| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ich versuch mal noch zweiter zu werden oder dritter hinter james & anarstist =)
|
|
|||
|
|||
![]() Kemal Onar... Ömrünün büyük bölümünü Galatasaray çatısı altında geçirmiş, ilerleyen yaşına rağmen Sarı-Kırmızı renklere olan sevgisi bitmemiş bir duayen. Yöneticilik görevinde bulunduğu Galatasaray’ın tüm mali hesaplarını avucunun içi gibi bilen, kulüp kasasına giren tek kuruştan dahi haberi olan Onar, mevcut durumu anlattı. Sert eleştirilerde bulunan, kulübün geleceğini karanlık olarak gören Onar’la, geçmişi ve geleceği konuştuk...
* Mevcut yönetiminin, bugüne kadar yaptığı icraatları nasıl değerlendiriyorsunuz? - Beğendiğim icraat yok. AIG meselesi bugün için olumlu bir iştir. Ancak nasıl toparlanılacağını kimse bilmiyor. Asıl sorumluluk, bilir kişi ve komisyon raporlarına rağmen, AIG’ye hisseleri 2000 yılında 20 milyon dolar karşılığında verenlerde. İki senede 5’er milyon dolar verildi, şimdi de 32 milyon dolar verilecek. 20 milyon dolar aldın, 42 milyon dolar veriyorsun. Yani yüzde 100’den daha fazla faizle kredi aldı Galatasaray. * Ya beğendikleriniz? - Şu anki yönetimin beğendiğim iki şeyi var. Bir tanesi basına ters düşecek birşey; Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Arif ve Baliç’in kadrodışı kalması. Bunun arkasına "vefa" lafı takıldı. Burada Fatih Terim ve yönetim şov yaptı. Buna önce ‘neşter’, sonra da ‘gençleştirme operasyonu’ dediler. Halbuki bunların mukavelelerinde “Şu kadar sabit transfer ücreti verilecektir. Maç başına da şu kadar verilecektir” yazıyor. * Bugünlere gelinmesinin nedeni nedir? - Bilgisiz yönetim ve israf!.. Tasarruf kelimesini kullanmıyorum, çünkü tasarruf başka birşey. Tasarruf; birikim yapmaktır. İsraf; 1 liralık yere, 11 lira vermektir. İnsanlar nasıl zengin olur; iyi çalışarak ve birikim yaparak varlık sahibi olur. Daha sonra harcamasını bilirse zengin olur. Hortumcuları ve dolandırıcıları saymıyorum. Galatasaray da harcamasını bilmedi. * Galatasaray nasıl düzlüğe çıkar? - Umudumu yitirmiş durumdayım. Galatasaray’ın şu anda AIG hisselerini geri almasıyla borcu 250 trilyona çıktı. Bugüne kadar her yönetici kulüpten alacaklı gözükürdü, şimdiki yöneticiler kulübe borçlu gözüküyor! Daha önce hesapları incelerken Alp Yalman’ın ismini gördüm. Hiç unutmam, kulübe 4 milyar 271 milyon borçlu. Onun için ona sordum; Alp sen nasıl borçlusun bu kulübe? O da bana “Taraftarlara bilet dağıtıyorlar. Onları da gelip yönetim üyeleri arasında bölüştürüyorlar” dedi. * Başkan Canaydın hakkındaki düşünceleriniz... - Özhan masal anlatıyor. Dikkat ederseniz hep ileriye dönük şeyler söylüyor Özhan... ‘Şunu yaptım’ dediğini hatırlıyor musunuz? Stat için yıkım belgesi almış. Bulunduğun bir yere, onun daha küçüğünü yapman için yıkım belgesi almana gerek yok. Yani bu da bir icraat olmuyor. Hiçbir şey yapmadı. Özhan’a iki yıl bir süre verdiler. Galatasaray tarihinde iki yıl boyunca eleştirilmeyen tek başkandır. Sadece son Genel Kurul’da eleştirildi. Bu da onun için büyük bir şanstır. * Bu borç nasıl kapanır? Galatasaray, Chelsea gibi satılma noktasına gelir mi? - Gidişat onu gösteriyor. Hiç kimse istemez ama bunun sonu böyle bitecek gibi. Galatasaray’ın satabileceği fazla yer de yok. Galatasaray Adası var. Hasnun Galip Sokak’taki bina, Riva’da arazi, Florya’nın da yüzde 22’si var. Bir Galatasaraylı’nın verdiği üç tane 200’er metrekarelik arsa ve son olarak alınan Mecidiyeköy’deki arsa var. Bunlardan hiçbirisini zaten sattırmazlar. 1973 senesinde Galatasaray Adası’nın geliriyle, futbolcuların yıllık ücreti karşılanırdı. * Galatasaray Adası ve Kalamış’ın durumu ne olacak? - Ünal Aysal, sahte Galatasaraylı. Çünkü Adayı kiraladıktan sonra kulübe üye olmuş. Ben orayı, şu yaşımda bulacağım parayla mükemmel hale getiririm. Kazanç da elde ederim. Kalamış’ta tesis kalmadı. Bir tek sporcuların çalıştığı havuz var. O da her an patlayabilir. 1968 yılında yaptırdık orayı. Havuz ve stat gibi yapıların ömürleri hemen hemen aynıdır. Ali Sami Yen Stadı’nın da ömrü bitmek üzere, Kalamış Tesisleri’ndeki havuzun da... Tam 36 senelik bir havuz. * Kalamış projesi bu şartlarda gerçekleşebilir mi? - Galatasaray Adası’nı, 1 milyon dolar için 20 yıllığına verdiler. Orada Mehmet Cansun’un hatası var. O gün Galatasaray’ın ne gibi bir paraya ihtiyacı vardı, onu bilmiyorum. Galatasaray Adası çok harap diyorlar. 1993 yılında Galatasaray Adası; Laila’dan, Reina’dan daha işlekti. Boğaz’da bir ada dünyada yok. Ada’yı 1 milyon dolara 20 yıllığına tanımadığın bir adama vermişsin, Kalamış’ı vermiyorsun. Galatasaray’ın içinde taraf tutma, mektepli mektepsiz olma durumu söz konusu. Bunlarla Galatasaray yol kat edemez. * Galatasaray’da başkan kim olmalı? - Bence Mehmet Cansun ve Alp Yalman birleşerek Alp Yalman’ın başkanlığında aday olmalıdır. Galatasaray’ı düzlüğe çıkaramazlar ama iyi bir yere getirebilirler. Canaydın bazı borçlara teminatını veriyor. Bu teminatlarla Galatasaray’ın alacakları temlik edilmiştir. Yani o paralar Galatasaray’a gelmeyecektir. Turgay Kıran da Cansun ve Yalman’a katılırsa iyi olur. Sinan Kalpakçıoğlu olmasa daha çok batmıştık. İşinin erbabıdır. kaynak ---> galatasaray.com not. Ist keine gute Lösung finde ich.Ich hasse solche Clubs mit Null Philosophie und die die käuflich sind,,ausser wenns um die finazielle Rettung des Vereins geht und nicht um die aufstockung mit stars. |
|
||||
|
||||
![]() Takimlarinin iyi gidisine sevinecegene gelip sanli Galatasaryla ugrasiyorlar . Hayret yahu
|
|
||||
|
||||
![]() Katastrophe. Wir brauchen einen erfahrenen Trainer, und nicht einen Trainer Lehrling.
|
|
||||
|
||||
![]() aber das ist ok. Du hast damit geprollt das ihr 5 jahre vor uns im 1/4 gewesen seid, ich wollte dir nur vor Augen halten wie mickrig euer größter erfolg in Europa ist.
|
|
|||
|
|||
![]() besser tief fallen und hoch aufzusteigen,,,als hoch zu steigen und noch tiefer zu fallen..
|
|
|||
|
|||
![]() Aynir Dallas gibi
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text