| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
![]() istedigin cevaplari alman kainata aykiri.... mümkün degil...
Dedimyaaa... herkes ayri ayfri yorumlar aciklar... vs... Bunu anlamayacak ne varkiiii ????? anlamis degilim ??? Kelimelere takilip kalmanin Alemi ne ?? |
|
||||
![]() kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
|
|
||||
![]() kusura bakma kardeş ama bu cevabı anlamlandırmak zor...cevap verilmemiş addediyorum ben yenisini eskisini bilmediğimi söylemedim senin gözünle klasik sömürgeciliğin manasını sormuştum ki tartışmada ortak nokta anlaşılmış olsun...ayrıca politika yaptığımımı düşünüyorsunuz...söylediklerimin politikanın dışında olmadığı kesin ama bunları dile getirmek için politika yapmak zorunlu değil tabi politika yaptığımı düşünmekte özgürsünüz yalnız politikaya yüklediğiniz manayıda bilmek istemem benim hakkım diye düşünüyorum vesselam
|
|
||||
![]() arkadaşlar değerlendirmelerinizden ötürü teşekkür ederim. yalnız burda birşeyler söylemek zorundayım ki mevzu biraz daha açıklığa kavuşsun...öncelikle yazımı bir kaç kez okumanızı rica ediyorum bundan kastım anlayamamış olmanız değil belki her okuyuşunuzda yeni şeyler anlayabileceğinizi düşünmemdendir...ayrıca dikkat ettiyseniz ben bunu ilmi bir gerçeğe dayandırmadım bir fikir alışverişi olması açısından bir deneme olarak değerlendirdim ve bunu belirttim. ayrıca dini anlaşılmaz birşey olarak değerlendirmek benim fikrime göre yanlış...zira eğer anlayamıyacağımız bir olgu olmuş olsaydı allahın sözcüsü olarak insanlığı uyarmaya gelen insanlar ve dahası kuran bu kavramı kullanma ihtiyacı hissetmezdi ki rabbimiz bir ayetinde allah katında(indinde,yanında)din islamdır demektedir. yazmış olduğum yazı benim insana olan bir bakış açımdı vede kesinlikle böyledir şeklindeki ifadelere karşıyım vesselam
|
|
||||
![]() bu kardeşime ayrı bir cevap yazma zorunluğu hissettim
arkadaşım öncelikle fikirlerine saygı duyduğumu belirtiyorum. size konunun daha basitleşmesi açısından s bir soru sormak istiyorum insan diğer varlıklarda böyle birşey sözkonusu değilken yaptıklarından neden sorumludur? elbetteki hayvanlarda kendi kapasitelerine göre br akla sahiptir ama onları insanın aklı seviyesine yükseltecek seviyede değildir. akıl ve ruhu sisteme ait olmayan olgular olarak değerlendirmişsin öncelikle sistemden kastınız nedir? bence size bu konuda en güzel cevabı descartes vermiştir "düşünüyorum öyleyse varım" kelimelerle oynadığımı düşünmeniz sizin beni anlamamış olduğunuz yorumunu yapmaya itiyor...katılmadığınız noktalarda sorular sorarsanız daha faydalı olabileceğini düşünüyorum vesselam |