Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 12.11.2004, 05:02
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard BILIMIN MUSLUMAN ONCULERI...

Kuran da Matematigi sordun. Bu zatlarin biyografisiyle ilgilenirsen nereden ilham aldiklarini görürsün. Sanki Kuranda tip i bilimi matematigi ilk sen kesfettin...

Ebul İz El Cezeri: Tarihte sibernetigi kurucusu olma şerefi onundur. Sibernetik; haberleşme, denge kurma ve ayarlama bilimidir. İnsanlarda ve makinelerde bilgi alışverişi, kontrolü ve denge durumunu inceler. Bu bilim, zamanla gelişerek bugün kullandığımız bilgisayarların ortaya çıkmasına imkan tanımıştır.

Hazini: Hazinî, kimyasal maddelerin yoğunluk ve özgül ağırlıklarını ölçmek amacıyla icat ettiği hassas terazilerle, kimya bilimine de önemli katkılarda bulundu.

Harizmi: algorithmusun babasidir.

Ali Kuscu: astrnomici

ve bunlar gibi daha niceleri....

Sence bunlar ilhamlarini nerden aldi saniyorsun. Tabiki Kurandan. Ama simdi sen labaratuara gidersen kamusal alan oluyor ve orda kuran senin aklina göre gecerli olmuyor

Ama o degerli alimler icin öyle degildi. Onlar Kuran i yasamlarinin her noktasinda yasadilar..

Umarim bu cevap sana yeter. Lütfen daha fazla laf cambazligi yapma burda. Bende uzun süre burda olamayacagim, o yüzden benden kurtuluyorsun.Cünkü daha önemli islerim var Insaallah. Sana vaybee de iyi eglenceler.

Not: Beni hayal kirikligina ugrattin, senden daha fazla seyler beklerdim, kaliplasmis sözlerle genelleme yaparak karsima geldin. Cevaplarin hic tatmin edici degildi. Yazilarimdaki ayrintilara girmekten sakindin, yazik..
Alt 12.11.2004, 05:05
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard BILIMIN MUSLUMAN ONCULERI

Kuran da Matematigi sordun. Bu zatlarin biyografisiyle ilgilenirsen nereden ilham aldiklarini görürsün. Sanki Kuranda tip i bilimi matematigi ilk sen kesfettin...

Ebul İz El Cezeri: Tarihte sibernetigi kurucusu olma şerefi onundur. Sibernetik; haberleşme, denge kurma ve ayarlama bilimidir. İnsanlarda ve makinelerde bilgi alışverişi, kontrolü ve denge durumunu inceler. Bu bilim, zamanla gelişerek bugün kullandığımız bilgisayarların ortaya çıkmasına imkan tanımıştır.

Hazini: Hazinî, kimyasal maddelerin yoğunluk ve özgül ağırlıklarını ölçmek amacıyla icat ettiği hassas terazilerle, kimya bilimine de önemli katkılarda bulundu.

Harizmi: algorithmusun babasidir.

Ali Kuscu: astrnomici

ve bunlar gibi daha niceleri....

Sence bunlar ilhamlarini nerden aldi saniyorsun. Tabiki Kurandan. Ama simdi sen labaratuara gidersen kamusal alan oluyor ve orda kuran senin aklina göre gecerli olmuyor Yada sana bu yasaklaniyor.

Ama o degerli alimler icin öyle degildi. Onlar Kuran i yasamlarinin her noktasinda yasadilar..

Umarim bu cevap sana yeter. Lütfen daha fazla laf cambazligi yapma burda. Bende uzun süre burda olamayacagim, o yüzden benden kurtuluyorsun.Cünkü daha önemli islerim var Insaallah. Sana vaybee de iyi eglenceler.Bak o alimler chat odalarinda cözmediler bunca olayi...

Not: Beni hayal kirikligina ugrattin, senden daha fazla seyler beklerdim, kaliplasmis sözlerle genelleme yaparak karsima geldin. Cevaplarin hic tatmin edici degildi. Yazilarimdaki ayrintilara girmekten sakindin, yazik..
Alt 12.11.2004, 07:28
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dogrulari aciklayan her zaman..

...kötüdür degilmi??? Biz galiba nankörlükdede birinciyiz millet olarak!

Senin düsüncen, saygi duyuyorum... Nede olsa,Düsünce Özgürlügünü yasamakta serbestsin...

Biz senide seviyoruz..
Alt 12.11.2004, 07:30
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bumudur senin anlatabildigin????!

Güldürme beni... Yazik!

Bi aciklik getirsene arkadasin sorularina.... Tavsiyen mükemmel... Iste senin gibiler var oldukca, insanlar Islam dan sogucak...

Aciklama yapacagina, eh ben nebileyim canim, git o zaman PutPerest ol... Cok güzel devam et! Sonra kalk, laf ebeligi yap...
Alt 12.11.2004, 08:16
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard medeniyet tarikati"na

söyle bir göz atalim:
türkiyenin en ciddi gazetelerindeki küpürler:
yeni yil faliniz !!!
Medyum Memis yeni yil icin sizin kartlarinizi okuyacak !!!
yine her ciddi atatürkcü gazetenin son sayfalarinda FALiniz medyum cart curttan sizin icin hazirlanilmis hemen acip okuyunlar.

Atatürk sizleri taniyamadigi icin bol keseden atmis. burada tabii birde hep digerleri kötü oldugu icin onlar falci, sufi vsler oluyor bizim baktirdigimiz fallar baska. milli piyango"da yine böyle birsey ama napacan ekmek teknesi.
yine böyle bir ekmek teknesi turistlere dönen dervisleri sunmak. sufilerle isimiz yok ama, cünkü medeniyet tarikatindaniz hepimiz ama para kazanmak icin ruhunu dahi satacak laik zihniyetine bunlar dokunmaz.

neyse ki sizin gibi aydinlarimiz varda kizlarimizi genc yasta mini eteklerle okullara gönderip 12-13 yaslarina erdiklerinde zina tecrübelerinde bulunmalarini sagliyoruz. yoksa kizlarimizi gözü kapali evleneceklerdik hicbirsey bilmeden.

böyle tarikatin
Alt 12.11.2004, 08:20
unknown

Standard Iste Hristiyanligi kopyaladiginizin

bir belgesi. Hristiyanlar da Allah"tan baskal ilahciklar yarattiklari icin aydinlanma devrinden sonra halleri ortada. Islam olarak algilanan putperestligin 600 yil ayakta kalacagina hicte inanmiyorum. Cünkü Islam neredeyse 650 sene sonra geldi. Ruhban sinifi yaratmak Islam"
Alt 12.11.2004, 08:30
unknown

Standard ....

Islam"nin ruhuna ters düser.
Alt 12.11.2004, 08:44
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard peygamber medine"ye gitmeden

önce mekkede toplu halda 13 sene dinin mücadelesini veriyordu. 3 sene müslümanlara ambargo uygulanmis insanlar sehrin disinda bir sekil yasamak zorunda idiler. bunlar dine inanmanin getirdikleri sonuclardi. isteyen yer istemeyen yemez diye birsey yok, cünkü alinan karar herkesi bagliyordu. burada isteyen dinden vazgecip sirk devletinin dinine mensup olup ambargodan kurtulabilirdi.

medineli müslümanlar peygambere tabii olmak istediklerinde, elciye biat etmeleri söz konusu idi. Amcasi Hz. Osman orada medinelilere böyle bir biatin getirecegi sorumluluklari tekrar hatirlatti. ve senin gibi ferdci forcdulara sunu da söyledi. zamani gelince malin ve canin ile bu dava icin mücadele etmen gerekirse din ferdi bir mesele ben sizin mücadelinize katilmam, benim isim kuzu kuzu evde kil besi kurtar basi dan baskasina gitmem diyenlere tekrar eve dönmelerini söylemeyi ihmal etmedi.

islam dininde ferdci fordculuk yoktur. olamaz. senin gibi düsünen bir vatandas zekat istenildiginde bu parayi ben kazandim kimseye zekat borcum yoktur deyince durumlar degismistir.

kuranda yemek tarifi yoktur sacma argümanlarin arkasinda yatan basit zihniyetin amaci ne olabilir acaba?

Bu din insanligin hem bu dünyada hem ahirette "selam" yurduna girmeleri icin mücadele eder. Selam Yurdu"nun gercekeslesmesi ferdlerin toplumda bulunduklari konumlari Allah"in cizdigi dogrultuda sorumluluk bilinclerine uygun bir sekilde doldurmalaridir.

Din sadece evin dört kösesinde namaz kilmak ile baslayip bayramda camide namaz kilmak ile bitmiyor. Allah insanlara etrafindaki insanlardan sorumlu olduklarini bildiriyor.
"Komsusu ac iken tok yatan bizden degildir"(Hadis) bunlar ferdci fordcu zihniyetine ters düsen ilkelerdir.

ve peygamber medineye gidipte diger kabileler ile modern terimlerle ifade edildiginde devlet düzeyi anlasmalarda bulunmadan önce müslümanlarin ilk devletlerinde ilk insa ettikleri bina ibadethaneleridir.
Alt 12.11.2004, 08:50
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard burada ifade edilmek istenen

belli basli kisilerden bahsedildiginde gereken o kisinin sayginliginida unutmamaktir.

bügün cumhurbaskani necdet sezerden bahsedildiginde sadece sezer veya necdet diye bir ifade sekli kullanilmaz. bu ayiptir. bir manken dahi bahsedildiginde bu kadar saygisiz bir sekilde ifade edilmez.

bu arada sunuda ifade etmek gerekir, birtakim evrensel dogrular vardirki onlar insanligin malidir. simdi yalan söylemek kesinlikle afrika da en ilkel sartlarda yasayan insanlardada cirkin bir istir. gelipte bu yalan yasagini siz sundan bundan caldiniz demek yanlistir.

ama baskalarinin yanlislarini kopyalamak daha büyük bir hatadir.
Alt 12.11.2004, 11:14
unknown

Standard o.T.

güzel kardesim, varsayimlarin bana cok ütopik, hatta biraz hoppadan geliyor. hersey olabilir elbet, olmiyacagina dair kesin garanti yok. yalniz o derece kopacak kadar incelersen seriatta haramin helal kilinma ihtimali belki daha yüksek düser. milletvekillerinin keyfine göre karar alabileceklerini zanediyorsan yaniliyorsun. onlar da ancak anayasanin verdigi cercevede hareket edebilirler. herkesin kendi takdiri, ama anayasa da evrensel degerlerden olustugu söyleniyor. kaldiki, cumhurbaskanini da unutmamak gerekiyor.

velhasili, atamizdan devlete, devletten askeriyeye birsey birakmadin. mustafa kemal pasaya, devlete, askeriyeye, adliyeye ve egitime karsi gösterilen tavri dikkate alirsan bunlarin uygulamasini cok dogal karsilarsin. zaman ve sabir tükenmezse kisitli cercevemizde herseye rasyonel cevap bulmaya calisiriz; yalniz biraz relakkkss olman gerekiyor.
Antwort