| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() SÜKÜRLER olsun ISLAM DININDENIM ve ISLAMIN BENIM HAYATIMA hakimiyeti icin NEFSIM ile Mücadele veriyorum....
Sanirim KIM DAHA IMANLI usw.... diye yersiz bir sidik yarisina girmeyecegiz... Konulari tartisalim DELIKANLI... Selam ve Dua ile... |
|
|||
|
|||
![]() Zitat Eniskaya:
Sifirdan san bir senaryo.... Aynen Atatürk gibi bir durumdasin........ :-))) << Şu an yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu, Cumhuriyet kurulduktan sonra 1926 yılında yürürlüğe girmiştir. TCK’nın kaynağı, 1889 İtalyan Ceza Kanunudur (bu Kanun orjinal dili olan italyancadan değil, fransızca metninden türkçeye çevrilmiştir). Daha sonra 1930 İtalyan Ceza Kanunu esas alınarak[27] bazı değişiklikler yapılmıştır. TCK, Mehaz Kanuna uygun olarak suçları cürüm ve kabahatler olarak ikiye ayırır[28]. Bu Kanuna getirilen en önemli eleştiri, mala karşı suçların ağır hapis cezaları ile cezalandırılmış olmasıdır.>> ayrica <<Bugünkü 1929 tarihli Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu 1877 tarihli Alman Ceza Muhakemesi Yasasından alınmıştır[*]. Aslında önceden 1913 tarihli İtalyan Ceza Muhakemesi Yasası Türkçeye çevrilerek alınmak istenmiş, fakat çeviri sırasında bu yasanın birçok maddesinin belirsiz ve karışık olduğu ortaya çıkınca, çeviri komisyonunun da buna ek olarak sözkonusu yasanın İtalya’da eleştirildiğini, hatta bu yüzden orada yeni tasarılar hazırlandığını belirtmesi üzerine, vaz geçilmiştir. Bunun üzerine basit ve seri yargılamaya daha elverişli olduğu, kamu çıkarları ile kişisel çıkarları güvence altına aldığı kabul edilen 1877 tarihli Alman Ceza Muhakemesi Yasası’nın 1926 da değişiklik gören metni Türkçeye çevrilerek bazı değişikliklerle 1929 Yılında yürürlüğe konulmuştur.>> Kaynaklar: Ceza muhakemesi hukuku tarihi hakkında genel kaynak, Kunter-Yenisey, Muhakeme Hukuku Dalı Olarak Ceza Muhakemesi Hukuku, 10. Bası, İstanbul 1998; Erem Faruk, Diyalektik Açısından, Ceza Yargılaması Hukuku, 6. Baskı, Ankara 1986 [*] Bu Alman Kanunu ise 1848 tarihli Fransız Ceza Muhakemesi Kanunu etkisinde kalmiş bir kanundur, Cihan-Yenisey, Ceza Muhakemesi Hukuku, Genel Hükümler, 1. Bası, İstanbul 1996, sh 4 Dpn 8 Enis Arkadasim senin yazdigin sartlar asla yerine gelmez... Mutlak bir önceki Sistemde güzel ve ho$ olan uygulamalari almak gerekir... |
|
||||
|
||||
![]() Önce sunu iyi bilki, senin karsinda akleden bir Müslüman bulunuyor.Ben Devlet diyorsam bunun ne oldugunuda idrak eden birisiyim ALLAHa sükürler olsun. Sözümüzle Özümüz birdir biz Müslümanlarda kesinlikle.Öyle bol kepceden atip hayal kuranlardan degiliz.Benim bahsettigim ISLAM Devleti 622 yilinda Peygamber efendimiz tarafindan kurulan ve dünyaya tam 1302 sene boyunca hakim olan Hilafet devletidir tamam.ISLAM Devleti Hilafet 03.03.1924 yilinda mustafa kemal tarafindan yikildi ve yerine bugünkü Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Ve 81 yildan beri yeryüzünde ISLAM Devleti Hilafet yoktur, ve bunun kurulmasi icin calismakta tüm Müslümanlarin üzerine FARZ dir.Dünyada 3 türlü ideoloji vardir, bunlar Kapitalizm, Sosyalizm (Komunizm) ve ISLAM dir.Kapitalizm ve Komunizmde kanunlar insanlar tarafindan parlamento meclislerinde cikartilir ve uygulanir,iste bundan dolayi burada kula kulluk vardir ve yaratana isyan vardir tamam. ISLAM da ise Hüküm koyucu yalniz ALLAHtir, ama halkin üzerine uygulayan yine bir insandir yani Halife dir. Halife Kitap ve Sünnet le hükmettigi müddetce ona itaat FARZ dir, yoksa itaat edilmez. Hilafet Devleti tüm Müslümanlarin Devletidir, irk ayrimi yoktur burada. Hilafet Devletinde kesinlikle küfür devletlerinden alinacak herhangi bir kanunu kabul etmeyecektir, ve dolayisiyle küfür olan türkiye cumhuriyetinden alacak hicbir seyimiz yoktur biz Müslümanlarin.Zaten kurulacak olan ISLAM Devleti Hilafet in Anayasa si hazir bulunmaktadir elimizde ve ALLAH in izniylede bu Devleti yürütecek ehil Müslüman kardeslerimizde mevcuttur, su an eksik olan kendilerine Müslümanim deyip ISLAMi aklen anlamamis Müslümanlardir, cünküyse bu Devlet Müslümanlarla beraber kurulacaktir ALLAHin izniyle. Sana su an yüzeysel aciklamaya calistim, gerekirse ve samimi isen bu yolda teferruatlarinada girebilirim zamanla insALLAH.
|
|
||||
|
||||
![]() nicht nach "Islamci" oder irgendwas ähnliches!
Daher darfst du mir gerne den Begriff: "ISLAMIST" erklären! Schliesslich geistert es hier in DEUTSCHLAND in jeder Talksendung! al" |
|
||||
|
||||
![]() bahsediyor beyinsizler..iktidarin allaha dayanamayacagini,yani teokratik devlet denen bir seyin mümkün olmadigini akli basinda insanlar yüzyillarca önce kavradi ve böylece bilim,sanat usw zenginlilerde insanlar ve toplumlar gelisti. ama gelgör ki 2004 yilinda bilgi-internet caginda hala gottesstaat"dan bahseden mahluklar var.. yahu enis nedir bu? sen hep egitimsizlik ve kültürsüzlüge bagliyosun ama üniversite okuyan mürekkep yalayan zati muhteremler bile böyle hasta düsüncelere sahip..bence mesele baska yerler de olabilir..
müslümanlikta mi bir problem var nedir? böyle hallüsinasyonlar hristiyan yahudilerde pek rastlanmiyor.. |
|
|||
|
|||
![]() elestiri yapacaksan YAPICI ol ve YIKICI KIRICI olma....
ALLAH´in kainatinda dünyasinda yasiyorsun... CAHILIYYE DÖNEMINDEKI Kavimlerde cok zeki ve cok bilgin imisler, ama isimleri CAHIL olarak zikredilir... Halil arkadas tekrar ediyorum YAPICI elestiri yap ve burda tartisalim.. karsilikli suclamalari bu Forum 4 yildir yasiyor ve bir adim ileriye gidemedik.. Senin ALLAHSIZ bir devlet yapi anlayisina kimse karismiyorsa sende ALLAH li bir devlet isteyen mantiga karisma. Elestirini MEDENI ve ILMI cercevede yap ve geriye cekil DENKSIZ... |
|
|||
|
|||
![]() ne güzel yazmis
HIRS Sen kaçan bir yavru ceylansın dağda, Ben peşine düşmüş bir canavarım, İstersen dünyayı çağır imdada Yeryüzünde bir sen bir de ben varım! Seni korkutucak geçtiğin yollar, Arkandan gelecek hep ayak sesim, Sarıp vücudunu hayali kollar, Enseni yakacak ateş nefesim. Kimsesiz odanda kış geceleri İçin ürperdiği demler beni an! De ki: "Odur sarsan pencereleri!.." De ki: "Rüzgar değil odur haykıran!" Göğsümden havaya kattığım zehir Solduracak bir gül gibi ömrünü, Kaçıp dolaşsan da sen şehir şehir Bana kalacaksın yine son günü. Hırsım gibi sonsuz yaşarsan sen de, Ben ölümle sırdaş olur beklerim. Hırsıma toprağı rakib etsen de, Mezarında bir taş olur beklerim. |
|
||||
|
||||
![]() pozitivizmden bihaber zihniyetle nasil ilim-bilim cercevesinde tartisma yapilir? bu konuda beni ikna edersen hay hay..varim tartismaya
|
|
||||
|
||||
![]() tartismaya cesaret edemeyecek bir zihniyetle ilim-bilimin temeli olan herseyden süphelenmeyi nasil bagdastiracagiz bu tartismada sevgili kamasutra?
|
|
||||
|
||||
![]() en iyisi seninle kamasutra üzerine konusalim..
Benim pek dinlerle alakam yok ama benim memleketimin insanlarinin bu tür seylere inanmalari benim moralimi bozuyor..cünkü müslümanlar memleketler sizlerin iddia ettigi gibi allahin devletini yasamadiklari,veya dine uygun yasamadiklari icin degil,bilakis allahin devleti denen birseyin olacagina hala inandiklari icin bu vahim durumdalar..yani dinin bir vicdan meselesi oldugunu sagir sultan bile duydu.. simdi allah devletinden,din devletinden bahsedenlerin iyi niyetli olduklarini biliyorum,ama nasil kardesim nasil?? yani allah devleti dediginiz sey insanlarin cölde deve sürdügü ve panayirlarda tüccarlik yaptigi cok basit sosyal kosullarda bile gerceklesmis bir sey midir aceba? ki bugünün deniz asiri ticaret,bilgi teknoloji caginda,liberali,yesili,dinsizi,budhisti.escinseli ile cok komplex toplumunda uygulansin... tamam diyelim peygamber zamaninda müslümanlarin morali birligi vs cok iyiydi ve cok iyi bir düzen(din devleti denebilecek) oldu..eee peki sonra 4 halife dönemi,kan gölü,kerbelalar,emeviler.. Osmanli din devletimiydi aceba? din sadece osmanlinin elinde bir instrument idi..bu günde arap iktidarlarinin elinde bir arac..busch hristiyanlik icin iraki vuruyor,islamistler allah ve islam icin tren bombaliyor.. Dine yapilacak en büyük iyilik onu insanlarin vicdanina cekip ordan cikmasina izin vermemektir.. |