| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() GİDERKEN (ÇUKUR)
Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sunay Akin |
|
|||
|
|||
![]() HANGİ AYRILIK?
Ve hangi sevgili var ki, benim kadar çaresiz? Hangi ayrılık var ki, böyle kanasın ve böyle acısın? Ve hangi taş yürek var ki, benim kadar ağlasın? Hangi gün karar verdin, küt diye çekip gitmeye? Hangi lafım dokundu sana, böyle inceden inceye? Hangi otobüs söyle, hangi uçak, hangi tren? Seni benden götüren, beni bir kuş gibi öttüren. Hangi kırılası eller dolanır, kırılası beline? Hangi rüzgar şarkı söyler, o ay tanrıçası teninde? Hangi çirkin gerçek uğruna, tükettin güzel ütopyamızı? Hangi boşboğazlara deşifre ettin, en mahrem sırlarımızı? Hangi cama kafa atsam? Hangi kapıyı omuzlayıp kırsam? Hangi meyhanede dellenip, hangi masaları dağıtsam? Bende bu sersem başımı, karakolun duvarına vursam. Kendimi caddeye atıp, arabaların altına savursam. Hangi tercih beni en hızlı şekilde öldürür? Hangi şekil öldürmez de, ömür boyu süründürür? Kayıp ilanı mı versem, şehir şehir dolanmak yerine? Ödül mü koysam, ölü veya diri seni bulup getirene? Hangi ayrılık var ki, böyle diş ağrısı gibi durmadan zonklasın? Hangi cam kesiği var ki, böyle musluk gibi içime damlasın? Hiç sanmam! ... Hasta kalbim bunu bir süre daha kaldıramaz! . Feriştah olsa, böyle eli kolu bağlı bekleyip duramaz. Hangi mübarek dua, Hangi evliya tesir eder, seni döndürmeye? Hangi aptal mazeret ikna eder, ateşimi söndürmeye? Olur mu be! . olur mu? Bu da benim gibi adama yapılır mı? Aşk dediğin mendil mi? Buruşturup bir kenara atılır mı? VEFA bu kadar basit mi? Alınır mı? Satılır mı? Hangi hırsız çaldı, seni yırtık cebimden? Hangi pense kopardı bizi birbirimizden? Hangi uğursuz hamal taşıdı valizini? Hangi çöpçü süpürdü yerden bütün izini? Hangi yaldızlı otel çarşaf serip barındırdı? Hangi süslü manzara seni kolayca kandırdı? Hangi şarlatan imaj böyle çabuk ilgini çekti? Hangi pembe vaadler o saf kalbini cezbetti? Dağ gibi adamı eze eze! ..... Hangi anası tipli parlak çömeze, Hangi alemlerde kahkahanı ettin meze? Hangi yamyamlara yedirdin o masum rüyamızı? Hangi mahluklar çiğnedi el değmemiş sevdamızı? Hangi bıçak keser şimdi benim biriken hıncımı? Hangi mermi dağıtır insanlara olan inancımı? Hangi bekçi, hangi polis artık zapteder beni? Ve! .. Hangi su bağışlatır? Hangi musalla temizler seni? Bu Nasıl Ayrılık?! Yusuf Hayaloglu http://www.youtube.com/watch?v=HBgIcVMS8yE Geändert von gelincik02 (02.06.2009 um 02:48 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Bunca yıl herkesten kaçtın
En sonunda buldum sandın Ansızın içini açtın Yapma dedim yaptın gönül Gözleri senden uzaktı Fark edilmez bir tuzaktı Sana böylesi yasaktı Yapma dedim yaptın gönül O bir yolcu sen bir hancı Gördüğün en son yalancı İçinde ki serin sancı Gitmez dedim kaldı gönül Sen istedin ben dinledim Senden ayrı olmaz dedim En sonunda bende sevdim Şimdi beni kurtar gönül Gözlerin bakar da görmez Ellerin tutar da bilmez Gece gündüz fark edilmez Demedim mi sana gönül Sabahın tam üçündesin Dertlerin en gücündesin Hâlâ onun peşindesin Gitme dedim gittin gönül Böylesi sevdiğin için Bir kördüğüm oldu için Ağlıyorsun için için Demedim mi sana gönül Sen istedin ben dinledim Senden ayrı olmaz dedim En sonun da bende sevdim Şimdi beni kurtar gönül http://www.youtube.com/watch?v=g8qTo7y6k1U Geändert von gelincik02 (02.06.2009 um 02:49 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() lol machst hier voll die eigenunterhaltung,
zaten bicok vaybee user bukadar okumak ve anlamak dil gücüne sahip degil dir. kendi etrafina duvar kurmaya devam et aferim sana |
|
|||
|
|||
![]() http://www.youtube.com/watch?v=UE3pJ-EHpIw
Şiir: Yusuf Hayaloğlu Müzik: Ahmet Kaya Seslendiren: Ahmet Kaya Ayriligin hediyesi Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Bir ben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamıs ben. Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra, biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun, son olsun. Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hiç uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun... |
|
||||
|
||||
![]() mein vater hat den fehler gemacht...er hat den tod seiner mutter nicht verkraften koennen und noch jahre spaeter drum geweint...dies hat sein ganzes leben zerstoert, er war nicht faehig deutsch zu lernen (war franzoesich professor in türkei) sein diplom wurde nicht anerkannt, meine mutter hat er auch verloren und ich habe es gehasst das er in seinem Leben nicht einmal zu mir gesagt hat das er mich liebt, bis heute noch nicht....jetzt ist er alleine....
|
|
|||
|
|||
![]() Ich stelle mir nichts schlimmeres vor als einen Elternteil in den Grab verabschieden zu müssen.. Es dürfte nicht einfach sein darüber hinweg zu kommen doch vielleicht wird es zwangsläufig eträglicher wenn man selbst Vater oder Mutter ist.. Eigentlich zeigt dieser Vorfall doch was für ein emotionaler Mensch er war. Vielleicht konnte er dies euch gegenüber nicht zeigen und hat falsch gehandelt obwohl er das eigentlich nicht wollte..
Vielleicht hatte er keine Kraft seine Fähigkeiten in die Tat umzusetzen. Ansonsten wäre es für so einen klugen und gebildeten Mann kein Problem gewesen die Deutsche Sprache zu erlernen.. Es ist nunmal nicht so ganz motivierend wenn einem sein Uni-Abschluss in einem fremden Land nicht anerkannt wird und wenn er deshalb wieder von vorne anfangen muss obwohl er sich auf neue Sachen gefreut hatte. Bitti denen yerden baslamak...güc ister, motivasyon ister...ekonomik güc ister..sabir ister.. Schade das alles so gekommen ist... |
|
||||
|
||||
![]() Ja so ist das Leben halt...daran laesst sich nichts aendern deswegen sag ich nur:
http://www.youtube.com/watch?v=EtEjT3aSmK4&fmt=18 |
|
|||
|
|||
![]() Bazi baslilklar okunumak icindir, sadece okunur, düsünülür ve "Gelincik zahmet
etmis arayip bulmus " diye de bu firsatta da ona tesekkür edilir. ![]() Ayrica ,Tafft kardes! Seni anliyorum. Saniyorum ki, o zirt pirt " ich mag dich", ya da "i love you"diyen ana-babalar, Amerikan fimlerinin bizde, bizim de duymak istedigimiz seyleri intiba ediyor olabilir.Bundan bahsetmen dogal. Ben de hic duymadim. Eksikligini de duymadim gerci! 3 cü ve 4.cü nesil eminim bu konuda daha hassas olacaktir.Ama sevilmedigimi veya hayirli bir evlat olmadigimi da yine de hic düsünmedim. Bir insanin annesi ve babasi bir kez olur,kalirlar ve gittikleri gün de o ebedi gidistir.Benim de tecrübem var. Bu yüzden gencligimizde yasadigimiz hakli veya haksiz kuru naz ve birtakim gurur meselelerinden dogacak tatsizliklar, daha sonra da bu kez kendimizi afedemeyeceginiz yeni anlara ve sucluluk duygularina yer acacagina ben simdiden garantileyebilirim. Inanin kacis yoktur.Insan daima cekemez. Daima yaslilarimizla huzurlu olmayi ve söylenmedik - ve cözmedik konu birakmamamaya özen göstermeliyiz. Bu benim ve bana belki düsmeyen nacizane bir tavsiyemdir tabii ki.Gerisi herkesin kendine kalmis. Sunu da unutmayalim,büyüklerimizin de hayattan beklentileri, genelde simdiki elde ettiklerinden cok daha farkliydi. Devamli bir ugras ve kavga icerisinde degilmiydiler?..Vatana dön, yok dönme, buradan emekli ol, yok olma, sonra sskdan emekli ol, yok olma,ol,ol. Cifte pasaport, Alman vatandasligina gecmek, kafasi esince türkiyeye ucakla ucmak vs. bunlar sunun surasinda kac yildir var ki!? Bir ömrün yorgunlugu pahasina bizlere yine de ellerinden gelen en iyi gelecegi yapmak ve sunmanin disinda baska bir sanslari var miydi acaba ? 1970 lerde hangisi acaba yilda 2, 3 cesit tatile cikiyordu!?..adama gülerlerdi.. sevgiler - saygilar. cok uzadi.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Aynen Fos.. izlenme sayisina bakilacak olursa bircok kisi sessizce okuyor..
İŞ OLSUN DİYE Bütün güzel kadınlar zannetiler ki Aşk üzerine yazdığım her şiir Kendileri için yazılmıştır. Bense daima üzüntüsünü çektim, Onları iş olsun diye yazdığımı Bilmenin... Orhan Veli KANIK |