMISTIR.... o yüzden hemen hemen her Ayetin arkasinda GENIS BIR SOSYOLOJIK BIR OLAY YATIYORDUR..... Mesela ALAK SURESININ ILKE 5 Ayeti bir gelmistir... yani hepsi bir anda Muhammedin önüne konulmamistir....

Olaylar ceryan ediyor ve ona göre Ayetlerle cevap iniyordu.... KIMSE SALAKLIK ICINDE DÜSÜPTE BAKARA SURESININ TEK BIR ANDA INDIGINE SANMASIN.... ama ne yazikki sanan kiyamet kadar cok...

CÖZÜME GELELIM... CÖZÜM...

Kuranin her Ayetinin yada Ayet kitlerinin arkasinda yatan SOSYO KÜTÜREL OLAYI bilmiyorsa....

ISTE O KISI KURANI ANLAYAMAZ..... Bu Forumdaki gibi LAGA LUGA YAPAR DURUR..... ve DINI kötüler.... tekrar ediyorum LAGA LUGA... baska bir sey degil.....

O yüzden ARABI KAYNAKLARDAN KURANIN INIS SEBEPLERINI DERLEYEN ARSCIVLERI arastirip ondan sonra Kuran okumaya koyulacaksin.....

VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE cevap olarakta... o zamanki SARTLARA INEN CEVABI DEGIL.............................. O cevapta yatan EVRENSELLIGI ALACAKSIN.... VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

KURANI KURANIN CECEVESINDE ZAMANA GÖRE YOUMLAYACAKSIN......

YOk öyle ucuz Islam düsmanligi aynisida kesin ve Mutlak Musevilik ve Hiristiyanlik icin gecerlidir...... tüm DINLERIN temeli birdir hepside Haktir ve evrenseldir...

Insanliktir sakat düpsünce ve cehalatten DIN düsmanligi yürüten....

Dedigim gibi...

INIS SIRASINA GÖRE... TEFSIR OKUMAYAN BIR KISI.... KURANI ANLAYAMAZ.... ve KURANIDA OKUMUS DEGILDIR........................

Allahi bile getirseniz yanima bu gercek degismez...............

O yüzden Bui Forumda bazi DIN düsmanlarini ilk önce sirasiyla...

1.) KITAP EHLNIN TEFSIRINI... inis sirasina göre... en azindan elde ne kalmissa...

2.) KURANI KERIMIN TEFSIRINI... inis sirasina okuyup..... cagdas beynide varsa... iste o zaman DIN adina LAGA LUGA yapsin....

SELAMLAR SEVGILER
Alt 07.08.2006, 19:06
eniskaya

Standard OKI... kabul

Bnde sahsen her seyin cok cok daha iyiye gittigine inaniyor ve gözetliyorum.....

Yanii su anda 6 milyar insan nedeyse savassiz bir arada yasiyor.... Tabi Ibrihimin ogullari arap ve yahudiler haris... onlar genetik olarak lanetliler...

Ama gerisi cok cok daha iyiye gidiyor... artik düsmanliklar azaliyor yok öyle eskisi gibi.. DIN savaslari
Alt 07.08.2006, 19:09
unknown

Standard o.T.

marks ve engels"in (manifest komünist) adi altinda tertipledigi ve lenin"in sovyetle devletlestirdigi komünizmden baska komünizm yoktur; gercegide, sahteside, pratigide, teoriside bu!.. bundan ziyade ben sana uygulamalardan degil de, komünizm ve kapitalizm"in felsefesinden bahsettim. cürük temelin üstüne saglam bina insaa etmenin mümkün olmadigini, bunu da tarihin kanitladigini ve düsünürlerin tespit ve takdir ettigini anlatmaya calistim. pratikte hata yapildigini da sana ait tutarsiz, garip bir iddia.

"dine son ve can alici darbeyi bu dava vuracak!" dedikleri komünizm ile islamiyeti bagdastirmaya ugrasirken hangi akila hizmet ettigini de anlamakta coook zorlaniyorum.
Alt 07.08.2006, 19:16
unknown

Standard o.T.

marks ve engels"in (manifest komünist) adi altinda tertipledigi ve lenin"in sovyetle devletlestirdigi komünizmden baska komünizm yoktur; gercegide, sahteside, pratigide, teoriside bu!.. bundan ziyade ben sana uygulamalardan degil de, komünizm ve kapitalizm"in felsefesinden bahsettim. cürük temelin üstüne saglam bina insaa etmenin mümkün olmadigini, bunu da tarihin kanitladigini ve düsünürlerin tespit ve takdir ettigini anlatmaya calistim. pratikte hata yapildigini da sana ait tutarsiz, garip bir iddia.

"dine son ve can alici darbeyi bu dava vuracak!" dedikleri komünizm ile islamiyeti bagdastirmaya ugrasirken hangi akila hizmet ettigini de anlamakta coook zorlaniyorum.
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche