| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() dünyasini karartti.......
Hangi ayet o ve neden yanlış yorumlanıyor? Bu ayet, "Ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım" diye çevrilmiş hep. Ayetin "kulluk" olarak manalandırılması demokratikleşmenin, bireyselleşmenin önündeki en büyük engeldir. Zira bu çeviriden, "Dindarlar tam özgür insanlar değildir. Kuldur. Öyle olmaları beklenir" sonucu çıkar. Oysa ayetteki "abede" fiilinin semantik incelemesi, asıl anlamın "meydana getirmek, gerçekleştirmek" olduğunu ortaya çıkarıyor. Aslında Allah ilahi nefesini üflediği insana, "Ben insanları beni gerçekleştirsinler diye yarattım" diyor. Ayeti böyle manalandırdığınızda insan özgür bir varlık olur. Kuran bağlamında Allah-insan ilişkisi, köle-efendi ilişkisi değildir. Allah bizi yaratan olarak elbette üstündür ama bize kendi nefesini vermiştir. İnsan, Allah"ın halifesidir. Biz köle değil, halifeyiz. Allah"ın yarattığı en değerli varlığız. İnsan birey olmadığı zaman bir yerlere gelebilmek için bazı kişileri yüceltir, onlara tapınır. Partilerde, cemaatlerde bir köle-efendi ilişkisi vardır. |
|
|||
|
|||
![]() Türkiye’deki en azılı modernistlerin isimlerini saymak gerekirse su isimler söylenebilir:
Yasar Nuri Öztürk, Zekeriyya Beyaz, Salih Akdemir, Edip Yüksel, Süleyman Ates, Hüseyin Atay ve Ankara İlahiyat’ın cogunlugu... Bu isimleri belkide duymayan yoktur..... Iste Allahin ilahi hikmeti... hemen hemen hepside ayni anda yatisen Ilahiyatcilar ve hepsiede Kurandaki dinden bahsediyorlar.... Alinin Velinin ve Cumalinin Mezhebini degil... Schön das es euch gibt..... Simdi bu kadar bilim adami dini anlayamamista.... soskaktaki din yobazi anlamis..... Iste o sokaktakinin beyninde Allah degil Puttun ta kendisidir.... Insanlarin hepsi Kurana göre Halifedir.... ama anlayan icin... anlamayanda OTTUR Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() CEHALET MAYMUNLARI ICIN ZUM 1000 STEN MAL...
"Laiklik dinsizlik degil, her türlü din ve düsünce özgürlügünün garanti altına alınmasidir" Aynen Abdulmecid Hanin tanzimat fermanini iceren aciklama..... olmay ya tabi yobazlar okurda... aslinda dinsiz olduklarini anlarlar ve bizede sevab yazilir.... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() yani baska tabirle Allahin yerine beyinlerindeki Putta tapanlarinda, asil din olan gercek Kurana göre mevcudi hayat sisteminde, mecaz anlamda devlette yasama haklari oldugunu acikliyor.....
Kisacasi, mevcudi Demokrasi istemimizde herkesin hakki vardir sayiylir ve ezdirilmez, ama ayni zamanda Meclis karari olmayan hic bir görüs kanun olarak kimseye dayatilamaz ve dayatilmaz.... Iste bazi manyaklar.... Erbakancilar, Süleymancilar, Mezhepciler, ALiciler Veliciler, veya Sünniler yada Komonistler, kerhaneciler ve benzeri Ideoloji manyaklari.... Kendi beynindeki düsüncelri zorbalikla millete dayatmak ugrasinda.... ISTA ZAMANIN OT INSANLARI BUNLAR VE BENZERLERI... Din aranmaksizin... Allahin yerine baskasini Putt edinenler bunlar..... Inakri demokrasi sistemimizde mümkündür..... kandiran kendini kandiri... ve belki Allah beni afeder olabilir.... YOK ARKADAS ALLAH AF ETMEZ...... cünkü mekanizma bellidir..... hatayi yapan cezasini ceker...... hele hele insanlar arasindaki olaylari ASLA |
|
|||
|
|||
![]() Kadini sex objesi olarak görürler...
Bu hususta Salih Akdemirin aciklamasi Islam Alemi icin hayati yol ama gel görki herkes sesinin... havasinda... Hâlâ mı mezhepler kadının şahitliğini kabul etmiyorlar? Gayet tabii. Eğer şeriat uygulanacak olursa, dört mezhebin anlayışına göre kadının tanıklığı kabul edilmez. Kadın burada bir alt varlık olarak görülüyor. Çünkü "Kadının dini ya da aklı eksiktir" diyorlar. Bunun da nedeni o dönemde kadın karşıtı düşüncenin egemen olması. Üzücü olan ise Kuran karşıtı bu düşüncenin Hz. Peygamber"e isnat edilmesidir. Diyanet"in tercüme ettiği kitapta da bu rivayet yer alıyor. Rivayete göre, Peygamberimiz bir bayram namazından ayrılırken, kadınlara, "Siz cehennemliksiniz. Çünkü dini tam erkeklerin akıllarını çeliyorsunuz. Sizin gibi hem dini hem aklı eksik biri nasıl oluyor da bu imanı güçlü erkeklerin aklını çelebiliyor" diyor. Bu sözlerini de Kuran"daki iki kadının şahitliğine dayandırıyor. Peygamberin böyle bir şey demesi mümkün değil. Bütün yanlış anlamaların temelinde Bakara Suresi"nin borçlanma konusunu düzenleyen son ayetinin yanlış yorumlanması yatıyor. O ayette hiçbir şekilde iki kadının tanıklığı bir erkeğin tanıklığına eşittir diye bir ibare yok. Kuran"da kadınla erkeğin eşit olduğunu diğer ayetleri inceleyerek ben ıspatladım. Ayrıca Kuran"ın çözümleri kıyamete kadar aynen devam edecek diye bir şey de yok. Ne demek istiyorsunuz? Mezhep anlayışını savunanlarla bizim ayrıldığımız nokta şu. Biz "Kuran"ın tarihselliği" diyoruz. Yani Kuran belli bir dönemde iniyor ve belli şartlara çözümler getiriyor. O çözümleri günümüze aynen aktaramazsınız. Öldürülen Filistinli din alimi Faruki"nin de görüşü budur. Kuran"ın ortaya koymak istediği insan nasıl bir insandır, önemli olan budur. Önemli olan ahlaktır, adalet, dürüstlük, güzelliktir. Kuran"da hüküm ayetlerinin sayısı çok sınırlıdır. Eğer biz ayetlere dayanarak toplumsal sorunlara çözüm aramaya kalkarsak, hiçbir şeyi çözemeyiz. Önemli olan Kuran"ın üstün ahlaki değerleri doğrultusunda yeni yeni çözümler üretmektir. |
|
|||
|
|||
![]() Islamcilar bize kari verecekler..... Alllaaaaaahhhhhh
ha iskinti...... nerde beles orya yerles..... Jaaaa so werde ich vielleicht ein Islamist.... |
|
|||
|
|||
![]() Laikligi ve devleti öcü görmeleri dayatilmasindandir.......
Ancak cok gerekliydi, ama kendileri farkinda degillerdi, cünkü anlayacak kafa yoktuki adamlarda..... Yavas yavas..... Islamist, Kemalist ve benzeri Ideolojilerden cikip, Demokrat insanlar olmaya aday olmaya basliyoruz... Bundada bu ve benzeri Hocalarin cok ama cok hakki var.... Ben acik söylüyorum.... eger bu Hocalar olmasaydi, ben resmen dinsiz olacaktim, cünkü piyasada dönen dinin, din olmadigini fark etmistim..... Adam kadini sex makinasi ve hayati azap gibi görüyorsa onun dininda bir sakatlik var.... Ama sakatlik Kuranda degil.... kisilerin beyninde.... Selamlar.... Enis PS: Sende biraz aydin beyine benziyorsun...... Wilkommen im Minderheiten Club, das aber Explosionsartig wächst.... und das macht mich glücklich |
|
|||
|
|||
![]() das kommt vor.....
Je mehr du solche Beitraäge von den Wissenschaftlern liest, um so mehr und umso besser wirst du asugeglichen werden.... ICh weiss was ich sage |
|
|||
|
|||
![]() ben ona karsi bir seymi dedim ?????
Secde etmeyince lanetlenmis...... ben sadece Allahi inkar etmiyorki..... varligi belli konumu belli.... ve Allahin sisteminde yerini almis..... Ve insanlarin üzerindeki hakimiyetide belli.... Benimle tartisman gereksiz.... |
|
|||
|
|||
![]() Senin bahsettigin olay Kuranda Allah ve Iblisin arasinda gecen konusmadan ibaret....
Iblis bizzat Allahtan aldigi emire karsi cikmis. Allahi inkar etmesi zaten mümkün degil.... ancak deli olmak lagzim anlamamak icin.... bir oku istersen Senin Mealinde aynidir... Hicr sûresi 28 Hatırla o zamanı ki Rabbin meleklere, "Ben, kupkuru bir çamurdan, değişken, cıvık balçıktan bir insan yaratacağım." demişti. 29 "Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın." 30 Meleklerin tümü, toplu halde secde ettiler. 31 İblis müstesna. O, secde edenlerle beraber olmaya karşı çıktı. 32 Allah dedi: "Ey İblis! Sana ne oluyor da secde edenlerle beraber olmuyorsun?" 33 Dedi: "Kuru bir çamurdan, değişken-cıvık bir balçıktan yarattığın bir insana secde etmek için var olmadım." 34 Buyurdu: "Öyleyse çık oradan, çünkü kovuldun." 35 "Din gününe kadar üzerinde lanet var." 36 Dedi: "Rabbim, onların diriltileceği güne kadar bana süre ver." 37 Buyurdu: "Hadi, süre verilenlerdensin." 38 "Bilinen vaktin gününe kadar..." 39 Dedi: "Rabbim! Beni azdırmana yemin ederim ki, yeryüzünde onlar için mutlaka süslemeler yapacağım ve onların tümünü kesinlikle azdıracağım." |