Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 16.04.2005, 00:35
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard Istedigin kadar bagir.. kuranin hepsine

bakmayin biri varsa oda... kendini bilir ;O)
senin sefaat konusunu ben sana cevaplandirmadimmi? halen neden ötüyorsun? git ara bul oku.. sende insanin agzindaki laflari cevirme ustasi olmussun.. bu cambazliga bu kadar kuvvet harcigacagina gercekden kuranin dedigini yapsan.. yani senin icin iyi olur diyorum. peygamerbimizin kendi keyfine göre konusuyormus gibi göstermeye calisiyorsun. zamana göre yorumlanabilecek seyler yok demiyorum, ama zamana göre yorumlanmasi mümkün olmayan esaslarda var.
kuran son dini kitaptir, islamiyet son din, hz. muhammed (s.a.v.)de son peygamberdir. onun getirdigi esaslar böylece kiyamete kadar gecerli.

PEYGAMBERIMIZ KURANLA ONUN BIRBIRINDEN AYIYRMAK ISTEYENLERIN CIKACAGINI SÖYLEMIS. VE GÖRÜYORUZ, DEDIKLERI DOGRU CIKIYOR. NE DIYELIM? ISTEDIGIN KADAR BAGIR, SEN ISTIYORSUN DIYE KURANLA PEYGAMBERIMIZI BIRBIRINDEN AYIRACAK DEGILIZ, SEN ISTEDIGINI YAPMAKTA SERBESTSIN. ISTER CEHENNEHEME GIDEN YOLU SECERSIN, ISTER CENNETE GIDEN YOLU..

kurani yorumlarken bazi seylere hakim olmak lagzim. onun icin her önüne gelen bunu yapamaz. senin kücümsedigin o alimler gelmis gecmis en büyük alimlerden bazilari.

sen bilmiyormusun her sahabenin aslinda kendine göre bir "mezhebi" vardi. hepsi peygamberimizden alabildikleri seylerle yasiyorlardi. bu büyük alimlerde bunlarin bilgilerinin cogunu bir araya toplayip bir eser cikarmislar. peygamberimizin yaptigi seylere ne yanlis diyebilir insan nede sadece o zamana göre kuranin yorumu diyebilir. peygamberimiz kurani senin dedigin gibi "yorumlamiyor". kuranda yaziyor peygamberimizin keyfine göre konusmadigi/hareket etmedigi. sen halen ortaya cikip böyle seyler savunuyorsun. allah sana akil fikir versin ve dogru yolda kullanmayida nasip etsin.
Alt 16.04.2005, 02:32
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Farklı bir kişilik?

İlk defa bu sayfalarda İslam dinini böylesine evrensel yorumlayabilen. Böylesine demokrat ve humanistçe savunabilen. Böylesine akıl ve duygu dolu ortaya dökebilen bir insan ile ilk defa karsılastım.

Islam dinini evrensellige döktügü tüm yazilarini büyük bir zevk ile okudum.

Bunu doga, felsefe, sosyoloji ve hos görüler ile yogurdugu an daha büyük bir zevk aldim.

En güzeli diger kücük ve büyük tüm dinleri hic birayrim yapmadan kendi inandigi din oraninda ayni sevgiyi ve saygiyi ortaya koydugu anda kendisine büyük bir saygi duydum.

Nihayet su sayfalara demokrat ve aydin ve islami kanattan ve gercek mümin bir insan geldi dedim.

Bekledigim gibi oldu hem Islami kesimden, hem sol kesimden, hem siradan ne oldugu bilinmeyen kesimden ona tüm iyi niyetlerine ragmen sürekli saldirilar geldi.

Ve o cok deger verdigim farkli kisilik belki insani bir pisikoloji ile gelen saldirilara karsi, beni büyük bir hayal kirikligina düsüren kelimeler sarf etmeye basladi, yazik düsmemesi gerekir o cümlelere. Cünkü o bilgiye ve iyi niyete sahip bir insan o tür ucuz kelimeler kullanmamali.

Cok iyi bir Islami dindarinda cok iyi bir demokrat olabileceginden emin olabilmeli.

Her seye ragmen, (bazi sosyal konularda alt yapi eksikliginden dolayi ki bu tüm islami kesimden insanlarin temel sorunudur, cünkü aldiklari egitimlerde felsefeler ve sosyolojiler pek verilmez) kendisinin dogru bildiklerini savunmasini ve benim dogru yazilarini ictenlikle okumaya devam
edecegimden emin olabilir.

Cünkü böylesine güzellikler ile dolu bir Islami düsünleri savunan bir kisi ile ilk defa karsilasmaktayim.

Lakin lütfen saygi duydugu hocalarinin hatalarina düsmemeli, din ile politika ve siyaset cok farkli alanlar.

Her bir siyaset mutlaka ideolojik bir alt temele dayanir.

Lütfen tüm düsüncelerin artik küfürsüz bir aciklamalarinin güzelligine tekrar ulasilsin.

O farkli kisilik mutlaka yasama ait cok daha farkli seyler ögrenecektir ve eminim cok iyi bir ilahiyatci olacak ve cok iyi aydin demokrat ilahiyet ögrencileri yetistirecektir.

Selamlarim ile...

Galvani...
Alt 16.04.2005, 08:59
unknown

Standard Yaziya katiliyorum!Amin! :-) o.T.

ohne Text
Alt 16.04.2005, 09:29
unknown

Standard aydin demokrat ilahiyet :-)

:-))))))))))))))

ne kadar celiskili bir ifade....

MÜSLÜMAN daima aydindir ama demokratlik sizin fikir babalarinizin insanlara yutturmaya calistigi bir MODERN DININ PARCASIDIR...

Ne aydin olmak icin nede INSAN olmak icin DEMOKRATLIK gerekmez !!
Alt 16.04.2005, 09:31
unknown

Standard Hz.ÖMER (RA) mutlak bunu senin anladigin

..sekilde ifade etmedi ENIS !
Alt 16.04.2005, 09:56
unknown

Standard Ayrica...

...buraya AHMET HULUSININ uzantisi gibi yanitlar veren bir kisiyi senin gibi bir DEMOKRAT nasil göge cikarir anlam veremedim Galvani...

ISLAM Hiristiyanlik dini degil ve REFORMA ihtiyaci yok ! Bizede bir Martin Luther hic ama hic gerekli degil! Kuran-i Kerimin kendi dinamizmi SÜNNET ve HADILERIN isiginda bize yeter...
Alt 16.04.2005, 10:14
Neuer Benutzer

Standard o.T.

"mesela su aniyla Islam Aleminin inandigi Allah yoktur..." demissin. sen nasil tarif edildigini biliyormusun? aradaki farki anlat bakam, sayet varsa. uydurulmus tariflerinden olmasin lütfen.
Alt 16.04.2005, 10:18
Neuer Benutzer

Standard sen kimleri tarif ediyorsun?

bunlar senden farklimi düsünmüsler? senden farklimi hareket etmisler? kuranla sünneti ayirmak isteyen, kuranda ayetler isini göre bazen yarim alan, bazen o konulardaki baska ayetleri görmezden gelerek insanlari yalanlariyla doldurmaya calisanlar yapar anca o seyleri.
Alt 16.04.2005, 10:30
Neuer Benutzer

Standard haklisin, yazanda anlasa

o kadar sey arastirmana ragmen neden kurani bütünüyle almiyorsun?

bunlarin yapman ilk iki seyi hatirlatmiyormu sana?
Alt 16.04.2005, 10:38
Neuer Benutzer

Standard somit bist du auch entbehrlich

so ziemlich jeder wäre es
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche