| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() bazen türklere,daha dogrusu türk devleti ve milliyetci faschistlerine bir nefretim oluyor..
ama neden aceba?? bizler dogustan bu nefretle dogmadik ya?? genlerimizde bu nefret yok ya!!? basin ve yayin özgürlügünü savunuyormus frenki efendi!! peki cumhuriyet tarihine bir bak: hangi kitaplar yakilmis, kac tane kitap yakilmis, kac tane sair cizer hayatini cezaevinde gecirmis? kac tane aydin yazar suikasta kurban gidip öldürülmüs??kac tane yayinevi kundaklanip bombalanmis, hangi yazarlari durmadan karakola savciliga cagiriyorlar?? bunlari hic arastirdin mi? neden senin düsüncelerini savununlar devlette balli kaymakla beslenirken, farkli düsünceler sansür,yikim,cile ve iskence görüyor?? bu mu senin özgürlük ve demokrasiden anladigin? ben orhan pamugun söylediklerini tasvip etmiyorum, dogru dürüst kitabini da okumadim..neden bu insanlar yutdsininda böyle tr. aleyhine bu kadar sert ve acimasiz konusur diye hic sordunmu kendine??- cünkü tr.de susturuyosunuz, konusmasina izin vermiyorsunuz..ermeni soykirimi ni lafini agzina almak bile ülkücü saldirisina ugramak icin yetiyor..ermeni lafi gecti mi illa "Sözde" sifatini eklemek lazim..ermeni sorununu tartismak icin bir cok sempozyum yapildi ama hepsi senin ülkücü capulcularin saldirisina ugradi..."ya sev ya terket, ya susturacagiz, ya kan kusturacagiz" diyen senin ilkel fikirdaslarin oldugu sürece türkiye iflah olmaz!!böyle olursa tabii insanlar yurtdisina cikinca yillardir birikmis öfkesini disa vurur...hele memlekette adam gibi bir demokrasi kültürü kurmaya calis o zaman olyuormu böyle seyler!!... ama kitap yok etmek,yakmak hangi zihniyetin mantigin eseridir?? bu fasiszm degil de nedir? bu gün hangi cagdas diye gecinen ülkede kitap yakiliyor? stalin ve hitler disinda,biraz da ispanya frankosu- kitap yakma olayi 21. yüzyilda yasanmamistir.. kitaba nedir bu düsmanlik?? bu gün tr.de devletin ve senin kafandakilerin begenmeyip zararli gördükleri bir kitapi birinin evinde bulunrlarsa onu terörist diye yakalarlar! kitaplarla terörist olunduguna inaniyor senin zihniyet.. düsünceye karsisin arkadas düsünceye.. Aziz nesinin düsüncesinden korktugun icin 37 aydini diri diri yakan bir kültür bu.. ince memetin yazari yasar kemali pkk li terörist damgasi vurup,isveclerde yasamaya mahkum eden bir kültür bu.. |
|
||||
|
||||
![]() seninle kelime yaristiracak degilim. cünkü sen ne kadar uzun yazarsam kazancliyim kanaatindesin. ve yazdiklarin hep ayni, bir öncekinin tekrarindan ibaret, cok uzun ve sikici. sanki biz biraz önce duvara konustuk.
Türkiyedeki yasaklarin sebebi senin gibiler. kama biraz önce baska bir konuya cevirdi. ucaklarda yasli larin anlayabilmesi icin kürtce ilana ihtiyac varmis, uzun lafin kisasi. gercektende, benim eski is arkadasim türkiyedeki ninesiyle telefonda konusamiyordu. cünki totun türkce konusuyor. nine türkce bilmiyor. cok aci bir sey. gerci o arkadas senin gibi agzinda tonband vardi ve buralarda sanirim harac isleri ilede ugrasiyordu ama, ben bunu üzücü görüyorum. ayni sekilde, tebrizdeki Türk, Kerkükteki türk anadilini unutmakta. oradaki türkler sizin yaptiginizi yapmiyorlar tamammi? Biz henüz ölen 35.000 insani, almanyada yakilan isyerlerini unutmadik. savasarak elde edemediklerinizi kahpelikle elde etme pesindesiniz. egemedigin bilegi öp. hak senin icin türklerde, öp türkün elini. Ermenilere, yunanlara yaltaklanma! |
|
||||
|
||||
![]() budur anlatabiliyormuyum..hasta gercekten hasta ve fasizan bir zihniyete sahipsin..benim üzüldügüm tek nokta,böyle kendiniz düsünerek adam gibi yola gelemiyorsunuz,cikis yolu bulamiyorsunuz,sonra avrupa ve dünya size dogrulari gösteriyor hep dünya ve avrupa seni ve senin zihniyetini asagilamali sen ancak böyle yola gelirsin anlatabiliyormuyum..kendin cikis bulamyip avrupaya kosarsin, avrupa seni elestrierse de cocuklar gibi aglayip sonra yüce türklükten dem vurursun...
sen bir yandan "Bir türk dünyaya bedeldir" derken, diger yandan da "türkün türkten baska dostu yoktur" diyerek sado-masochist fasizan ruh haline devam et..senin türklük böyle at gözlügü ile olaylara baktigi müddetce bir halt ileri gidemez.. kaldi ki insanlar ancak ya böyle pkk li yada ermeni yaparak isin icinden kacar senin zihniyet... benim bahsettigim olaylarin hic biri kürtlükle ilgili degildi.. ne 50-60 yil önce senin fasist bruderlerinca öldürülen yazar "Sabahattin Ali" kürttü.. ne de aziz nesin kürttü..ne ermenilere katliam yaptik diyen taner akcam kürttür, ne de halit berktay..ne dün karakola köse yazisi icin giden ahmet altan kürttür, ne de ali bayramoglu.. ne de derin devlet kurbani ugur mumcu kürttür.. türk olmak illa senin fasist politikani desteklemeyi gerektirmiyor..ben ne kürtce okuyabilirim, ne ermenice benim okudugum bütün yazarlar türktür ve türkce yazarlar..ama cok sükür ki hic biri senin fasizan kafaya sahip degil.. az da olsa beyin hücreleri hasara ugramamis türkler var,ve severek onlari okuyorum!!!! |
|
||||
|
||||
![]() sen hic durmadan benim kisiligime küfret,
cevir yüzünü gercekten. ben bundan sonra seninle tartismiyorum. senin disindakilerin bilmesi icin söylüyorum, senin istedigin teksey sana hak verilmesi. tamam halil sen haklisin! o, yukaridaki yazarlarin türk toplumuna recete olarak israrla sunduklari sistem, komunizm, bundan 17 yil önce iflasetti. o yazarlar, kactiklari ülkelerdeki insanhaklari ihlallerini görmezden geldiler, o konuda tek kelime yazmadilar. aynen senin dedigin gibi: gel aydinligim gel, düsmanlar selam ister gözden, gezden arpaciktan. |
|
||||
|
||||
![]() hic birinin komunist falan olmadigini anlardin..
|
|
||||
|
||||
![]() Nicht das es ihm zusteht, du unterstellst ihm das er Orhan Pamuks gebaren ohne wenn und aber unterstützen würde.
In seinem Beitrag ist sowas nicht zu sehen. Vielleicht in irgendeinem anderen Beitrag, aber nicht in diesem. Das nächste was mir richtig, richtig zu denken gibt, ist deine Ansicht, warum ich ihn denn verteidigen müsse !?! Also erstens, wenn irgendwas im Forum ist kann sich JEDER dazu äussern! ... und jetzt kommt das wirklich bedenkliche: IHR seht das als eine PERSÖNLICHE FEHDE an! Es ist mir EGAL ob ihr einen irgendwo anders ausgebrochenen Streit hier her trägt! HIER geht es nicht Frankenstein-al" oder akshalil-al" oder sonst euren offensichtlichen Streit Frankenst./Antep-AksHalil ... DER hat hier NICHTS zu suchen! Ob ich der Moderator bin oder nicht, ich probiere jede Suppe und würze evtl. nach! Daher habe ich mich "eingemischt" ! Wenn ihr dem akshalil Herr werden wollt, dann müsst ihr anfangen euch mit ihm in der Sache auseinander zu setzen, MIT ARGUMENTEN. Plumpe Vorwürfe bringen nichts... al" |
|
||||
|
||||
![]() Frankenstein lass diese haltlosen Beschimpfungen!
"Du Türkenhasser du!" Hör auf solche unbegründeten Behauptungen in das Forum zu tragen! Wenn du sowas nicht Punkt-für-Punkt belegen kannst lass es bleiben! Baska türlü elestirmeyi veya elestiri kabul etmeyi bilmiyor musunuz? akshalil"i sizin yersiz saldirilariniz ilen kuvvetlendiriyorsunuz. Anteplinin dediginin tam tersi ... sizinki "kontraproduktif"! al" |
|
||||
|
||||
![]() Hala burayi kendi savas alaniniz olarak görüyorsunuz.
Gittikcede uzaklasiyorsunuz konudan! |
|
||||
|
||||
![]() entfernt. die sind noch bei mir gespeichert.
>>pähhhhhhhh!!!!wenn diese Attributen auf die Türkei zutreffen würden,hätte die Türkei weder kurdenproblem, noch diejenigen Türkenhasser wie ich!<< also,er hat das selbst gescrieben. soll ich gesamte mist noch mal reingeben? ich habe unter beweis gestellt, das ein Schriftsteller im rahmen seiner schriftstellerischen tätigkeit, scheiße machen kann. unterstellungen gibt es bei mir nicht. |
|
||||
|
||||
![]() ich habe ihm selber gesagt,dass ich ein "türkenhasser" bin..
Im Gegensatz zu Dir und vielen hier versteht er jedoch genug von ,ironie,Sarkasmus und Zynusmus.. es ist bedauerlicherweise festzustellen,dass hier nur Henrymiller und Alliconda dazu fähig sind,sich mit andere Meinungen auseinanderzusetzen..ich hoffe, dass es mehr solche Personen unter Türken geben wird.. PS. Wenn es dich beruhigen wird, hasse ich auch Kurden :-) |