| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() bana bir an sempatik geldin..eskiden tanistigim kiro bir erzurumluya benzettim..
oda cok ibni ibnelerden öterdi... ama akilli adamdi en azindan lafdan anliyiordu .. mesedin yaptigini hemde yahudi dönmesi olarak yaptigini sen neden yapmiyasin ? almanca yap ama bir ise yarasin ... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() dogridiiiir cok dogridiiiir, hele bunlardanda Türkiyede soook vardir...
|
|
||||
|
||||
![]() halbuki bana göre islam bilginleri bu olayin daha basindalar. seyyid kutub, m.esed, muhammed hamidullah, yusuf kardavi, prof. dr. falaturi, prof. dr. karaman, mevdudi, ibrahim kazdal, ahmet baydar ve ismini saymadigim bircok alim bu mesele ile ugrasmaktalar.
sen bunlarin getirdigi sonuclarin neresindesin? ama bana göre ilmi bir calisma daha genis bir calismayi gerektirir. tc laiklerinin yaptigi gibi, atatürkten önce olanlari hice sayip, sifirdan baslamalarinin hicbir mantigi yoktur. var diyenler yaniliyorlar. bugün felsefe okuyan birisi aristoteles, plato vs. kesinlikle bilmeli. bunlari silip atatürkten sonra baslarsa yolda kalacaktir. bizim cagimiz gecmis caglarin devamidir. tarih bizim bugünkü hal ve hareketlerimizi belirlemekte. bosuna dememisler tarih tekerrürden ibarettir diye. neyse. |
|
|||
|
|||
![]() kullandi.....
Elbet Atatürk gibi bir dahi cani degildi.... Er hat Sie alle Politisch abgesägt.... das ist der eigentliche aussage..... Kafa Kelle, Müsrik Hocalrin tabiridir.... amac Atayi camurlamak..... CEHALETIN KÖKÜNDE HACI HOCALAR YATAR |
|
||||
|
||||
![]() ayrica arap dil gelenegini iyi bilmekte, yani mecazi kavramlari iyi tanimakta.
ama ayetler hakkinda sorun varsa sor yakin zamanda sana tefsirini sunayim. bu konuda literatürüm genis. demek dadas kirosuna benzettin beni. demek benim türümden ep ey cok varmis. buda dogru oldugumun bir delilidir. |
|
|||
|
|||
![]() Lütfen söylediklerimi anladinmi anlamadinmi????
Sen onu söyle birak Aliyi Veliyi..... Benim dedigim evrensel bir cercevedir.... Detayi falan dgil...... Du hast nix begriffen deshal nochmal... ----------------- Resulun söyle bir rahatligi vardi.... oda su, gelen vahyiler o anda ceryan eden olaylar üzere gelmistir.... bir cogu böyle.... ve Peygamber bu vahyileri o olaylara birebir uygulamistir....... ------------------ -------------------------------- Kuranin inis sebeplerini sosyolojik olarak arastirip anladiktan sonra, Kuranin evrensel kanunlarini kendi zamanimiz cercevesinde yorumlamaliyiz, aynen Resulun yaptigi gibi…. ------------------------------- Wo liegt der Fehler... söyle bana Hanim kardesim..... PS: Eger, sen söylesin böylesin, falan filan diyeceksen yazi yazip zamanimi bosa harcama |
|
||||
|
||||
![]() sözlük manasini soruyorsan Allah
Kâinatta var olan her þeyin yaratýcýsý, koruyucusu olduðuna ve tek olduðuna inanýlan Yaradan, Rab, Mevlâ. trce sözlüklere bakabilirsiniz. amacin nedir? |
|
||||
|
||||
![]() also tu bitte nicht so als ob du hier etwas völlig neues erzählen würdest. das wird schon seit jahren versucht, deshalb habe ich dir auch die namen aufgezählt.
|
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() kabul ediyorsun.....