Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 13.11.2004, 12:06
Benutzerbild von cecenkiz15
cecenkiz15 cecenkiz15 ist offline
Neuer Benutzer

Standard bak atmasyonlu falci arkadas

yildizlara bakip suyu üflüyerekmi bütün bu sacmaliklari guzladin acaba?
resulallah derken hangisinden bahsedyorsun ? allahin resullari cok cünkü?
allahin ahlaki diye saacma sicma yahova sahidi yari budist putperest sözde sufizm ile alakali moktam seyleri burdaki cahillere kakalamak istiyorsun..
allah insanmiki ahlaki olsun allahin ahlakindan bahsediyorsun? muhammedin ahlakindan bahsedeceksin kurana dayanarak onu anliyacamda allah ahlaki tamamen uzak dogu kültürlerinden bize devsirme sufizm altinda yapilan fal büyü evliya moku tarikat ve massalalrina girer..biliyorsun kuranda söyle der ..ey ademin zürriyeti sanmak bilmek deguildir siz hep saniyorsunuz..yani bu günkü deyimle..fazla dötten uydurmasyon seyleri aaaa ne güzel seylerden bahsediyor diye kurana katmiyalim..iste güzel ahlak peygamberin ahlaki budur...pusulasi sarlatan olanin son duragi cehennemdir...
Alt 13.11.2004, 12:06
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard hayat felsefesi

inancsiz insanin ahlaki degerlerinin olabilmesi ve bunlara sahip olabilmesi, dinin vaaz ettigi ahlaki degerlerinin sadece dine has olan bir yasam designi degil, birer evrensel insancil özelliklerdir.

fakat insan tabiati geregi hayatinin anlamlandiramiyor ise bu evrensel ahlaki ilkeler durum ve vaziyete göre esnektir. halbuki dinde böyle bir esneklik olamaz.

bunun disinda hicbir hayat felsefesi insana yalan söylememesini haksiz öldürmemesini, zina etmemesini vs. hatirlatmaz.

onun icin dinin en önemli kisimlari insani kamilin olabilmek ve bunun cözümü kalici bir ahlak anlayisindan gecer.

istisnalar kaidei bozmaz. ahlaksiz müslüman kisiligine sahip olanlari ahlakli ateistlere karsi örnek getirmek yanlis bir metoddur.

burada eklenmesi gereken faktör dinin vaaz ettigi ahlak cetveline yaklasmasi güc.
ahlaksizligin bir belirtisi olan zina cürümü herhalde en az müslümanlar tarafindan islenmekte.
Alt 13.11.2004, 12:09
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard evet ilginc, daha güzel

bir sekilde Allah ahlaki konusunu aciklasan???
Alt 13.11.2004, 12:10
Benutzerbild von cecenkiz15
cecenkiz15 cecenkiz15 ist offline
Neuer Benutzer

Standard bir müslümancigin hayal dünyasi

cok sallamissin yine.. ..ahlaksizligin bir belirtisi olan zina cürümü herhalde en az müslümanlar tarafindan islenmekte.
herhalde canim herhalde...
allah akil fikir versin...
Alt 13.11.2004, 12:16
bizimdiyar

Standard Erkeklerin % 97 si aldatır!

Erkeklerin % 97 si aldatır!

´´Erkeklerin % 97 si aldatır, % 1 lik kısmı zaten erkek değildir, % 1 lik kısımsa ya yaşlıdır, ya da aklından zoru vardır, geriye kalan % 1 lik aldatmayan, gerçekten sadık erkeği bulmaksa sayısal lotuyu tutturmaktan daha zordur``

Kendimden bir örnek:

Yaklasik 1 yildir ISIGIM nick isimli bayan"la muhtesem bir ask yasiyorum,ömrümü adadigim askimi sevmeye anlatmaya sözler yetersiz kaliyor.Bilirim ki erkekler malasef esini aldatma olayinda biraz saygisizlardir ve bol bol aldatirlar.Yukarda ki yazidan cikan sonucta malasef bunu gösteriyor,aldatma konusunda tabii ki bayanlarda aldatan kesimin icindeler ama elbette bay"lar kadar degiller.

Insan herseyden önce askim dedigi kisiye SADIK olmalidir,bazen belki baska bir bayana bakmak veya beye asiri bir ters tepki getirtmemeli ama esinin disinda baska birisiyle cinsel iliskiye girmek asla kabul edilmeyecek bir Saygisizlik-Terbiyesizlik-Sadakatsizlik ve Namussuzluktur.

Ben isigim isimli muhtesem bayanla beraber oldugum bir yildir onu asla aldatmadim,aklimdan hic bir zaman baska bir bayanla gezmek veya yatmak gecmemistir,bazen olmus carsida veya baska bir yerde kaltakca bir tavir sergileyen bir bayan beni kiskirtmis cinsel duygularimi etkilemeye calismis olabilir ama yine de asla ve asla isigim disinda bir bayanla iliskiye girme gibi bir saygisizlik ve sadakatsizligim olmamistir.

Bütün ömrümü Ailesinin terbiyeli-saygili anlatilmasi imkansiz olan bir degere sahip olan isigim icin adamisimdir.Onunla beraber oldum olali hayatimin her aninda devamli "beraber oldugum birisi var" demisimdir.Hic bir bayana bugüne kadar "kiz arkadas ariyorum-solo"yum" demedim ve demiyecegimde.

Sevgilisi veya esi olanlar icin diyecegim sey sudur:

Herseyden önce iliskinize -saygi ve sadik- kalma kavramlarini yerlestirin,elbette sevgiyie unutmayin ama sayginin sadakatin olmadigi bir iliski inanin sonu olmayan ve bitmeye muhtac bir iliskidir.

Yukardaki arastirmadan yola cikarak.Kendimi o %1 ìn icin de buldugum icin kendimle GURUR duyuyorum,ben sevdigimi asla aldatmam.

Sevgiler saygilar efendim !!!
Alt 13.11.2004, 12:19
unknown

Standard Itiraf ediyim cecenkiz...

onbes yasina olmana ragmen gayet bilgilisin ve gercekleri mizah-i sekilde insanlari güldürerek anlatiyorsun. Yigiti öldür ama hakkini yeme diye bir atasözü var. Kiz olsanda yüregin yigit imis ;-)
Alt 13.11.2004, 12:24
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard edeb yahu saygi bir nebze olsun dahi

edeb sinirlarini asindirmamakta her zaman yarar vardir. islam tarihinin ortaya cikardigi hatalari ile beraber cevherlere hakaret etmek delikanlilik degildir.

begenmedigin ebu hureyre dahi hayatini dini icin ortaya koyanlardan idi. bugünki belesci müslümanlar gibi sadece laf salatasi üretenlerden degil.

yanlislari ile beraber yigidi öldür hakkini yeme ilkesi dogrultusunda saygi kurallarini cignememek sarti ile elestirel yaklasima kimsenin diyecegi yoktur.

akil ve nakile gelince:
su klasik ve ikide bir ortaya cikarilan hadise madise inanmam türü lagalugalar ne zaman bitecek merak ediyorum dogrusu.

eger insan aklini kullanirsa vahy olan kurani daha iyi anlamak icin, bu kurani hayatinda uygulayan peygamberin yasantisina bakar. ilk baslangicta peygamber adina nakledilen her haberi alir, lakin aklini kullanarak bu nakledilenlerin hangisinin peygamber olacagini cözmeye calisir. buda bana göre en uygun olanidir.
Alt 13.11.2004, 12:26
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben öyle atarim sen tutabildinmi?

aksini isbatina varmisin???
Alt 13.11.2004, 12:41
Benutzerbild von kes
kes kes ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bugün Mübarek Ramazan ayinin ..

son günü...

geldi gecdi bir ramazan.

allah tutdugnuz oruclari...yapdigniz dualari kabul eder INSALLAH
Alt 13.11.2004, 13:14
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hasta arkadasim,...

...burda ithamlarda bulunacagina buyur anlat madem de insanlar aydinliga kavussun sayende...

Gerci sende o beceride yoktur ya, hayatta herkese bi sans verilir...

Allah´in ahlâkiyla ahlaklanma tabiri caizse, Esmaül Hüsnadir...

Tüm bütün manalari kavrayip. kendinde aciga cikardigin an, gerceklesmesini saglarsin...

"Allah boyasiyla boyan!" (2 - 138)
Antwort