Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 02.11.2004, 12:40
eniskaya

Standard Hakliyim ama dimi :))) o.T.

ohne Text
Alt 02.11.2004, 12:42
eniskaya

Standard Ganz einfach

11 Ay var birde bunlarin Sultani Ramazan var...

Das macht insgesamt 12.... so ist das zu verstehen...

Und ausserdem ist das Blödsinn mit 11 ayin Sultani..... fass das als eine Art mecaz auf....... yani macazi anlamda... da ja Fastenzeit ist....

Selam
Enis
Alt 02.11.2004, 12:43
eniskaya

Standard So ist es..... !!! o.T.

ohne Text
Alt 02.11.2004, 12:52
eniskaya

Standard Aydin insan eninde sonunda Müslüman olur

baska care yok... ama Islami Alimlerin yani uzmanlarin anlattigi sekilde duyarlarsa..... baska türlü Arap marap mahlukatlarinin ve bizim serefsiz kara Hocalarin gibi degil... zaten tam anlamiyla onlar Müslüman olamazlar... cünkü cehalet insanin Müslüman olmasini engeller... sonucta sadece bir zorba manyagi dogurur...

Bu cercevede bir Fransizli bir Professörün Degerli Hocamiz Süleyman Atese bir mektup yazmis, kendisi Müslüman olmus, ama tabi aydin bir insanin Müslümanligiyla bir cöl Arabininki ayni olmaz...

Isterseniz sizde bir gözden gecirin ve okuyun....
Islamiyetin dosdogru sekilde aciklandigi zaman, tüm dünya ve tüm insanlik Islamiyet kabul eder... etmemek mümkün degildir....

----------- Süleyman Hocadan alinti---------

Paris"ten yazan Prof. Celine, beyin kanaması geçirdiğini belirtiyor. Oruç tutamayacağı için gereken fidyeyi, Türkiye"deki bir yakınına verip veremeyeceğini soruyor.

Size Allah"tan sağlık ve afiyet dilerim. Beyin kanaması çok önemli bir hastalık. Bu durumda sizin oruç tutmanız sakıncalı olur. Oruç yerine kefaret verebilirsiniz. Elbette kefaretinizi evvela yoksul akrabanıza vermeniz daha iyidir. Şayet akrabalarınız arasında yoksul kimse yoksa o zaman başka fakirlere verirsiniz.

Namazda ayakta durma öğesi, sağlıklı insanlar için gereklidir. Hasta olanlar, nasıl kılabiliyorlarsa öyle kılarlar. Oturarak, hatta uzanarak da kılabilirler. Çünkü namazın asıl temel elemanı Allah"ı gönülden düşünmedir. Allah"ı düşünmek, işte asıl namaz odur. Öteki eylemler namazın görünür şeklidir. İslâm"da zorluk yoktur. Kişinin her zaman Allah"ı içinde tutması gerekir.

Ayrıca sayın profesör, güzel dinimiz olan İslâm"ın anlatlabilmesi için kültürün ve hoşgörünün önemine değiniyor. Okurlarımızla paylaşmak istediğim bu mektubu yayınlıyorum:

"... Ben, çok eski Katolik bir ailenin erkek evladıyla evliyim. Öyle ki ailesinde, ortaçağda yaşayan çok önemli bir din adamı var. Hatta hastanede yatarken, hastanenin papazı soyadımdan dolayı gelip bana dua etti. Ben de " Ben Müslümanım ama Allah"ı tanıyan her din kutsaldır " dedim ve Kur"ân"daki İsa ve Meryem surelerini söyledim. Tabii din adamı olduğu için o da biliyordu. Şuna değineceğim, benim eşim yüce İslâm dinini çok incelemiş. Rabbimin izniyle dini nikâhımızı Eyüp Sultan Camii"nde, Eyüp Müftüsü kıymıştı.

Benim eşim Türkiye"ye gelince namaz için camiye gider. İmam onu sağ tarafına alır ve eniştemiz diye hitap eder ama burada Arap camileri, sen iyi Müslüman değilsin diye atar. Aradaki fark bu. Çok şükür buralarda öyle Müslümanlıkla şereflenmiş kişiler var ki, hayretler içinde kalırsınız ama açıklamıyorlar. Zaten lüzum da yok. O kardeşime tavsiye ederim. Onun İslâmi yaşamı, müstakbel eşine en güzel cevaptır. Benim kayın validem vefat etti. Vasiyeti, tüm cenaze islerini Müslüman gelini olan benim yapmamdı ve her şeyini yaptım. Ben Katolik ailenin baş tacı gelinleriyim ve oğullarının Müslüman olması onları hiç utandırmıyor. Özellikle 82 yaşındaki büyük hala, ölünce İstanbul"daki bizim Müslüman aile mezarlığımıza gömülmek istiyor. Her zaman Kur"ân okuyor. Belki de Müslüman oldu. Her zaman telefon açar, bismillahirrahmanirrahim der. Siz bunlara ne dersiniz. Kimse kimsenin içini bilemez. Hayırlı Ramazanlar dilerim. Prof. Celine / Paris"

----------- Alinti Ende ------------------

Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>
Alt 02.11.2004, 14:02
unknown

Standard o.T.

ortaminda söyleyecegin bir kelimeyi, burada yazacagin yüzlerce satirlarla telafi edemezsin; orada sustuysan burada da sus. madem ki onlarin yaptigini dini tahrip, yozlastirma hatta saldiriysa ve madem ki senin derdin islamiyet, aydinlanma veya hurafelerden arinmaysa, neden inandigin ve islamiyetin ruhu diye tarif ettigin (göze göz, dise dis) ölcüsünü uygulamadin? cok methettigin tatli-sert uslubunla söyle bile salliyaydin onlari. orada yemedi, hadi neysede, önce mangalda kül birakmayip, sonra arkadan dedikodu yapmak senin kafandaki islama uyuyordur?

be kardesim, senin neyine elin hurafesinden, kocakari dirdirindan. sükünet eden kurtulur!.. öyleyse ya sus kurtul, ya da vur kurtul. kocakari dirdiriyla kafa sisir kurtul diye bir ölcü yok!
Alt 02.11.2004, 15:37
eniskaya

Standard Zaten bizde sukuneti uyguladik

Eger kahve benim olsaydi, onlari iceri almak degil Polisi arayip iceri tikattirirdim.... ama bende kahvede misafirken, kalkip elin kahvesinde kavgami cikarayim...... sana geldiler galiba.....

Bizler normal vatandasiz, kalkip Türkiyeyi veya Diyaneti yönetmiyoruz, zaten o yönetenler adam gibi islerini yapsalardi, dinde bölücülük olmazdi....

Bir kac ayda bir gelirler kapimiza para istemeye.... bende her geldiklerinde kendilerine Kurandan bazi sorular sorarim.....
Hep cehalet ve Terör estiren cevaplar verirler......

Gercek siki bu tip insanlar kafadan kontaklar... yani deliler....

Her yil kapidan kovalrim... ama amdalar yüzsüz.... Allahtan vazgecerler Ideolojilerinden vazgecmezler...

Sana sunuda söyleyeyim.... beni ancak deliller susturabilir.....

Selamlar
Enis
Alt 02.11.2004, 16:18
unknown

Standard hehe mit fussball kriegt ihr wohl o.T.

ohne Text
Alt 02.11.2004, 16:18
unknown

Standard ALLES erklärt ;) *lach* o.T.

ohne Text
Alt 02.11.2004, 18:27
unknown

Standard Kauf eine Tüte Deutsch! o.T.

ohne Text
Alt 03.11.2004, 13:11
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard manche verstehen es nur so :)) o.T.

ohne Text
Antwort