| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Ikide bir ahlaki dinin ve kuranin zorunlu bir sonucuymus gibi yorumlar da yapmayin..dine ve kurana inanmayan biri(yani allahsiz kitapsiz biri),elinde kuran,dilinde allah kelimesi düsmeyen bir dindardan pekala daha ahlakli olabilir..
Bati dünyasi-pek cok olayda oldugu gibi- bizim anlamadigimiz,anlamakta da zorlandigimiz,ve anlamamak icinde hala direnc gösterdigimiz bu gercegi gördükleri icin "Religion" u ayri tartisir ve okullarda ögretir,Ethik"i ise ayri ögretirler..Kldiki din ile ilgili ahlaktan bahsetseler bile "hristiyan ahlaki" derler Bizde ise malum hala dersin adi "din kültürü ve ahlak bilgisi"dir..Ahlakli olmayi dindarlarin tekeline alivermisiz vesselam |
|
|||
|
|||
![]() bunu Beitrag olarak Foruma lütfen yaz......
|
|
|||
|
|||
![]() sizler galiba kendinizi "cin" gibi uyanik zannediyorsunuz. Bir yandan benim savundugum düsünceleri aktariyoruz ancak diger yandan sanki bunlari ben reddetmisim gibi bir görüntü yankilamaya calisiyorsunuz. Hocam benim derdim Kuran-i Kerim ile degil. Benim derdim Kuran-i Kerimi süs ve ölülerin kitabi haline getiren zihniyet ile. Ama bunu bildiginizden süphe etmiyorum ya alimler ehli hocam ;-) Bir de Kuran-i Kerim-i tarif ederken niye her zaman dogrulugunun süphesi feci bir zan altinda kalan HADISLERDEN örnekler getiriyorsunuz? Allah"u Teala Allah"in Hadisi (sözü) var iken (Kuran-i Kerim) baska hadislere (mesela Halife Ömerin deynekle dövdügü Ebu Hurreye zindigi) ilgi göstermeyiniz diye acikca belirtmiyor mu? Eger hadislerin dogrulugu süpheli degil ise Allah"u Teala niye sirf Kuran"i kiyamete dek degistirilmezsizin korumayi gerek koydu ve Ademoglu"na bunu böyle bildirdi? Vahy diyorsunuz? Evellah basimizin üstüne. Ancak bu vahy sirf Kuran-i Kerim"dir. Bana hurma burma hikayeleri dinimimde fazla bilgi edindirmez. Resul, Ebu Talib oglu Muhammet artik aramizda yok. Ve O"na aitmis gibi gösterilen sözler de zan altinda, bunlarin gercekligini nasil ögrenebilirim. Bildigin bir gizli telefon hatti var ya hocam? ;-)) Kuran-i Kerim"de Allah belirtmiyor mu ki, süphelendiginiz seylerde süpheli seyin aleyine karar alin diye? Tartismasiz Hadis KELAMULLAH var iken sen bana nasil olurda bir faninin sözlerini ALLAH"IN SÖZLERI ILE ESDEGERDE TUTARSIN? HIC ALLAH"TAN KORKUNUZ YOK MU HOCAM? ;-)) Akil akil gelde buna takil demekten gecemiyorum be hocam. Ama sizler hoca olarak bu cemaatin önünde böyle batil bir sekilde inanirsaniz, YA CEMAATINIZ NE YAPAR HOCAM? Sizler seytana bile ILLALAH dedirtirsiniz. Anladiniz degil mi hocam ;-))))
|
|
|||
|
|||
![]() Dogus itabiriyle iyi bir ruhayniyete sahip Üstadlar Din ile daha güzellesir ve olgunlasir sonunda.... Ve ileyhi turceun.... yani Sonunda ona döndürüleceksiniz.....
Sünnetullahta bunu belirtiyor... Allahin sisteminde sasma osla yoktur o yüzden, sistemi kavrayip icinde kendimize yer edinmemiz gerek |
|
|||
|
|||
![]() elbet anlayan icin.....
Kavramlara fazla takilmayacagim, cükü herkes dini farkli farkli algilar..... önemli olan dinin temel degerlerini en azindan benzeri sekilde algilayip uygulamak.... buda hehem hemen Islam toplumunda var diyebilirim..... Burada bugübkü gayem.... Kurandaki Seriat anlayisila piyasadaki Yobazlarin seriat anlayisini ortaya koymak. Ayrica din ile devlet kavramlarini aciklamak.... Cünkü bazilari kendi din anlayisini devlet saniyor ve zannediyorki.... benim kafam devlet yönetir... yada asip keserim.... Sen bunlari asmissin belli...... o yüzden önemsemiyorsun...... ama ben bu tip insanlarin ciddi cehalet merkezlerini yakindan bilen takip eden birisiyim...... Hatta millet Meclisinde Atatürkün Marasal resminden rahatsiz olan Vatan hainleri var... bunlarda Millet Vekili..... Iste demokrasimizin evrenselligi burda yatiyor.... adamlarin tehlikeli olduklarini biliyor ama asiri gitmedikce onlarinda yasama hakki bulundugunu görüyoruz...... DIN VE DEVLET APAYRI SEYLERDIR..... |
|
|||
|
|||
![]() Su an itibariyle bir kademe daha üst seviyede sohbetler basladi, Özsü, be veya senin algilayislarinda paralellilkler cok....
"bahsettigin ALLAH´in AHLAKI benim terimim ile KURAN AHLAKI´dir." diyorsun.... Iste bu konuyu ben degisik algiliyorum.... Allahi tanimlamak bence kolay is degil...... Bunu Türkiyede en iyi Ahmed Hulusi anlatmaktadir... oda benim kanaatimce... Kuran bizim icindir, Kuranda Allahin bazi özelliklerini anlatir, nasil bir güc kuvvet oldugunu, Mesela Ihlas Suresi... Allah sameddir....... dogmamis ve dugurmamistir.... Kuranin bir cok yerinde benzeri Ayetler var..... Ama tam anlamiyla Kurandan ne Allahi nede Allahin Ahlakini falan ögrenebiliriz...... Kuran sadece cerceve cizer...... ve bizim icin gönderilen Ilahi mesajdir.... Allahin ahlaki var bu gibi düsünceler bence yanlis...... tek güc ve tek kudret veya Samet olan Allah, bize karsi nasil davranacagi Kuranda belirtilmistir... yoksa kendisini ancak verdigi bilgiler cercevesinde taniyoruz..... Ne demek istedigimi kelimelere dökmekte zorlaniyorum..... ne demek istedigimi biliyorum, ama kelime bulup anlatamiyorum..... Bu iste Ahmed Huluyi cok cok usta.... ben onun üstüne Üstad görmedimki, ne demek istedigini bu kadar süpoer bir sekilde kelimeler döksün.... |
|
|||
|
|||
![]() Ahmed Huluside Hoca kelimesini kabul etmiyor.... Üstad kelimesini tercih ediyor....
Ben Yasar Hocanin, Salih Akdemir Hocayla, oda Ankara Ilahiyat Proflarindan, kendisine Üstadim diye tanim ettigini gördüm... Kaliteli ve medeni insanlar kendi aralarinda olduklari zaman birbirlerine mütevazi sekilde Üstad ile tanimliyorlar...... Bundan daha güzel ne olabilirki ??? |
|
||||
|
||||
![]() Die erste Zelle entstand vor genau
3 498 856 156 Jahren 11 Monaten 14 Tagen in einer Pfütze Namens "Haaatschiiiii", als Gott gerade vom Andromedanebel hier rüberschaukelte und Niesen musste ... Eines der Tröpfchen viel auf die Erde und der Teufel sagte, Gesundheit (das ist die zweite Pfütze nebendran ... aus dieser Pfütze entstammen die Frauen!)! Jetzt BEWEISE MIR, das es NICHT SO GELAUFEN ist :-))) DANKE :-) muahhahahhaahha |
|
|||
|
|||
![]() Uzaktan yakindan yuh cekme bana
Sana senin gibi baktim ise YUH Efendi görünür bütün insana HAKKIN kullarini ezdim ise YUH YUH YUUH YUH YUUH doyanlara Doyup kacip soyanlara INSANA kiyanlara YUH NEFESINE UYANLARA YUUUUUUHHHHH Ne demek efendim beyler ameller Fakir soymak yakisir mi kemale RÜSVETI HAKK bilip her dakka hille YAPIP YAPIP INKAR ettim ise yuh Ben "HOCA" degilim muska yazmadim Ben "HACI" degilim ARAP gezmedim Kuvvetliyi tutup mazlum ezmedim YAPANLARA EDENLERE YUHHH!! Ben insanim benden HAKK"IM alanar Insani kandirip sevke dalanlar Diplomaya olmaz hakim olanar Sucsuzun basina cöktüm ise Yuhh YUH YUUH YUH YUUH doyanlara Doyup kacip soyanlara INSANA kiyanlara YUH NEFESINE UYANLARA YUUUUUUHHHHH YUHH Motorcu Adnan YUUUUHHH ;-)) Akan sular ile akasim gelmez Cesmine girersem cikasim gelmez Yezit cahilin yüzüne bakasim gelmez. |
|
||||
|
||||
![]() kafani kuma gömüyorsun ama dikkat popon disarda ve havada hehehe allahin putperesti seni
|