Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.07.2004, 09:09
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Es geht hier nich um eine...

Ideologie oder eine denkweise eines einzelnen ... es gibt nur eine Tatsache und die ist wie oft gesagt dass der Koran ein Buch für jedermann ist.

Wenn es überhaupt etwas idiotensicheres auf der Welt gibt dann dieses Buch... nicht falsch verstehen, damit will ich sagen dass jeder dieses BUch lesen und verstehen kann denn so wurde es geschrieben was nützt es wenn es unverständlich wäre, wenn es schwer zu begreifen wäre ???

Hatten die Menschen damals ein breites spektrum an Wissen und Erfahnrung usw. um gleich den Koran zu verstehen ???

Ausserdem was verstehst du nicht an dem ersten vahiy... Lies !!! Lies mit Allahs Worten!!! Was gibts da nicht zu verstehen ???

Das sagt alles aus lieber enis... du sollst lesen und nicht grübeln wann und wieso es gekommen ist... du kannst dir den allerwertesten aufreissen und dich in die Zeit von damals versetzten und recherchieren usw, aber trotzdem wirst du nie 100 prozentig dich in die Zeit von damals einordnen können!!!

Ich habe den Koran auch nicht durchgelesen wie die meisten hier aber schon, ich habe auch verlernt das arabische zu lesen aber dennoch weiss ich was dahinter steckt, dennoch kann ich dir mehr über den Koran und den Islam erzählen als sonst einer der den Koran schon deri oder viermal durchgelesen hat.

Islam ist eine logische Religion und das muss erstmal registriert werden, wenn du allein diesen aspekt bei allem was du liest, hörst, siehst betrachtest dann siehst dass es stimmt das alles in ordnung ist.

Allahin ilk üc vahiylerine sarildigin zaman gerisi kendiliginden gelir!!!

AKIL, ILIM ve IMAN!!!

Siralamasi da öyle, cünkü Akli olmayanda de Ilim nede Iman olur... Akli olupda Ilimli olmayan kisi de dogru imani olmaz iste ancak akil ve ilime sahip olan kisi zaten gercek imana sahip olur!!!
Alt 28.07.2004, 09:20
Benutzerbild von haydut007
haydut007 haydut007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard hmmm

das ist bestimmt seine privat nummer ne ???

Iyi güzel de böyle bir Islami profesörü neden gidpde milletvekili oluyor ???

Nefret ettigim birsey varsa odur zaten.. kocum az mi para kazaniyorsun hele hele senin bir mekanin var bir pozisyopnun var bvirde milletvekili olmak mi gerektiriyor ... evet öyle yüzsüz insanlar öyle gecerlidir.

Enis du redest andauernd von dem deppen das kommt mir bis hierhin tamam mi!!!

Der weiss viel ok dazu sage ich nichts ama bilerek Insanlari yanlisi söylemek kadar kötü birsey yoktur daha büyük bir günah da bilmem!!!

VOn Zehn sachen die er sagt ist eines falsch was alles andere nichtig macht... und das macht er immer wieder, glaub mir ich kenne ihn auch ein wenig und was Erbakan angeht, yazik be insan biraz saygili olur immerhin war er auch Ministerpräsident und sein Potrait hängt immer noch an der RWTH AACHEN als Ehrenprofesoren und der Staat Deutschland bezahlt ihn immer noch für die Erfindung eines speziellen teil des deutschen Panzers Leopard. Zeig mir einen einzigen Mann aus der Türkei der ansatzweise soviel drauf hat wie er!!!

Tekrar söylüyorum und das gilt für dich auch... tanimadigin bilmedigin kisilerin hakkinda bos laf üretme olur mu... hakkin degil bak tekrar söylüyorum HAKKIN degil bunu unutma Hakkin sahibi ancak Hakka mahsusdur!!!

Wenn ich dann solche Menschen wie Mesut Yilmaz oder Süleyman Demirel sehe dann kommt mir das kotzen... wie kann ein Ministerpräsident in Ungarn einen auf die Nase bekommen (M. YIlmaz) wie kann sowas passieren ??? ist das eine schande!!!
Alt 28.07.2004, 10:32
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard was hast du nu damit bewiesen?

hem genis ufuktan bahsediyorsun hemide simdi gelmis ynö diyorsun baska birsey demiyorsun.

erbakanin alani farkli ynö alani farkli. fizik yada matematik konusunda ynö erbakanin yaninda halt eder. daha dogrusu altina eder.

so what?
napcaz imcik?

ayrica ynö düsünceleri sana göre dogru bana göre sakincali. olamazmi? yoksa ynö dogrulari kendine ebediyyen kiralamis mi? yanilgilara ugradigini kendinde söylemistin.

ve dahi herkes ynö fikirlerini kabullenmek zorunda da degil.

yani ynö dedikleri mutlak dogrular degildir. belkide fevkalade yanlistir.
Alt 28.07.2004, 10:47
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard bence kuran anlasilir kitaptir

ben kurani acipta okudugumda kisimlari vardir ki anlasilir. sen cok genel ve sartlanmis olarak konusuyorsun. kuran okumayi insanlardan uzaklistirmandir böyle bir genel ve sartlanmali konusman.

halbuki kuran insanlarin devamli okunulmasi gereken bir kitaptir. bazi yerlerini simdi anlamazsan ileride anlayabilirsin, veya birilerine danisirsin istisare edersen ynö veya baska alimlere gidersin.

bunlar kuran okumalarinin tabii boyutudur. olay bu. kuran anlasilir bir kitaptir. kutuda kapali bir sir kitabi degildir.

Allah bu kitabi en sIk okunan kitap olarak insanlara vahyetmistir ki insanlar devamli okusunlar ve ögüt alsinlar diye.

mesele budur. ben senin dediklerinin yanlis oldugunu da söylemedim. ama cok sartli konusuyorsun. süleymancilar gibi biraz, kimse kurani anliyamaz, sadece cart curt anlar.

bu yanlistir. dogru olan kuranin anlasilir bir kitap olmasidir. herkes kuranin her ayetini anlamayabilir. bu da bir sorun degildir.
Alt 28.07.2004, 14:09
eniskaya

Standard ??? o.T.

ohne Text
Alt 28.07.2004, 14:25
eniskaya

Standard Azda olsa gericiligi birak ve

Objektiv bir sekilde düsün.....

------ senden alinti-------
Yahu Allahin bir vahiyi neden indirdigini mi düsünüyorsun sen ???

Bu vahiyin sebebini mi arastiriyorsun sen ???
---------------------------

Sendeki Kurani bilmiyorum, ama Resul Muhammede inen Kuran Vahyisi, bir cok olaylar üzerine inmistir.... hem öyle lap diye bir anda... Hey Muhammed al sana emirlerim, diye gelmemistir....

Eger senin dedigin gibi olsaydi Resul bile Kurani anliyamazdi.....

Resul Muhammede 20 yildan bir süre cercevesinde Vahyi inmistir... ve bu Vahyiler her zaman hayatta yasanilan sosyo-kültürel sorunlara cevap olarak inmistir.....

Her inen vahyi yazilmis ve toplanmistir... her inen vahyiden sonra Resul biraz daha ogunlasmis ve biraz daha Allahi anlama mertebesine ermistir.....

Resulün ölümünden sonra vahyiler toplanilmis ve Kitap halinde derlenmistir..... ama bu Kitabin icinde... inis sebeblerini iceren bilgiler yoktur..... o yüzdendirki... herkes zamaninda sorunlariyla direk Resule veya onun ölümünden sonra Halifelere giderlerdi... cünkü bunlar Resulle birarada yasadiklari icin... tüm Kurandaki Vahyilerin inis sebeplerini biliyor ve onun cercevesinde fetva veriyorlardi....

Yoksa Resulde onlara diyebilirdi... al arkadas okuda anla....

Sana acayip sekilde yanlis anlatmislar Kurani.... Kuran sadece Vahyilerin toplanmis halindeki kitaptir..... arkasindaki sosyo-kültürel inis sebepleri Kuranda gecmez..... gecmedigi icin zamaninda Resule ihtiyac vardi..... o yüzden Resulden baska kimse Kurani anlayip anlatamazdi.....

Bütün inis sebepleri ve inis siralari... Arap kaynaklarinda tutulmustur ve Resul zamaninda bu zamana kadar mevcuttur.....
Ilk önce bunlari arastirmayan veya arastiramayanin... Kurani anlamasi mümkün degildir.....

Meal Vahyini Türkcesidir ve Tefsir ise Kurandaki vahyilerin arkasindaki inis sosyo-kültürel nedenini iceren ve genis bir sekilde her Ayet ve sonucundaki emirler ... en güzel sekliyle ele alinmistir....

Tefsir isi ise, Türkiye Cumhuriyetinde herkesin harci degildir..... ancak Elmalilidan sonra bu mertebeye erebilen Süleyman Ates olmustur... 1998 senesinde Kuranin cagdas Tefsirini yazmistir..... tam 20 yillik bir arastirmadan sonra.....

Öztürk bile Kuranin Tefsirini yapamaz, o kapasite yoktur onda.... ama demek degildirki Kurani anlayamaz, tipki bizler gibi....

Bir cogumuz uzman olmadigi halde... söyle ana hatlariyla Kurani anlayabiliyor..... agizdan agiza dolma laflar zaten Islami mahfetti....

Selamlar
Enis

PS: Öyle kimse kendini kandiripta, ben Kurandaki vahyileri anliyorum hevesine kapilmasin..... yeri geliyor uzmanlar bile anlayamiyor ve anlayabilenlerle dünya capinda kontaga geciyor.... medeniyette budur....
Alt 28.07.2004, 14:40
eniskaya

Standard Hmmmmm du bist ehrlich

das ist schon mal der anfang

--------------- senden alinti--------
Ausserdem was verstehst du nicht an dem ersten vahiy... Lies !!! Lies mit Allahs Worten!!! Was gibts da nicht zu verstehen ???
-------------------------------------

Allein dises Theme würde mehre Jahrhunderte dikutiert werden.....

Besipiel: Neden vahyi melegi Resule oku diyor.... eline bir yazili kitap veya kagit vermismiydi ???? neyi okumasini emrediyordu ???? okuyan kimlerdi ????

Resul ise, eski kaynaklarda, ben okuyuculardan degilim cevabi vermis..... okuyucular o zamnda ehli kitabi okuyanlara derlermis...... ama Resul onun bile tahripe ugradigini bildigi ve tahmin ettigi icin.... kendisine yaratan Allahi aramaya koyulmustu.....

Öyle Kurandaki oku emri..... kalkda Kurani oku anlamina gelmiyor.... veya kalkda baska bir kitabi oku anlaminada gelmiyor....

Millet zannediyorki Resule Kurani oku demisler..... yok öyle sey.... iste Vahyilerin inis sebebini ve arkasinda yatan olaylari bilmedinmi... Kuranin kesin disina cikar ve kendi Ideolojinle Kurani yoruumlarsin.....

Üstelik su anki hhaliyle Kuran Resul zamaninda yoktu...... Resul zamaninda vahyi geldigi andan itibaren yazilir ve digerlerinin yanina koyulurdu..... su anki Kuranin hali inis sirasini ve isnis sebebini bile söylemez.... sadece Ilahi ve kutsal bir cercevedir.....

Arkasinda yatan sosyo-kültürel nedenleri arastirip ve Allahin cevabi bu hususta ne olduguna bakip, yani Kurandaki o sorunla ilgili vahyiye bakip... kendi zamanin ve durumun icinde bulundugun soruna cözüm getireceksin...... bunuda sen yapacaksin baskasi degil......

Ancak o zaman Kurandaki vahyileri anlayabilirsin, baska türlü degil.....
Alt 28.07.2004, 14:47
eniskaya

Standard Sen politikacilara kizdigin icin

Öztürkü veya baska bir din Hocasini orada görmek istemiyorsun.....

Acikcasi bende yanlis buluyorum..... ama söyle bir sey var.... yillarini arastirmaya baglamis bir insan öyle bu günden yarina isi birakamaz... beyin mutlaka antreman altinda kalmali.... Paraya gelince... yaterki haram olmasin, ne kadar kitap satar ve ne kadar daha zengin olur..... bilemem.... hem beni ve hemde kimseyi fazla ilgilendirmez....

Parasi olmasada, ayni seygiyi saygiyi alirdi...

Benim kizdigim sey... millet icin isinden cikamadimi... Para icin kitap yaziyor.....
Adam cahil iste, bilmeden konusuyor...

Eger adam bir seyleri bos veya yalan yazsa.... kimse kitabini almaz ve oda zengin olmaz....

Milyonlarca insan kitap satiyor... ve bunlarin en kiymetlileri zengin olabiliyor.....

Kiskanclik zaten Kuranin ruhuna aykiridir... bunda vaz gecmemiz lagzim..... Allah her zaman calisana verir.....
Alt 28.07.2004, 14:53
eniskaya

Standard Cok güzel dedin

Erbakan Mathe ve Fizikte nyö alt eder dedin....

Elbette dogru... ama ynö kalkipta ben Matheyi veya Fizigi daha iyi anlarim... kalkipta bir milli görüs sirketi kurupta insanlara kendi Ideolojimi asilayim demiyor.....

Söyle aklindan gecen nefret ve kiskancliklari bosalt ve Objektiv bir sekilde olaya bak.....

Bunlar benim Ideolojim veya gerceklerim degil.... sonunda bana cok hak vereceksin.....

Bu isler gercekten cok zor isler...

Cocukken ne yöne yönetiliyorsak orada kaliyoruz... ancak cok azlari kendini, o zorla sokuldugu Ideoloji batagindan disari cikarmayi basarabiliyor.....

Keske annelerimiz babalarimiz bizlere kendi sahsi Ideolojilerini din diye satmasalardi...
Alt 28.07.2004, 15:03
eniskaya

Standard Tabiki Kuran cok genel ve evrensel

kanunlari icerir....

Ne zannettin.... söyle A dan Z ye her seyi detaylimi verir..... böyle bir kitabi okumaya insanin ömü yetmezdi ozaman.... gechweige den es zu verstehen......

Bazi vahyileri herkes direk anlayabilir..... bunda kimsenin bir süphesi yok..... ama yine tam anlamiyla Tefsir okumadan cikartman cok zordur..... eger Tefsirsiz Kurani okuyp ve tefsirdeki anlami yakalarsan..... cok zeki veya bayagi dünya ve sos-kültürel bir egitimden gecmis birisin....

Ne yazikki ben kendim icin bunu söyliyemiyecegim.... ben en net olan vahyileri bile arkasinda yasanan sosyo-kültürel olaylari okumadan anlamam cok zor oluyor.....

Cünkü Kuranin hemen hemen her Ayeti yoruma acik.... Resulün ne anlamda algiladigini tam anlamiyla tutturmak gercekten cok zor, hatta imkansiz....

Bazi seyleri bir bugün, zamaninda Resulün algiladigindan daha fakli algilayabilir olabiliriz..... bu yüzdendirki Proflar arasinda bile kavga cikiyor.... azda olsa insan nefsi ve Ideoloji isin icine giriyor....

Alimler... sadec Allah birdir kelimse icin... yillarca arastirip, cesit cesit kitaplar ve Programmlar düzeliyorlar....

Das alles ist sehr sehr komplex..... und bedarf Jahre langes Studium der Resligion... um es vielleicht wie die Freunde veon Resul zu verstehen..... den die haben es am besten verstanden.... aber nach dem der Resul tot war, haben die sich die Köpfe eingeschlagen..... das zeigt doch das auch Resul und seine Freunde nur Menschen waren....
Antwort