Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.07.2004, 21:35
eniskaya

Standard Ramsesin cesedi

ingilterede Müzede,

bir seferinde görmüstüm TVde.

Kuranin evrenselligide burada yatiyor, daha Ramses Nilde yatarken, günün birinde cesedi cikip insanlara ibret olarak gösterilecegini yaziyordu bile..... gelde simdi Allaha inanma... mümkünmü???? bu gercegi gören her bir kimse Müslüman olmasi lagzim, ama gel görki inkar edenler cooook.
Alt 06.07.2004, 21:38
eniskaya

Standard Mutabikiz

neden sen bu güzel sözlere uymuyorsun.....????

Schon komisch nicht war..... ayni seyden bahsediyoruz diyoruz... ama gel görki uygulma bazilarini düze bazilarinida karanliga sokar.
Alt 06.07.2004, 21:41
eniskaya

Standard heeeee

Mezheplerle ne alakasi varmis bu sayfanin.....

Tam anlamiyla anliyamadim ne demek istedigini??
Alt 06.07.2004, 21:44
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Konuyu kapatiyorum ...

Yasar nuri öztürk hesap kitap isinidemi yaziyor meallerinde.

Ne güzelde hesapliyverdin herseyi bravo yani.

Kurana dönüs diye nitelendirdigin yenilikci kesimin yani Kurani reformlastirma niyetinde olanlardir. Kurana dönüs ismine bile bile secmislerdir. Asil Kurandan uzaklastiklarin farkinda degil bunlar. Neyse senin görüsün sana benim görüsüm bana ...
Alt 06.07.2004, 21:49
eniskaya

Standard Yaaaa Resul

belliki sen daha iyi biliyorsun..... o halde sen bizleri aydinlat.....
sende Stereo varsa sen anlat....

Istersen seni Öztürkle beraber bir TV ye cikaralim ve sende delillerini ortaya koyarak Öztürkün yanlislarini düzelt....

Bende hem moderin hemde demokratik bir insanim..... bunun dinle ne alakasi var....... zamani yakalayan her insan böyledir.....

Seninkisi tamamiyle kaprisliktir......

ARKADAS BIR YANLISINI YAZIN BURAYA....da onu tartisalim......

Sen adami begenmeye bilirsin... beni begenmeyebilirsin..... OK, bu senin en dogal hakkin, ama eger, delilsiz bir sekilde amdamin aciklamalirina karsi cikarsan..... iste búna hakkin yok......

CIKAR SENIN DELILERINIDE BIZLERDE CEHALATIMIZI GIDERELIM
Alt 06.07.2004, 21:54
eniskaya

Standard ya iste

delil getiremedinmi hep böyle kaciyorsun... yok öyle senin dinin sanadir benim dinim banadir....... Kafirun süresi son Ayet..... bizler bunlari biliyoruz.....

Ben sana Hesap yaparak faizi anlattim..... alimlerinde hepsinin görüsleride bu yöne.... yani Kurani en asgari sekilde zamana göre yorumladik.....

Simdi sira sende...... benim param yilda yüzde 60 deger kaybediyor...... sen Kurandan esinlenerek kurtar bakalim zamanin cercevesinde benim parami, veyagi kendi parani.......

Sende ayni sekilde bir islem yap..... sonuc olarak Haram para elime gecmesin....

Bir 1 saatlik sim var geldigimde umarim yuvarlak laf yerine cözüm biulursun.....
Bak kisisel laf degil net bir cözüm.......

Bis geleich
Enis
Alt 06.07.2004, 23:31
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kardesim ...

Kacmiyorum enis efendi. Faiz cok hassas bir konudur bunu bir iki hesab yapmakla cözemezsin. Enflasyondan kaybettigin paralari tamamlamak icin faiz parasi kullanman dogrumu ? Faizin alisida veriside haramdir bunu biliyorsun. Yani oradan kayib yaptim faizin yüzde 40 ekleyim gerisinide fakirlere verelim. Bu fetvayi kimden aldin yahu. Bence cok yanlis.

Bide ülkemizde enflasyon var diye faizi mübahmi kilalim ? Paran deger kaybediyor diye faizi helalmi kilalim ? Yani bu yorumunla kurana ters düsüyorsun.

Benim yorumum söyle: Bankada yatan paramiza ister istemez faiz parasi katiliyor. O parayi direk hesap kitap yapmadan fakirlere versen hay hay derim. Sanki Allahla hesap kitap yapiyorsun. Öbür dünyada:" Allahim enflasyondan kaybettigim paralarin yerine aldim faizimi diyeceksin ? "

Faiz konusunda cok hatalarimiz var Allah insallah bizleri af eder.
Harama HAEAM, helale HELAL dememiz gerekiyor.

Dünyada kadin kalmazsa erkek erkege iliski helalmi olur ? Bu da aynisi ...
Alt 07.07.2004, 00:03
unknown

Standard o.T.

temel konularda degisikliklerin kademeyle olmasi gerektigini zaten peygamber efendimiz icraatlariyle defalarca göstermistir. bildigimiz eski kaideleri kah katilastirarak, kah gevseterek yeni diye satmaya ne hacet! hemde, 3 öküz eder 150 lira hesabiyla, faizi sart kilan mekanizmayi kaba hatlariyle bile kavramadan... faiz de, enflasyonda cagin realitesi olmaktan ziyade sömürgenin realitesidir; yani birileri birilerini sömürüyor. bundan pay almayi da ne islami, ne de ahlaki zemine yerlestirmek mümkün olmayacaktir.

(islami caga göre yorumlamaliyiz) dediginde mesela ilim isiginda ilahi mesajlari yeniden anlamlandirmak veya egitim tekniklerini revizyona götürmek degilde, menfaatler geregi yasaklari mesrulastirmayi kastediyorsun. bu izaha varmak icin neler bilmis, yani neler yutmus olmak gerekiyor bilemiyorum, ama (yok arkadas, ben öyle yapiyorum oluyor) dersen o ayri konu, beni asar.
Alt 07.07.2004, 00:52
unknown

Standard Pseudomoslems a la GB

Also wenn ich diese GB mit suren und hadisen beschmückt sehe, muss ich echt schon kotzen.
Die Pseudos benutzen sogar schon die Religion.

Also Fazit:
Gb mit Kuranschriften,Hadisen und irgendwelchen Weisheiten sagt folgendes aus:

ist der Nick weiblich:
so ist diese Frau eine die gerne einen auf namuslu macht, und ihr hintern gerne bereithält )

gehört der Nick einen Mann:

dann ist das ein Mann, der einen auf Hocca macht, und eine nach der anderen abschleppt.
Besonders bevorzugt sind die namusganciklari

na prost,
dininde icine ettiler burada .
Alt 07.07.2004, 01:58
eniskaya

Standard Tamam iste

sende sence dogru olanini söyle..........

Amam bir türlü fikir üretip söyliyemiyorsun bana............

Yani yanlis anlamada zamanimi caliyorsun gibi geliyor bana....

Haaaaa bu fetvayi kimlermi veriyor demissin....... Diyanet und die Universitäten im Einklang....... istersen sorabilirsin..... bizim ömrümüz bilgi toplayip derlemlen gecti...

Selamlar....
Enis

PS: Aber mich würde trotzdem erfahren wie du es regeln würdest was wäre den dein vorschlag zu Lösung des Infalationsproblem im Einklang mit Zinsen.....????
Antwort