| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() bu Forumun Moderatoru, Forumun gidisatindan o sorumlu......
Forum Symnoluna basarsan kimlerin hangi Forumun modaratoru oldugunu görebilirsin... Selam ENis |
|
|||
|
|||
![]() ne halt ediyordun olacaktin......
Ya Fransiz, ya Yunan yada baska bir Hiristiyan ismiyle hava basacaktin..... |
|
|||
|
|||
![]() Thema.... din ve Laiklik.....
Da viele hier Teror gemacht haben, mein Beitrag erneut zu Diskussuion..... devlet nasil meydana gelir ve nicin meydana gelir ve devletin amaci nedir ????? Din biryseldir..... artik bunu Maymunlar Alemide kabul ediyor.... o halde anlasilmayan konu nedir...... Bir senaryo..... dünyanin cesit cesit yerlerinde Kurana baglai, damit meine ich den Original.... insanlar yasamakta..... Bunlarin hepsi birbirinden haberdar ama uzakta yasamkta oldukalri icin.... bir sosun yok.... Zamanla zamanla bu insanlar artiyor ve dar alanda ortak yasamalari mecburi oluyor... ------------------------ Simdi bu insanlar ne yapmali.... ???? Biri derki..... gelin benim emrim ve Saltanatim altinda toplanin ve benim emirlerime uyum..... (Arap Emirlikleri gibi)... Digerleride ayni seyi yöylerler...... Sonuc baslarlar bu orijinal Müslüman olsalar bile birbirlerini vurup öldürmeye... Bunun misali Resulü Ekremin ölümünden sonra yasanmis olaylar var..... genetik dandiklik diye adlandirdigim olay ist bu.... Resulü görmüps onunla yasamis es yakin arkadaslari bile kalkip Saltanat icin birbirlerini vrumuslardir...... Neden cükü devlet diye mekanizma olmadigi icin.... bu ayri bir konu.... Gelelim eski hadisemize..... Simdi düsünün...... bu ayri ayri yerdeki yasayan insanlar bir araya gelip... bir antlasma imzalayip ve bu antlasmanin cercevesinde herkes esit haklara sahip halde, yasama karari verirse, bir devletin ilk temeli atilmis olur..... Devletler iste böyle dogmustur.... Bazi Cahiller derki, HZ. Muhammed devlet yönetmis falan filan..... bunlarin hepsi carpimadir..... cünkü devlet dedigin cesitli topluluklardan meydana gelen bir degerler toplulugudur..... Bu degerler toplulugunda bazilari kendilerini digerlerinde üst görmemesi icin, veya kendi sahsi Amle dinini ortaya atmamasi icn kurulmus olan Laiklik makanizmasi su an ile ey iyi yönetim seklidir... Elbet Demokrat olmak sartiyla....... --------------------- mesela biz AB ye girersek ayni dedigim olay oluyor...... yepyeni antlasmalar cercevesinde yeni bir toplulugun temeli atilmasi olayi.... ve cesit cesit din ve Mezhepler iceren bir mekanizma........ anindada fes edilebilinen bir antlasma..... Devletler olusur ölürler... cünkü degerler caga göre degisir.... ama Allahin Sünnetullah mekanizmasi evrenseldir.... ---------------------------------- Keske bu benim dediklerimi zerre kadar anlayan olsa |
|
||||
|
||||
![]() ayyas ne nonos kemal olmasaydi anadolu kerhane olmayacakti.ISLAM Ümmeti parcalanmayacakti.Kafirlere köpeklik etmeyecektiniz.su an senin adin ahmet veya mehmet ama zihniyetin yorgo ve kargo :-)
|
|
||||
|
||||
![]() ben sadece seviyeli bir sohbetten yanayim . terbiyesiz olan kisileri genelikle sevmem.
Vaybeeden hoslanmiyorsan zorla girme... diyelim bende bazi sitelerden hoslanmiyorum... girmiyorum sana karsi degilim ama beni anla lütfen A.D. |
|
||||
|
||||
![]() Herseyden önce seviyeli sohbet edebiliyorsun...
A.D. |
|
|||
|
|||
![]() Islam"in tarih içinde olusumu, Hz. Muhammed"in hayatinda tamamlanmistir. Islam dini tarihi ile Islam"in baslangici olan vahyin Hz. Muhammed"e gelmeye basladigi alti yüz on miladi yilindan alti yüz otuz üç yilina kadar, Hz. Muhammed"in vefatiyla tamamlanan ve bu yirmi üç yillik tarih süreci içinde olusan, kendisinin yaptigi tarih kastedilmistir. Hz. Muhammed"in vefatindan sonraki tarih müslümanlarin tarihi olarak adlandirilmali ve ona Islam tarihi denmesi mecazi anlamda kabul edilerek hosgörü ile karsilanmalidir. Islam dini Hz. Muhammed vasitasiyla insanliga gönderilmis ve sunulmus olan tarihi bir vakiadir.
By Prof. Dr. Hüseyin Atay.... TC üst kademe Ilahiyatcilarindan.... Süleyman Ates veya Salih Akdemir gibi Fals jemand an seinem Buch interessiert ist, was ich zwar nicht denke, sollte sich diesen Link ansehen <a href="redirect.jsp?url=http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK980724NZ520" target="_blank">http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK980724NZ520</a> |
|
|||
|
|||
![]() Reform değiştirmek olmayıp yanlışları düzeltmek, ıslah etmek, salih amel işlemek, yararlı bir iş yapmaktır. Reform ve içtihat yapmak, kayıtsız ve şartsız düşünmekle olur. Kötü yönde değiştirmeye ve bozmaya reform denmez; ona deform denir.
En az Salih Akdemir Hocanin beyninlerdeki Allahin HZ Muhammedin Allahini kast etmedigini acikladigi ve "DIN ve Laiklik" kitabi kadar önemli bir eser..... Nede olsa ayni zamanin medeni Hocalari.... Insanliga faydali olan her sey medenidir LINK <a href="redirect.jsp?url=http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK973781NG383" target="_blank">http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK973781NG383</a> |
|
|||
|
|||
![]() Medeniyet, öyle niyetle hedefi daha önce tesbit ve tayin edilerek pesin fikirlerle kurulmaz ve meydana gelmez. Yoksa öyle güdümlü medeniyet evrensel olamaz...
O halde müslümanlarin bu perisanligi nasil düzelecek ve bu çöküntüden nasil kurtulacaklar? Bizim bu soruya verecegimiz cevap "ilim"dir. Bu, Kur"an"in ilk ve son sözü ve cevabidir. Namaz yokken, oruç yokken, hac yokken, Kur"an "oku", ilim elde et ve ögren diyor. Kur"an"in birinci emri budur... Savunduklari din ve ilim zihniyeti kölelik ve esaretten baska birsey getirmeyen bu yanlislarin ancak Kur"an"a ve akla, ikisine birlikte basvurmakla düzeltme imkani olacagina inaniyor ve onu anlatmaya çaba sarfediyoruz... -Prof. Dr. Hüseyin Atay- "Atay Hoca"nin Kur"an"a Göre Arastirmalar 2 kitabi, Kur"an dinine ilgi duyan herkesin mutlaka okumasi gereken bir kitap. Soluyus kadar, hava ve su kadar muhtaç oldugumuz tespitlerle dolu. Hürafe ile Kur"an düsmanliginin el ele vererek üzerini örttükleri "gerçek Islam"in aydinlik yüzü, Atay"in imanli ve cesur kalemiyle tablo tablo ortaya çikariliyor..." "Bu kitabi bir varolus borcu bilerek okuyun" diyorum. -Prof. Dr. Yasar Nuri Öztürk- Bunu söyleyen Yasar Hoca, ama kendi kitabini kast etmiyor..... Hüseyin Atay Hocanin kitabini kast ediyor.... Yasar Hocanin uzmanli alani agirlili olara tasavvuftur, o yüuden TR de ÜST KADEME HOCALAR arasinda keliteli ve ruhani bir diyalog vardir. Ne yazikki Sayin Süleyman Ates Islam Aleminin su an yasayan en büyük Kuran uzmani omasina ragmen, yasindan dolayi ve biraz eski yorumlariyla, bu kadronun icine fazla dahil olmadi..... Her taraf uzman ve kaliteli kisislikleriyle, bir arada olmasa bile ayni seyi kast etmekteler ve hayati konularda görüs brligindeler... Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK981655LM640 " target="_blank">http://www.tulumba.com/icy_itemdesc.asp?ic=zBK981655LM640 </a> |