Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 28.04.2005, 13:40
unknown

Standard naptin sen burda?

hehehe
Alt 28.04.2005, 13:44
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen yazimi tekrar oku !!!

Anlamadin galiba yazdiklarimi.

Ben hadisler dindir demiyorum. O polemikten vaz gec diyorum. Kuranda din degildir hadislerde din degildir. Ikisi Ahirete giden yolun bir parcasidir. Kurani inkar eden kafir olur. Ayni sekildede Peygamberimizide inkar eden Mumin olamaz. Hadislere iman konusuna gelince tabiiki onlara iman etmeyen kafir degildir. Ama onlari sizler gibi kendi cikarlarina uymadigi icin yok sayanlarin durumunu sadece Allah bilir ben ona yorum yapamam.
Alt 28.04.2005, 13:55
eniskaya

Standard Versuch o.T.

ohne Text
Alt 28.04.2005, 13:57
unknown

Standard bende bilmiyorum :-)

naber ? :-)
Alt 28.04.2005, 13:58
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Pegambere isyan - Nisa 115, Pompala

Niye Nisa 115.....

"Yukarida hikayesi anlatilan Tu`me`nin taraflari toplantilar yaparak aralarinda gizli gizli konusmus, onu berat ettirmenin yollarini aramislar. Tesebbüslerine ragmen Resuulullah onun lehinde hükmetmeyince de Tu`me Mekke`ye firar ve irtidat etmisti. Daha sonra hirzizligina devam ederken yikilan bir duvarin altinda kalarak ölmüstür."

Yani buda mi masal???

Allah hepimize merhamet etsin, sen sünnetleri (die Taten, das gesprochene und das schweigende Gutheißen unseres Propheten)yok etmege bakiyorsun, sira waciblere gelir ve sonrada farzlara galiba, hasa.
Hic kimse mustehab (empfohlenes) , mendub (Wohlgefallen findendes) ve nafileden (aus eigenem Antrieb zusätzliches getanes) bahsetmiyor, daha kötüsü... yasamiyor.

Sen cocuk ken kim sana konusmagi ögretti??

Hic bir kimse sana ögretmenlik yapmadimi??

Pump up and clean your heart, Pompalanejat-)))
Alt 28.04.2005, 14:07
eniskaya

Standard Yahu aslinda cok güzel bir mekale yazmis

tim... Vaybeenin beceriksizligi yüzünden kayboldu.... Schade Schade.... keske kopyalasaydim....

Ben sahsen su anki dini bilgimi ne anne babamdan nede Camiideki safstadan, yani Hocadan ögrendim....

Benim okudugum kitaplar genelde piyasda dönen ve az cok taninan ve deger verilen Hocalardandir...

Mesela... Yasar-Nuri Öztürk (Kurandaki DIN ve 400 soruda Ilsam)... Prof. Ssalih Akdemir (Kuran ve Liklik).... Prof Hüseyin Atay... Prof Hasan elik... Süleyman Ates.... ve benzeri kailitedeki uzamanlar....
Ve birde son olarak Ahmed Hulusiye deginmeden edemiyecegim... cünkü en son onu kitaplari okunmasi lagzim... ilk önce onun kitaplari okunursa... kesinlikle anlasilmaz... cünkü onun kalitesi digerlerinin kitaplarinin okunmasini ön sart olarak kosuyor....

Yani son derece DINi bilgin genis ve saffaf degilse.. o zaman Ahmed hulusiyi anlayamazsin... cünkü onun düsüncleri cogularini kat kat asiyor....

Yaaaa iste ben bunlari tavsiye ederim..... tabiki bu bana göre böyle.....
Bu Hocalar birbirlerini seven ve birbir kitaplarinin ön yazisini bile yazan kisilerdir... Mesela Bir Yasar Öztürk... bir Süleyman Atesi ve Hüseyin Atay gibi Islam uzmanlarina her zaman saygi duyar ve Hocam diye hitab eder....

Ve gercektende bir Süleyman Ates onun Hocasidir... ben iyi hatirliyorum... bundan 15 sene önce Süleyman Hoca Arabistandan yeni geldiginde, Yaar Hoca onu TV programlarina cikarirdi.... ve tabiki ondan cok seyler ögrendi... ve o bilgilerle Türkiyede yepyeni bir arastima mercanini canlandirdi.... yani bence onun sayesinde tüm diger Ilahiyatcilar cesaretlendir ve evet Yasar Hoca haklidir Kurandaki IDN baska piyasadaki din Ilsma degildir.....

Yani olaylar böyle basladi.... ve bend iste arastirma icerisindeydim o zamanlar... piyasadaki din beni tatmin etmiyordu.... o yüzden bu gibi Proflar sayesinde azda olsa Allahi taniyabildim...

.yeniboyut.com
.süleymanates.com

yani cesit cesit Profalrin Web-Siteside var.... mesela Salih Akdemir Hocaya MAil biel yazdigim oldu... ve inan geri yazdi... bas örtüsü acisindan bir sorum vardi o zamanlar....

Süleyman Ates Hoca... sordugum bir soruyu ismimle beraber Vatan gazetsinde yainladi ve cevapladi... zaten her gün Vatan gazetesinde bir sayfasi vardir.. o sayfada cesit cesit sorulara yanit veriyor
Alt 28.04.2005, 14:08
Neuer Benutzer

Standard Nisa 115, sünnetsiz yasamak isteyenlere

115. Kendisin icin dogru yol belli olduktan sonra, kim Pegamber`e karsi cikar ve müminlerin yolundan baska bir yol giderse, onu o yönde birakiriz ve cehenneme sokariz; o ne kötü bir yer.
Alt 28.04.2005, 14:18
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard gercek bir islam uzmaninin yazisini

buraya ekledik, sende oradaki kanitlari inkar edebilirsin. ama gercek olan o "proflarin" sapitmis olmalari. kurana cimbizla yaklasmalari.
Alt 28.04.2005, 14:22
Neuer Benutzer

Standard Allah tan ya, sonunda -)))

aber was ist der Grund und was die Ursache??
Vaybee yazarlara sevgidolu dualar bu gece Allah bana nasip etsin.
Huzur, sevgi kalbimizde ve büyük dünya`dada dagilsin.

4 Amerikanische Präsidenten sind im Flugzeug.
Abraham Lincoln sagt.
"..ich schmeisse jetzt 1 Dollar Note aus dem Flugzeuz und mache einen Menschen glücklich!!!"

John F. Kennnedy sagt:
"...ich werfe 100 ein Dollarscheine aus dem Fluzzeug und mache 100 Menschen glücklich..."

Bill Clinton sagt:
"..ich mache die ganze Menschheit glücklich.."

...und wirft Schorsch W. Bush aus dem Flugzeug...
Alt 28.04.2005, 14:22
eniskaya

Standard Dostum bunlari sen söylüyorsun baskasi

degil.....

Cimbizlama olayi yoktur Kuranda... yani artik bunlari bir gec....

Herseydene evvel ben ne dedim... AKIL geliyor dedim AKIL....

Mesela... Mevlid olayini örnek alalim....

Simdi Mevlid DINMIDIR.... ???

Camiideki Hocaya bakarsak dindir.... ama Uzamanlara bakarsak din degildir....

O halde soralim bakalim Kurana ne diyor Kuran... Mevlid olayi varmi Kuranda ????

YOOOOOOOOOKKKK..... hmmmm HZ. Muhammed Türkce Mevlid dinlemismi ???.... oda YOOOOOOOOOKKKK.....

Haaaaaaaa demekki akla ve Kurana sordugumuzda Mevlidin DIN olmadigini.... MEZHEPLERIN DIN OLMADIGINI.......

Ve tüm DINlerin asli ile bir olduklarini AKIL VE MENTIK... tümüyle kabul ediyor......

Yani senin kizdigin layi ben anladim... sen diyorsunki... bu ve bunun gibi adamlar benim dinime küfrediyor.... evet dorudur... ama isin noktasi... Kurandaki IDNEMI küfrediyorlar... yoksa senin DIN diye sandigin DINEMI küfrediyorlar ????

Tebi sen küfür olarak kabul ediyorsan sayet... tabi o ayri bir konu....

Dostum piyasadaki DIN gercekten safsata dini....

Ve artik bilhassa genc nesil bun farkinda.....

Mesela gecenlerde Siyast Meydaninda, tüm TR capindan gelen ögrenci temsilcileri Mecliste bir toplanti yaptilar... piril piril genc beyinler... hepsi toplkandi... Ali Kirca kürsüden programi yönetti... ve devlet kandaindan Meclis Baskani Üstad Bülent Arince, Yasar Nuri Öztürk ve diger partilerden millet Vekilleri katildi....

Ve inan bana... eger seyrettiysen... Yasar hocanin gördügü itibarin 1000 de 1 rini digerleri görmedi... DIN konusuna gelince... hemen herkes ona dönerek, bilgi almak istedi... o arkasini dönerek diger genclerle sohbet etti.... tüm gencler etrafinda toplandi... bu esnada Bülent Arincin yüzünden düsen binüarca oluyordu.....

Simdi bu gencler dinimizi ögrenelim diyorlar... yani olkullarda din dersi verislin.... herkese ve her dini iceren evrensel bir ders olsun diyorlar.... yani Islam dinini ögrenmek istiyoruz... AMMA bilenden.... bu cok önemli...

Genclerimiz gercekten DINI arastirma pesindeler...

Yani neyi kaldirdi Yasar Nuri Öztürk... yahu sen inaniyormusun bir Kurani Kerimde yazani Yasar Nuri Öztürkün inkar ettigini ??????
Bir Hafir olan ve ömrünü Islam dinine adamis olan bir DIN uzamni simde sence dinsizmidir....

Neredeyse tüm Ilahiyatcilar onu taniyor ve onun arkadasi... simdi tüm Unideki DIN uzamnlari DINSIZMI oldu..... ????

Yani artik bunlari gecelim..... bana deki ENis arkadasim... ben o adami ve onun gibileri anlayacak kapasitem yok.....

Adam ne diyor... Hiristiyan Alemini lanetliyor.... Papanin ve Vatikanin Islam dini üzerinde oyunlar kurdugunu ve Islam dinini yozlastirma cabasi icerisnde olduklarini bas bas basgiriyor....

Sen kimden duydun bunlari TV kanalkinda bakiim...... kimseden cünkü bende duymadim.....

Ön yargin var... ve benim tahminim sen bu ön yargindan kurtulamdikca Ojinal DIN sana kapali kalacak
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche