| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ben yuvarlak laflari sevmeyen bir insanim...... daha dogrusu cözüm insaniyim.......
Zamanin sartlariyla sana matamatiksel ve ahlaki bir sekilde enflasyonla faizin seklini anlattim..... ve eminim ne demek istedigimi herkes net ve acik bir sekilde anladi..... Diyelim ben yanlis yapiyorum.... o halde bir yilda yüzde 40 deger kaybeden para veya mal mülk senin fakir aclik sinirinda alrinda yasamani saglar...... eger senin din algilayisin buysa ... o senin takdirin..... O halde sen ver bakalim bir Formül...... karsi cikmak o kadar lolayki...... bizler hic olmazsa caba gösteriyoruz, ya siz????? senin Formulünü rica ediyorum...... |
|
||||
|
||||
![]() du solltest nicht von dir selbst auf andere schliessen. wunderlich woher diese weisheiten kommen?
|
|
||||
|
||||
![]() mezhepler hakkinda herhangi birseyin oldugunu yazmadim. sadece alevilik hakkinda bilgilerin bulundugunu yazdim.
|
|
||||
|
||||
![]() Deine Weitsicht reicht auch nur bis zu Deinem PC Bildschirm oder ?
|
|
|||
|
|||
![]() eigene Wimpern
![]() |
|
|||
|
|||
![]() cözümü miskinlikte, lüpcülükte ariyorsan evet, cözüm insanisin; ama islamin öngörmedigi, haram ile helal arasindaki hatlari eriten bir insan... dinimiz, hani o cok iddiali oldugun islam varya, zaten formülü veriyor. ama ona gelmeden önce kisa not düsmeliyim. ortaya sürdügün anlayisin temelini islam davasini araplastirma teskil eder. onlar, her alanda oldugu gibi, burada da kolaylastirma adi altinda üretimi ve aksiyonu miskinlige kadar götürürler. bu kolaylik degil, atalet veya lüpcülükdür... ki bu islam olamaz!
bizim anlayisimizda, nebinin (sav) bir dilencinin eline parayi degilde baltayi sikistirip: (hadi git, bununla agac kes ve gecimini sagla!) demesi gibi, madem sistem müsait degil, öyleyse daha cok calismaliyiz; hem kendimiz, hem milletimiz, hemde vatanimiz icin. milli geliri yükseltmek devletin veya baskalarinin isi oldugunu zanediyorsan yaniliyorsun. mecazi anlamda, herkes baltayi eline alip ormana dalacak. ondan sonra tekrar oturup, evet 60 eksi 40 esittir 20, ama iade edilen 20 elde kalan 40i nasil helal kilabilir diye düsünürüz... tabii ki artik böyle ilkokul hesaplarina gerek kalirsa. kaldi ki, faiz alip vermek gercekten kacinilmazsa, bunu helal kilmanin anlami ne? böyle mantik olabilirmi, bunu cözüm diye kimlerin önüne servis edeceksin? temiz anadolu insaninin mi? |
|
|||
|
|||
![]() elbette yuvarlak laftan baska bir sey üretemezsinizki.....
Diyanet kabul ediyor, Üniversiteler kabul ediyor.... akla mantigada sigiyor.... Bu kadar yazi yazp zahmet etin tesekkürler ama cözüm getiremedin..... simdi senin yazdiklarin neye yaradi...... Bizim görüsümüzü red ediyorsun demekki sende daha iyisi var... göster o zaman.... sen enflasyon realitesine milleti krize sokmadan, ayni zamanda Kuranin cercevesinde kalarak, cözüm göster......????????? Hep ayni seyleri duyuyorum burada hekes yuvarlak laftan baska hic bir sey üretemiyor..... ben nasil olmamasini duymak istemiyorum... nasil olmasi gerektigini duymak istiyorum.... CÖZÜMÜNÜ LÜTFEN ANLAT. |
|
||||
|
||||
![]() Benin kuranin temel kanununlarina karsilik fikir üretmem. Onu yazildigi gibi kabul ederim. Bahsettigim temel kanunlari nelerdir. Haram olan her sey haramdir. Helal olan herey helaldir. Bu kadar basit.
Degismeyen haramlarin arasinda neler vardir? Allaha sirk etmek Zina etmek Faiz yemek ... Bunlari mantigimiza göre yorumlayamayiz. Senin ürettigin fikirler Kurani Kerimle bagdasmiyor. Ha nasilmi cözülecek faiz ve enflasyon problemi ? Faiz enflasyondaki kaybettiklerimizin karsiligi degildir. Enflasyonuda Allahin bir imtani olarak gör. Kimi insan zenginlikle imtihan edilir kimide fakirlikle. Bizim memleketimiz su zaman zarfinda fakirlilikle imtihan ediliyor. Anlatabilmisimdir. Yinede kusura bakma kardes zamanini caldigim icin. Hakkini helal et. |
|
||||
|
||||
![]() Alder
![]() |
|
|||
|
|||
![]() sankienflasyonu llah bizemi verdi.... bunu düpe düz biz insanlar cikardik......
Allah bize kalkinda enflasyon yaratin demedi... bunu buzler sisteme koyup islettik..... Bu bir gercek..... sen enflasyon gercegini inkar eder bir imtahan sayarsin, bende onunla mücadelerin yolunu ararim...... Dedigim gibi, Allah benim faiz yememi istemez.... ama gercek suki.. enflasyonuda devlet Politikasi belirler, faizleride devlet politikasi belirler...... Enflasyon degerindeki faizi, direk klasik faiz katagorisine girmez.... CÜNKÜ FAIZ; KAZANC AMACLIDIR......... Enflasyon degerince paranin degerini korumasi .... sana kazanc sagliyormu??????????? Fikir üretemeye bilirsin, ama ben ve benim gibiler üretir.... dedigim gibi. Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlariz ve umarizki, bizim cocuklarimizda ayni sekilde Kuranda yararlanirlar..... onlarda kendi cagina göre fetvalar versinler... Selamlar |