Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 14.06.2004, 17:47
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Eniz Bir Nimet :=))

burda iste yanliz Kuran diyenlerin bir birinden farkli görüslerini acikca görüyoruz.....????
Alt 14.06.2004, 17:49
unknown

Standard ayetleri ben yazayim enis kivirya<miyo

sisti...
simdi bu ayetlerde neresinde domuz yagi var...anlatin...

Bakara Suresi 173. Ayet O, size, yalnız hayvan ölüsü, kan, domuz eti ve Allah"tan başkası adına kesileni yasakladı. Ancak, kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zorunlu olan miktarı geçmemek şartıyla ona da günah yükletilmez. Çünkü Allah, çok bağışlayan ve merhamet edendir. Sureyi Oku
Maide Suresi 3. Ayet Size şunlar haram kılındı: Ölü, kan, domuz eti, Allah"tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olup da henüz canlı iken kesmedikleriniz, dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız. Bunlar, birer yoldan çıkıştır. Bugün kafirler dininizi söndürebilmekten ümitlerini kestiler; onlardan korkmayın, yalnız benden korkun! İşte bugün dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak müslümanlığa razı oldum. Her kim aşırı açlık durumunda çaresiz kalır da günaha eğilim maksadı olmaksızın, onlardan yemek zorunda olursa, elbette Allah, bağışlayandır, merhamet sahibidir. Sureyi Oku
Maide Suresi 60. Ayet De ki: "Allah yanında cezaca bundan daha kötüsünü size haber vereyim mi? Allah"ın la"net ettiği, gazabına uğrattığı, kendilerini maymunlara ve domuzlara dönüştürdüğü kimselerle Tağut"a tapanlar, işte bunlar, yerleri en kötü yer olan ve doğru yoldan en çok sapanlardır." Sureyi Oku
Enam Suresi 145. Ayet De ki: "Bana vahyolunanlar arasında, ölü, dökülen kan, pisliğin ta kendisi olan domuz eti veya Allah"tan başkasının adı anılarak açık bir günahla kesilmiş hayvandan başkasını, yiyecek bir adama haram kılınmış birşey bulmuyorum. Her kim çaresiz kalırsa, başka bir çaresizin hakkına tecavüz etmek ve zorunlu miktarı aşmamak şartıyla, bunlardan yiyebilir; çünkü Rabbin gerçekten bağışlayan ve merhamet edendir. Sureyi Oku
Nahl Suresi 115. Ayet O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini, bir de Allah"tan başkasının adına kesileni yasakladı. Her kim de çaresiz kalırsa, başkasına saldırmaksızın ve sınırı aşmaksızın yiyebilir; artık şüphe yok ki, Allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet sahibidir.
Alt 14.06.2004, 17:50
eniskaya

Standard Öyle bir Ayet yok

Sadece bir yorum, buda benim yorumum degil.... Tefsircilerin yorumu....

Yagsiz et yoktur.... eti yasaklanmissa yagida icerisine girer....

Ama birde senin din algilamana kalmis bir olay... bir baskasi icin farz olmayan, ayni anda bir baskasi icin farz olmaya bilir....

Bu konuda serbestsin, istersen yiyebilirsin, ama eger sen tefsirde hata yaptiysan, cezasini cekersin
Alt 14.06.2004, 17:50
unknown

Standard Kuran veya incil inerken Labor v TIP

bölümü cok ileridi ve onun icin ayetlere SIKISTIRDILAR
Alt 14.06.2004, 17:51
eniskaya

Standard (Öyle bir Ayet yok) yazima bak o.T.

ohne Text
Alt 14.06.2004, 17:53
Benutzerbild von fujitsu
fujitsu fujitsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard cimcikkk hanginize inanayim :=))

her ikinizde Kurandan konusuyorsunuz :=)))

4,senedir bunu sana söylüyorummm kiroooooooo hehhehehehehe
Alt 14.06.2004, 17:53
eniskaya

Standard Sana kalmis bir sey

Yukarida efendice acikladim, sen iter ye ister yeme....

Ben domuz yagi yemem..... Kuran etini yasaklamissa, ne etini ve etin icinde bulunan yagini yerim....

Sen baska türlü algilayabilirsin..... o sana kalmis bir olay.......
Alt 14.06.2004, 17:54
unknown

Standard YOK OLAN bir seyi ne hakla yasaklarsin

bu ayettendemi haberin yok...
v16:116. Dillerinizin yalan yere nitelendirmesinden ötürü "Bu helaldir, bu haramdir," demeyin. Böylece ALLAH"a yalan yakistirmis olursunuz. ALLAH"a yalan yakistirannlar basariya ulasamazlar.

simdi oldugu gibi....
Alt 14.06.2004, 17:54
eniskaya

Standard Ne gibi?? o.T.

ohne Text
Alt 14.06.2004, 17:56
eniskaya

Standard Kac kere yok demek lagzim sana

Domuz yagi diye bir kelime yok dedik.... daha ne istiyorsun.....

Benim tercihim ve bir cok Alimlerin mutabakati yememek........ sen istersen ye.... senin bilecegin olay.....
Antwort