| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() GALATASARAY BAŞKANI ÖZHAN CANAYDIN, DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA BEŞİKTAŞ BAŞKANI SERDAR BİLGİLİ"Yİ FAİR PLAY ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERDİ.
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, az önce bir basın toplantısı düzenleyerek Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili"ye teşekkür etti. Canaydın şu açıklamayı yaptı: "Beşiktaş başkanı genç arkadaşım sevgili Serdar Bilgili"ye yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ediyorum. 20 aydan bu yana oturduğum bu koltukta öncülük etmeye çalıştığım fair play anlayışında ayalnız olmadığımı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Beşiktaş-Galatasaray karşılaşması sonrası büyük üzüntü yaşadık. Ancak bugün beraberce bir sevgi kıvılcımı ateşlendi. Bu ateşlenmeyle üç büyük kulübün kendi aralarında oynadığı maçların yanısıra Anadolu takımlarıyla yapacakları maçların artık sevgi ve dosktluk çerçevesi şeklinde geçeceğine inancım oluştu. Beşiktaş camiasından aldığımız bu desteğe eminim her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Kulübü"de katılacaktır. Toplantıya başlamadan önce teknik direktörümüz Fatih Terim, Serdar Başkanı arayarak kendisine teşekkür etti. Galatasaraylılardan sucçu olan varsa ben de onlar adına özür diliyorum. 2002 yılı fair play ödülü almış biri olarak yeni yılda sevgili Serdar Bilgili"yi 2003 fair play büyük ödülüne aday gösteriyorum." Kaynak: bjkhaber.com |
|
|||
|
|||
![]() FUTBOL FEDERASYONU, BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY"IN HAFTA SONUNDA OYNAYACAKLARI KARŞILAŞMALARIN BAŞLAMA SAATİNİN DEĞİŞTİĞİNİ AÇIKLADI.
Birinci Süper Futbol Ligi"nde Galatasaray ile Beşiktaş"ın 12. ve 13. haftalardaki maçlarının başlangıç saatleri değiştirildi. Futbol Federasyonu"ndan yapılan açıklamaya göre, 9 Kasım Pazar günü oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı 17.45"de, Galatasaray-Ankaragücü karşılaşması ise 20.30"da oynanacak. Ayrıca, 13. haftada 23 Kasım Cumartesi günü yapılacak Denizlispor-Galatasaray mücadelesinin başlama saati 17.45, Beşikaş-Konyaspor maçını başlama saati de 20.30 olarak belirlendi. Kaynak: bjkhaber.com |
|
|||
|
|||
![]() zamaninda tahminlerinizi vermeye unutmayin
![]() Selam ve saygilarimla |
|
||||
|
||||
![]() iyi ya...arka arkaya oynuyorlar...kahveden cikmadan 2 maca bakariz...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() darisi gentilmen olmayan baskanlarin basina
![]() |
|
||||
|
||||
![]() kaynak ajansspor.com
İŞTE DOSTLUK BU.. 31 Ekim 2003 Cuma günü Türk futbol tarihine siyah, 3 Kasım 2003 Pazartesi ise altın harflerle yazaılacak.. Herkes bir başkanın açık yüreklilikle dostluk adına yaptığı açıklamaları ve O"na verilen kardeşçe desteği hiç bir zaman unutmayacak... [03/11/2003-15:51] 31 Ekim 2003 Cuma günü oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisi sonrası Türkiye karışıyordu.. Kimse oynanan futbolu konuşmuyor, koridorlardaki kavga gündeme oturuyordu.. Kim kime vurdu?, kim haklı?, kim sarhoş?, pankartı kim açtırdı?, taraftar savaşı, Terim"in el hareketi.. ve daha bir çok konu için tartışmalar yapılıyordu.. Kimse suçunu kabul etmezken, herkes birbirini ağır biçimde suçluyordu.. Gazetelerde sanki bir futbol maçı değil, boks maçı sonrası yapılan açıklamalar vardı. Açıkça işler kötüye gidiyordu ve biri “dur” demeliydi.. İşte bu yürekli kişi Serdar Bilgili oldu.. Çıktı ve “Suçluyuz, kabul ediyoruz” dedi. Özür dileme erdemini de gösteren başkan, hem G.Saray camiası, hem de Türk spor kamuoyunu gönülden fethetti. Bu tarihe geçecek açıklamanın ardından sırada G.Saray"ın cevabı vardı.. Başkan Özhan Canaydın, önünde G.Saray ve Beşiktaş bayraklarının olduğu masada ikinci tarihe geçecek açıklamayı yaptı; “2003 yılı Fair play ödülü adayı Serdar Bilgili"dir..” dedi.. İşte bu açıklama ile belki de ilk kez bir kulübün başkanı, başka bir kulübün başkanına böyle bir değeri layık görmüştü.. Türkiye"de bir şeylerin değişmesi gerektiğini ispatlayan iki önemli açıklamadan sonra sıranın F.Bahçe"ye geldiği görüldü.. Tüm kulüplerin birlik içinde olması, taraftara örnek teşkil etmesi gerektiği ispatlandı.. İşte Türk futbolunda bu büyük adımların atılmasını ve 3 Kasım 2003 Pazartesi gününün bir devrin başlangıcı olarak tarih sayfalarında yer almasını sağlayacak açıklamalar; -ÖNCE BİLGİLİ- Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, düzenlediği basın toplantısı ile dostluk adına ders olacak bir açıklama yaptı.. Fatih Terim"den, G.Saray"dan ve spor kamuoyundan özür dileyen Bilgili açık yüreklilikle “Suçluyuz” dedi.. Bilgili, Akaretler"de bulunan kulüp binasında derbi maç sonrası devam eden tartışmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, birkaç gündür kamuoyunda tartışılan konulara bir açıklama getirmek istediğini belirterek, ""Beşiktaş"ın 100 yıllık tarihinde Galatasaray"la 309 maç yapmışız. Ben bunu az görüyorum önümüzdeki 100 yıl içinde 2-3 kat daha maç yapacağız. Maalesef bu Cuma günü kendi evimizde tasvip etmediğimiz çok tatsız şeyler olmuştur. Aşağı yukarı hiç kimse üzerine düşen görevi yapmamıştır. Bu cuma, hepimiz için çok çirkin ve tatsız geçmiştir"" dedi. -""BAŞKAN OLARAK FATİH TERİM"DEN ÖZÜR DİLİYORUM""- Serdar Bilgili, Beşiktaşlı taraftarların büyük tepki gösterdiği Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim"in, Türkiye"nin yetiştirmiş olduğu en değerli hocalardan biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: ""Avrupa"daki başarılarıyla bir Türk olarak hepimiz gurur duyduk. Hepimizin hayal ettiği başarı rüyasını gerçekleştirmiş bir insandır. Beşiktaş camiasına da yakın olmuştur. Böyle bir insanı bu kadar kin ve nefretle karşılamayı şiddetle kınıyorum. Yapanların da yanlış içinde olduklarını düşünüyorum. Öncelikle Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak Fatih Terim"den özür diliyorum"" -""BU TARTIŞMADAN KİMSE BERAAT EDEMEZ""- BJK İnönü Stadı"nın kendi evleri olduğunu ve Beşiktaş"ın örfüyle, adetiyle her zaman evine gelen misafiri en iyi şekilde ağırlamasının büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Bilgili, ""Biz maalesef Cuma gün bunu beceremedik. Yaşanılanları tek tek tartışıp gündeme getirmeyi doğru bulmuyorum. Bunlardan kimsenin beraat edebileceğini de düşünmüyorum"" diye konuştu. -""CEZALARI KENDİ BÜNYEMİZDE VERECEĞİZ""- Sadece BJK İnönü Stadı"nda değil, Türkiye"deki tüm statlarda çok ciddi bir terör estiğini savunan Bilgili, futbol camiasının başında olan insanlar olarak kendilerinin yaşananlara nokta koymaya çalışmaları gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti: ""Beşiktaş olarak biz ön ayak olmalıyız. Tarihimiz bunu gerektirir. Olayları kendi içimizde değerlendireceğiz ve cezaları kendi bünyemizde vereceğiz. Evimize gelen konuklarımıza aynı şeylerin yapılmaması için gereken önlemleri alacağız. 100 yıldır süren dostluğumuzun devam edeceğine adım gibi eminim. Rekabet her zaman devam edecektir. Avrupa Şampiyonlar Ligi"nde Galatasaray"a başarılar diliyorum. Beşiktaş camiasının başkanı olarak herkese barış içinde güzel futbolun olduğu, terörün olmadığı bir Razaman ayı ve futbol sezonu diliyorum."" -""EV SAHİBİ OLARAK DOĞRU DAVRANMAK ZORUNDAYIZ""- Açıklamasının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtlayan Serdar Bilgili, Galatasaraylı taraftarların ve futbolcuların derbi maçtaki tutumunun hatırlatılması üzerine, ""Burası bizim stadımız ve evimiz. Galatasaray taraftarı ve takımı misafirimizdir. Kendi evimizde misafirimiz ne hata yaparsa yapsın doğru davranmak zorundayız. Gereken güvenlik önlemlerini almadığımız için bunlar kaynaklanmıştır. Tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız. Ev sahibi olarak öncelikle bizim suçumuz var. Koridorlarda kimlerin olması, kimlerin olmaması gerektiğini biliyoruz. Araştırmaları yaptık önlemleri alacağız"" şeklinde konuştu. -""TERİM"İN YAPTIĞI BİR REAKSİYONDUR""- Teknik Direktör Fatih Terim"in siyah-beyazlı tribünlere yapmış olduğu el hareketiyle ilgili olarak da Bilgili, ""Fatih Terim"e çok uzun süre ağır küfürler olmuştur. Bu kadar küfürden sonra istemeden yaptığı bir reaksiyondur. Olmaması gereken bir şeydir, ama tartışılması gereken konu bu değildir"" dedi. Beşiktaş tribünlerine maçta asılan, ""Vatan Haini Mekteb"i Sultani"" pankartı için de Bilgili, ""Asılan pankarttan yönetimimizin haberi yok. Bizim açımızdan son derece utanç verici ve üzücü. Tatsız bir şaka olarak düşünmek istiyorum. Benim de Galatasaraylı arkadaşlarım var. Hoşlanmadığım yanları olsa bile hiçbirinde vatana ihanet belirtisi görmedim"" dedi. Serdar Bilgili, yedek kulübelerinin sahaya yakın olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili olarak da, ""Yedek kulübeleri her zaman tribünlere yakındır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Değişikliğe mecburiyetten dolayı gittik. Önümüzdeki sene zemin indirilecek ve 7 bin kişilik kapasite artırımı yapılacak. O zaman bu sıkıntılar giderilir"" diyerek sözlerini tamamladı. -SONRA CANAYDIN- Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Serdar Bilgili"nin tarihe geçecek açıklamalarından sonra akşam saatlerinde bir basın toplantısı yaptı ve Bilgili"ye teşekkür etti. Artık fair play ateşinin yandığını belirten Canaydın, “2003 fair play ödülü adayı Serdar Bilgili"dir” dedi.. Başkan, çok önemli mesajlar verdi ve Bilgili gibi özür diledi... Canaydın, Mecidiyeköy"deki Galatasaray Pazarlama A.Ş binasındaki basın toplantısına, ""Bugün iki camianın mutlu günü"" diye başladı. Canaydın"ın oturduğu masanın üzerinde Galatasaray ve Beşiktaş bayrakları dikkati çekerken, Serdar Bilgili"nin açıklamalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Özhan Canaydın, ""İnşallah spor tarihimizde yepyeni bir sayfa açılıyor. Yepyeni temeller, sağlam temeller atıldı. Sayın başkana teşekkürlerimi arz ediyorum"" dedi. Derbi maçta üzüntü verici olaylar yaşandığını, futbol camiasının, Beşiktaş ve Galatasaray camiasının büyük üzüntü içinde kaldığını ifade eden başkan Canaydın, şöyle konuştu: ""Serdar başkanın bugünkü açıklamaları, üzüntülerin üstüne su serpti. Hatalar olabilir, hep berabere çözeceğiz. İki camia, 100 yıla yakın hep kardeş gibi geçinmiştir. Bu kardeşlik devam edecektir. Bu asaletinden dolayı Serdar Bilgili"ye teşekkür ediyorum. Fair-play kolay değil. Olaylar tırmanıyor. Ben 20 aydır bunu yaşıyorum. Dostluğun temellerini belki ben attım ama bugün Serdar başkan bu temele en önemli harcı koydu."" Teknik direktör Fatih Terim"in de toplantıya katılmak istediğini, ancak Olympiakos maçı nedeniyle gelemediğini, bu nedenle telefon açarak Serdar Bilgili"ye teşekkür ettiğini de anlatan Özhan Canaydın, ""Eğer olayların içinde Galatasaray"dan da suçlular varsa, ben de onlar adına Beşiktaş camiasından özür diliyorum. Bu kardeşlik devam edecek ve tribünlere yayılacaktır. Bu sevgi selini yayalım, dostluğu devam ettirelim"" diye konuştu. -FAİR PLAY ADAYI- Özhan Canaydın, açıklamaları nedeniyle 2003 fair play ödülünün en büyük adayının Serdar Bilgili olduğunu söyledi. Canaydın, ""2002 fair play ödülünü alan bir başkan olarak görüşüm, 2003 fair play ödülünün en büyük adayı, bana göre Serdar Bilgili"dir. Kendisini bugünden kutluyorum"" dedi. Bugünü, spor tarihinde önemli bir gün olarak gördüğünü vurgulayan Canaydın, ""Türk spor tarihinde önemli bir sayfa açılmıştır. Biz hep birlikte bu sayfayı kitap haline getireceğiz. Buna inanıyorum"" diye konuştu. |
|
||||
|
||||
![]() sonst wäre ich schon längst millionär
![]() |
|
||||
|
||||
![]() gene kahveci köse olacak :P
|
|
||||
|
||||
![]() ...gerceklesmez,
1. BerkkanT abi Hakli, Kabul et, hem unutma sizlerin hali 2 sene evvel hic iyi degildi burda hickimse cit cikarmadi, yani Fazla Yükseklerde UCMA... 2. istedigin Kadar 1. olabilirsin, lig sonu önemli, Birak Lig Sonunu, En cok Sampiyon Takim Olan bi kere Belli, Onuda Birak GALATASARAYin KAPTANI BÜLENT KORKMAZ, Yaklasik BjK Kadar cok Sampiyonluk yasadi, 8 kere BjK Olmus 10, 11 kere (tam Haberim yok, cünkü ben kendi takimima bakarim) herneyse!!! Unutma gelecegi göremezsin, Gecmiside Unutamazsin ![]() Hersey Ortada, Selamlarla & Saygilarla Turkishboy17!!! |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|