Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.11.2004, 17:53
eniskaya

Standard Ben Allaha taparim

ve degerli insanlari severim......

Üstelik aban kimse herhangi bir yasakta koyamaz ve bende kimseye koymam... sadece delillerle tartisacaksak tartisalim....

eger yanlis bir aciklamasini adamin veremeyeceksen.... bu senin sahsi bir düsmanliga gider... uns das ist auch nur dein Problem......

Benim zamanimi bosa harcatma....... son kez soruyorum ve cevap alamazsam, senin tartismamiz bitiyor....

Hatasili aciklamasi nedir.... sen bunu bana acikla.....

Ansonsten yolun acik olsun
Alt 09.11.2004, 17:54
eniskaya

Standard Önceki aciklamama bak o.T.

ohne Text
Alt 09.11.2004, 18:23
eniskaya

Standard Evet dogru

Örtünmek vardir dinde.... nasili Süleyman Atese degil, Bayraktara degil... insanin kisisel arzusuna baglidir..... yani kendini nasil rahat hissediyorsa öyle örtünsün ve ayni zamanda ortamida kollasin.....

Namazi 3 degil 5 dedi... seninkisi düpedüz iftiradir......
3 Vakit Kuranda 2 vakit Resül uygulamasiyla, yani Resül fetvasiyla Dinde sabittir.... dikkatini cekiyorum dinde Islamda degil...... eger farki ne oldugunu biliyorsan....
Islam Allahin bize lutfettigi tek olan dinin su anki yorumudur... veya kendi zamanindaki yorumudur...

Sünnete gelince... Sünnet Resülün zamanina göre uygulamasidir... fetvasi degil.... o zamanin sartina göre uygulamasidir....
Asil Sünnetullah Allahin evrendeki sistemidir.... Bunuda Kuran apacik söylemekte

Kabul etmezsen etme..... ölünce hangimizhakli oldugu meyadan cikar...
Alt 09.11.2004, 18:39
eniskaya

Standard Ayet ilavasi

Fetih Suresi 23

23 Bu, Allah"ın öteden beri işleyip duran yolu-yöntemidir. Allah"ın yol ve yönteminde hiçbir değişme bulamazsın.
------------------------------------------

"VE LEN TECİDE Lİ SÜNNETİLLAHİ TEBDİLÂ" (48-23)

"ALLAH"IN YARATIŞ SİSTEMİNDE ASLA DEĞİŞME-YENİLENME OLMAZ"
Alt 09.11.2004, 18:41
eniskaya

Standard Sünnetullah nedir

"VE LEN TECİDE Lİ SÜNNETİLLAHİ TEBDİLÂ" (48-23)

"ALLAH"IN YARATIŞ SİSTEMİNDE ASLA DEĞİŞME-YENİLENME OLMAZ"

Ayet, bu genel düzeni ve sistemi anlatıyor.

Yani ister nebat, ister hayvan, ister insan, ister melek, ister cin olsun, tüm varlıklar bu genel sistem icinde kendi varolus gayelerine uygun olarak görevlerini meydana getirmektedirler!..

Fetih Suresi 23

Bu, Allah"ın öteden beri işleyip duran yolu-yöntemidir. Allah"ın yol ve yönteminde hiçbir değişme bulamazsın.
Alt 09.11.2004, 18:47
eniskaya

Standard Iste Allah apacki Ayetlerini

aciklarken, kalkip bazilari......

Yok Resülün Sünneti sudur yok budur.... yok isin icinden cikamadiklari zaman... su ehli sünnet suda uydurma.....

Yahu yok böyle bir sey..... sadece Allahin Sünnetullahi var... yani evrenki kodladigi sistem... ve bu sistem sasmaz diyor.... o sisteme uyacak olanda bizleriz.....

Adam varki Sünnetin ne oldugunu bilmeden... Serefsiz Mahlukat Hocalarin pesinde kosar.. ve hayatini cehennem azanbi icinde yürütür...

Herkes dinini kendi yasasin ve kendi arastirsin.....
Buna insan mecburudr..... bunu Süleyman Hocada söyledi.. ama bu konu yanlis anlasilamdan dolayi.... Yasar ve Süleyman Hocanin arasinin acilmasina neden olmustu....

Ondan bu yana bu Üstadlar biraz küsler.....
Insan Hoca olabilir, ayni zamanda Islam Alimi olabilir....
Ammaa herseyden evvel insaniz ve insanlar ister istemez birbirleriyle yarisirlar....
Bu insanin fitratinda var

Selamlar
Enis
Alt 09.11.2004, 18:49
eniskaya

Standard Yahu Özsu

hapsi güzelde konu neydi Allahini seversen...

Bir konuyu anlayabilsem... bir sey diyecegim... aber soo....
Alt 09.11.2004, 19:08
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard SUNNET...

Rasul"a itaat o kadar onemlidir ki, yuce Allah kendi varligina yemin ederek soze basliyor:
"HAYIR, RABBINE ANDOLSUNKI ARALARINDA CIKAN OLAYLARDA SENI HAKEM YAPMAYINCA, SONRA SENIN VERDIGIN HUKME KARSI NEFISLERINDE BIR SUPHE KALMAYINCAYA VE TAM BIR TESLIMIYETLE TESLIM OLUNCAYA KADAR IMAN ETMIS OLMAZLAR." (Nisa 65)

"KIM RASUL"A ITAAT EDERSE ALLAH"A ITAAT ETMIS OLUR. KIM DE YUZ CEVIRIRSE BU SENI UZMESIN." (Nisa 80)

"ALLAH"A VE RESUL" UNA ITAAT EDIN VE BIRBIRINIZLE CEKISMEYIN KI, KORKU VE ZAAFA DUSMEYESINIZ VE GUCUNUZ ELDEN GITMESIN." (Enfal 46)

"ANDOLSUN KI, ALLAH"I VE AHIRETI ARZU EDEN VE ALLAH"I COK ANAN KIMSELER ICIN ALLAH"IN PEYGAMBERINDE GUZEL BIR ORNEK VARDIR." (Ahzap 21)

"Guzel ornek soyleminde dikkat edilmesi gereken husus sudur: Bazi konularda sunneti seklen aynen uygulamak (namaz, ezan, hac) gerekirken; ticaret,ekonomi,egitim,yonetim vb. toplumsal konularda sunnetin seklen uygulanmasi yerine onu bir model(ornek) olarak almak lazimdir. Mesela Hz. Omer in Muellefi Kulub"a zekattan pay vermemesi bu konunun acik kanitidir. Demek ki guzel bir orneklik sekilcilikten ote, isin ruhundadir. Isin ruhu kavranir, ona gore hareket edilirse, Islam " in onu kapatilamaz. Islam dondurulamaz ve her mesele de bu " ornek-model" cercevesinde rahatlikla cozulur."

Kaynak:Besir Islamoglu, Sunnet Bilinci
Alt 09.11.2004, 19:10
Benutzerbild von cobanim
cobanim cobanim ist offline
Neuer Benutzer

Standard KADIR GECENIZ..

1000 aydan hayirli olan Kadir geceniz mubarek olsun.
Alt 09.11.2004, 19:42
unknown

Standard Coban (r.a)

Allah"in sevgili kulu ya Coban (ra)
sizlere güzel bir site öneriyorum:

<a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.net

orada" target="_blank">http://www.kurandakidin.net

orada</a> herseyi ögrenirsiniz, demedi demeyin
Antwort