Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.12.2013, 21:48
Benutzerbild von benekalice
benekalice benekalice ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Akp'yi Savunanlara Cevaplar

1- AKP'linin söyledigi: "AKP'linin söyledigi: "Türkiye çok güçlendiği için dış güçler komplo yapıyorlar."

güçlü dendiğinde ne anlaşılıyor bilmiyorum ama içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye'nin getirildiği durum içler acısıdır. Rusya'da Shangai 5'lisine bizi de alın şakasına gülünüp geçilen, Avrupa ve Amerika'da suriye sınırını El-Kaide için açan,

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25361801.asp

Halkına kendi görüşlerini dikta eden bir tayyip erdoğan portresi var. müslüman ülkelerde bile saygınlığını yitirmiş, ortaya atladığı arabulucuk girişimlerinde artık kibarca bile reddedilmeyen, tam anlamıyla umursanmayan bir lider var.

(http://www.hurriyet.com.tr/planet/22988330.asp)

mikrofondan size yüksek perdeden şiir okunduğunda belki içiniz titriyor olabilir, konuşmaların arasında mevlana, yunus emre, imam bilmemkim'den alıntılar yapıldığında size çok şairane geliyor olabilir ama hergün zamanınızın çok küçük bir kısmını dünya basınıa ayırabilirsiniz bunun böyle olmadığını rahatça anlayabilirsiniz.
maalesef türkiye güçlü falan değildir borsa'sında yabancı oranı %70-80'lerde olan, devlet'e ait malvarllıklarının tamamına yakını özelleştirilmiş ve özelleştirilmekte olan, ordusuna komuta edecek doğru düzgün komutanı kalmamış bir ülkedir.
yani türkiye'nin içinde bulunduğu muhteşem durum yüzünden bizim önümüzü kesmek isteyen dış güçler argumanı akp seçmenini bir arada tutabilmek için ortaya atılan bir hikayedir. tutunduğunuz dalın ne kadar sağlam olduğunu bilmeniz lazım.

2- AKP'linin söyledigi: ""yolsuzluk olabilir doğaldır, normaldir, yapan bulunur cezası verilir. beşer-i bir hatadır."

arkadaşlar burada bahsedilen rüşvet ve yolsuzluk miktarları birkaç bin liralık miktarlar değil maalesef. 87 milyar eur'luk bir paradan bahsediliyor.
siemens'in rüşvet soruşturmasında siemens'in yetkilisi bir bakanla yemek yediğini ve rüşvet dağıttığını itifar ediyor. almanya türkiye'ye bununla ilgili bilgi gönderiyor araştırılmak üzere ama bu durum hiç araştırılmıyor.
ortaya çıkan telefon kayıtlarında durum anlaşılmıyor mu? acaba okuyup izlediniz mi bunları ?
- bir bakan'ın 103 milyon rüşvet aldığı ve bununla ilgili kayıt olduğundan bahsediliyor.
- erdoğan bayraktar ne yaptıysak başbakan'ın talimatıyla yaptık biz suçluysak o da suçludur diyor.
- ali ağaoğlu başbakan'ın emriyle usulsuzluk yapıyor.
- bakın iddialar şöyle ; http://sozcu.com.tr/2013/gundem/100-...suzluk-430737/

bakın o paralardan bir kısmının gittiği yer burası, ama siz o çantanın içinde kitap olduğuna inanacaksanız zahmet edip okumayın ;

http://www.gercekgundem.com/guncel/1...na-alinacak-mi

peki şimdi arkadaşlar soruyorum bu iddialar'da belirtilen detaylar tamamen uydurulmuşsa ve bir komplo tezgahlanıyorsa bu iddialar kanıtlanamaz demektir. kanıtlanamayacak iddialar ile çıkacağınız mahkemeden beraat alacağınız kesindir.

yani siz eminseniz burada bahsedilenleri yapmadığınızda tam olarak neyden korkuyorsunuz ve iddiayı soruşturan savcıyı görevden alıyorsunuz ?
polis teşkilatının altını üstüne getiriyorsunuz 500 tane polisi ve polis yetkilisini görevden alıyorsunuz ?
neden bir hafta içinde evrensel hukuka aykırı sadece sizin çıkarlarınıza hizmet edecek kanunları çıkarıp birkaç saat içerisinde uygulamaya koyuyorsunuz ?
yapılan hukuksuzluklara itiraz eden yetkilileri de görevden alıyorsunuz yani karşısınıza kim çıkarsa çıksın devlet'in yetkilerni kullanarak yok ediyorsunuz ?
eğer hiçbirşey yapmadığınıza eminseniz ama bu savcıların ve hakimlerin kötü niyetinden şüpheniz varsa aynı savcı ve hakimler bu ülkenin ordusuna hayatlarını vermiş onlarca komutan ve subayı teker teker içeri atarken ve atarken sundukları deliller bilgisayarda yazılmış word dosyalarından ibaretken neden bunlara özel aracınızı tahsis ediyordunuz ? neden o zaman engellemiyordunuz ? bu ülkede hukuk sadece akp ve akp'ye oyverenler için mi vardır ?

3- AKP'linin söyledigi: "ülkenin çıkarları için akp'nin kalması lazım"

burada bahsedilen çıkarlar hangi ülke çıkarlarıdır?
ülke'nin haritası alanen değiştirilmişken, mecliste milletvekili'nin biri "pkk'lı olduğumu söylemekten gurur duyuyorum" diyorken, pkk'nın elebaşına verilen tavizler onu neredeyse ülke yönetiminde söz sahibi konumuna getirmişken? hangi ülke çıkarlarından bahsediyorsunuz ? google'a girip "pkk yol kesti" diye bir aratmayı deneyin, ülkenin o kısmının denetimi büyük usta'nın mı elinde yoksa kimin elinde bir bakın lütfen. ondan sonra ülkenin çıkarlarını konuşalım?

bence sizin bahsettiğiniz çıkarlar kendi çıkarlarınız, akp'li belediyeden gördüğünüz yakınlık, akp'ye olduğunuz için sizin dükkanınızı tercih eden müşteriler, akp'li olduğunuz için bulduğunuz iş, aldığınız burs, evlendiğiniz koca, normalde bir ay'da iflas edeceğiniz bir işi büyütüp zengin olmanız. büyük usta'yı karşılamaya giderken bedava bindiğiniz metro, size tahsis edilen belediye otobüsleri, mitinge giderken aldığınız harcırah, seçim döneminde aldığınız erzak ve kömürler. işte ülke çıkarlarından kastınız budur.

ülkenin yukarıda bahsettiğim uluslararası arena'daki durumu açısından çıkarlarından bahsetmek için lütfen bana birkaç örnek verin.

bu ülkede 800 tl aylıkla geçinmeye çalışıp şükreden milyonlarca insan var. işte o insanların çıkarlarından bahsedin.

dünya'nın bu şekilde gördüğü türkiye'nin çıkarlarından bahsedin
( http://www.nytimes.com/2013/12/19/wo...ists.html?_r=0 )

çocuk yaşta evlendirilen kızlardan, tecavüze uğradığı için suçlu bulunan kadınların çıkarlarından,
balyoz davasında delilsiz tutuklamalara mualefet şerhi koyan hakimlerin sürülmesinden bahsedin ( http://www.odatv.com/n.php?n=koksal-...gil-1607111200 )
polisin kafasına biber gazı fişeği sıkarak öldürdüğü hayatında silaha dokunmamış genç insanların ve onların ailelerinin çıkarlarından bahsedelim ?
hayatının her alanına, yediğine, içtiğine, beraber olduğuna , gezdiğine okuduğuna, izlediğine tek bir adam tarafından sürekli müdahale edilen türk halkının akp'li olmayan kesiminin çıkarları ne olacak ?
bu listeyi sayfalarca uzatabilirim ama eğer aileniz size iyi bir müslüman olmak kadar vicdan'lı bir insan olmayı da öğrettiyse türkiye'nin çıkarlarının akp'nin çıkarları olduğunu da en azından kendinize itiraf etmeniz gerekir. buna rağmen hala akp giderse türkiye'nin zararına olur diyorsanız ben sizin kişisel çıkarlarınız olduğunu anlarım.

4- AKP'linin söyledigi: "akp yol yaptı, demiryolu yaptı."

bakın ankara-izmir hızlı trenin toplam maliyeti 4 milyar tl civarında yani 1,33 milyar eur diyebiliriz. yukarıda bahsedilen 87 milyar eur'la karşılaştırıldığında o kadar da büyük bir maliyet değilmiş değil mi ?

yolsuzluğu bir an için sizin istediğiniz gibi yok sayalım. türkiye'nin sadece 2013 yılında toplayacağı vergi 318 milyar liradır. yani sadece 2013 yılında toplanan vergiyle kaç tane ankara-izmir hızlı tren projesi yapılabileceğini hesaplamayı size bırakıyorum. sırf bu sene toplanan verginin yüzde 10uyla bile mevcut hızlı tren projelerini ve marmaray'ı yapabilirdiniz. ama onun yerine ne yapıldı biliyormusunuz bu sene diyanet'e bütçeden 4 milyar lira ayrıldı. diyanet bu parayla bir ankara-izmir hızlı tren projesi yapabilirdi. ama onun yerine ne yaptı ? inanın ben de bilmiyorum.

( http://t24.com.tr/haber/diyanetin-bu...birakti/215871 )

kullandığınız bu argumanı bir de bu şekilde düşünün ama bir de bu rakamları 11 senelik akp iktidarını göz önüne alarak düşünün. ne kadar boş olduğunu sanırım anlayacaksınız.

3- AKP'linin söyledigi: "akp giderse türkiye gider."

bu ülkenin varlığı ve geleceği ne akp'ye ne cemaat'e ne de herhangi bir oluşuma bağlıdır. bu ülke üzerinde yaşadığı insanlar için ve o insanlarla vardır. o yüzden kibrinizi, kendi hükümetinizi devlet yerine koymayı lütfen artık bırakın!..
inancınızın teminatı akp değil sizsiniz. kendi inancınız ve yaşam biçiminizi başkası üzerinde baskı ve şiddet unsuru olarak kullanmadığınız sürece dininiz de, ideolojiniz de yaşamaya devam edecektir. yaşadıklarımız bize bunu öğretmiştir.

edit 1 : mükerrer uyarısı yapan arkadaşlara teşekkürler. düzelttim.

edit 2 : burada verilen haberlerin kaynağının hürriyet olması neyi değiştiriyor anlamadım. havadishaber.com olsa belki anlardım. ama arabulucu olayım ben zaten liderim diye ortaya atladığında hem israil hem filistin seni reddediyorsa bunu hangi kaynaktan okuduğunun ne önemi var ki ? yani başbakan'ın damadının gazetesini referans göstermemi bekliyorsanız diyecek birşeyim yok. zaten anlatılmaya çalıştığımız şey o tarafta yaşanan dünyanın gerçek dünyayla ilgisi olmadığı. ne diyeyim bilemedim ki ?

edit 3 : sour diesel'den bir link ilavesi geldi ; the filth in erdogan's closet bu makalede şöyle bir kısım var ki bununla ilgili amerika geçen hafta akp'yi uyardığında aldığı cevabı kendi kaynaklarınızdan bulabilirsiniz. kısaca "tabii efendim ne demek derhal ilgileniyoruz" "blaming america and the rest of the world for his troubles will only isolate turkey further."

edit 4 : mesela biraz vakit ayırıp şu erdoğan'ın isviçre bankaların'daki 8 ayrı hesabı haberini okursanız ve wikileaks'ten sızan bu bilgilerin sadece bir an için gerçek olduğunu varsaysak o zaman bakış açınız ne olurdu gerçekten merak ediyorum. yani o zaman ne diyeceksiniz "yediyse afiyet olsun" mu diyeceksiniz? yoksa "yok artık bu kadar da olmaz" diyeceğiniz bir nokta var mı? bence yok, çünkü daha önce söylendiği gibi kesinlikle bir biat kültürü söz konusu ve futbol fanatizm'den beter bir fanatizm mevcut.

Geändert von benekalice (28.12.2013 um 21:52 Uhr).
Antwort