Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 10.07.2013, 15:31
Cakabeyy

Standard Hz.Ali´nin Büyüklüğü

Birgün ashab Peygamberimiz (s.a.v)´den Hz. Ali´yi niçin çok sevdiğini sordu. Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz. Ali´yi çağırmaya adam gönderdi ve orada bulananlara sordu:

- Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardınız Cevap verdiler:

- Yine iyilik ederiz.

- Yine kötülük yapsa

- Biz yine iyilik ederiz

- Yine kötülük yapsa

Ashab cevab vermedi, başlarını öne eğdiler. Bunun anlamı kötülüğe kötülükle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti.

Bu sırada Hz. Ali o meclise geldi. Rasulullah Hz. Ali´ye sordu:

- Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kötülük etse ne yapardın

- Yine iyilik ederdim.

- Yine kötülük yapsa

- Yine iyilik yapardım.

Hz. Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladı. Hz. Ali yedi defasında da "yine iyilik ederdim" diye cevap verdi. Ashab,

- Ya Rasulallah, Ali´yi çok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler.
Alt 10.07.2013, 16:58
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von Cakabeyy Beitrag anzeigen
Birgün ashab Peygamberimiz (s.a.v)´den Hz. Ali´yi niçin çok sevdiğini sordu. Hz Peygamber o anda mecliste bulunmayan Hz. Ali´yi çağırmaya adam gönderdi ve orada bulananlara sordu:

- Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardınız Cevap verdiler:

- Yine iyilik ederiz.

- Yine kötülük yapsa

- Biz yine iyilik ederiz

- Yine kötülük yapsa

Ashab cevab vermedi, başlarını öne eğdiler. Bunun anlamı kötülüğe kötülükle mukabele etmesek bile iyilik yapmaya devam etmeyiz, demekti.

Bu sırada Hz. Ali o meclise geldi. Rasulullah Hz. Ali´ye sordu:

- Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kötülük etse ne yapardın

- Yine iyilik ederdim.

- Yine kötülük yapsa

- Yine iyilik yapardım.

Hz. Peygamber soruyu tam yedi defa tekrarladı. Hz. Ali yedi defasında da "yine iyilik ederdim" diye cevap verdi. Ashab,

- Ya Rasulallah, Ali´yi çok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler.
Hz. Ali'yi en güzel biz yorumluyoruz. Hz. Ali'yi seven Hz. Ali gibi yasar.
Hz. Ali namaz kilar, ramazanda oruc tutar, camide ibadet eder ve dans etmezdi.

Bu konulari gercek Alevi kardeslerimizde böyle aciklar. ama bazi Alevi gruplari bunu tam tersine yorumlayip yeni yeni dinler türetiyor.

cok dikkatli olmamiz gerekiyor arkadaslar. bazi cakmalar aramizda dolasip sünniligide ayni sekilde yobazlastirip baska din türetmeye calisiyor.
Alt 10.07.2013, 18:28
the_last_time

Standard

Öyle bir inanisin oldugunu sanmiyorum, ama varsa, mutlaka ve mutlaka yanlistir.. Bunu burda belirtmek istiyorum.

Ben Alevilik hakkindaki bilgileri, eger gerekliyi duyuyorsam bu siteden aliyorum...Ilgisi olanlar bi göz atabilirler Alevi Islam Hizmetleri

Bi onlara soruyum öyle bir sey var mi? Eger varsa, yanlistir, yoksa dogrusu da bu olmasi gerek...
Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
Hz. Ali'yi en güzel biz yorumluyoruz. Hz. Ali'yi seven Hz. Ali gibi yasar.
Hz. Ali namaz kilar, ramazanda oruc tutar, camide ibadet eder ve dans etmezdi.

Bu konulari gercek Alevi kardeslerimizde böyle aciklar. ama bazi Alevi gruplari bunu tam tersine yorumlayip yeni yeni dinler türetiyor.

cok dikkatli olmamiz gerekiyor arkadaslar. bazi cakmalar aramizda dolasip sünniligide ayni sekilde yobazlastirip baska din türetmeye calisiyor.
Alt 11.07.2013, 14:35
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Zitat von the_last_time Beitrag anzeigen
Öyle bir inanisin oldugunu sanmiyorum, ama varsa, mutlaka ve mutlaka yanlistir.. Bunu burda belirtmek istiyorum.

Ben Alevilik hakkindaki bilgileri, eger gerekliyi duyuyorsam bu siteden aliyorum...Ilgisi olanlar bi göz atabilirler Alevi Islam Hizmetleri

Bi onlara soruyum öyle bir sey var mi? Eger varsa, yanlistir, yoksa dogrusu da bu olmasi gerek...

senin verdigin sitede ayni türemis yönlerden biri. gercek alevi arkadaslar Hz. Ali'nin yolunda olur. Hz. Ali gibi yasarlar. Hz. Ali 5 vakit namaz kilardi, ramazanda oruc tutardi ve camide dans etmez ibadet ederdi.

ama bu aleviligin sorunu degil, bu aleviligi kendi emellerine kullanmak isteyenlere gecerlidir. aleviligi kemalizme adapte edenler var. aleviligi kürtlüge adapte edenler var. aleviligi dinsizlik ile bagdastiranlar var.

Gercek Hz. Ali'yi örnek alip olun yolunda olanlar haric hepsi kendi dinini yaratmaya calisiyor.
Alt 11.07.2013, 16:46
the_last_time

Standard

Geri zekali Kenan, sana gülmekten baska bir hissetmiyorum. Hic bi bokta bildigin yok. Sana anlatacakta degilim.
Gercek alevi kimdir biliyon mu? Hz. Muhammed'in kildigi namazi kilandir. Yüzbin camisi olan Türkiye'de hangisinde Hz. Muhammed'in namazi kiliniyormus?

Bana Alevi demeyle aslinda beni onurlandiriyorsunda, ama sen bunun farkinda degilsin. Alevinin karsiti Yezit'tir unutma...
Bunu taa zamaninda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'da söylemisti.. Ve oglunun adini da ne koymustu biliyormusun? Aman bendeki manyakliga bak, nerden bileceksin ki sende? Bak ben söyleyim.. Muhammet-Ali Fatih Erbakban....

Bi de baktigim baska bir site daha var.. Ehli-Beyt News Agency

Sadece sünniler degil ki Kur'an yolundan sapan.. Ondan Dogru yolun adresini de sana vereyim...

http://www.alrahman.de ve www.kurandakidin.net

Gördügün gibi bi senin gibi bir yana bakmiyorum dogrulari Cinliler'den den cinlerden sorarak, arayarak topluyorum..

yatak bas üstü kitalarimdan birisi iste www.kurandakidin.net

Geändert von the_last_time (11.07.2013 um 17:19 Uhr).
Alt 11.07.2013, 18:25
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Geri zekali Kenan, sana gülmekten baska bir hissetmiyorum. Hic bi bokta bildigin yok. Sana anlatacakta degilim.
Gercek alevi kimdir biliyon mu? Hz. Muhammed'in kildigi namazi kilandir. Yüzbin camisi olan Türkiye'de hangisinde Hz. Muhammed'in namazi kiliniyormus?

Bana Alevi demeyle aslinda beni onurlandiriyorsunda, ama sen bunun farkinda degilsin. Alevinin karsiti Yezit'tir unutma...
Bunu taa zamaninda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'da söylemisti.. Ve oglunun adini da ne koymustu biliyormusun? Aman bendeki manyakliga bak, nerden bileceksin ki sende? Bak ben söyleyim.. Muhammet-Ali Fatih Erbakban....

Bi de baktigim baska bir site daha var.. Ehli-Beyt News Agency

Sadece sünniler degil ki Kur'an yolundan sapan.. Ondan Dogru yolun adresini de sana vereyim...

http://www.alrahman.de ve www.kurandakidin.net

Gördügün gibi bi senin gibi bir yana bakmiyorum dogrulari Cinliler'den den cinlerden sorarak, arayarak topluyorum..

yatak bas üstü kitalarimdan birisi iste www.kurandakidin.net
orospucocugu lastosch,
ben sana hicbir zaman alevisin demedim. daima cakma alevisin dedim.

sen kendine alevi deme. alevilere cok büyük hakaret olur.

sen ne oldugun belli olmayan bir sapiksin.

senin gibiler alevilere karsi antipati topluyor.

burada yillarca din adamlarina küfür edip sünni kardeslerimizi rencide edip simdide aleviyim bunun guru duyuyyorum demen gercek alevi arkadaslara hakaret oluyor.

Zitat:
arkadaslar dün tüm bilgilerimi bu siteden aliyorum dedi ve yine cakti. o siteye girip ilkokul seviyesindeki yazilari okuyunca bunun durumunu anliyacaksiniz.

sitenin bircok sayfasinda sacmasapan seyler yaziyor. birkac alinti sunuyorum ->
ALEVI ISLAM DIN HIZMETLERI bu sekilde anlatiliyor:
"Test test test 3
3Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur. Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler "

Alt 11.07.2013, 23:00
the_last_time

Standard

Pic kurusu Kenan,

ben ne dine ne de din adamlarina hakaret ediyorum. Ama inanmak istedigim seyi sorguluyorum, bu Alevilik/Siilik'te olabilir, Sünnilik'te, hatta Hristiyanlik ve Yahudilik'te...

Ve Islam aleminin düstügü duruma bakiyorum. Icler acisi.. Cözüm "gercek Islam'da daymis muymus" yani Ebu Cehill kilikli Neandertal hortlaklarindaymis hepsi hikaye. O zaman Afhganistan'da ki Hanefilerin seriatla yönettigi Afhganistan'a aya ucmasi lazimdi, birak aya ucmayi, yaya gidecek papuclari bile yok.

Senin beni nasil görmen önemli degil. Gelmissin bana, iste Edip Yüksel'den, ya da Yasar Nuri Öztürk'ten baska okuyacak adam bulamadin mi? Bulamdim! Yok cünkü! Bana tuvalete sol ayagimla degil sag ayagimla girmenin ne gibi faydasi oldugunu göremiyorum. Yemek yerken illa sol elimle degil sag elimle yeminin de bi faydasini görmüyorum. Allah o zaman beni niye solak yaratti? Böyle dürzüler yüzünden sol elimle degil sag elime yazmak zorunda kalmistim bunlar en basit örnekleri...

Sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk, Sayin Dr. Edip Yüksel, sayin R. Ihsan Eliacik ve diger samimini dindarlarin amaci dini aslina geri döndürmektir.. Emevi-Yezit geleneklerini din olmaktan cikarip Hz. Muhammed'in kildigi namazi kilmak ve insanlari Kur'an mümini yapmaktir.. Kur'an masal kitabi degil, ölülerin kitabi da degil. Hayy ve Kayyum C.C.'u olan yasayan, ebebi ve evelli oan Cenab-i Allah'in bize gönderdigi kitaptir.....

Aksini iddia etmek Kur'an-i Kerim'i eksik kabul etmektir, ki yüce Allah onun eksiksiz ve kusursuz bir kitap oldugunu bize bildiriyor.
Cenab-i Hakk'in kusursuz buldugunu bir insan nasil eksik ve tamamlanmasi gerek olarak degerlendirir.... Buna günah-i kebir derler... Cok büyük günahlardan.. belki de sirktir.. Ama kesin cok yanlistir...
Alt 12.07.2013, 18:32
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Pic kurusu Kenan,

ben ne dine ne de din adamlarina hakaret ediyorum. Ama inanmak istedigim seyi sorguluyorum, bu Alevilik/Siilik'te olabilir, Sünnilik'te, hatta Hristiyanlik ve Yahudilik'te...

Ve Islam aleminin düstügü duruma bakiyorum. Icler acisi.. Cözüm "gercek Islam'da daymis muymus" yani Ebu Cehill kilikli Neandertal hortlaklarindaymis hepsi hikaye. O zaman Afhganistan'da ki Hanefilerin seriatla yönettigi Afhganistan'a aya ucmasi lazimdi, birak aya ucmayi, yaya gidecek papuclari bile yok.

Senin beni nasil görmen önemli degil. Gelmissin bana, iste Edip Yüksel'den, ya da Yasar Nuri Öztürk'ten baska okuyacak adam bulamadin mi? Bulamdim! Yok cünkü! Bana tuvalete sol ayagimla degil sag ayagimla girmenin ne gibi faydasi oldugunu göremiyorum. Yemek yerken illa sol elimle degil sag elimle yeminin de bi faydasini görmüyorum. Allah o zaman beni niye solak yaratti? Böyle dürzüler yüzünden sol elimle degil sag elime yazmak zorunda kalmistim bunlar en basit örnekleri...

Sayin Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk, Sayin Dr. Edip Yüksel, sayin R. Ihsan Eliacik ve diger samimini dindarlarin amaci dini aslina geri döndürmektir.. Emevi-Yezit geleneklerini din olmaktan cikarip Hz. Muhammed'in kildigi namazi kilmak ve insanlari Kur'an mümini yapmaktir.. Kur'an masal kitabi degil, ölülerin kitabi da degil. Hayy ve Kayyum C.C.'u olan yasayan, ebebi ve evelli oan Cenab-i Allah'in bize gönderdigi kitaptir.....

Aksini iddia etmek Kur'an-i Kerim'i eksik kabul etmektir, ki yüce Allah onun eksiksiz ve kusursuz bir kitap oldugunu bize bildiriyor.
Cenab-i Hakk'in kusursuz buldugunu bir insan nasil eksik ve tamamlanmasi gerek olarak degerlendirir.... Buna günah-i kebir derler... Cok büyük günahlardan.. belki de sirktir.. Ama kesin cok yanlistir...
vaaaay yine inkar ediyorsun orospucocugu.

bir kerede erkek gibi dediklerini inkar etmesen olmazmi?

fetullah gülene ve said nursi en cok küfür ettigin din adamlari.

seni anliyorum oc lastosch, seni ibadet edecegiz diye dans ederek günah cikartiyorlardi. senin kafan karisti arayisa ciktin.
bu dans ile en yakin buldugun din "19"a tapmakti. ama bilki 19'a tapmak müslümanlik degil.

senin burada hoca diye reklamini yaptigin admalarin hayati sirkef ve kirli. bunlardan aldigin ve taptigin 19 dini de aynen sapiktir.

baki ben dini konulari internette paylasmayi sevmem. onun icin senin dans ederek günah cikartmalarini ve dedelere gidip kafandaki binbir sorunun cevabini alamamanida konu etmiyecegim. cakma alevi seni.

senin gibilere yezit derler. onlarida zülfikarlar bitirir ve orospucocuklugunu kendi agziyla söyletir.
Alt 12.07.2013, 19:06
the_last_time

Standard

Zitat:
Zitat von Zulfiqar Beitrag anzeigen
vaaaay yine inkar ediyorsun orospucocugu.

bir kerede erkek gibi dediklerini inkar etmesen olmazmi?

fetullah gülene ve said nursi en cok küfür ettigin din adamlari.

seni anliyorum oc lastosch, seni ibadet edecegiz diye dans ederek günah cikartiyorlardi. senin kafan karisti arayisa ciktin.
bu dans ile en yakin buldugun din "19"a tapmakti. ama bilki 19'a tapmak müslümanlik degil.

senin burada hoca diye reklamini yaptigin admalarin hayati sirkef ve kirli. bunlardan aldigin ve taptigin 19 dini de aynen sapiktir.

baki ben dini konulari internette paylasmayi sevmem. onun icin senin dans ederek günah cikartmalarini ve dedelere gidip kafandaki binbir sorunun cevabini alamamanida konu etmiyecegim. cakma alevi seni.

senin gibilere yezit derler. onlarida zülfikarlar bitirir ve orospucocuklugunu kendi agziyla söyletir.
Bak biseksuel Kenan, gercekleri söylemek hakaret degildir.. Ben sana simdi bi-seksüel demekle hakaret etmis olmuyorum. Sana gercekleri söylüyorum. Haa sen bunu hakaret olarak algiliyorsan o senin sorunun Kenan... O zaman yaptigindan utanmayacaksin ya da utandigin seyi yapmayacaksin...

Geändert von the_last_time (13.07.2013 um 00:26 Uhr).
Alt 13.07.2013, 13:38
Zulfiqar

Standard

Zitat:
Bak biseksuel Kenan, gercekleri söylemek hakaret degildir.. Ben sana simdi bi-seksüel demekle hakaret etmis olmuyorum. Sana gercekleri söylüyorum. Haa sen bunu hakaret olarak algiliyorsan o senin sorunun Kenan... O zaman yaptigindan utanmayacaksin ya da utandigin seyi yapmayacaksin...
orospucocugu lastosch,
gercek olsa hakaret etmemis olursun. ama sana sormazlarmi bunu nereden uydurdugunu? seni düdükledi mi ki bi seksuel diyorsun demezler mi?

bak orospucocgu bende sana orospucocugu deyince hakaret etmiyorum cünkü 3 defa kendin bunu yazdin. verdigim adres yanlissa orospucocuguyum dedin.

ben üc kere "bak lastosch oraya gelir seni o adreste bulamazsam sana bundan sonra orospucocugu olarak hitap ederim" dedigimde evet edebilirsin dedin. üstüne her sordugumda ayni sekilde adres dogrudur diye cevap verdin ve dogru degilse orospucocuguyum dedin.

bu halde ne kadar adi orospucocugu oldugun ortada. ama bu kelimeyi yinede uygun bulmuyorum. senden fazla anneni tarif ettigi icin daha uygun bir kelime bulsak iyi olur. sence seni nasil tarif edebiliriz ötlek oc?
Antwort