| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen ![]() |
![]() |
|
Themen-Optionen
![]() |
Thema durchsuchen
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Bediüzzaman Said Nursî, vefatının 54. yıldönümünde Konya’da düzenlenen programla yâd edildi.
Konya’da Bediüzzaman rüzgârı Büyük İslâm Âlimi Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, vefatının 54. sene-i devriyesi münasebetiyle tertip edilen Bediüzzaman Haftası çerçevesinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da coşkuyla anıldı. Yeni Asya Vakfı Konya Temsilciliği ve Büyük Anadolu İlim ve Kültür Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonun bu yılki konuları “Müsbet Hareket, Hürriyet, İttihad-ı İslâm ve Kardeşlik” idi. Programlara konuşmacı olarak, Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazeteci-Yazar Sami Cebeci, Mardin Millî Eğitim Eski Müdürü ve Harran Üniversitesi Daire Başkanı İlahiyatçı Yazar Tahir Ünverdi ve Risale-i Nur Eğitim Merkezi Müdirelerinden Eğitimci Fatma Nur Hacınebioğlu teşrif ettiler. RİSALE-İ NUR, EĞİTİM MODELİ OLARAK BENİMSENMELİ Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ni anma faaliyetleri çerçevesinde ilk olarak İlahiyatçı Yazar Tahir Ünverdi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ab-ı Hayat Öğrenci Topluluğu’nun dâvetlisi olarak İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda üniversiteli gençlerle buluştu. 21 Mart tarihinde gerçekleşen konferansta Ünverdi, “İttihad-ı İslâm ve Kardeşlik” konularını ele aldı. Son yıllarda hem memleketimizin hem de âlem-i İslâmın içinde bulunduğu durumun yürekleri dağladığını ifade eden Ünverdi, bütün bu yaşananların sebeplerini, Hz. Bediüzzaman’ın bir asır önce ortaya koyduğunu, aynı zamanda çarelerini de sunduğunu vurguladı. İttihad-ı İslâmın Hz. Üstad’ın gaye-i hayali olduğunu dile getiren yazar, Risale-i Nur’da ortaya konan ölçü ve prensiplerin bilhassa genç nesillerce benimsenip tatbik sahasına konulmadığı sürece bu problemlere kâmil manada çözüm getirilemeyeceğini, idarecilerimizin artık Risale-i Nur’u bir eğitim modeli olarak benimsemelerinin zarurî olduğunu ifade etti. Program sonrasında Tahir Ünverdi ile bir süre sohbet eden gençler, bu tarz programların sık sık tekrarlanmasını talep ettiler. Mevlana Kültür Merkezi’nde Bediüzzaman’dan Mesajlar 23 Mart Pazar günü öğleden sonra da Mevlânâ Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda Konya ve çevre ilçelerden gelen misafirlerin katılımı ile “Bediüzzaman, Müsbet Hareket ve Hürriyet” konulu anma konferansı gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Hasan Said Şener’in yaptığı konferans, Hafız Said Gürbüz’ün Aşr-ı Şerif tilâveti ile başladı. Açılış konuşmasını Said Çamkerten yaptı. Çamkerten konuşmasında Yeni Asya’nın, başyazarı Bediüzzaman Said Nursî olan tek gazete olduğunu, Risale-i Nur’un medyadaki dili olduğunu, 45 yıllık yayın hayatı boyunca daima müsbet hareket çizgisini muhafaza ve telkin ettiğini vurguladı. Daha sonra kürsüye gelen Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve gazeteci yazar Sami Cebeci, insanlığın çeşitli devirlerden geçtiğini, içinde bulunduğumuz asrın hürriyet asrı olduğunu, Bediüzzaman Hazretlerinin tam bir hürriyet aşığı olduğunu, onun “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözünün artık bütün hürriyet sevdalılarının sloganı haline geldiğini ifade etti. Cebeci, Avrupa’nın sınırsız hürriyet anlayışının insanlığa saadet getirmediğini, asıl hürriyetin, başkasına zararı dokunmama yanında nefsine de zulüm etmeme prensibiyle özetlenebilecek, Kur’ân-ı Hakîm’in hükümleri ile tahdit edilmiş hürriyet olduğunu vurguladı. İkinci konuşmacı İlahiyatçı-Yazar Tahir Ünverdi ise, Hazreti Bediüzzaman’ın “Aziz kardeşlerim. Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfî hareket değildir. Rıza-yı İlâhîye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır, vazife-i İlâhiyeye karışmamaktır. Bizler âsâyişi muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde herbir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz” sözlerinden hareketle, hem geçmişte hem de günümüzde Türkiye’nin ve İslâm âleminin yaşadığı sıkıntıların, fen ve din ilimleri ile yoğrulmuş bir gençlik yetiştirememenin acı neticeleri olduğunu belirtti. Kemalizmin dinden mahrum bıraktığı neslin anarşi ve terörü doğurduğuna dikkat çeken Ünverdi, bu meyanda Hazreti Üstadın Medresetüzzehra projesinin anarşiyi, terörü ve taassubu ortadan kaldıran küresel bir sosyal barış projesi olduğunu vurguladı. Yoğun bir ilgi ile takip edilen program, konuşmacılara teşekkür plâketi takdim edilmesinin ardından sona erdi. SOSYAL BARIŞIN TEMİNİNDE HANIMLARIN ROLÜ KRİTİK 22 Mart Cumartesi günü ise Büyük Anadolu İlim ve Kültür Vakfı Zümrüt Eğitim Merkezinde Konyalı hanımlarla ve üniversiteli hanım talebelerle bir araya gelen Eğitimci Fatma Nur Hacınebioğlu, Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin “Biz muhabbet fedaisiyiz” sözünden hareketle muhabbet fedaisi bir hanım profilinin nasıl olması gerektiği konusunda katılımcılarla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Hazreti Üstadın hanımları şefkat kahramanları olarak nitelediğinin altını çizen Hacınebioğlu, şefkat ve muhabbetin kadın fıtratının en temel unsurları olduğunu dile getirdi. Bediüzzaman Hazretlerinin, hanımların Risale-i Nur’a ve Kur’ân hizmetine alâkalarına hususî bir önem atfettiğini ifade eden Hacınebioğlu, ayrıca sosyal barışın temini noktasında hanımların, özellikle anne olarak oynadıkları kritik role de dikkat çekti. Eğitim merkezi bu sene hazır Bediüzzaman Haftası faaliyetleri çerçevesinde Konya’daki Nur aşıklarını belki de en çok heyecanlandıran ve coşturan faaliyet, uzun süredir hasretle beklenen yeni hizmet merkezinin temellerinin atılması idi. Hz. Üstad’ın “Mevtim hayatımdan ziyade dine hizmet edecek” ifadesini tasdik edercesine tam vefat yıl dönümü olan 23 Mart sabahında Konya’da büyük bir eğitim merkezinin temeli atıldı. Temel atma merasimine Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Üyeleri Sami Cebeci ile Said Çamkerten, İlahiyatçı Yazar Tahir Ünverdi, Büyük Anadolu Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, akademisyenler, eğitimciler ve çok sayıda dâvetli katıldı. Merasimde bir konuşma yapan Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Büyük Anadolu Vakfı İcra Heyeti ikinci başkanı Said Çamkerten, hem fen hem de din ilimleri ile mücehhez, yüksek ahlâk ve fazilet sahibi, vatanperver, hürriyetperver gençler yetişmesine fevkalâde ehemmiyet verdiklerini, yeni hizmet merkezinin bu anlamda çok ciddî bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti. Beş katlı olarak inşa edilecek binada konferans, seminer ve toplantı salonları, etüt odaları, mescid, neşriyat tanıtım bürosu, spor salonu, yemek salonu ve konforlu barınma odaları bulunacağı ifade edildi. Merkezde özellikle lise seviyesindeki gençler için barınma ve eğitim imkânları sunulacağı, üniversiteli gençlerin de merkezden istifade edeceği, bunun yanında Kur’ân-ı Kerim ve Risale-i Nur eğitimlerinin verileceği, yine akademik toplantıların gerçekleştirileceği de dile getirildi. Daha sonra İlahiyatçı Yazar Tahir Ünverdi tarafından okunan duâ ve kesilen kurbanların ardından merkezin temeli atıldı. Merkezin önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilebilmesi için maddî-manevî duâ talebinde bulunuldu. DR. SERDAR KOÇ-KONYA Yeniasya |