| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() mit dem Alter seine Ansichten zu ändern!
Er hat in meinen Augen extrem nachgelassen! al" |
|
||||
|
||||
![]() Zaten mesela Fenerbahce icin yalan üstüne yalan yaziyorlar!
Bütün haberleri Fenerbahce"den yalanlaniyor!!! Ama yüzsüzler hala devam ediyor!!! Bunlarda ne gurur var nede seref! Yoksa yalan ve uydurma haber üstüne yalan atiyorlar!!!!!!!!!!!!! Eh öbür SÖZDE haberleri de ayni sekilde olur zaten! al" |
|
||||
|
||||
![]() yazar: Hüseyin Öztürk Vakit gaz.
Herkes İslâm"ı kendisine uydurmaya çalışırsa [Bu yaziyi özellikle Enis kardesim icin sectim.] İnsanoğlunun sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel hayatına en uygun din, İslâm Dini?dir ve tüm insanlık için İslâm Dini bir bütündür. Gelgelelim vaziyeti umumiye böyle gözükmemektedir. Peki neden? Mübarek Cuma günü hepimiz kendimizi biraz sorgulamalıyız. Eğer Müslümansak, din bizim neremizde, biz dinin neresindeyiz? Biz mi dine uyuyoruz, dini mi kendimize uyduruyoruz? Bu soruların içinden çıkabilene aşk olsun. Çıkabilenin alnından öpmek isterim. Şeyhleri, tarikatları, cemaatleri kastederek; ?kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla? falan da demiyorum. Öküzün altında buzağı aramadan, direkt herkesin kendi nefsini tanımasından söz ediyorum. ?Önce sen kendine bak.? Bakıyorum bakmasına da, bana benzer o kadar çok kişi görüyorum ki... Namazda sûreler okuyoruz, okurken Allah ile nasıl muhatap olduğumuzu biliyor muyuz? Mesela defalarca okuduğumuz ?Fatiha Sûresi?nin anlamını bilerek ve anlayarak okuyabiliyor muyuz? Günde kaç defa ?yalan söylüyoruz?, bunun muhasebesini yapabiliyor muyuz? Para kazanma hırsımıza karşı olan zaaflarımızı ne kadar tolere edebiliyoruz? Ne kadar öfkeleniyoruz, ne kadar bağışlıyoruz? Ne kadar yardım istiyoruz, ne kadar yardım edebiliyoruz? Paylaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini ne kadar yaşabiliyoruz. Başkalarına nasihat etmekten vazgeçip, kendimizi sigaya çekerek, nefsimize nasihat edebiliyor muyuz? ?Ben doğru olmazsam, kimse doğru olmaz, önce ben doğru olmalıyım ki, karşımdaki de benim doğrularımdan etkilenerek doğru olabilsin? diyen yiğitlerimiz var mı? Ekonomik ve siyasî meselelerde dinî ölçülere ne kadar uyum sağlayabiliyoruz? Dinimizi en iyi tebliğ etmenin yolu yaşayarak örnek olmaktır. Gerçekten her halimizle yaşayarak örnek olabiliyor muyuz? Herkesin sevdiği insanlar vardır ve onların hayatlarını en ince detaylarına kadar bilirler, hatta bazen o bildiklerini mesaj olarak algılayıp hayatlarına geçirirler. Peygamber Efendimizin hayatını ne kadar biliyor, kaç hadisi şerif biliyor, sünnetlerini ne kadar tatbik ediyoruz ve bizim yaşamımızda insanlar bunların ne kadarını görüyorlar? Kur?an-ı Kerim?de sosyal hayata dair âyetlerin sayısı, ibadete yönelik âayetlerden çok çok fazla. Acaba sosyal hayata dair kaç âyeti öncelikle kendi nefsimizde yaşayabiliyoruz? Bu soruları kendime soruyorum, ayrıca; ?Ben de bu sorulara muhatap olmak istiyorum? diyen can dostlara soruyorum. Şahsen ben bu soruların karşısında imtihanı kaybediyorum. Kazananları kutluyorum. Cumanız bereketli ve mübarek olsun... |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() Daha yaziyi okumamissin bana yahudilerin hangi günü kutsal diye soruyorsun hahahahaha
Yaziyi tekrar oku ve babanada söyle hangi gün oldugunu hahahahhaha Autor: xPancaro Datum: (04/08/2004 - 17:51) Forum: Religion & Glauben Wertung bisher: Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes Türkün Tatil Günleri. Cumartesi yahudi lerin kutsal günleridir Pazarda Hiristiyanlarin. Türkler laik düzen Müsliman bir ölke olmadigini batiya kac kez söyledi. Peki Müsliman deyil Cuma günü tatilide yok. TC hiristiyanmi yahudimi onlarin kutsal günlerini kendilerine tatil ediniyorlar. Hani türkün tarihi viyanaya yazilmisti Himalaya yazilmisti orda asyaya yayilmisti. Yesil gözlü cumhuriyeti kuran sahis acaba Türkün irkini cinsini biliyorduda tatil günlerini neden unutmus. Dini fazla sevmesede elin yahudisinin hiristiyanin tatil günleriylen ne isin var. Hani ne mutlu türküm diyene yahudi hiristiyanin kültürünü tatil günlerini kopyaliyarakmi ne mutlu olunuyor. Lütfen Donjuan kendini okumus sanan bazi sahislar lavuk yazilariylan ekrani kirletmesinler..... Ehlem ve Sehlem Arabca Selamlarimlan. |
|
||||
|
||||
![]() Bu ülkede senin su Yanliz Kuranci larindan bir iki tanesimi cikmis hehehhehe
Yasar güsül almassanda olur diyor sen simdi cenabetmisin evlat. Simdi senin kisine inanirsak söyle demek istiyorsun yeni modaya ihtiyacimiz var eskiden yasananlar hava gazi simdikisi yeni moda. Islam 1400 sene dir yasanmiyormu yoksam yasar ve ates hocanmi dogrulari ögretecekler. |
|
||||
|
||||
![]() Su heykellerine de bir reform yapsalar yada deyersiz liramizdan sifir falan atsalar nolur.
Ne isiniz var mini eteginizlen kutsal kitablari sorgulamak. |
|
||||
|
||||
![]() Burda dini politikalastiran sen deyilmisin cogu konularin cumhuriyet beton kemal yanda canakkalenin agzi.
Senden irkci senden maoist insan görmedim burda. |
|
|||
|
|||
![]() zannediyorsunuz.... o yüzden sadece sizlermi cennetlik olacaksiniz.....
Eger dinin loruyuculari sizlerseniz, koymazsiniz bizleri iceri...... Möchte gern Alims was..... |