Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Alt 03.03.2015, 17:33
Benutzerbild von Caka_Bey
Caka_Bey Caka_Bey ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard 'Akşam sokağa çıkan kız öldürülmeyi hak ediyor'

Hindistan'da kız öğrenci bir otobüste toplu tecavüze uğramıştı. Olayın faillerinden biri ifadesinde mide bulandırıcı sözler kullandı.

Büyük tepki uyandıran olayın faillerinden biri,"akşam sokağa çıkan bir kızın öldürülmeyi hak ettiğini" söyledi. Leslie Udwin iki yıl boyunca çektiği bir film için tecavüzcülerle görüştü. Gerçek çok daha tüyler ürperticiydi. Bunlar, sıradan, normal görünümlü ve dikkat çekmeyecek adamlardı.

16 Aralık 2012'de, 23 yaşındaki genç kız, bir erkek arkadaşıyla beraber sinemaya gitmişti. Akşam 8.30'da, dönmek için servis dışı bir otobüse bindiler. Otobüste biri yaşça küçük altı adam vardı. Adamlar, genç kızın arkadaşını dövdüler, sırayla tecavüz ettikten sonra demir bir aletle saldırdılar.
ŞOFÖR SÜREKLİ DİREKSİYON BAŞINDA

Darağacı sırasındaki otobüs şoförü Mukeş Singh, olayın ayrıntılarını anlattı. Savcılar, araçtakilerin otobüsü sırayla kullanarak, teker teker kadına tecavüz ettiklerini söylerken, Singh kendisinin sürekli direksiyon başında olduğunu belirtiyor.
ŞOKE EDEN İFADELER

Singh, diğer sanıklardan üçü ile birlikte idam cezasına temyiz başvurusunda bulundu. 16 saat süren mülakatımızda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi ve sürekli, "herkesin yaptığı bir iş için niye bu kadar fırtına koparıldığını anlamadığını" söyledi.

''SUÇ KADINDA''

"İyi bir kız, akşam 9.00'da ortalıkta dolaşmaz. Tecavüz olaylarında kadınların sorumluluğu erkeklerden çok daha fazla" diyen Singh, şöyle devam etti:

"Kızların işi, ev işiyle uğraşmak. Geceleri diskolara-barlara gidip, yanlış kıyafetlerle yanlış işler yapmak değil. İnsanların onlara derslerini öğretmeye hakkı var."

Kadınların tecavüze uğrarken seslerini çıkarmamaları ve mücadele etmemeleri gerektiğini öne süren Singh, "böyle olsaydı, işi bitince onu bırakır, sadece yanındaki erkeğe vururlardı" dedi.

Kaynak : BBC

HABER7
Alt 03.03.2015, 17:41
Benutzerbild von T9
T9 T9 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Caka_Bey Beitrag anzeigen
Hindistan'da kız öğrenci bir otobüste toplu tecavüze uğramıştı. Olayın faillerinden biri ifadesinde mide bulandırıcı sözler kullandı.

Büyük tepki uyandıran olayın faillerinden biri,"akşam sokağa çıkan bir kızın öldürülmeyi hak ettiğini" söyledi. Leslie Udwin iki yıl boyunca çektiği bir film için tecavüzcülerle görüştü. Gerçek çok daha tüyler ürperticiydi. Bunlar, sıradan, normal görünümlü ve dikkat çekmeyecek adamlardı.

16 Aralık 2012'de, 23 yaşındaki genç kız, bir erkek arkadaşıyla beraber sinemaya gitmişti. Akşam 8.30'da, dönmek için servis dışı bir otobüse bindiler. Otobüste biri yaşça küçük altı adam vardı. Adamlar, genç kızın arkadaşını dövdüler, sırayla tecavüz ettikten sonra demir bir aletle saldırdılar.
ŞOFÖR SÜREKLİ DİREKSİYON BAŞINDA

Darağacı sırasındaki otobüs şoförü Mukeş Singh, olayın ayrıntılarını anlattı. Savcılar, araçtakilerin otobüsü sırayla kullanarak, teker teker kadına tecavüz ettiklerini söylerken, Singh kendisinin sürekli direksiyon başında olduğunu belirtiyor.
ŞOKE EDEN İFADELER

Singh, diğer sanıklardan üçü ile birlikte idam cezasına temyiz başvurusunda bulundu. 16 saat süren mülakatımızda hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi ve sürekli, "herkesin yaptığı bir iş için niye bu kadar fırtına koparıldığını anlamadığını" söyledi.

''SUÇ KADINDA''

"İyi bir kız, akşam 9.00'da ortalıkta dolaşmaz. Tecavüz olaylarında kadınların sorumluluğu erkeklerden çok daha fazla" diyen Singh, şöyle devam etti:

"Kızların işi, ev işiyle uğraşmak. Geceleri diskolara-barlara gidip, yanlış kıyafetlerle yanlış işler yapmak değil. İnsanların onlara derslerini öğretmeye hakkı var."

Kadınların tecavüze uğrarken seslerini çıkarmamaları ve mücadele etmemeleri gerektiğini öne süren Singh, "böyle olsaydı, işi bitince onu bırakır, sadece yanındaki erkeğe vururlardı" dedi.

Kaynak : BBC

HABER7
yahu arkadaslar uzaklara bakmayin.

gözünüzün önünde bile kadina siddet uygulaninca sesinizi cikarmiyorsunuz.

burada timeraiser feyzade hanim hakkinda screenshotlar yapip paylasiyor.

bu kadina piskolojik siddetdir, buna susup uzak ülkelerdeki kadina siddeti bahsi konu yapmamiz dogru degil.

önce kendi cevremizi ve yakindan sahit ettiklerimize engel olmaya calismaliyiz.

TEK BASKAN

HEDEF 2023

DURMAK YOK YOLA DEVAM
Alt 03.03.2015, 18:02
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von T9 Beitrag anzeigen

bu kadina piskolojik siddetdir, buna susup uzak ülkelerdeki kadina siddeti bahsi konu yapmamiz dogru degil.

Hayirdir, Siz bana düsman gibi davraniyordunuz ne degisti?

psikolojik baski mi? olabilir ama siz hic söz dinler misiniz, yardim kabul eder misiniz? feyzade ve Beyazgül'ü coktan engellemem gerekti, cünkü ikiside bana hakaret ettiler....Sen onlara yardimci olacaksin, biz degil...karsinda bir timeraiser var, bizim ne yapmamizi bekliyorsun T9?
Alt 03.03.2015, 18:09
Benutzerbild von T9
T9 T9 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:

psikolojik baski mi? olabilir ama siz hic söz dinler misiniz, yardim kabul eder misiniz? feyzade ve Beyazgül'ü coktan engellemem gerekti, cünkü ikiside bana hakaret ettiler....Sen onlara yardimci olacaksin, biz degil...karsinda bir timeraiser var, bizim ne yapmamizi bekliyorsun T9?

burada uzak ülkelerde olanlari paylasip onlara gösterip kinamak yerine kendi yaptigimiza bakmamiz gerekir.

kapinin önünde siddet uygulanirken susupta uzakta uygulanan siddeti kinamak kolay.

TEK BASKAN

HEDEF 2023

DURMAK YOK YOLA DEVAM
Alt 03.03.2015, 18:34
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
burada uzak ülkelerde olanlari paylasip onlara gösterip kinamak yerine kendi yaptigimiza bakmamiz gerekir.

kapinin önünde siddet uygulanirken susupta uzakta uygulanan siddeti kinamak kolay.
hakarette bulunanlarin, kendi basina hareket etmeyi sevenlerin, zor durumda kalmadiklari sürece savunmalarini yapmak istemem...Bu olayi madem sen biliyorsun, sen yardimci olmalisin, biz degil...
Alt 03.03.2015, 18:37
Benutzerbild von T9
T9 T9 ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
hakarette bulunanlarin, kendi basina hareket etmeyi sevenlerin, zor durumda kalmadiklari sürece savunmalarini yapmak istemem...Bu olayi madem sen biliyorsun, sen yardimci olmalisin, biz degil...
ben insan ayirt etmeden her daim yardimci olmaya calisiyorum.

umarim demek istedigimi anlamissindir. uzaklara göstermeyelim, yakinlara gösterip düzeltmeye calisalim.

TEK BASKAN

HEDEF 2023

DURMAK YOK YOLA DEVAM
Alt 03.03.2015, 19:06
Erfahrener Benutzer

Lächeln

Zitat:
ben insan ayirt etmeden her daim yardimci olmaya calisiyorum.

umarim demek istedigimi anlamissindir. uzaklara göstermeyelim, yakinlara gösterip düzeltmeye calisalim.
o zaman yanlis yapiyorsun...yanlisini düzelt, bir yanlisindan daha kurtul, rahatla..

selamlar..
Alt 04.03.2015, 08:17
Benutzerbild von Bosphorus_
Bosphorus_ Bosphorus_ ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:

Baska bir kadin cinayeti daha, ama nedense uzerinde fazla konusulmadi.

http://www.milliyet.com.tr/-infazdan...undem-2007802/

Turkiye ve Almanya'da Turk olmadiklari halde ''Turkiye ve Turkler'' adina islenilen cogu kadin cinayetlerinin, namussuz namus cinayetlerinin guneydogu'dan cikiyor olmasi tesaduf mudur?
Alt 04.03.2015, 11:46
Beyazguel60

Ausrufezeichen

Zitat:

Hallo Cakabey,

???

Sorry, aber ich weiß echt nicht wovon du hier redest.

Da du auf mein Privatschreiben bis jetzt nicht geantwortet hast,

sehe ich mich gezwungen, dir diese Frage noch einmal öffentlich zu stellen.

Ich entschuldige mich, wenn ich dich irgendwie gekränkt haben sollte,

aber ehrlich gesagt, weiß ich nicht, wann ich dich mit "hakaret"

beleidigt oder angegriffen haben soll, bzw. mich verteidigt haben soll.

Ich verteidige mich höchstens mit den selben Mitteln wie ich selber angegriffen werde,

aber das auch nur so wie im Falle von Anonymus, sonst eher nicht. Beachte, da habe ich

mich ebenfalls nicht auf sein primitives Niveau herabgelassen. Das mal als Feststellung.

Also warum sollte ich dir ohne einen Grund überhaupt etwas gesagt haben ?!

Du bist einer der Wenigen der hier im Forum vernünftig schreibt und den ich ernst nehme !!!

Ich würde mich freuen, wenn du mir diese Frage als Privatnachricht

beantworten würdest. Ich lasse es nicht zu, dass ich öffentlich einer

Tat beschuldigt werde, wovon ich keine Kenntnis habe.

Danke
Beyaz

Alt 04.03.2015, 11:59
feyzade

Standard

Zitat:

Bak cakabey, senden birdefa daha rica ettim, ama yazmadin: Allah rizasi icin, ben sana ne Zaman ne sekil hakaret etmisim, bana söyle, bende bileyim. Ben seni cok farkli hatirliyorum. cok kisa ama cok olumlu sohbetlerimiz vardi. ama mademki, cok kirildin, bana göster, nerde ben sana hakaret ettim? istersen Burda paylas, istersen özelden yaz, sen nasil istersen. ama bana o yeri göster.
Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Thema durchsuchen:

Erweiterte Suche