Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 12.07.2005, 15:03
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard dusunceleri cok begendim..

baska bir forumdan ve size oldugu gibi aktariyorum..

<a href="redirect.jsp?url=http://www.turkish-media.com/forum/index.php?s=9b2f043e61eedf6f1d4ed6753035e43b&showf orum=95" target="_blank">http://www.turkish-media.com/forum/index.php?s=9b2f043e61eedf6f1d4ed6753035e43b&showf orum=95</a>
Alt 12.07.2005, 15:36
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Dinin yaralari nelerdir?

dindar olmak, ve Allhin buyruklarini yerine getirmeyi cennete gitmek icin mi yapariz??

Oruc tutmak, namaz kilmak , hacca gitmek insana ve insanliga ne gibi faydasi vardir? Zekat ok cok faydalidir.. ama zekatin bile gunumuzde cok iyi islemedigi ortadadir.. Zekatin yerini mesela yasalar, cagdas yardim ve dayanisma kurumlari , dernekleri vardir..

Cennete gitmek icin .. ama faydasi olmayan bir din olabilir mi hic??? Cennet demek faydali ve hayirli bir yasamdan gecmis olmak demek degil mi???
Yorumlarlarinizi bekliyorum...
Alt 12.07.2005, 15:39
eniskaya

Standard NEINNN VATAN gazetesi nicht Vakit o.T.

ohne Text
Alt 12.07.2005, 15:41
eniskaya

Standard Tüm bunlari insan kendisi icin yapar

baskasi icin degil... baskalarinada faydasi indirekt vardir..

Yani iyi bir ruha sahip olmak icin kendisini yetistiren birisi yardim sever olur ve saygin olur... ancak bu yolla digerlerine faydasi dokunur..

Baska sekilde fayda ve sorumlulukta olamz zaten
Alt 12.07.2005, 15:54
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard Günlerdir ..

yazmadim buraya.. ama takip ettim..

ve cok merak ettigim birsey var.. cevremde ve de burada okuduklarimdan yola cikarak her seferinde bir soru aklima takiliyor..
Egitim duzeyi farkli insanlarin ayni sekilde dusunmesi ve tepki gostermesi cok ilginc, degil mi ?? beyin yikamasi mi soz konusu?? islamda "beyin yikama" denilen seyin tipik ornegi midir bunlar???Vurdumduymazlik mi yoksa?? islama aykiri olan ya da islami mercek altina alan herseye karsi, yani her sozcuge karsi beynini kapatan insanlara ne demeli???bunu aciklayabilen var mi?? ben dogrusu aciklayamiyorum.. hepsi hipnoze edilmis gibi davraniyor..mumkun mu?Camide imam ve hocalar, cami disinda arada yapilan konusmalar ve diger sosyal iliskiler insanlari hipnotize ediyor ve beyinlerini yikiyor.. Siz ne dersiniz???
Neden dusunup, konusan ve herseye acik olan ve saldiri olarak kabul etmeyen, dininden ve de inancindan emin bir tavir ile guzellikle soylenen seylere karsi hosgoru ile yaklasip anlatanlar yok...???? inanan insan illaki de hep ayni mi olmali?? tepkiler ayni, hersey ayni.. davranis bile ayni, dusunce tarzi ayni.. SAnki ayni tornadan cikmis gibi echt! iletilere yapilan itirazlardan ben bunu anliyorum...
cok ama cok ilginc bir durum!
Alt 12.07.2005, 15:55
Benutzerbild von isinsu
Neuer Benutzer

Standard ooo sorry.. ok gordum... o.T.

ohne Text
Alt 12.07.2005, 16:05
unknown

Standard megamehdi sülo(man)dan cevap

gercekten cok yazik, sevgi, huzur ve merhametten uzak agir bir cocukluk gecirmis olman gerekiyor. ama sunu asla unutma, kimse sana sevgi ve saygi göstermiyorsa da, hz. isa, ben ve güzin ablan seni yinede cok seviyoruz.

mail adresim degisti. yine oksanmaya ihtiyacin olursa suraya yaz: guezinabla@hurriyetim.com.tr

seyhin, megasülo
Alt 12.07.2005, 20:17
eniskaya

Standard Du hast wohl Arsch auf o.T.

ohne Text
Alt 12.07.2005, 20:55
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard ALLAHA EN COK TÜRKLER INANIYOR

AB üyeleri ile aday ülkeler arasında yapılan bir araştırmaya göre Tanrı"nın varlığına inanan Türklerin oranı yüzde 95 oldu. İşte araştırmanın çarrpıcı sonuçları...
AB üyeleri, Türkiye"nin de aralarında bulunduğu aday ülkeler ile İsviçre, Norveç ve İzlanda"yı kapsayacak şekilde "Sosyal değerler, bilim ve teknoloji" başlıklı bir araştırma yapıldı.

Eurobarometre"nin yayımladığı araştırmaya göre "Tanrı"nın varlığına inanan Türklerin oranı yüzde 95 olarak belirlendi. Malta"da da Türkiye ile aynı oran belirlenirken, bu 2 ülkeyi yüzde 90"la Kıbrıs ve Romanya izledi. Tanrı"nın varlığına inanma ortalaması AB genelinde yüzde 52 oldu.

Politikaya ilgisiz
Araştırmanın ortaya koyduğu bir başka unsuru da, Türklerin politika ve güncel olaylara ilgisizliği oluşturdu. Politikayla ilgilendiğini ifade edenlerin oranı yüzde 54"te kalırken, bu oranla Türkiye, 32 ülke arasında 31. sırada yer aldı. Bu sıralamada ilk üç Hollanda (yüzde 86), Danimarka (yüzde 85) ve İsveç"ten (yüzde 83) oluşurken, son 3 sırayı Portekiz (yüzde 53), Türkiye (yüzde 54) ve Bulgaristan (yüzde 57) aldı. Bu alanda AB ortalaması da yüzde 67 oldu.
Alt 12.07.2005, 23:40
unknown

Standard Eminmisin? o.T.

ohne Text
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche