| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() kuranda domuz etinin haram oldugunu yazar domuz yagindan bahsetmez..
domuz eti kan/irin vee les yemeyiniz yazar ! domuz yagini nerden cikariyorsunuz ? ayrica domuz etini yemeyin diyor domuz etini yüzünüze sürmeyin demiyor... ![]() ![]() simdi diplom ing ve alimlerin savunucusu enis bey bu konuda ne düsünüyor merak ettim.. sünnetdeki gibi doktorlar sosyolog lar diye kiviracak galiba ![]() domuz cok akilli sevimli bir hayvan,,,yani onuda allah yaratmis yoksa seytanmi yaratmis ![]() domuz kendi bokunu yiyor efendim tavukda kendi bokunu yer ![]() domuzda namus yokmus..lol yahu hayvanda namus ne arar adi üstünde hayvan ![]() yok efendim felanca yiyecekde bimleme ne stooff varmis oda domuzdan elde ediliyor..lol ulan ictiginiz ilaclarin bir cogu hayvandalardan elde ediluiyor... yani tekrar soruyorum..domuz yagi yiyilmez diye ayet gösterebilirisin... ayetide biraktim BUHARIDEN bir hadis göster lol |
|
||||
|
||||
![]() Göre her organida haramdir simdi Kuran domuzun her organini ele alsaydi kim bilir Kuran gibi kac tane kitab daha yazilirdi :=)))
Nonos cugum Kuranda domuzun cükücü yemiyeceksinde yazmiyor simdi sen domuzun cökünü yagiylan beraber yiyormusun :=))) |
|
||||
|
||||
![]() ambarda kuruttunmi Ninen carik giyerken bunlari unutunmi.......
yani senin Ninen carikli sekilde Mesebinin Peygamberinin yolunda giderken... sense antalyalarda kafayi fircaliyacaksin kadin kizlarin orasina burasina bakacaksin Laikci olacaksin sonrada yokcanim Kuranda antalyada izin yapmamak yazmiyor diyeceksin..... noldu sana noldu böyle nerde eski Tas Firin erkeyi bir anda oldun Laik erkeyi.... |
|
||||
|
||||
![]() Kur?an-ı kerimi herkes anlayabilir mi, yoksa Resulullah efendimizin açıklaması şart mıdır?
CEVAP Kur?an-ı kerimi tam olarak yalnız Resulullah anlamıştır. Çünkü muhatabı Odur. Kur?an Ona gelmiştir. Ondan başkası tam anlayamaz. Onun için Allahü teâlâ buyuruyor ki: (İnsanlara açıkla diye Kur?anı sana indirdik.) [Nahl 44] Açıklamak, âyet-i kerimeleri, başka kelimelerle ve başka suretle anlatmak demektir. Bırakın bizleri, ümmetin âlimleri de, âyetleri anlayabilselerdi ve kapalı olanları açıklayabilselerdi, Allahü teâlâ Peygamberine, sana vahy olunanları tebliğ et der, açıklamasını emretmezdi. Bu ve benzeri âyetlere rağmen, (Resulullah Kur?anı getirmekle işi bitmiştir, o bir postacı idi) diyen mezhepsiz türediler vardır. Eshab-ı kiram, ana dilleri Arapça olduğu halde, bazı âyetleri anlayamayıp, Peygamber efendimize sorarlardı. Resulullah, Kur?an-ı kerimin tefsirini Eshabına bildirmiştir. Eshab-ı kiramın bildirdiğinden başka türlü söyleyenler, dalalete, hatta küfre düşer. Tefsir, yoruma değil, nakle dayanır. M. Masum-i Faruki hazretleri buyuruyor ki: (Bir gün Peygamber efendimiz, Hz. Ebu Bekir?e ince marifetleri, onun seviyesine göre anlatıyordu. Yanlarına Hz. Ömer gelince, konuşma üslubunu onun da anlayacağı şekilde değiştirdi. Hz. Osman gelince, yine konuşma tarzını değiştirdi. Hz. Ali de gelince konuşmasını, hepsinin anlayacağı tarzda değiştirdi. Resulullahın her defasında konuşma üslubunu değiştirmesi, oradaki zatların istidatlarının farklı oluşlarından meydana gelmiştir.) [Mek. Masumiyye 59] Hadis-i şeriflerde (Benden sonra peygamber gelseydi, Ömer olurdu), (Osman?ın şefaati ile Cehennemlik 70 bin kişi sorgusuz Cennete girecek) ve (Ben ilmin şehriyim Ali de kapısıdır) buyuruldu. Her üçü de bu derece yüksek olduğu ve Arabiyi çok iyi bildiği halde, Hz. Ebu Bekir?e anlatılan tefsiri bile anlayamadılar. Çünkü Peygamber efendimiz herkese derecesine göre anlatıyordu. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: (İnsanlara akıllarına, anlayışlarına göre söyleyin, inkârcı olmasınlar, Allah?ı ve Resulünü yalanlamasınlar.) [Buhari] Şahsi görüşe göre tefsir yapmanın büyük zararını iyi bilen Hz. Ebu Bekir, (Kur?an-ı kerimi kendi görüşümle tefsire kalkarsam, beni hangi yer taşır, hangi gök gölgeler) buyurmuştur. (Şir?a) Kur?an-ı kerimi, Arapça bilen de tam anlayamaz. Dil bilmek ayrı, ilim bilmek ayrıdır. Türkçe bilen, tıp, hukuk, fen bilgisini anlayabilir mi? Hadis-i şerifte, (Kur?an, Allah?ın metin ipidir. Manalarının hepsi anlaşılmaz) buyuruldu. Kur?an-ı kerim çok veciz olup, bitmez tükenmez manalarının bulunduğu, bütün manaları bildirilse bile, yazmak için kağıt ve mürekkep bulunamayacağı şöyle bildirilmektedir: (De ki, Rabbimin [hikmetli] sözleri için, denizler mürekkep olsa, bir o kadar daha deniz ilave edilse, denizler tükenir, Rabbimin sözleri tükenmez.) [Kehf 109] |
|
||||
|
||||
![]() gözüktügü gibi görünmez lieber enis!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Allah her yönden tekdir... hem sifatiyla hem özüyle... hem sözüyle ... hersey ile Allah tekdir... ve bu La Ilahe Illallahin asil icergidir... bunu da anlamadiysaniz ... Allah yardimciniz olsun !!!
|
|
|||
|
|||
![]() kendiliginden ölen hayvana les denir...
yani domuzu pekala kesebilirsin islami usüle göre yagini kullanabilirsin...kuran etini yemeyin diyor.. istersen cükünüde yersin ama cükde et sayilir gibime geliyor.. ![]() domuzun yagini yemeyin diye bir hadisin varmi ? sanmiyorum... ayrica akrep yilan sümüklü böcek yiyen kültürler bile var..hatta sinek bile yiyorlar... yani kurana göre sinek yemek günahmi.. ?elbette degil.. yani migden tutuyorsa tekkbirle keserek killi maymun bile yersin.. bu yeme icme kültür isidir ..dinle alakasi yok..kuranda o cerceveyi bildirmis.. domuz eti kan ve les birde insan eti ... diger herseyi yiyebillirsin ![]() yani aksamcilar tassak yer rakidan iyi gider muahhahha |
|
|||
|
|||
![]() niye kopy paste yapiyorsun der ,,,sende aglarsin küsersin muhahahahahaha
|
|
||||
|
||||
![]() Yani domuz yagi yeyilmiyecegini demek yazmiyor bir hayvan haramsa her organida haramdir domuzun Kani haramdir diyede yazmiyor kiroooo.....
Simdi sen domuz kani sucuguda yiyormusun kiroooo...... |
|
||||
|
||||
![]() hehehehee
hiyar agasi ben sana tas atmadim su enizi aydinlatayim dedim :=))) |