Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 10.02.2005, 22:47
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Artik o yüksek mekan nedir....

.. hepiniz düsünün, insanlar hazir lokma yemeye alismislar...!
Alt 10.02.2005, 22:54
eniskaya

Standard Beni sahsen Vahyii olmayan kaynak fazla

tatmin etmez......

Isin gercegi sudur...

"Astrolojiyle ilgili vahye dayalı bir bilgiye sahip degiliz"

Kabulmü ???? tahminim kabul edersin cünkü care yok... Kutsal Arscivlerde yani Vayiilerde.. Kuran Incil, etc. lerde böyle bir ilim yok.....

Haaaaaa isaret var.....

Meslela

Enbiya 32
Göğü, korunmuş bir tavan yaptık. Ama onlar göğün ayetlerinden hâlâ yüz çeviriyorlar.

Bu arada bende Meryem 56,57 icin Elmalili Hamdi Yazirin Tefsirine göz attim..... Meladen baska bir aciklamaya gerek görmemis müfessirimiz...

Oda söyle aciklamis....

56-57 Kitapta İdris"i de an; çünkü o, çok sadık (özü, sözü pek doğru) bir peygamberdi.
57- Biz onu yüce bir yere yükselttik.

Yasar Nuri Öztükte benzeri sekilde

56 Kitap"ta İdris"i de an. Çünkü o, özü-sözü tam uyuşan bir kişiydi, bir peygamberdi.
57 Onu yüce bir mekâna yükselttik.

Kuranin bir cok yerinde Astroloji ile ilgili Ayetler vardir... yörengelerden alda, günesin Supernova haliyle tersten dogacagi usw.....

Ama HZ Idrise Astroloji ilimleri verilmesi yada beynindeki boyutlarin acilmasi olayi..... Vahyiide degil, diger Alimlerin yazdigi veya derledigi kitaplarda var......

Sen öyle yazdinki.... sanki Kuranda yada Ehli-kitapta yaziyormus gibi bir hal aldi.... oysa yok öyle bir sey...... Vahiide böyle bir yer göstrmeni talep attim...... ama iyne efendim söyle olmalisin böyle olmalisin mütevazilik falan filan..... meslegim üzerine soruyu üstelik sen sordun, ben baslatmadim, sadece cevapladim......

Astroloji vardir, tüm Galaxiler ve her sey zaten bir Enerji merkezinden meyadan gelmistir...... Astrolojide dünya cekimi gibi bir sey.... dünya cekimi var olmasa bizler üzerinde yürüyemezdik ve Kainatin sonsuzluklarina ucar giderdik....... ama iste bunu gercekten anlayanlar azdir... katiliyorum.....

Oezsu hanim umarim anlastik bu konuda...... Astroloji var.... ama Yahye dayali elimizde herhangi bir bilgi yok.... ve HZ Idrisin gercekten Astroloji uzmani oldugu su an Vahyiiyle belgelenmesi mümkün degildir.... ancak bir varsayimdir...... olabilir, olmayadabilir....

Dinle bir alakasi yok, baglayici veya inkar edilecek bir tarafida yok......
Eger gercekten öyleydise bile su an elimizde onun ilminden kaynak kalmamis......

So jetzt gehe ich Kaffe trinken, bei meinem Kosengs Internetcaffee....

Hepinize iyi geceler tatli rüyalar

PS: Aktuell ist Nase die beste Anfragestation für Astrologie, sei es auch für Irdische Wissenschaft
Alt 10.02.2005, 23:01
eniskaya

Standard Yanlis anlasilmasin

belki Irdische Astroloji ve überirdische karismis olabilir yazilarimda.....

Aber ich meinte viel mehr die Überirdische, yani Enerji boyutundaki Astrolojiyi..... Yildizlar konstellasyonu und solche Sachen......
Mesela Resüllerin dogum esnasindaki Yildizlarin özel durumlar insanlara verdihi sikinti yada huzur usw....
Veya Kabeyi Mukaddesteki o Enerki merkezi, yada Arafat daginin insana verdigi yükseltici Enerji, bunlar iste Irdische Formu, digeri ise Überirdische Formu...

Nasaninki ist Matematik... das kann sogar ich.......

Yakinda belki TR de bir uydu atar... bizde cikmis oluruz Uzaya... Coll nee
Alt 10.02.2005, 23:06
eniskaya

Standard Sehe ich ähnlich

trotzdem o orijinal ilimden Vaye dayali yada zamaninda vahye dayaliydi diye bir sey yok.....

Insanlar zamanindan beri Vahye dayali olmadan binbir Ilimler gelistirmistir..... hem dünyevi hayat icin hem dünyevihayatin üstünde..... Sünnetullaha her ikiside girer.....

Beispiel sei genannt... Büyü... büyü vardir.... ama vahye dayali degildir... onun icin yahyii onu kesinlikle yasaklamistir.....

Nasil Cinler Gaybdan haber almaya calismislar ve bir yolunu bulmusken, onlarin gaybden haber almasi engellenmis... Kuranda Ayet var bu hususta...

Neyse karisiklik yapmayayim yine.....

Ben sadece Vahyiide var olanai var diyelim, var olmayani yok diyelim...... Sünnetullaha uygundur deriz, eger gercekse....
Alt 10.02.2005, 23:14
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Banada her gün Vahiy geliyor, Enisle....

...catisiyorsun diye! Astrolojinin Islamda yeri vardir, ve var kalacaktir...Sorry, Ayetleri hice sayamiyacagim!....
Alt 10.02.2005, 23:23
eniskaya

Standard Ben baska bir seymi dedim

fesuphanellah... Astroloji vardir... bunu bende biliyorum, cünkü Kurnada bir cok Ayetlerde geciyor....

Ama senin HZ Idrise Ilimleri inmistir sözü Vahyiide gecmiyor.... yani ancak bir varsayim... kaldiki o ilimlerden bu güne kalan hic bir sey yok..... varsa nerede....

Du willst es wohl nicht kappieren was
Alt 10.02.2005, 23:37
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen...

...varsayimlarina devam et... Hersey bi varsayim..

Du kapierst es nicht, nicht wahr?! Neyse, vaktimi bosa harciyamiyacagim....

Senin dinin sana, benim dinim bana...
Alt 10.02.2005, 23:43
eniskaya

Standard So ist es

Vahyiide yeri yok Idris Resülün o sekilde ilimler gelistirdigi....

Dedigin gibi... lekum dinikum veliyedin
Alt 11.02.2005, 00:03
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Neden...

.... yemyesil yararli bi bitkiyi, yani Maydonozu insana lakab olarak kullanirlar anlamam....?!
Alt 11.02.2005, 00:55
eniskaya

Standard Explodier von mir aus

Astroloji ilmi vardir... buna Kuranda isik tutuyor ama detayli bir sekilde Idris Resüle bu bilgiler gelmis veya beyninda acilimlar saglanmis olayinin VAHYE dayali kaniti yok........

Ne kadar güzel yaziyorum...... bunu artik 5 yasindaki couklar bile anlar artik

Und jezt lass mich damit in ruhe
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche