| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() anlayisimi acikladim......
Sende senin demokrasi anlayisini aciklarmisin... Senin icin devlet, Demokrasi, Laiklik (Secular) veya DIN anlayisi nedir ve bu mekanzmalar en iyi sekilde nerde ve nasil yasanilir ve yasatilmak zorunda.... Siryle benim gibi veya daha iyi bir sekilde görüslerini, bu hususta. sirala..... |
|
||||
|
||||
![]() Demokrat oldugunu ve Cumhuriyeti benimsedigini kendi agzinla söyleyip itiraf ettin. Zaten benim senden bu konuda süphem yoktu, yinede emin olmak icin sana sormustum. Sen böylelikle Kafir oldugunu ortaya koydun ve sana bu samimiyetinden dolayi tesekkür ediyorum.Ben ise elhamdülillah Müslümanim ve ISLAM a kayitsiz ve sartsiz bagliyim. Benim sana sordugum sorularin sadece birini cevaplamis bulunuyorsun, diger iki soruya neden cevap veremedin. Mademki Demokrasiye inaniyorsun o zaman bana Demokrasinin ne zaman ve kimler tarafindan ortaya cikarildigini aciklamak zorundasin ve hangi ilke üzerine kurulu oldugunu da söyleyeceksin, eger bilmiyorum diyorsan, ben sana fazla yardimci olamayacagim,sen cogunluk gibi birilerin pesinden koyun gibi sürünmektesin anlami cikaririm. Ben sözümde duracagim ve ISLAM Devletinin ne oldugunu aciklayacagim sana. önce sen neye inandigini bana anlatmak zorundasin ki, HAK la Batili birbirinden ayirma imkanina sahip olalim, ne dersin???
|
|
|||
|
|||
![]() senin yasadigin sehirden veya uzak akrabalarindan bile mecliste Milletvekili olanlar olmadimi ????
Sizin Iliniz hic mecliste temsil edilmedimi ????? Hic sizler Belediye Baskani veya Devlet secimlerine katilmadinizmi veya katilanlar olamdaimi.... Milletvekillerini insanlar secer ve insanlar kendi kaderlerini kendileri cizerler...... adamlar iyi degilse, secmeyecektin ve daha iyi olanini sececektin..... Haaaa ben nerden bileyim iyi olani kimdir dersen...... dann kann ich nur sagen besser aufpassen bei der Wahl..... MECLSI karari olmadan.... hic bir sey dönmez..... Meclis cikan karalari ortak bir sekilde tüm o devlette yasayan insanlarin omuzlarina yükler.... Eger senin sectigin Basbakan veya devlet yöneticileri cani iseler..... bunun cezasini cektiri Allah insanlara..... Ayni ABD nin Baskani cani ciktiysa, tüm Amerikanin halki bunun cezasini eninde sonunda ödeyecektir..... Bunda hic süphen olmasin..... Bu olaylarin hic birinin din ile alaksi yoktur... din sadece Allahi tanitan ve Allahin mekanizmasini tanitan bir Ilahi kanundur.... ----------------------------- Warte sen benim bu demek istediklerimi anlmayacaksin yine.... o yüzden biraz daha basit bir sey diyeyim.... Mesela Gerog Buschu gelip Allah cezalandirmaz....... bunu beklememek lagzim.... cümkü bu Allahin mekanizmasinda yoktur.... kakip yere inipte birisini asmasi yada canini alma olayi Allahin Sünnetullahinda yoktur.... o yüzden Allahtan sunu söyle yapasin bunu böyle yapsin lafini gec..... Allah hic bir sey yapmayacak artik....... insanlari Ilahi kanunlarla besledi ve egitimini bitirdi.... simdi insanlikta sira, bir seyler anlayip veya anlamadigini göstermek... Simdi Georg Buschu bir cani olarak Allah gelip asmayacagina göre hangi mekanizma onu cezalandiracak ?????? Tek bir mekanizma var onu cezalandirma imkanina sahip olan.... O da dünya devletlerinin bir araya gelip onun Baskanligi fes etmesiyle olur.... Yani senin anlayacagin ortak bir degerler anlayisi olmadan... dünya dönemz...... din karin doyurmaz..... ac olan insan Allahi falan filan taniyamaz.... cünkü o karinin doyurma pesindeyke Allahi taniyamaz.... Demekki devleti olamyan kimsalerin Allahi veya dini tanima imkani sifirdir... Iste bunun anlayisina varan devlet üstadlari, devletin kutsal oldugunu basuna demezler... Bir misal daha.... kurtulus savasi neden kutsaldir ????? Cünkü cesit cesit Allahi farki taniyanlarin bir artak savasi oldugundandir..... ------------------------------- Ancak ortak degerler cercevesinde yasanilir.... baska türlü degil... o yüzden anlasmalar ve Protokoller imzalanir... Bankadan para almak istediginde imza atmadan sana para vermezler.... atarsan parayi vermediginde hapisi boylarsin anlamina gelir.... iste buda bir ortak anlayisidir..... Sen onu bilerek kabul ettigin icin.... sonucu acik ve net bir sekilde belldir...... -------------------------- Kafamda ne demek istedigimi cok iyi biliyorum.... ama nereyi düzelteyimki..... devlet anlayisiniz baska, deger anlayisiniz baska, din anlayisiniz baska.... kafir kelimesi algilayisiniz baska.... Yani her taraf viran halinde.... neresini düzeltebilirimki... ????? Sadece düsünmeye davet edebilirim... ama herkes kendi düsünmek zorunda |
|
|||
|
|||
![]() vovon redest du überhaupt.....
Gel seninle kavramlarda bir anlasalim.... Demokrasi Laiklik/Sekularizim DIN Ortak degerler Devlet bu gibi kavramlari ilk önce nasil naladigimizi aciklayalim ondan sonra sohbete devam deriz... Yoksa bir sonuca varamayiz..... Sen sirayle bunlari nasil anladigini acikla.... ondan sonra sohbete devam ederiz... |
|
|||
|
|||
![]() bizim su anki sistemimiz... senin Hilafet dedgin...
Bir iki kisinin kafasindan cikan degerlerden dahi iyidir , cükü bizim Meclisimizvar...... biz her seyi meclis karariyla aliriz...... Bir kisinin karariyla degil |
|
|||
|
|||
![]() zamanin tüm aydinlari demokrat insanlardir..... benimde devlet mekanizmasi icin demokrasi secmem dogaldir....
Iste aramizdaki farkta burdan doguyor... Dis devletler bize demokrat adam derken sizlerede fanatik olan Islamistler diyor... mecaz anlamda Terörist..... Simdi sen bana senin devlet mekanizmani yazacaktin... ne oldu ????? Kendi dinini bana dayatmadan devlet mekanizmani yaz ki anlayalim...... Ha gayret..... ama eminimki yazamazsin..... o cercevede benimle yarisacak bilgin yoktur..... SENIN SENARYONU GÖRELIM LÜTFEN.... artik agzimda tüy bitti.... yaz güzel arkadasim senin devlet mekanizmani.... ama bilki beizler senin dininden dgiliz... o zaman ortak degerlerde bir seyler hazirla bakalim....... Egeer bu seferde senaryonu yazmazsan.... dann brauchst du hier nichts mehr zu melden.... bizlerin zamanini bosa harcama |
|
|||
|
|||
![]() ama Alkohol tabiatta bize sarap diye sunulmuyor.....
Kuranin tabiri ile beyine her türlü zarar veren aklini suurunu alan her sey haramdir... azi cogu yok... Cünkü Amatör haram yada profesyonel haram diye bir sey yok..... Eger dedigin gibi Beyaz Hoca öyle demisse halt etmis..... ama TV Programi disindaki Hocalar hakkindaki aciklamalara fazla inanmam ben.... Herkes istedigi yaziyor ve yazmaktada |
|
|||
|
|||
![]() vekilmisin ????
Allaha seni onlarin üzerine vekilmi kildi ????? Sen bir insan olarak sadece kendi hayatindan sorumlusun...... Wann begreiffst du das endlich |
|
|||
|
|||
![]() adam gibi mekale yazip beynini az cok kullanabilenlerle bilgi alisverisinde bulunmaya calisiyoruz...
Aglama falan yok.... sen medeniyet cercevesinde karsit görüslerini yaz ve yanlislarimizi düzelt... Ama kapisete eksigi geregi burada kisisel küfür saldirisinda medeni bir sekilde AhmetDursun kardesimize sikayet ederiz ve oda takdir gördügünde, Moderator olarak Vaybeeye esikayetini iletir ve küfür atan kisi medeni olmasi gereken Forumumúzdan cikarilir.... Iste medeniyetin en basit örnegide budur... Sen ancak bilgiyle benimle bas edebilirisin und mit nichts anderem..... O yüzden bist du besser beraten, wenn du nur auf das geschrieben eingehst und deine Persönlichen Nemerkungen für dich behälts |
|
||||
|
||||
![]() Ikimizin ayni Dinde olmadigi kesinlesti, cünküyse Ben elhamdülillah Müslümanlardanim. Ben sana inandigin Demokrasinin ne oldugunu kacincikez soruyorum, halen bir cevap vermis degilsin, yoksa benmi sana ögreteyim ütopya olan demokrasinin ne oldugunu he??? Senin gibi kendini aydin zanneden karanlik icinde bogulan niceleri vardir.
|