Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 27.10.2010, 11:02
Benutzerbild von DieWahrheit
DieWahrheit DieWahrheit ist offline
Erfahrener Benutzer

Reden Bir başka yasaklar

Kıta, mini eteğe başkaldırdı. İtalya’da bir kasaba, İngiltere’de bir okul ‘mini’ yasakla tartışma başlattı.

Avrupa kapanıyor. AB üyesi iki ülkede alınan mini eteğe yasak kararı, kıtada yeni bir krizi de beraberinde getirdi.
İlk haber İtalya’dan geldi. Napoli kentine bağlı ilçelerden Castellammare di Stabia'da, mini etek ve dekolte giysiyle dolaşmayı yasakladı. Yasağa uymayanlara 250 Euro para cezası kesileceği açıklandı. 70 bin kişilik ilçenin Belediye Başkanı Luigi Bobbio gerekçeyi, "Kentte herkesin medenice bir arada yaşamasını özendirmek için kamu nizamını yeniden tesis etme" olarak özetledi.

KADINLAR EYLEM YAPTI

Yasakla birlikte ilçede gösterilerde patladı. Önce Belediye meclisindeki merkez sol muhalefet üyesi kadınlar oturma eylemi yaptı. Ardından ilçe meydanında toplanan kadınlar, genç kızlar yasağı protesto etti. Yasağın Roma’da da tartışılacağı öne sürüldü.

İKİNCİ YASAK İNGİLTERE’DEN

İngiltere’nin en iyi 50 eğitim kurumundan bir kız lisesinde öğrencilerin mini etek giymeleri yasaklandı. Cheshire bölgesindeki Sandbach Lisesi müdürü karar için "Etek boylarının kısalığını" gerekçe gösterdi. Yeni kararla birlikte gelecek eğitim döneminden itibaren pantolon giyilmesi kuralı getirildi.
Ancak kız okulundaki öğrenciler kadar veliler de olaya tepkili. Velilerin bazıları kızlarının erkek çocukları gibi giyinmesinden hoşnut olmadıklarını söyledi. Kararın ülkedeki diğer eğitim kurumlarında nasıl karşılanacağı da merak konusu.
Antwort