| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() BURCU ÖZTÜRK - İSTANBUL
Fatih Koleji, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda aldığı başarılarla isminden söz ettirmeye devam ediyor. Bu yıl 21.si düzenlenen olimpiyatlarda toplamda 26 madalya alarak kurum bazında da en çok ödülü Fatih Koleji kazandı. Şampiyon öğrenciler takım arkadaşlarının başarısı için her sabah birbirlerine dua ettiklerini söylüyor. Geçtiğimiz ay Ankara’da yapılan olimpiyatlara 19 bin 594 öğrenci arasından 351’i katıldı. Olimpiyat sonuçlarına göre ise Fatih Koleji’nden ön elemeyi geçen 55 öğrenciden 26’sı madalya almaya hak kazandı. Gençler, daha liseye başlarken bilim olimpiyatlarını hedef olarak belirliyor. Okul derslerine ek olarak fizik, matematik ya da bilgisayar gibi branşlarda ihtisaslaşarak gelecekteki kariyer hedeflerine altyapı inşa ediyor. Her birinin amacı da seçtikleri alanda bir bilim insanı olup akademik çalışmalar yapmak. Madalyalı şampiyonlardan Abdullah Enes Öncü de olimpiyatlarda Fizik kategorisinde altın madalya kazandı. “Olimpiyata hazırlık sistemimizdeki en güzel şeylerden biri de ‘ağabeylik-tıfıllık’ sistemi.” diyen Öncü, takım arkadaşlarının başarısı için oluşturdukları dua listesi ile her sabah birbirlerine dua ettiklerini söylüyor. “Dua ve yoğun tempoyla gelen gayretimizin semeresini alıyoruz.” diyor. Öncü aldığı desteği şöyle anlatıyor: “Biz böyle bir isim taktık. Üst dönemde olanlar, alt dönemdeki öğrencilere yardımcı oluyor. Sadece bu ders anlamında yardım da değil, her türlü birbirimize destek oluyoruz. Başım sıkışsa abimi arayabiliyorum.” Okula verdiği destek için teşekkür edip hazırlık sürecinde aldıkları çay ve çiğköfte desteğini de unutamıyor. ‘Pek tatil yapmıyoruz ama halimizden memnunuz’ Lise son sınıf öğrencisi Onur Yıldız da Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda Bilgisayar kategorisinde altın madalya aldı. 9. sınıftan beri olimpiyatlara katıldığını ve toplamda 4 madalyası olduğunu söyleyen Yıldız, “Liseye başlamadan önce de olimpiyatı düşünerek bu okula gelmiştim. Hedefim buydu.” diyor. Yine olimpiyatlarda bilgisayar kategorisinde altın madalya alan Semih Barık da 11. sınıf öğrencisi. Aynı zamanda temmuz ayında Avustralya’da düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatları’nda gümüş madalya almış. Yoğun çalışmalarından dolayı tatil kavramlarının pek olmadığını söyleyen Barık halinden şikâyetçi değil. Takım arkadaşlarıyla birbirlerini motive ettiklerini de dile getiren Barık, önyargıların aksine kendi aralarında zengin bir sosyal hayatlarının da olduğunu şu sözleriyle anlatıyor: “Arkadaşlarla bir dergi çıkarttık mesela. Olimpiyatın her aşaması için bir dergi çıkarıyorduk ve nasıl hazırlandığımızı anlattığımız renkli bir dergiydi. Sadece sınava girip madalya almakla iş bitmiyor. Aslında hazırlanma süreci daha eğlenceli.” ‘Onlara ders anlatmak farklı bir keyif’ “Yeter ki öğrenci bir adım atsın, biz ona on adım atarak başarıya ulaşmasına yardımcı oluyoruz.” diyen Fatih Koleji Fizik Olimpiyat Öğretmeni Nebi Şahin, bu öğrencilere ders anlatmanın da ayrı bir keyfi olduğunu dile getiriyor. Olimpiyatlarda elde edilen başarıların öğrencilerin üniversite hayatlarında da belirleyici olacağını söyleyen Şahin, “Bu sınavların neticesinde öğrencilerimiz Türkiye’de yapılan üniversiteye yerleştirme sınavında ek puan alıyorlar. Uluslararası alanda aldıkları derecelerle ise sınavsız istedikleri devlet üniversitesinde okuma şansları var.” diye konuşuyor. ZAMAN |