Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 19.09.2004, 08:32
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Oda ...

Oda senin yobaz ifade ettigin kisiler gibi yetisti. Benim örnek aldigim kisilerden birisidir. Ama senin bu kadar tayibb hayrani olman beni sasirtti. Unutma su anki basbakan okul kitaplarinda basili olan bir siiri okudugundan dolayi senin gibi düsünenlerin yüzüne YOBAZlik damgasini yedi ve hapis yatti!!Hala ögrenemediniz insanlara ön yargili davranmamayi. Ve galiba hic ögrenemeyeceksiniz. Yobaz ileri Yobaz geri. Asil yobazlar agizlarinda Yobaz lafi sakiz olanlardir!! Buda benim görüsüm.
Alt 19.09.2004, 08:45
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Yazik Yazik !!!!

Doga degismedimi degismezmi ? Degismese ne ifade eder? Üztün bir seymis gibi konusyorsun degisse ne olur gegismese.

Bana göre dogada degisti ve degisiyor. Fen ilmi su ilmi bu ilmi ile hava atma burada. Düsün bundan 100 yil önceki fen ilmine bak simdiki fen ilmine bak. Anlayabilecek kabiliyet var ise degistigini fark edersin. Simdi git bakalim gecmise 100 yil öncesine ve sor bakalim önlara fen fen diye inleyenlere fen ilmi dos dogrudur derler. Karsilastirma yaparsan simdiki fenle 100 sene önceki fenin arasinda dünyalar var oldugunu göreceksin. Simdi gelecekteki 100 sene bakacak olursan fenin degismeyecegini garanti edebilirmisin bana ????
Islam hic bir zaman degismedi ve ilk insandan son insana kadar var olacaktir. Islami anlayamayan tabiiki Islamin sadece Muhammed aleyhiselamdan itiberen oludugunu iddia eder!

Selamlar DangalaginAbisi
Alt 19.09.2004, 12:06
eniskaya

Standard Dedigin gibi senin görüsün

senin görüsünde sadece seni baglar bizleri degil.

Evet Tayipo ce Erbakan ve diger Ideolojistler din yobazlaridir, din adini kullanarak kendi sahsi Emellerine hizmet ederler.
Iste buda din yobazligidir.

Tayip iyi bir Politikaci, ama kontrol altinda tutulmasi gerek, arada sirada bilir bilmez konusmalari yüzünden cogu kez dikkatleri üzerine cekmistir..... Ben sadece saglam bir politikaci olusunu begeniyorum, ama bence Abdullah Gül ondan kat kat daha üst konumda, cok daha iyi bir Politikaci, ama ne yazikki o Basbakan degil, iste onun yerine arada sirada yobaz damari kabaran Tayip Erdogan Basbakan.

Birde unutmaki, Tayipin tabani Erbakan mahlukat serefsizinin cocuklariyla dolu, yani o ne kadar demokratiklesmeyede calissa, o dedigim tabandaki geri zekalilar sayesinde her zaman sorun yasayacaktir....

Zinaymis....... laga luga, zina icin 4 sahit gerek dinimizde, bunu Kuran söylüyor, ama Tayipin Kurandan bey haber oldugu buradan belli.....

Her neyle, Laik demikratik sistemimizde herkesede yer var.... iste görünüyor, zaman zamanda din azmanlarida Basbakan veya bazilarinin cocugu olabiliyor..... ve bunuda ulu önderimiz Atatürkün cizdigi evrensel demokratik sisteme bagliyiz.... ruhu saad olsun

Selamlar
ENis
Alt 19.09.2004, 12:25
eniskaya

Standard Arkadas acayip bazi seyleri

carptiriyorsun.

Ben nerde dedimki Fuhusu Kuran legalize ediyor.... elbette Haramdir..... ama piyasada Fuhus ve zina gercegi oldugu icin, Kuran bunlari düzenlemek icin kanun getirmistir.

Sen milyarlarca yasaklasanda fuhus dünyada var olacaktir.... bu kesin.
O yüzden bu gubi olaylari medeni kanun cercevesinde düzenlemek gerekiyor.
Öyle Kuran yasakliyor, o yüzden bende yasakliyorum deme hakkini nerden aliyorsunki.
Allah ne seni nede Tayip erdogani Jandarma olarak görevlendirdi.... herkes hürdür ve istedigini yapar....eger baskalarinin hakkini cignerse, o zaman herkesi baglayan kanunlar cercevesinde cezasini ceker.

Anayasa tüm evrensel insan haklari ve tüm dinlerin temelinde yatan ortak kanunlar üzerine kurulmus ve zamana göre ayarlanmaktadir.
Yani bizim Anayasamizin ne Kurana ne incile nede akla mantiga yanlis gelecek bir tarafi yoktur.

Hem üstelik TR de herkes Müslümanda degil ve müslümanim diyenlerin cogu Kuranin adini anlamyi birak ruhunu zaten anlamamislardir.

Kuran Bakara 62 de, Salih Amel diye isaret ettigi konu insanlik yararina iyi isler yapani kast etmistir..... git Islam fikihinda tefsirinde mevcuttur.
Ibadet yani namaz ise kisisel borctur, sade namaz seni üst kademe cennete sokmaz.

Öyle senin Kurani veya benim Kurani zevkine yorumlama hakki yok.......

Bu hususta tam yanlis yöndesin.... herkim Allaha ve Ahirete inanir ve insanlarin yararina valisirsa, cezasini cektikten sonra cennete kavusacaktir.

Bunu ben degil Kuran söylüyor.... eger senin dedigin gibi olsaydi, insanlar yatip kalksin yeter.... oh ne güzel ben dinden bey haberim ama namaz kiliyorum, Allah mecburi beni cennete sokacak, ama Salih Amel eden diger herkesi disarida biraksin........
Bu o kadar sacmaki..... tartismaya degmez....

Bunlari Enis Kaya söylemiyor, Kuran söylüyor.... ac bir Tefsir veya iyi bir Islam fikihi Kitabi oku bak....

Din yobazlarina gelince, bunlar kimlerdir... burada mutabik olalim bari.

Her kim Kurani kendi zebki ve Emelleri icin kullanirsa o kisi din yobazidir.
Erbakan, Erdogan, Aleviler, Süleymancilar, Humeyniciler, Azimendiciler.

Bu bütün serefsizler yeri gelince Kurani deforme ederek, kendi sahsi cikarlarina göre yorumlarlar...... Iste bunu yapan kisilerin üzerine Kuranin tabiriyle pislik yagar, bunu ben degil Kuran söylüyor.
Ve bu insanlarin üzerine tam anlamiyla pislikde yagmistir..... ne hayatlarinda mutlular, ne baskalarinda itibar görüyorlar nede evrensel insanlikta yer bulabiliyorlar, azmanla herbiri tarih olacak... bu bu kadar basittir.

Sikayettler bana degil Allaha..... herkesi hak ettigi yere o kor, demekki Erbakan ve bunun gibi insanlarin hak ettigi yerde hor görülmekmis...... Kuranin ruhunada uyanda budur, seytani nerde görürsen tasla, cünkü seytandan dost olmaz.

Selamlar
ENis
Alt 19.09.2004, 12:34
unknown

Standard Ilk insandan son insana kadar

Gelecegi nasil göre biliyorsunuz kuranda.son insan yazilinca dünyanin sonunu ilan ediyorsunuz.
Islam dini iyi bir din ama si cok var.
-
-
-

Islam kültürü de iyi bir kültür ama si var.
-
-
-
-

Bilgi cok önemli hemde doga ve din üzerine herseyi anlamak icin
Alt 19.09.2004, 13:21
unknown

Standard o.T.

Es ist keine rede von gabe und wie talentiert die die Kinder sind.

Cennet ve cehennem zaten net bir sekilde insana yansitilmistir ve kisisel dogru ve yalnisi secebilmesi icin.

Rüyasinda ayri bir dilde konussan cocuklar var - bunu allah yaptiriyor demesi cok basit, kimilerinin icin de yetersiz.

saygilarimla
Alt 19.09.2004, 21:18
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Ne demek istiyorsun

-

-

-

yazmakla ne ifade etmeye calistigini anlayamadim. Bilimi bilmek gerekir tabiiki. Sarttir ilim ögrenmek. Allahin Kurandaki ilk emri OKU dur. Bilim vs. Islam kuralini sen cikardin. Ben ikisini bagdastirdim.
Alt 19.09.2004, 21:28
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Yazik

Insanlara böyle ön yargili bakman cok yazik.

Yobazi kisilerle anlatma bana. Yobazi tarif et. Bana göre asil yobaz senin hoca alim diye tanimladiklarin.

Serefsiz diye hitap ediyorsun ona buna. Ona sen karar verme hüriyetini nerden aliyorsun.

Üstüne basa basa tekrar ediyorum:
Asil yobazlar yobaz yobaz diye inleyenlerdir.

Konuyu kimse saptirmiyor burada. Konunun gidis hatini sen belirleyecek degilsin. Kimse jandarmalik yapmiyor. Sen niye bu forumun jandarmaligini yapiyorsun derim ben o zaman. Ondan bundan kapmalarla burada alimlik taslama. Insanlara insan oldugu icin deger ver! Yobazmis bu sözü bulanada kullanada neyse... ben terbiyemimi bozmam degersiz isler icin.

Ha unutuyordum. Allahin yasakladigi seyi bende allah istedi diye uygularim bunda ne var ??
Alt 19.09.2004, 21:31
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Cevap yok ...

Istedigin gibi yaz efendi. Buna cevap vermekten sIkildim artik. Zinanin suc olmasi seni niye bu kadar rahatsiz ediyor anlayamadim. Anlam veremiyorum. Zina edenede benzemiyorsun...

Senin kaynagin Süleyman Atesmi söylüyor yazdiklarini ? Ona sor bakalim. Senin burada yazdiklarini bi ona gönder bakalim. Ve cevap bekle !!
Alt 19.09.2004, 21:32
Benutzerbild von coach01
Neuer Benutzer

Standard Niye sinirleniyorsun ``!"?

Süleyman ates nerden bulmus ? Yani Kurani Kerimde böyle yazmiyor. Peygamberimizin neyi nasil yaptigini nerden biliyor Süleyman Ates? Süleyman atese vahiymi iniyor ? 1500 küsür yil sonra o nereden bilecek peygamberimizin ne yaptigini.
Antwort