| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Bazi yanlislar yapildi o zamanlari. Bunuda batilasma rüyalarini süslemek icin yaptirdilar. Kuranlari sakli sakli okudular. Ezanlari türkcelestirdiler. Iskilipli Atif Hocayi hapislerde cürütenler (haksiz yere bunu herkes biliyor) kimin düsüncesine sahip kimin ideolojisini yürütenlerdir ?
|
|
||||
|
||||
![]() Sizin dedeleriniz ve neneleriniz anlatiyordu cok sükür benim soyum türk degil heralde bende sizin gibi wa allahu alim milliyetci sapitmis biri olurdum.
Evet islami ile ilgili olan her kelimeyi türkcelestirmemeye ugrasirim. ve cok sükür türk olmama ragmen her gencten daha güzel bir türkce konusuyorum ![]() cazak allahu khairan |
|
||||
|
||||
![]() Sen su yukarida yazdigin sacmaliklari nereden ögrendin!!!
|
|
||||
|
||||
![]() 1923 te Cumhuriyet yerine nasil bir sistem kurulmaliydi Sence???
1923 olmasaydi ne olabilirdi??? Ve sen su an nasil bir yasamda ve nerede olabilirdin??? Iran, Sudan, eski Afganistan, eski Irak ta neden olmadinda Almanyada oldun??? |
|
||||
|
||||
![]() Selamlar romanCI kardes,
Kardesim bak ben Cumhuriyetin kurulusunami karsiyim yoksa. Yoksa Cumhuriyetin kurulusundan sonraki olan olaylarami karsiyim. Yazdiklarimi iyi okursan anlayabilirsin. Hep ayni argumanlarla gelinmesinden sIkIlmaya basladim. Atatürkün yanlislarini dile getiren Cumhuriyete karsimi oluyor ? Yanlisa yanlis dogruya dogru diyelim. Simdi nerlerdemi olurdum diye soruyorsun. Atatürk Türk milletin kaderini cizmedi. Kaderi ancak Allah cizer. Atatürk sadece bir vesile oldu o kadar. Öyle bi yüceltiyorsunuz ki Atatürkü insanlar ister istemez düsmanlik yapiyorlar. Haklidirlarda. Cünkü Cumhuriyetin kurulusundan sonra yasananlar ic acici degil. Düsmanlarin bedenlerini kovduk ama Atatürk bey efendi. Düsmanlarin ahlakini yasalastirdi bunuda bilin. Düsman bile bu kadar cabuk degistiremezdi Türkiyemizi. Ama neyse olan olmus. Tartismayada degmez. Ben su anki Kemalist düsünceye karsiyim ... Putlastirmaya karsiyim ... Yücelestirmeye karsiyim ... Peygamberleri sevmekle Allaha ortak kosuyorsunuz diyen arkadaslarin dikkatine sunuyorum bu meseleyi. Atatürkü yüceltmek sirk degilmidir ? Selamlar |
|
||||
|
||||
![]() Yazdiklarimi begenmekle begenmemekte hürsün ama dalga gecmen iyi degil. Benim düsüncem bana senin düsüncen sana okis.
|
|
||||
|
||||
![]() bilmiyorum ama Okis degil!
Senin bir oglun oldugu zaman senin baban mi oluyor? Hic bir Hiristiyan Isayi tanri demez kutsal ruh der. Meryemide kutsal ana der. Tanriyida Isanin babasi olarak görür Meryemide özel secilmis ( gebelik icin) Kutsal kadin olarak görür. Sana bir soru daha sorayim iznin ile lütfen!!! Dindar ile dinci arasinda ki fark nedir? |
|
|||
|
|||
![]() senin kim oldugunu , nerede oldugunu biliyoruz. Internet dünyasinda kendini cok da emin sanma ! Atatürke dil uzatmaya devam edersen..Wallahi de Vallahi de pisman olabilirsin. Biz Atamizi ve Ülkemizi cok seven birkac arkadasiz.!Senin ne MAL oldugunu da zaten biliyoruz. O kADAR
|
|
||||
|
||||
![]() önce bir nefes al rahatla, düsünmeyi ve okumayi ögren, okudugunu kavra ve sana sorulan somut sorularin dürüstlülügü gibi dürüst ol dürüstce cevap ver. Neden Almanyadasin?
Keski yasaminda iki tane olsun roman okuyabilmis olsaydin, Roman ayni zamanda ilkel türkce ile cingene ismidir de. Sorun Atatürk ise Atatürkü tartis meseleyi anlayayim. Sorun Atatürk üzerinden din fanatikligi ve din Fasistligi yapmaksa mert ol, acik yürekli ol dincilerde din Fasizmi olurmu olmazmi onu tartisalim. Atatürk dönemini tamamlamis ve yasamis bir insan, sen su an dünyanin neresindesin, dünyadan ve yasamdan beklentilerin nelerdir, nasil bir dünyada ve sistemde yasamak istiyorsun? O sistemde neler yapmak istiyorsun? Bunlari yaz Atatürk ile veya baska seyler ile ucundan ucundan dokundurarak yazma acik yürekli ol. Dinci oldugunu biliyorum, dindar olmadiginida biliyorum. Sana yazdigim hic bir kelimede alay yoktur, düsündügüm gibi yazmaktayim sana. Sende düsündügü gibi yazmasini dene, o zaman biraz daha aciklikliga cikacak dindar olmadigin. Ben 1923 ün olmasindan cok memnunum ama sen degilsin ayrica AKP nin arkasina saklanmayin, sizler ile AKP arasinda cok büyük mesafe var. Bende biraktigin izlenim her seye kosturmaya calisirken, kapkara bir cehalet. Keski iki tane farkli kitap okusaydin, yazik koskoca bir ömür bos yere gecmekte, tanri ne yapsin bu kadar cahilligi, ona karsida cok büyük bir ayip. Sana en güzel uzuvlari vermis, düsünen, kobusan, yazabilen bir canli yapmis, buna ragmen bu kara ona karsi olmak, olsa olsa, ancak büyük bir hayal kirikligi olur tanri katinda, seni bu kadar mükemmel bir canli olarak yaratabilen kutsal güc, senin bu kadar ilkelliklerde koskoca bir ömür harcamana# inat ile bu cahillige ayak diretmene nasil olurda üzülmez. Biliyorsun ki yasam kutsal bir hediyedir tüm canlilar icin tanri tarafindan. Her sey gönlünce olsun... |
|
|||
|
|||
![]() Bir hastalığınız olduğu ortaya çıktığında "Ciddi mi?" sorusunu sormak önemlidir. Bu soruyu ruhsal hastalık olan günah hakkında sormak daha da önemlidir. İnsanların bazıları günahkâr olduklarını neşeyle söylerler, çünkü bunun ne anlama geldiği hakkında bir fıkirleri yoktur. Buna "sadece insanın doğası olarak" bakarlar ya da "herkes yapıyor" gerçeğinin arkasına sığınırlar. Ama bu tür sözler gerçek soru olan, "Günah ciddi bir şey midir?" sorusuna yanıt vermekten uzaktırlar.
Bozuldunuz. Bunun anlamı sizin olabileceğiniz kadar kötü olduğunuz ya da sürekli her günahı işlemekte olduğunuz demek değildir. Doğru ile yanlış arasındaki farkı bilmediğiniz ya da iyi ve yararlı işler yapamadığınız anlamına da gelmez. Söylemek istediği, günahın tabiat ve kişiliğinizin her bölümünü: kafanızı, iradenizi, sevdiğiniz şeyleri, vicdanınızı, huylarınızı ve hayal gücünüzü sardığıdır. Yürek her şeyden ziyade aldatıcıdır ve çok çürüktür.48 Sorununuzun kökü yaptıklarınız değil, kim olduğunuzdur! Günahkâr olduğunuz için günah işlersiniz. Kirlendiniz. Kütubi sitte bu konuda hiç ödün vermez: Çünkü kötü düşünceler, ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet, zina, açgözlülük, insanın yüreğinden kaynaklanır.49 Listede düşünceler, sözler ve davranışların da bulunduğuna dikkat edin, Bu, Allahın gözünde bütün günahların aynı derecede ciddi olduğunu gösterir. Bazı insanlar günahı sadece adam öldürmek, zina ve hırsızlık olarak nitelerler; Ancak Kutubi sitte günah hakkında bu şekilde düşünmeye hakkımız olmadığını bize açıkça söyler. Günah, Allahın kusursuz standartlarına erişmeyen her şeydir. Kusursuza erişmeyen bütün söz, düşünce ve davranışlanmız günahdır. Şimdi şu soruyu yanıtlayın: Kim, "yüreğimi saf tuttum; temiz ve günahsızım " diyebilir?50 Siz diyebilir misiniz? Eğer diyemiyorsanız, kirlenmişsiniz demektir. Küstahsınız. Kutubi sitte günahın yasasızlık olduğunu, Tanrı" nın otoritesi ve yasalarına bilerek isteyerek karşı koyma olduğunu öğretir. İnsanların koyduğu hiçbir yasa, sizi yalan söylemeye, hile yapmaya, temiz olmayan şeyler düşünmeye, ya da herhangi başka bir biçimde günah işlemeye zorlamaz. Günah işlemeyi siz seçersiniz. Allahin kutsal yasalarına karşı gelmeyi kendiniz seçersiniz. Allaha itaatsizlik etmeyi siz bilerek, isteyerek seçersiniz ve bu yaptığınız çok ciddi bir şeydir. Çünkü Allah adil bir yargıçtır, öyle bir Tanrıdır ki, her gün öfke saçar.Allah günah karşısında asla yumuşak davranamaz ve bir tek günahın bile cezasız kalmayacağından emin olabilirsiniz. Allahın günaha verdiği cezanın küçük bir parçasını (biz bazen onu anlayamasak bile) bu dünyada çekeriz, Ama büyük ceza öldükten sonra verilecektir. Yargı Gününde her birimiz kendi adına Allah a hesap verecektir. EN büyük günahkarlar Biz Kadinlariz! Basini kapamayan bacilarimza cagri yapiyorum allahdan utanin basinizi kapatin fieminallah |