| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() karsina cikaralim ne dersin.....
Belki Öztürk ondan ders alir..... ne dersin.....???? Ach ja elbett Erbakanda hafizdir dimi... ve ayni zamanda üstün Arabi felsefede okumus olmasi lagzim dimi ya.... Cünkü bunlar TV sohbetinde lagzim olacaktir ona.... ICH LACH MICHT TOT..... ich bin Mega Universell dimi.... eeee Kuranin ve hayatin gercekleri disina cikarsan mum gibi sönersin |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() salliyorlar Atatürke sen bir görsen dersinki.... bunlarin analarina isgalciler tecevüz etmis olsa gerek....
Atatürkün onlara yaptigi tek haksizlik sudur..... ekmek parasi olan Cahil insan (koyun) güdmelerini engellemesiydi..... Yani medeniyet... bunlara göre degil..... bunlar kendilerini Allahin Jandarmasi saniyorlar...... Ölcü su olsa gerek..... yasa ve gör..... Onlarin evlerine git, konus bak gör.... ve onlarin camiilerine git... Hocalarini tani ve sohbet et..... Sonunda Enis arkadasinin yewrden göge kadar hakli oldugunu anlayacaksin.... Üstelik bunlar Kurandanda fazla anlamazlar... cünki Kuranin inis sebeplerini arastirmadiklari icn vahyileri bilemezler ne anlama geldiklerini... Kuran bilrisin... parca parca 20 yildan fazla bir süre icerisinde inmistir... |
|
||||
|
||||
![]() onun da hata yaptigini biliyorum onun icin onun pesinden gitmiyorum.
|
|
||||
|
||||
![]() onlarin camileride süper evleride süper. o zaman millet namusunu gavurlardan korudu simdi geldiler kizina mini etek giyeceksin diye zorladiler dinsiz yetistirtiler burdurda ingilizlerle yataklari paylasmakta.
onurlu mücadelenin sonucu bumu olur? sen ne kadar hakli olarak sövüyorsan onlarda senin kadar haklidirlar bana göre. |
|
|||
|
|||
![]() O halde neden 20 yildan fazla ve her bir yasanilan sosyo-kültürel duruma göre indi.... ???
Aciklarmisin..... ??? Bizler öyle tam düz okumalan anlayamiyoruz... cünkü inis sebeplerini tam anlamiyla bilmedigimiz icin... ama Arap kaynaklarindan arastirdigimizda, anlayabiliyoruz...... Bence sana öyle düz bir sekilde anlayabilmen icin, Vahyi inesi lagzim.... Dedigim gibi... kendini Resul sanip hava basanlardir... sakat yoldan gidenler.... Zamaninda Halife secilmesinin nedenide buydu... cünkü Resulün yaninda yasayanlar, o yasanan sosyo-kültürel sorunlari biliyordu... ama baska yerde ve Reule o kadar arkadasca yakin olmayanlar, mutlak süretle Resuün veya sonrada Halifelerin yarimina ihtiyaclari vardi....... Ahhhhh mitlerweile nervst du mich total...... simdiye kadar hic kimseye anlatmadigim sekilde... sana Kurani anlatmaya calistim..... bende yeterince bilmiyorum... zaten arastirmalarimin daha basindayim... Ama hic bir zaman... ben Kurani düz okumkla anlarim üstünlügü tasimadim....... ama sende bu var... ve senin kendini gelirmene, en büyük engelde budur...... Dedigimj gibi... Kurani arastirmadan önce.... hayati yutman lagzim.... genel kültürün cok ama cok yüksek bir konumda olmasi lagzin.... ondan sonra Kuranin inis sebeplerini birer birer arastirman lagzim..... ve en son Vahyideki cözümlerle beslenip... hayatina uygulaman lagzim..... Eminim hayatinda kimse sana bunu bu kadar net ve acik anlatmamistir...... kendileri bilmiyorlarki...... öyle Kuran isi kolay degil.... dolma akillarla dönmüyor Kuran.... sade ve sade bilgiyle.... |
|
|||
|
|||
![]() yani cok ayip.... bilip bilmez konusuyorsun.....
Sen birak insanlarin kisiselligini..... istedigi gibi yasayabilir.... sen onun sözlerindeki gerceklere veya bulduysan yalanlara bak.... Yalanlarini beraberce yüzüne vuralim.... bazi seylerini bende yanlis buluyordum... ama Arabi kaynaklardan ögrenip bir daha Kurana baktigimda.... haaaaaaa bunlar bos laf degilmis diye anladim...... Ufkunu genis tutmalisin... Yasar Hoca namaz kilmasa bile.... kiliyormu kilmiyormu... onu kendisei ve Allah bilir... das ist mir auch egal.... beni sadece verilen aciklamalar ve degerler ilgilendirir.... Das solltest du auch mal beherzigen |
|
|||
|
|||
![]() zaman ve ortam sana ait....
Öztürkü oraya getimek bana ait..... Acayip yuvarlak laflar üretiyorsun.... Diyanet bile Öztürkün söyledigi cerceveye yavas yavas geliyor bile.... nasil eninda sonunda onun aciklamalarini kabul ettiler..... |
|
||||
|
||||
![]() ile irtibatim o kadar sIk degil. da muss du dir schon selbst helfen.
yani benim icinde ilginc olurdu. |
|
||||
|
||||
![]() yani hem anlasilmaz diyorsun hem sunu bunu arastirmak gerek diyorsun. ben sana onlari yapmamalisin demedim.
benim dedigim kuran anlasilir bir kitaptir. |