| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Kuranda damari yasak demiyor, veya cigeri yasak demiyor....
Ben simdi etin icinde olan, dikkatini cekiyorum, etin icinde olan damari ayiripta yesem haram olurmu??? Olmamasi gerek.... O halde bir domuzu parcalayip... etinden ve kanindan, lesinden sonra ineklerdeki gibi gerisini yiyelim... Simdi bu Kuranin ruhuna uyarmi sence |
|
|||
|
|||
![]() enisde öyle yapiyor..süleyman ates ynö diyor..muahaha yani senden farki yok..göz göre göre az kalsin bize yutturaacakti ..domuzun yaginin da yasak oldugunu...neyseki ayetlerle tirsti kaldi..kem küm yorum demeye basladi...
senin mezheb hocalarin hangi hadise göre domuzun yagini yasaklamis ..bir zahmet yazda ihya olalim ![]() |
|
|||
|
|||
![]() önemli olan Temelde bulusabilmek, detayda fark olabilir.....ama bu ufak tefek farkli görüsler, yasadigin ortamdan kaynaklanir...
Birisi Basörtüsünü farz görmeyebilir, ama digeri farz olarak algilayabilir.... Önemli olan benimki mutlak dogrudur dayatmamasi.... Ben, bu benim sahsi tercihimdir diyorum, Kuranda domuz yagi var demiyorum. Ben yemem arkadas.... hepsi bu kadar |
|
||||
|
||||
![]() yukarda ne diyorsun simdi ne diyorsun dostum olmadi Kuranda domuz haram kilinmistir.
Yaginin ne yiyilecegini yazar nede yiyilmiyecegi ayni sey diyer organlari icinde gecerlidir. Simdi sen yagini yedin diyelim yaaa kulagi nolcak oda yazmiyor yiyilib yiyilmiyecegi.... |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() 5 ayettede acikca domuz eti diyor..domuz demiyor...bunun neresi yorumki..hersey acik..domuz eti..et baska yag baskadir...domuz deseydi o zaman tamam derdim
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Domuzun orasindan burasindan daha anlasamiyorsunuz hmmm sizin gibi düsünen Haydar seckinin yorumlarini nasil deyerlendiriyorsunuz her ikiniz???
Cevablarsaniz sevinirim :=)))) Haydar Seçkin Tıp doktorudur. Müslümanlıkta yeni görüşler isimli kitabında: ?Müslümanlıkta reform artık lüzumlu? diyerek şu reformları istiyor: Namazın farzlarını bir rekata indirmelidir. (s. 46) Abdeste ayakları yıkamamalı, mesh edilmelidir. (s.76) İlle de abdest veya teyemmüm gerekli değildir. (s.78) Vücut, ruh, aile ve cemiyette kötü sonuçlar doğmasına sebep olmamak şartı ile, bir de söylediği sözü bilecek şekilde içki içmek günah değildir. (s.98) Cemiyete zarar vermeyecek şekilde aşırı olmamak şartı ile faiz günah değildir. (s.97) Bir rek"at namaz kılmak - yerine göre - beş vakit kılmaktan üstündür. (s.201) Oruca, sabah ezanı vaktinde başlanıp yatsıya doğru açılmalıdır. (s.205) Aspirin gibi bazı ilaçlar orucu bozmaz. (s.205) İnanarak yapmak şartı ile ibadetin azı da çoğu da birdir. (s.207) Namazda her millet kendi milli dili ile okumalıdır. (s.257) Dr. Seçkin, niyetini gizlemeyen, açıkça konuşan bir reformcudur. Diğerleri gibi yapacağı reformları gizlemiyor |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() kandiriyorlar
![]() Haribo macht die schweine froh und die muhammedaner genau so ![]() |
|
||||
|
||||
![]() kac kez dedikya Kurandan ispanlar veriyoruz kuran haram kilmis ne yagi helal dir diyor nede cükü nede kulagi...
yagini yiyorsan cükücü kulagini sictigi deligin hortumunuda yemelisin...... |