Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.11.2004, 15:58
eniskaya

Standard Kuran sagt nichts darüber

Kuran tüm dünya bilgilerini iceren bir kitap degildirki... sadece Rahmen Bedingunglari veren bir Kitaptir...

Eger senin karin seninle yatmiyorsa yada sen onunla yatmiyorsan....... dann Ffuntioniert diese Ehe nicht und ist auch keine Ehe mehr....

Da gibt es zwei Möglichkeiten die mit Religion nichts zu tun hat....
Entweder lebt man so weiter oder trennt sich..... jeder wie es mag....

Allah insanlarin sorumluluk almasini ve sonuclarina katlanmasini istiyor......

Yok sen herseyi Kurandan beklersen hava aylirsin... hersey Kuranda yazmaz.....

Kuran sadece bir kilavuzdur, yol göstericidir....

NICHT MEHR UND NICHT WENIGER.....
Alt 07.11.2004, 16:38
unknown

Standard o.T.

para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu; ve bu cok gülünc. ben sadece sosyo-kültürel altyapisini degil, hem ilmi, hem ahlaki acidan sana neden haram oldugunu ve bunun degistirilmesi yine hem ilmi, hemde ahlaki acidan cok sakincali olacagini ve üstelik senin öne sürdügün sacma gerekcelere yine hem ilmi, hemde ahlaki acidan cözümler gösterdim. sen halen papagan gibi sosyo-kültürel diye tekrarliyorsun... ama önemli olan bu degil. tamam, diyelim ki sen haklisin. bir ahmagin bile yorumsuz anliyacagi (faiz haramdir!) yasasi farkli sekilde algilanmasi gerekiyorsa, kimin algilamasini baz almaliyiz. dur söyleme, bir tahmin ediyim, yoksa mehdi yasar nuri ve kahraman kurmaylarinin mi?.. bu ideolocya degilse baska ne

hersey bir yana, ilim adami kesildin ya basimiza, valla helal olsun. daha neler görecez dur hele... öyle veya böyle, sana göre netice ne peygamber, ne kuran kaliyor, hersey yoruma acik. ama allah bir, bu konuda hemfikiriz degil mi?
Alt 07.11.2004, 21:19
eniskaya

Standard Fesuphanellah

"para deger kaybediyor, senin sosyo-kültürel olay dedigin bu"

bunu sen Kurana dayatiyorsun... kuranin faiz kelimesinde ne algiladigini ve ne anlamda söyledigini bir arastir bakalim...

Sanki HZ. Muhammed zamaninda enflasyon yada Ziraat Bankasi vardi......

Kac sefer sana söyledim... Kurani Resülun zamanindaki sosyo-kültürel olaya göre algilayacaksin ve kendi zamaninin cercevesinde Kuranda cevap bekleyeceksin...

Als ob du der Prophet wärs erzählst du hier rum..... bir sefer o zamandaki durumu bir incele Arap kaynaklarina in, yada bilene sor ondan sonra gel burda konus....

Tekrar ediyorum
... Kurani Resülun zamanindaki sosyo-kültürel olaya göre algilayacaksin ve kendi zamaninin cercevesinde Kuranda cevap bekleyeceksin.....

Yani Resülün zanaindaki olaylari anlayip Kurandaki cevaba bakip.... o cevabi Kuranin cercevesinde kendi zamanina göre yorumlayacaksin......

Sen istedigini serbest birak istedigini yasakla...... du bist kein Islam Wissenschaftler und hast auch den Kuran nicht erforscht... das merkt man sofort....
Klasik camii Hocalarin müridi seklinde Hurafet anlatiyorsun
Alt 07.11.2004, 22:21
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard du bist so witzig eniscigim...

Serefsizin birisi PEygamberimizi pis bir sekilde anlatiyor sende bunu alet alip baska insanlara camur atiyorsun, jedes mal das selbe seni anlamiyorum, senin derdin nedir ????

neyse viel spass noch!!!
Alt 07.11.2004, 22:24
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard senin saydiklarin zaten Kuranda...

yazili angut herif )

cooles wort ne ??? ) hehe

neyse sen yine aynen devam et!!! Kuran birgün kafan düser oazaman gec mi kalmissin kalmamissin görürsün )

bye bye coni )

Fatih
Alt 07.11.2004, 23:14
unknown

Standard Kemal Atatürk"ü putlastirmadim...

sirf yaptigi icraatlarinden dolayi derin bir saygi ve baglilik duyuyorum.
Alt 07.11.2004, 23:17
unknown

Standard Yanlis anlasilmasin...

ama peygamberlik ve resulluk ile aniyoruz Resul Muhammet"i. Bu saygisizlik mi oluyor?
Alt 07.11.2004, 23:34
eniskaya

Standard Warum das denn

Sen bunu oyuncak sanma... buna inanan Milyonlarca insan var...

Ayni zamanda Mezhepleri din diye yasayan insanlar var....

Yani Hurafat almis basini gidiyor....

Ben HURAFETE KARSIYIM.... sanki Kuran yetmiyormus gibi, 70 bin baska din cikarmislar......

Saymama gerek yok.... herkes bir terikat ve bir istikamet ugruna canini ve zamanini harciyor...

Enis istedigi tek Islam dinidir... nasil bir HZ. Ali veya bir HZ. Ebu Bekir Islam dinini algiladiysalar bende herkesin ayni sekilde algilamasini istiyorum...
Dikkat et sadece algilamasini dedim yasantisini degil... cünkü biz baska cagda yasiyoruz.....

Hayatta tek amacim Kurandaki dine ibadet etmek ve herkesinde sade ve sade Kurandaki dine ibadet etmesi.....

O saydiklarim guruplar dine degil kendi ceplerine calisiyorlar ve kara cahil toplumu represente ediyorlar......
Al sana Metin Kaplani.... bazi Müridlerinin kizlarinin nasilda irzina gecti ve bazilarini öldürttürdü......

Bu gruplar Allahsizdir... cünkü cahilin Allahi olmaz... o okula gidip hayati ve diger toplumsal degerleri okumasi lagzimki, Allahi anlayabilecek kaliteye ulassin.....

Ben yillarimi bu ise veren birisi olarak tam anlamiyla Allahi ve Kurani kavramis degilken, bu insanlar birak anlamayi... 1000 yilda bile yakinindan gecemezler... buna en azindan yaslari el vermez cünkü hepsinin yas ortalamasi 40 yas üzeri....
Alt 07.11.2004, 23:43
unknown

Standard enis kardes sana bir link tavsiye..

ediyorum.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hanif.de" target="_blank">http://www.hanif.de</a>

oraya üye ol ve aydin müslümanlarla irtibata gec, soru sor cevap ve cevap al. Mukallit ve meczuplar aslinda kendilerinin yanlis yolda olduklarini biliyorlar. onlara bu günlerde imana cagri derecesinde bir yazi yazacagim sakin kafa ile..batil gider hak kalir enis kardes.
Alt 08.11.2004, 00:07
eniskaya

Standard Vallahi hemso anladigim kadar

Bu hanif.de sakatca bir Forum..... bunu hazirlayanlar El-Kaida kafali adamlar galiba....

Acayip acayip aciklamalar yapmaktalar... eminim bunlarin arkasinda dogru dürüst bir bilim adami yok... olmazda zaten....

Benden sana iyi niyetli tavsiye..... kariyeri ve üstadligi olmayan kisilerin ne kitabi nede anlatdiklari fazla önem kazanir....

Benim kanaatimce en önemli din kaynaklari su anki Kurana dönüa calismasiyla..... sunlardir...

www.eleyman-ates.com
www.yeniboyut.com
www.ahmedbaki.com

ve elbetteki tüm Unilerin sayfalari.......

Dinde ehliyet aranir... yani bu isi bilenden bilgiyi alacaksin... Ali VEliden degil...

Nasil hasta oldugun zaman gidip bir sokaktaki herhangi bir adamdan yardim istemiyorsun... gidip Doktordan yardim talep ediyorsun... ayni sekilde din icin gecerlidir.....

Tefsir okumadan Kurani anlamak o kadar zorki, hatta mümkün degil.....
Antwort