Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 10.04.2005, 23:28
eniskaya

Standard Demokrasi yasam tarzidir yani Politik

acidan.......

Sana Allahi ibadeti ögretmiyorki.... yoksa sana Lailik namaz kilmayimi ögretiyor...

Oysa din Sünnetullahi ve Sünnetullahin Sultanini yani Allahi tanitiyor ve iyiligi emrediyor....... bu anlayis evrenseldir....

Mezhep ise din yorumudur ve zamnsaldir.. yani belirli yerde belirli bir zamanda yapilan ve SAAAADECE oraya uyan bir anlayistir....

Laiklik ise zamansal Politika yourmudur... yani insanlari tüm dinleri baglayan zamansal kanunlari iceren bior MECLIS anayasasiydir.....

Yahu arkadaslar bunlari kavrayan saaadece benmiyim biu Forumda........ ?????

O kadar basitki olaylar, anlasilmayacak ne varki anlmis degilim.....

Seriat seriat denilip duruyor....

Yahu alin o zamna benim Seriat anlayisimi... ben benim Seriat anlkayisim dünyaya hakim olamsini isterim..... Eeeeeee simdi dizleri benim Seriat anlayisimdan ancak Laik Demokratik düzen korur...

Baska türlü benim Seriatimdan korunamazsiniz.....
Alt 10.04.2005, 23:29
eniskaya

Standard o.T.

Demokrasi yasam tarzidir yani Politik

acidan.......

Sana Allahi ibadeti ögretmiyorki.... yoksa sana Lailik namaz kilmayimi ögretiyor...

Oysa din Sünnetullahi ve Sünnetullahin Sultanini yani Allahi tanitiyor ve iyiligi emrediyor....... bu anlayis evrenseldir....

Mezhep ise din yorumudur ve zamnsaldir.. yani belirli yerde belirli bir zamanda yapilan ve SAAAADECE oraya uyan bir anlayistir....

Laiklik ise zamansal Politika yourmudur... yani insanlari tüm dinleri baglayan zamansal kanunlari iceren bior MECLIS anayasasiydir.....

Yahu alin o zamna benim Seriat anlayisimi... ben benim Seriat anlkayisim dünyaya hakim olamsini isterim..... Eeeeeee simdi dizleri benim Seriat anlayisimdan ancak Laik Demokratik düzen korur...

Alt 10.04.2005, 23:29
eniskaya

Standard Demokrasi yasam tarzidir yani Politik

acidan.......

Alt 10.04.2005, 23:32
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Paranoia??? Bin ich Osama Bin Laden???

...fühle mich nicht angesprochen vom Inhalt..solltest versuchen etwas zu differentieren, deine Gegner sind nicht alle gleich, mein lieber Karanligadogru-)))
Alt 10.04.2005, 23:35
eniskaya

Standard O iste Imami Gazalinin Quantsal boyutlar

dan habersiz oldugu icin söylemis oldugu bir sözdür.....

Ne derle insan bilmediginin düsmanidir..... kaldiki bizler ancak Allahi bilim ile anlayabiliriz.....

Nail su anki zamanda evrenin taaaa yaratilis zamanina kadar geri bakma imkanina sahipsek, ayni sekildede Allahi daha iyi tanima imkanina sahip oluyoruz...

Yoktan var edilme... yani Urknall Theorie... oder yünyanin cekiminden ancak cok zorluklarla cikabilecegimiz.. yada yörengelerinde dönen yildizlar... yada samanyolundaki yildizlarin sayisi gibi Kuran aciklamalarini nacak bilimle anlayabiliriz.....

Bunlari Imami Gazalinin zerre kadar anladigina ben sahsen inanmiyorum.... nereden bilsinki....

O saaadece Kuranin ruhaniyet boyutunu anlamya calismi, diger boyutunu ise kapasite eksikliginden saf disi birakmis......

Efendiler... Peygamber bile hata yaparken, simdi Imami Gazalinin yazdiklari... taaaaaa dinin kendisimidir... Hayir degildir... o ancak kendi kapasitesi cercevesinde bir seyler düsünmüs ve kitap haline getirmis... mehr aber auch nicht...

Kaldiki bu son dedigim tüm insanlik icinde gecerlidir
Alt 10.04.2005, 23:42
Benutzerbild von 6666mahfuz
6666mahfuz 6666mahfuz ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allah sana acisin-))))))))))

..lies mal in den Biographien von Nobelpreisträgern...-)))..islamisch ist ja alles rückständig-)))
Alt 10.04.2005, 23:42
eniskaya

Standard Zümer 44

Meali Hamdi Yazir
"De ki: "Bütün Sefaat Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra hep döndürülüp O"na götürüleceksiniz."

Meali Yasar Nuri
"De ki: "Sefaat, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz."

Meali Süleyman Ates
"De ki: "Sefa"at tamamen Allah"indir (yardim ve destek yalniz O"ndandir). Göklerin ve yerin mülkü O"nundur. Sonra O"na döndürüleceksiniz."

------------------------------------

Eeeeeee simdi dostum, Allah ile ortaklikmi imzalamis HZ: Muhammedki.. sen kalkmis ondan Sefaat umuyorsun....

O zaman bendende Sefaat um, cünkü bende Müslümanim.... yani...

Resmen Allahin Ayetlerini inkar anlamina gelir HZ. Muhammedden Sefaat dilenme olayi..... resmen SIRKTIR.....

Ayet o kadar acikki, Allah muhafaza inkar etmenin cezasini ben sahsen tahmin edemem.... o herkesin sahsi olayidir.....

Zümer Suresi acik ve net belirtiyor.... tüm SEFAAT Allahindir.....

Allhin ve Muhammedin degil.... anlatabiliyormuyum.... Muhammed yok Allahin yaninda.......

Bu ne bicim din anlayisi yahu....
Alt 10.04.2005, 23:43
eniskaya

Standard Seni bas Papaz yapip öle bulunmamiz lagz

ohne Text
Alt 10.04.2005, 23:44
eniskaya

Standard Sen Amin diyorsun ama Sefaat

kim edecek sana bakalim ????

Sen kimden Sefaat bekliyorsun ????

Kuran ne diyor bu hususta ???
Alt 10.04.2005, 23:44