| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() amerikada yahudi dr larin cikardigi sacma sapan bir uydurmasyon teshismis..
mesela almanyada hic birseyi lüzumsuz kabuk diye kezmezler..mutlaka bir bahane olucak yani kesilmesi gerekir diyecek bir dr ondan sonra sünnet olabilir bir erkek... ayrica kuran derki insani biz kusursuz yarattik..yani ucunu kesiip kusurumu düzeltioyoprsunuz ![]() ama halen sünniye kiz veiyorsun aleviye niye vermiyorsun bir türlü anlatamadin...sen sünnileri alevilerden daha seviyorsun sanirsam... |
|
|||
|
|||
![]() kiz mizda yok...baltayla kestirsin gelsin adam olsun ..karadenizliymis...
|
|
||||
|
||||
![]() salamu ala men taba al huda = hidayete tabi olana selam olsun demek oluyor, bu iran ca yani farsca degil fuscha dilinde (arabca)
ve arabcayi konusmaktan hosnut oluyorum, bu benim peygamberimin ve allahin bize layik gördügü dil ile kurani indirmis. 1 ask (seytani duygular) denilen bisey yok. Allah rizasi icin sevgi vardir (fisabilillah). Evet ateiste asik olamam olamayacima göre kendimi öldürmeye gerek kalmaz dimi? Kafir olmaktansa ölüm daha hayirli. Tabi bu size sacma gelir. Ama bu Dünya dan sonra birde Ebedi olan hayat (ahiret) var. bir müslüman gercekten hidayete tabi olmussa, ve yuvayi din üzerine islam üzerine kurmak niyetinde ise, bir zevc-veya-zevceyi, dini ve imani icin sevip evlenmeli. ve o kurulacak yuvanin islami yuva , islami müessese olmasi gerekir. o yuvada islami egitim olmali ve o yuvada zamanin Firavun ve Nemrutlarina meydan okuyacak MUsalar ve Ibrahimler yetismelidir. Ve bu bir kafir, bir ateist, bir alevi, bir shii, bir habaschi ile kurulan evlilikten olmasi imkansiz. Ha gelelim Alevi kizina, alevi kizi evlenir mi evlenmezmi bilemem, beni de ilgilendirmez, her insanin kendine göre prinsipleri ve perspektifleri var. Ama Dünyada evlendigin insanla Ahiret de sürdürmek var. neyse |
|
||||
|
||||
![]() sünniler kiz vermiyor diyebilirsin:-) alevilerde de sünnet orani sünnilerdeki gibidir ama yatakta sevismeden sonra cenabet dolasir hemen hepsi :-))
ama ben adamlari haksiz bulmuyom ben..sünniler sevisince kirlendiklerine inanip arinmak icin yikaniyor..aleviler ise kirlendiklerini düsünmüyor... |
|
|||
|
|||
![]() zor türkiyeye girer
![]() en iyisi sen birdahaki gidisinde istedigi kitablari al getir... imanimi sorularla caldirlar.. türbansiz kafirler... türbanim namusum ya seriat ya ölüm askim usama ..... yemen ellerinde abdest aldim ! 5 kitab alana 1 kaplan vaizi birde yesil pop kaseti bedava... beytullah yayinevinden ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ok ich hoffe ich finde die Bücher in der Türkei.
Yayinevine direk gittigimde kitap bulamadim, nedenini bilmiyorum? neyse ya canim SIKKILdi almanyada ilerleme olsa türk kitapciligi yönünden, bu kadar daralmazdim. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() söyle cavaplayalim.....
Diyelin iki aile geldi... birisi Sofi kendilerine Sünni ismini takmis.... digerleride ayni sekilde Alevi Ideolojisini takmis..... Eger benden kiz alacaksa.... benimle din sohbetinde mutabakata varmasi gerek....... Ne Sofiye kiz veririm nede Aleviligi Din sayan birisine....... Ha benim disimda kim kime kiz verir o onlarin sorunu.... gidip onlara soracaksin..... ------------------------------------------- Gercek suki bu zamanda kimse kimseye hikaye yutturamaz...... Karadeniz din acisindan cag atlama pesinde.... gözle görülür bir sekilde ilerleme var...... yildan yila daha iyi gözleyebiliyorum.... -------------------------- Umarim cevabini aldin..... Senin acindan bir sey söyliyeyim.... eger damamt adyi sen olsan..... uslup hususundan sinifta kalirdin ve sana kiz vermezdim...... Alevi Ideolojisini dinden saymasan bile...... |
|
||||
|
||||
![]() disina cikmak gibi olacak ama :-) tibbi veriler sünnetin Erken bosalma denen erkeklerdeki illete sebep oldugunu yaziyor..
yani zararlarida olabilir:-)) -hem tibben cok faydali olsa elin gavuru bilimle icice..onlarda kosa kosa kabuk aldirirdi.. |
|
|||
|
|||
![]() Bana ne senin kabugundan..... veya baskasininkinden.......
Ben sana sosyolojik bir olay oldugunu anlattim..... anlamadiysan tedavi ol..... Beni kizdirip... laf söyletmeye ugrasiyorsun.... o yollari sen giderken ben gelirdim..... Benle efendi bir sekilde tartis yada birak....!! Agzima laf yapistirmayada kalkma.... varsayimla ilerleme olmaz.... Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() yani aleviden evlenilmez diyorsun peki kocan 3. karisini aleviden secerse ne yapican ?
senin kac peygamberin var ? ibrahimin dilini konusmak istermiyidn..bir lisan bir insan ne güzel... yani evlencegin sünni bay sonradan kafir olursa kendinimi öldürürsün yanlismi anladim ? ilginc ![]() peki hiristiyandan musaviden evlenirmiyidn.. |