| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() kitabdan bende yazarim
|
|
|||
|
|||
![]() .... ama düsünsene sonra kan davasi baslar!
ben belki muradima ericem ama onu vuran kisi dört duvar arasinada senelerce sürüncek intar etmis benim yüzümden keske geberseydi ozaman nalet sey ama kötülere birsey olmuyor iste dokuz canlilar |
|
|||
|
|||
![]() ... ama sizlerinde bi fikrini almak isedim zaten mahkemeye falan vericem bu kesin polislerde biliyor ona bas vurdum
|
|
||||
|
||||
![]() ay yemin et? üylemi?
|
|
||||
|
||||
![]() ---alinti eniskaya----
neden kicini bazi hikaye yazarlarinin eline veriyorsun.... ---------------------- bu lafta ne oluyor ? Bana böyle bir söz söylemeni yakistiramadim dogru enis. Bu sözü yazmasaydin sana cevap verecektim. |
|
||||
|
||||
![]() Enis hikaye anlatma burada. Kurani Kerimin hic bir kanunu zamana göre degismez. Hadisleri kabul etmeye bilirsin ama Kurani Kerimimi degistiremezsin. Bu hikaye kitabi degildir. Hosumuza gideni alalim, nefsimize uymayani silelim. Nerde kaldi Kuranciliginiz ??
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() tabiiki sadece o degil. Basörtüsü müslümanligin en kolay görevidir. Onu yapamayan ne kadar aciz bir kuldur. Yapamadigin bir Göreve camur atmasi cok kolay !!! Alkol icmemekte kolay ama alkolmenlerde alkol icmeyeni acapliyor ayni senin basörtülüleri acabladigin gibi !!!
|
|
||||
|
||||
![]() Kusura bakma senin seviyene düsemiyecegim....
Kal saglicakla!!! Huzurun bol , aklin cok olsun Insaallah!!!! |
|
|||
|
|||
![]() elbette Kuranin kanunlari evrenseldir degismez.... hadisler zaten mechul yazilardir..... veya Atasözü derlemesi diyede geciyor....
Benim demek istedigimi aslinda cok acik ve genis sekilde ifade etmistim ama bir daha yazayim..... Hayatimizdaki yasam ortami her zaman Kuranin evrensel cercevesine uymayabilir...... o yüzden insanlara zarar vermeyecek bir sekil veya sistemde vahyiye dönüsü gerceklestirmemiz gerek. Sen nbugünden yarina kalkip faizi veya enflasyonu kaldiramazsinki........ bu mümkün degildir.... ancak kademeyle hersey pürüzsüz olabilir...... Varsa senin baska bir formülün???? veya duydugun, buraya yazabilirsin..... Bizde artilarini eksilerini tartisiriz..... hangisi Kurana daha yakin veya yakin degil. Isi kökünden cözmek icin, enflasyon sifirlamasi lagzim...... buda yakin zamanda mümkün olmadigi icin, alinan faiz sadece senin paranin degerini korudugu icin, bu enflasyon faizini almakta sakinca yoktur....... Bunu hatta Diyanet bile acikladi, kaldiki bütün alimlerde ayni seyi söylüyor..... bu iste Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlamak olur....... Sanki Resulün zamaninda enflasyon vardi...... |