Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.09.2004, 12:15
eniskaya

Standard YEPYENI BIR DIN

Aleviligin Islam dini disinda bir Ideoloji oldugunu ve bir nevi dinsizlik oldugunu cogu kez burada belirtmistim.... namaz kilmayan, oruc tutmayan, Hacca gitmeyen, Salih AMel pesinde kosmayan ve herseyden evvel sosyo-kültürel hayati yutmamis olan kimseler cahil sayilarak onlara din farz olmaz, yani tipki haberdeki arkadasimiz icin......

HURAFET VE CEHALET YÜKLÜ OLAN BU ARKADASIMIZDAH ALLAH RAZI OLSUN

Cünkü yüzyillardir dedigimizi bu arkadas isbatladi......
Alevilik Islam dini disindadirki, kendisi Aleviligi nüfüs cüzdanina yazilmasini istiyor....... yani Allahi ve Peygamberi terk edip, bir dedenin kucagina oturarak ve ayni cehaletle Allahin yerine Aliden sefaat umarak, yepyeni bir dinin ilk adimlari atilmis bulunuyir.

Bunu bizler hep söylerdik....

ALEVILIK ISLAMDISIDIR VE ALEVILER MÜSLÜMAN DEGILDIR

Ha sosyo-kültürel hayatta, bir coklarindan ileri olabilirler... ama bu dinsizlige sebep degildir.....

Selamlar
Enis

----------- Alinti-------
Nüfus kağıdında "İslam değil Alevilik yazılsın" diye dava açtı

İzmir"de 42 yaşındaki belediye işçisi Sinan Işık, kendi inancı olan Aleviliğin nüfus cüzdanındaki kişisel bilgiler bölümde yer alan dini ‘İslam’ ibaresi yerine yazılması için dava açtı. Türkiye"de bir ilki gerçekleştirip açtığı dava yerel mahkeme tarafından reddedilen Işık, temyiz ettiği kararın Yargıtay tarafından onanması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne başvuracağını söyledi.

------------ Alinti Ende--------

Kaynak

<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,130518_3,00.html" target="_blank">http://www.nethaber.com/haber/haberler/0,1082,130518_3,00.html</a>
Alt 28.09.2004, 14:06
eniskaya

Standard Maalesef cehalet din haline getirildi

Yine Üstad Süleyman Ates Hocamizin bir hayati tesbit daha.......

Arkadasin birisi, etrafinda olan olaylardan etkilenmis olsa gerekki, Hocamiza cok entersan bir sula sormus.....

Bu arkadasimizi hem acimak hemde kutlamak lagzim.
ehaletinden dolayi acimak, ama ayni zamandada cehaletini gidermek icin su an belki dünyada en ehli yere sordugu icinde kendisini kutlamak lagzim.....

eminim sizlerde benzeri olaylarla karsilastiniz veya en azindan anneleriniz babalariniz bu tip olaylarla karsilasmistir..... ama kapasite eksikliginden o cehaletlerini giderememislerdir.....
Dinde aydin olmak kolay degil, insanin yillarini aliyor.....

Selamlar
Enis

-------- Alinti ----------------

Soru: Yakın çevremde bir bayan vefat etti. Yıkanıp kefenlendikten sonra kocası onu son kez görmek istedi. Kendisine, eğer görürse nikâhı düştüğünden mevtanın abdestinin bozulacağı söylendi. Böyle bir inanç dinimizde var mı acaba? (Ahmet Küçük / Aydın)

Cevap: Maalesef cehalet, din haline getirilmiş, mübarek din de bu karanlıklar karşısında görünmez olmuştur. Bu ne saçmalıktır?

Mevtanın niye abdesti bozulacak? Mevta dediğin cesedin ağaçla, cansız diğer eşyayla farkı yoktur. Ağacın abdesti bozulur mu? Ölen niçin yıkanır bilir misiniz? Abdest almak veya cünüplükten kurtulmak için değil. Çünkü ölmüş kişi namaz kılmayacaktır. Allah"ın huzuruna gidecek olan da cansız beden değil, o bedenden ayrılmış olan ruhtur. Ruh cünüp olmaz, abdeste de ihtiyacı yoktur çünkü madde değildir.

Ölenin cesedinin yıkanması, son veda sırasında onun temiz görünmesi ve son kez insanların kafasında güzel bir imajının kalması içindir. Hıristiyanların da ölen kişiyi nasıl temizledikleri, yüzüne makyaj yaptıkları bilinmektedir. Demek ki ölüyü yıkayıp süslemek sadece Müslümanlara özgü bir uygulama değildir. Bunun dini hükmüne gelince, normalde erkeği erkek, kadını kadın yıkar. Kadın, kendi kocasını yıkayabilir.

Ölmekle nikah düşmez
Hanefi mezhebine göre erkek, karısını yıkayamaz. Yıkayacak kadın bulunmazsa kocası ona teyemmüm ettirir. Fakat Hz. Ayşe"nin anlattığı şu hadisten, karı kocanın birbirlerini yıkayabileceği anlaşılmaktadır: "Peygamber (s.a.v.), bir cenazeden (veya Bakî kabristanından) döndü. Başımda bir ağrı hissediyordum. "Vah başım" dedim. "Benim de başım Ayşe" dedi. Sonra (şaka için) buyurdu ki: "Ne olur sanki sen benden önce ölsen de kalkıp seni yıkasam, kefenlesem, üzerine namaz kılıp seni gömsem" (İbn Mace, Cenaiz: 9, Buharî de muhtasaran rivayet etmiştir).

Hadisten, erkeğin karısını yıkayabileceği hükmü çıkar. Buna kıyasen kadın da kocasını yıkayabilir. Nitekim Hz. Ayşe"nin, "Eğer geride bıraktığım yıllar önümde olsaydı, Peygamber (s.a.v.)"i karılarından başkası yıkamazdı" dediği rivayet edilir (İbn Mace, Cenaiz: 9). Hz. Ebubekir"i, karısı Esma, Hz. Fatıma"yı da kocası Hz. Ali yıkamıştır (Fıkhu"l-Mer"eti"l-Muslimeti, s. 141). Ölen kişiyi kocası görürse ölünün abdestinin bozulacağı sözü kesinlikle yanlıştır.

Peygamberimizin kızı Hz. Fatıma"yı, kocası Hz. Ali yıkadığına göre demek ki ölmekle nikâh düşmüyor. Zaten nikâh düşse karı kocanın, birbirlerine varis olmamaları gerekir. Nasıl ölüm, babalık ve evlatlığı düşürmezse kan kocalığı, yani nikâhı da düşürmez. Bu tür düşünceler, peygamber derecesine yükseltilen muahhar din uzmanlarının görüşlerine, hatta büyük bir kısmı da cahillerin kuruntularına dayanır. Ama ne yapalım ki din, bu adamların elinde kalmış.

-------- Alinti Ende ----------------

Kaynak

<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29
</a>
Alt 28.09.2004, 16:03
Benutzerbild von xpancaro
xpancaro xpancaro ist offline
Neuer Benutzer

Standard Heykel Yapip

Millete teknoloji diye yutturma isine benzettin bu isi?

Arablar hic calismiyorki bok gibi paralari var?

ABR AVrupadaysa milletin bazisinda para var bazisindada hic yok sokaklarda sürünüyorlar.
Alt 28.09.2004, 16:06
Benutzerbild von xpancaro
xpancaro xpancaro ist offline
Neuer Benutzer

Standard hahahahahaa o.T.

ohne Text
Alt 28.09.2004, 17:53
eniskaya

Standard Hayir bizler kimseye hicbir seyi

dayatmiyoruz......

hatta Alevilerin.... Aliye ibadet etmelerinede bir sey demiyoruz, cünkü Müslüman olarak herkesin dinine saygiliyiz, o yüzdendirki, Alevileri Müslüman saymadigimiz.....

Simdi kim neyi heykel yapmis... iyi ayird etmek lagzim.....

Bizler, Atasini saygi ve sevgiyle anan, yalniz Allaha ibadet eden ve ancak Allahtan medet umanlarmi heykele tapiyor, yoksa bir insan oglunu alip Allahin yerine koyanlarmi ??????????

Ama bunlari anlamamak icin gercekten deli olmak lagzim....... bizlerse deli degil aydin kisileriz.......

Hep ayni seyi söyleyip duruyorsunuz.....

Sanan bugün yasadigim bir olayi söyleyeyim..... Recklinghausen Islam Kültür Birligi, aslinda Islam Kültür Dernegidir, yani Süleymancilar...... kisacasi Islam dinini kullanan, ama asil olarak bizim dinden olmayan kisiler geldi kapimda para istedi..... bir siyah sakalli kisiydi.......
Para istedi... efendim cocuk okutuyoruz.... etc. falan filan....

Bir tek kelime söyledim...... Fatiha suresinin son ayetini bana Türkce söyle, sana 20 € verecegim....... adam ih mih sudur budur...
Yahu arkadas dedim, 40 yildan beri hesapta Kurani okur ve okuturuz dersin, ama inek gibi ne okudugunu bilmezsen sizler neye yararsiniz...... devlete ve millete zarar veren Ideolojilere karsi beim dinim olan Islam dini yardimi bana yasakliyor......
Git dedim amdam, Kurani ögrende ondan sonra kapima gelipte para iste.......

Iste sizler dini bu ve bu gibi insanlardan ögrenmissiniz...... onlar kendilerini Ilahlastirma yolunda, Atatütkün ender görülen, hem kudret hende devlet kalitasine carpip, saf disi kaldiklari icin düsmanlik ediyorlar.........

Ich habe nichts mehr zu sagen..... es bringt nichts....

Selamlar
Enis
Alt 28.09.2004, 17:55
eniskaya

Standard Weine lieber

den das stimmt was ich sage......

es ist dein Leben und deine Ideologie, ancak kendi Ideoljini dayatmaya kalkarsan, ben ve daha üstadlara carpar ne diyecegini sasirdigin icin, sadece haline gülersin....

ayni simdiki gibi
Alt 28.09.2004, 22:53
eniskaya

Standard Kisa ve net cevap

en azindan senin Enis Abin kalkip, baskalarinin ismini kopyalayip serefsizlik ve hayvanlik yapmiyor, ne aslini ne oldugunu nede gelecegini inkar etmiyor.......

Memleketim Trabzon ve Trabzonlu olmaktan mutlu ve sahih bir Türk ve ehli bir Müslüman olmaktan gurulu olan bir kisiyim.....
Kimseye kendi Ideolojisini dayatmaya kalkmayan, kimsenin Ideolojisine ihtiyaci omayan ve kendisni kimseden gizlemeyen birisiyim.....

Arkadas Kurani Kerim insanlara güzel isimler takin demis, ama galiba sende Kurana degilde kopya makinesine uymuslar...... cik ortaya adam gibi resmini koy GB uchuna ve adam gibide ismini aslini anlat ve yaz bize......

Böyle Laga Lugalar sen yaklasamazsin Enis Abine........

Sen kendini ve icindeki seytanlari tedavi etmeye calis, kurtulunca gel benimle sohbeti dene.....

Aslini inkar edip kendisni baskalarinin resminde ve adinda gizleyen dünya aleminde bile adam sayilmaz........

Bunlari ögren..... senin icin ikinci bir sarki hazirladim....... umulurki sakinirsin....

"Bir kösede kalirsinda halin nedir sorar olmaz
Sana böyle benim gibi nasihatta veren olamz"

Hak etmesen bile yinede Selamlar
kopyaci olmayan Enis
Alt 28.09.2004, 23:23
unknown

Standard milli takim ve trabzon bozuntulari

trabzonun rum dölü oldugu gürcistan türkiye milli macinda meydana cikti.. milli takimi yuhalayan serefsiz köpekler kanlarinda rum kani var yoksa neden bir milli takimi türk bayragini yuhalasinlarki..
bakalim kurtulus savasina egesi adanasi marasi urfasi gaziantepi mardini siirti caniyla kaniyla düsmanlarla savasirken trabzonun kani bozuk rumlari orda devlet kurmaya calisdilar..
zaten öyle sahsiyetsiz insanlardanda sizin gibi kancik kansizlar türer..
natascha veledi zinalari sizi...
kime yutturuyorsunuz türk oldugunuzu siz türklerin boku olamazsiniz...
Alt 28.09.2004, 23:25
eniskaya

Standard Kopyaciiiiiiizzzzzz......... o.T.

ohne Text
Alt 28.09.2004, 23:30
unknown

Standard karaktersiz RUM bozuntusu !!! o.T.

ohne Text
Antwort