| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Bir AŞK İçin Yapabiliceğin HerŞeyi Yaptığına
Inanıyorsan ve Buna Rağmen Hala Yanlızsan İçin Rahat Olsun. Giden Zaten Gitmeyi Kafasına Koymuştur vE Yaptıkların Onun Dudağında Hafifr Bir Gülümseme Yaratmaktan Başka HiçBir İşe Yaramayacaktır .. Sen Kendini Paralarken O HerZaman Bahaneler Bulmaya Hazırdır. Hani Ağzınla kuş Tutsan " Bu Kuşun Kanadı Neden Beyaz DeğiL ? " Diye Bir Soruyla Bile Karşılaşabilirsin .. İki Ucu Keskin Bıçaktır Bu İşin Yaptıklarınla Değil Yapmadıklarınla Yargılanırsın HERZaman Bu Mahkemede Hafifletici Sebep'ler YOKtur . İyi Halin Cezanda indirim Sağlamaz .. Sen " Ama Senin İçin Şunu Yaptım " Derken O " Şunu Yapmadın " Diye Cevap Verecektir .. Ve Ne Söylesen Karşılığında Mutlaka Başka İddiayla Karışılaşacaksındır .. Üzülme Sen AŞKı ! Yaşanması Gerektiği Gibi Yaşadın Özledin İçtin Ağladın Güldün Şarkılar Söyledin Düşündün Şiirler Yazdın . " Peki O NE Yaptı " Deme. Herkez Kendinden Sorumludur . AŞK'ta Sen Aşkını Doya Doya Yaşarken O Kendine Engeller Koyuyorsa Bu Onun Sorunu . Bir Insan Eksik Yaşıyorsa ve Bu Eksikliği Bildiği Halde Tamamlamak İçin Uğraşmıyorsa Sen NE Yapabilirsinki ? Onun İçin Hayat'ı Iskalama Lüksün YOK Senin .. Onun Varsa Bırak O Lüksü Sonuna Kadar Yaşasın .. HerZamanki Gibi Yaşayacaksın Sen. " Acılara Tutunarak " Yaşamayı Öğreneli ÇOK Oldu . Hem NE Olmuş Yani Yanlızlık O Kadarda Kötü BirŞey DeğiL Sen Mutluluğu HiçBirZaman Bir TEK Kişiye Bağlamadınki .. Epeydir Eline Almadığın Kitaplar Seni Bekliyor Kitap Okurkende Mutlu Oluyorsun Unuttun mu ? Kendin Hiç Görmediğin Sokaklarında Gezip Yeni Yaşamlara Tanık Olmakda Keyif Verecek Sana Yine İçiceksin Rakı'nı Balığın Yanında Üstelik Dilediğin Kadar Sarhoş Olma Özgürlüğü de Cabası .. Sen Yüreğinin Sesini Dinleyenlerdensin ve Biliyorsun AS Olan Yürektir . Yürek Sesi NE Bilmeyenler Yada Bilip dE Duymayanlar Acıtsada İçini Unutma; Yaşadığın Sürece O Yürek Var Olucak Seninle Birlikte . Sen Yeterki Koru Yüreğini ve Yüreğinde Taşıdığın Sevda Duygusunu Elbet Bitecek Güneş'e Hasret Günler vE O Zaman Kutuplarda Yetişen Cılız ve Minik Bitkiler DeğiL Güneş'in Çiçekleri Doldurucak Yüreğini ! Nazim Hikmet |
|
|||
|
|||
![]() Das ist von Can Dündar!
|
|
||||
|
||||
![]() Madem ki Can Yücel diyorsun öyle olsun.(Ama iyi bak) Seni mi kiracagim
Al senin icin bir Can Yücel gelsin KİBRİT ÇAKIYORSUN KARANLIKTA Kibrit çakıyorsun karanlıkta badem çiçeklerini görmek için Ve mart denizlerinde tedirgin bir çift sarnıç gemisi gözlerin Bir iş açacaksın sen başımıza yangın mı olur artık, bahar mı? CAN YÜCEL |
|
||||
|
||||
![]() Pardon yaaaaa
Can Dündar yazmissin.....Sorry.... Ama yine de tekrar bir baksan |
|
|||
|
|||
![]() Pardon, yanilmisim. Du hattest doch Recht! :-) Yaziyi taniyordum (cok güzel ve düsündürücü) ama nedense Can Dündarin diye kalmis aklimda.
|
|
||||
|
||||
![]() Insandaki birikim fazla oldugu zaman karistirabiliyor.Bu bende de oluyor.
Selamlar Sevgiler |
|
|||
|
|||
![]() ;-)
BALZAMİN Sen el kadar bir kadınsındır Sabahlara kadar beyaz ve kirpikli Bazı ağaçlara kapı komşu Bazı çiçeklerin andırdığı İş bu kadarla bitse iyi Bir insan edinmişsindir kendine Bir şarkı edinmişsindir, bir umut Güzelsindir de oldukça, çocuksundur da Saçlarınla beraber penceredeyken Besbelli arandığından haberli Gemiler eskirken, deniz eskirken limanda Sevgili Cemal Süreya Cemal Süreya´nin siirlerini cok seviyorum. |
|
||||
|
||||
![]() GİTSİN EFENDİM
Gidilmemesi gereken bir içkievi (Dişçiler, sakatlar, kalbi çürükler gitsin) Gidilmemesi gereken bir ev Dikmen’de (Üç kaatçılar, yalacılar, pijamalılar gitsin) Gidilmemesi gereken bir ev Y. Mahalle’de (Dönekler, uğrular, şerbetçiler gitsin) Yolcu bir bardak çay için benimçin (Aşıklar, şairler, işsizler içsin) Yaprak, mevsimin içi ve Çin-i Maçin (Devrimciler, namus erbabı, doğrucular içsin) Yolcu o şarkıyı bir kez daha dinle benimçin (Çıplaklar, mert kişiler, kuzular içsin) Bin dokuz yüz o yıllarda içtiğim sigara (Bin yıl koynumda beslediğim yılan içsin) Tam bir yıl can alacağım var birinden (Bir yılımı da işte falan filan içsin) Her şeyi öğrenir kişi ve bağışlar sonunda (Bir anamın sütü kaldı onu da bulan içsin) Sen son kokladığım gül: adın zambak (Sen başladın artık, her şey geçsin gitsin) Sen incelikler antolojisi, uyut beni (Sesin bir cibinlik gibi soluğumu kessin) Bir kez daha diyeyim: Özenle katlanmış bir mendil gibisin Sil beni n’olur kırk yıllık kirim pasım gitsin. CEMAL SÜREYA Hayret arada bunca yil farki varken, ayni zevkleri paylasmak.Düsündürücü fakat cok harika birsey. |
|
|||
|
|||
![]() Buda güzelmis. Düsündürücü.
Edebiyat ve Siir sevmenin yasla ilgisi yok bence. |