Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 13.05.2005, 23:19
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard S.Atesin kafasini bir yeremi carpti?

hicmi kuran okumamis bu adam?!
Alt 13.05.2005, 23:40
Neuer Benutzer

Standard o.T.

21:25- Senden önce hiçbir peygamber göndermedik ki, ona şöyle vahyetmiş olmayalım: "Gerçek şu ki benden başka ilâh yoktur. Onun için bana ibadet edin."

26- Böyle iken dediler ki: "Rahmân çocuk edindi." Allah bundan münezzehtir. Doğrusu melekler (Allah"ın çocukları değil.) ikram olunmuş kullardır.

27- Onlar Allah"ın sözünün önüne geçmezler, hep O"nun emriyle hareket ederler.

28- Allah, onların önlerindekini de, arkalarındakini de (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar, Allah"ın hoşnud olduğu kimseden başkasına şefaat etmezler. Hepsi de O"nun korkusundan titrerler.

30:7- Onlar, sadece bu dünya hayatının dış yüzünü bilirler. Ahiretten ise onlar hep gafildirler.

8- Kendi içlerinde hiç düşünmediler mi ki, Allah göklerde, yerde ve bu ikisi arasında bulunan her şeyi ancak hak ile ve belirlenmiş bir süre için yaratmıştır? Gerçekten insanların çoğu, Rablerine kavuşmayı inkâr etmektedirler.

9- Onlar, yeryüzünde gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuş baksınlar? Onlar, kendilerinden daha güçlüydüler. Toprağı sürmüşler ve onu, bunların imar ettiklerinden daha çok imar etmişlerdi. Onlara da peygamberleri delillerle gelmişlerdi. Demek Allah onlara zulmetmiyordu. Fakat onlar, kendilerine zulmediyorlardı.

10- Sonra o kötülük edenlerin sonu çok kötü oldu. Çünkü onlar, Allah"ın âyetlerini yalan saydılar ve onlarla alay ediyorlardı.

11- Allah yaratmayı ilkin yapar, sonra da çevirir, onu yeniden yapar. Sonra hep döndürülüp O"na götürüleceksiniz.

12- Kıyamet saatinin gelip çattığı gün suçlular, her ümidi keserler.

13- Allah"a ortak koştuklarından, kendilerine şefaat edecekler de bulunmaz. Onlar, o zaman Allah"a koştukları ortakları inkâr ederler.

14- Kıyamet saatinin gelip çattığı gün varya, o gün (inananlarla inanmayanlar) ayrılırlar.

34:23- Allah"ın huzurunda şefaat da fayda vermez. Ancak izin verdiği kimseninki müstesna. Nihayet kalblerinden dehşet giderildiği zaman "Rabbiniz ne buyurdu?" derler. (Şefaat sahipleri de): "Hakkı söyledi" derler. O, her şeyden yüksek ve büyüktür.
Alt 14.05.2005, 02:05
Benutzerbild von cimbomyilmaz
cimbomyilmaz cimbomyilmaz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dogru tespit ama yanlis sonuc

Tespitin dogruda ama sonucun yanlis. Türkiyeyi birlestiren islam dini olsaydi aleviler ile sünniler arasinda bir kere catismalar olmazdi.

Ama bu var: Bizim kimligimiz süphesiz Türk-Islam sentezine dayanan bir kimliktir. Yani türklük önemli islamda. Kürtlerin bir Türk boyu oldugunu acaba kac insan biliyor?

Leyla Zana ve imansiz picleri Ismet Inönünün ve Kazim Karabekir gibi Gazi lerin kürt oldugunu biliyorlar mi? Kesin biliyorlar ama onlarin umrunda ne kürtler ne de türkler.

Kontürü doldur ve dügmeye bas, lak lak lak ötsünler vatan hainleri. Eski ülkü ocaklari baskanin Alisan Satilmis oldugunu da ve onun kürt oldugunu da cok iyi biliyorlar.
Yalniz dedigin gibi: Bunlar dinsiz, imansiz halkimizi anlamayan piclerdir.
Saygilarimla
Alt 14.05.2005, 05:18
Benutzerbild von cimbomyilmaz
cimbomyilmaz cimbomyilmaz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Türkiye Türklerindir!!!!!!!

Selamlar,

son zamanlarda nerdeyse "Ben Türküm ve Milliyetciyim" dediginiz zaman sizi türk ve yabanci kamuoyunda resmen fasist yahut irkci olarak tanitiyorlar.

Bizim AB düdükleri, yani basin biraz türk tarihini tanisaydi Türk Milliyetciliginin batidaki milliyetcilikler gibi bir irk üzerine kurulmus olmadigini alarlardi.

Türk nedir? Bir kimligin en kuvvetli unsuru dilidir. Yani sira tarihi ve kültürel baglardir. Simdi bazi sitelerde kürtlere karsi ve Türklere karsi inanilmaz hakaretler okudum ve sok oldum.

1. Türkler ve Kürtler birdir. Birdir dedigim zaman sunu belirtmek isterim. Kültürel acidan farkli degiliz. Kürtlerin de bir Türk boyu oldugunu kiminiz biliyor? Haaaa batililarin yazdiklari kitaplara inanacaksaniz Kürtler ve Türkler ayridir, Türklük aslinda yoktur, Istanbulun adi aslinda Konstantinopolisdir, Türkiyenin dogusu aslinda ermenistandir, Müslümanlik yanlis bir dindir, Hz. Muhammed peygamber degildir, Atatürk bir diktatördü, Ermenileri biz katlettik vs.

Ne zaman ki kendi tarihimizi kendi yazdiklarimiz kitaplardan ögrenirsek o zaman refaha kavusuruz.

Kürtler ile Türkleri ayirmak cok sacma. Anasini satayim sanki Türkiyede Kürtler ile Türkler ayri yasiyormus gibi, sanki milyonlarca Türkler ile evlenen kürtler yok mus gibi göstermek cabasindalar AB liler ve Türk yandaslari.

Kazim Karabekir Kürttü, Ismet Inönüde öyle...Eee ne olmus? onlar hepsi bizim saygi duydugumuz gazilerimizdir.
Kürtler ne kadarsa Türkse, Türklerde o kadar Kürt. Hem ayni soydaniz hem de ayni kültürdeniz.

Simdi biri gelipde size:"Efendim, Özbekler baska bir halk ve irk ve Türklerde baska bir halk ve irk" dedigi zaman bu ne kadar gercekci bir tavir olur? Hic de gercekci degil cünkü özbeklerde Türk soyundan.

Bunu acikca ve gururla söylüyorum:
Ben yurtsever bir Türk Milliyetcisiyim ve elhamdülillah müslümanim. bundada utanacak sey yoktur. Ne demek yaaa? Koskoca bir Müslüman ülkeyiz ve müslüman oldugumdan memnunum.

Simdi bazen burdaki Türkler almanlar ile konustuklari zaman bunu diyorlar:"Iste Hz. Muhammedin zamaninda havalar cölde sicak oldugu icin domuz eti hemen bozulurmus, onun icin domuz eti yemezlermis. simdi ama buz dolaplari var, onun icin domuz eti yenilir".

Kimin ne yedigi umrumda bile degil ama bunu islam dini ile kanitlamak hakarettir ve islami lekeller. Küstahca bir söylemdir bu.

Ne demek bu yaaa? Müslüman oldugum icin domuz eti yemiyorum, müslüman oldugum icin cuma namazina gidiyorum. Allah bizi kendimizden iyi tanidigi icin yolundan gidiyorum. Hic kimseyede aciklama getirmek zorunda degilim.

Haaa, bide bu var. Atatürkcüyüm ve herseyimle ona bagliyim. Ama bu konudada almanyadaki bazi Türkler cok yanlis savunmalar yapiyor.
"Atatürk bir diktatörmüs ama yaptigi iyi seyler de olmus, Atatürk Tü+rkiyeyi batilastirmak ve Avrupalastirmak istemis".

Atatürk hic bir zaman bizi batililastirmak istememesi. Türkiyeyi Türklük üzerine kurmus ve dindar bir halk oldugumuz icinde Diyaneti kurmus. "Ne batililasmasi, ne amerikanlasmasi, ne avrupalasmasi? biz maymunmuyuz baskalarini taklit edelim" Atatürkün laflari bu.

Onun icin:
Dinini, Atalarini, Milletini, Tarihini ve Cumhuriyetimizi savunamayan baskalarina yaltaklanan ve yalvaran insanlar yok olmaya tarihten silinmeye mahkumlardir.

Ben Avrupali degilim ve olmak da istemiyorum. Ne liberalim ne de "modern". Türküm ve Müslüman. Milletime, atalarima ve Dinime bagliyim ve bunlar ilerlemem icin her zaman güc ve ilham kaynaklarim olmustur.

evet, Türkiye Türklerindir ve hep öyle olacak.
Alt 14.05.2005, 05:49
Neuer Benutzer

Standard sana zincir vurmaya gerek yok, cünkü

sen bunu kendin yapiyorsun! ;O)
uydugun, örnek aldigin o kendini bilmez sözde proflar varya. onlara selam söyle :O)
Inkari birakmayanlar cayir cayir yanacakmis!

Bize misyonerlerin kaynaklarina bagli olan insanlardan bahsetme!!!
Alt 14.05.2005, 05:51
Neuer Benutzer

Standard Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti halkinindir

, daha dogrusu Allahu Tealadan emanet almislar bizimkiler ;O)
Türkiyede 70den fazla millet yasamakte ve hepsinin vatanidir!
Alt 14.05.2005, 05:52
Neuer Benutzer

Standard Islamin neresinde Irkcilik var?

Bir aciklasana lütfen!
Alt 14.05.2005, 05:55
Neuer Benutzer

Standard Laiklik bize insan haklarini getiremediy

se 80 yildir, o zaman birde avrupayla deneyelim! Oraya üye olma cabalari bize gercek demokrasiyi getircekse o zaman bu yolda yürümekte hic bir zarar yok.. YOKSA SEN ARABAYA GAVUR ICADI DIYE BINMIYORMUSUN?
Alt 14.05.2005, 09:01
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard bazi insanlar

ynö nün 40 yilda kaptigini 5 yilda hafizasina yerlestirmistir.

was ist das für ein maßstab?
Alt 14.05.2005, 09:04
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard bukadar biliyorum diye horozlanan

bir adam gelmis bak tefsire diyor? yukaridaki yazinda niye ayni seyi yazmadin?

ben yazmistim bunlar seni asar diye.
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche