| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() sen git annene babana bir sor bakalim.... Trabzonda ders gördüklöeri Hoca hangi Üniversiteyi bitirmisti ?????
Yoksa klasik kara Hocalardan birisimiydi.... Veyagi git sor bakalim nasil nikahlari kiyildi ????? Eskiden bizlerin oralarda yani Trabzonda.... kisilerin kendileri yerine, vekiller gidermis nikah kisdirmaya.... sanki vekiller birbirlerini sey edecekler...... Simdi bunlar Kurana uyuyormu.... elbet yillarca hikaye diniyle yasadik ve beslendik..... Benim hayatimin 13 yilini caldilar bu hikayeler yüzünden...... Allahtan okuma hevesliydim ve arastirarak dahlen basinda bile olsam gercekleri görüyorum..... Babama anlattigi hikayeleri Ayetlerle cürüttügüm zaman, "oglum ben ne yapayim banada öyle ögrettiler, bende sana aynisini ögretmeye calistim" lan yetindi..... Bu böyledir...... kizlarin durumu ise cok cok daha vahin..... Eger kadinlar arasinda itibar bulmak istiyorsa onlar gibi olmak zorunda kaliyorlar.... sen git köyede mahallede bas örtüsü olmadan gez.... seni köy kadinlari kafir diye ilan etmeseler..... DININ EN BÜYÜK DÜSMANI CEHALATTIR....... Selamlar |
|
|||
|
|||
![]() 1.) bilen insan
2.) bilmeyen insan Kuran ne diyor bu duruma ???? Yüce Kurani Kerim Zümer Suresi 9. Ayetinde "Yoksa o, gece saatlerinde kalkan, secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan, ahireti hesaba katan ve Rabbinin rahmetini uman kimse gibi olur mu? ------------- burasi cok önemli------------ De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Ancak temiz akıllı olanlar anlar. Yani Kuran apacik söylüyor... daha yoruma gerek varmi ?????? |
|
|||
|
|||
![]() wenn ja welches......
Wenn es von irgendeinem Typen ist brauchen wir es nicht..... das ist seine Meinung und nicht von Gott... so einfach |
|
||||
|
||||
![]() enis birsey mi dedin
![]() |
|
|||
|
|||
![]() iki alternativ verelim.... Ben Trabzonlu oldugumdan iki Trabzoblu Hoca misali verelim...
1.) Klasik bizim köyümüzün imam Hatip Hocasi 2.) PROF. DR. YAŞAR NURİ ÖZTÜRK (İlahiyatçı, hukukçu, gazeteci-yazar, hatip, televizyon programcısı, politikacı) Sizlerce Kurani kim daha iyi bilir... bizim köyde Saltanat süren kara Hocami, yoksa 30 yildan beri Kuran arastirmasi yapan TC en önde gelir Hocalarinda olan bir Islam Profesörümü..??? slinda herhangi bir Islam Profesörünüde alabiliriz....... Bir yerin kirildiginda Dr. gidiyorsun veya hastalandiginda Dr. gidiyorsunda. DIN HUSUSUNDA NEDEN BIR ISLAM DOKTORUNA / ALIMINE GITMIYORSUNDA, KARA HOCALARA PARA DAGITMA ADINA GIDIYORSUN..... Hemayil memayil.. büyü üfürük... tecavüz...etc gibi olaylara magruz kaliyorsun.... Bosuna yüce Kurani Kerim uyarmamis insanlari.... Sakin olakai seni Allah adiyla kandirmasinlar SONUC NEDIR ===> sonuc olarak sslinda insanlar ikiye ayrilir 1.) bilen insan 2.) bilmeyen insan Kuran ne diyor bu duruma ???? Yüce Kurani Kerim Zümer Suresi 9. Ayetinde "Yoksa o, gece saatlerinde kalkan, secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan, ahireti hesaba katan ve Rabbinin rahmetini uman kimse gibi olur mu? ------------- burasi cok önemli------------ De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" Ancak temiz akıllı olanlar anlar. Yani Kuran apacik söylüyor... daha yoruma gerek varmi ?????? Gidilen yol yanlis... siddet fikihiyla dolu.... Hocalarin oyuncagi haline dönmüs.... ayni Hiristiyan dünyasindaki gibi..... Sonuc ne oldu Avrupada... tam 30 yil Mezhep savasi yapip... 7 yil bir süre carpinda hazirlanan Wesfähliche Frieden adi altinda, Münster ve Osnabrückteki antlasmalarla, DINI POLITIKADAN AYIRDILAR........... Ama Islamin bir özelligi var... bunu kimse bilmiyor gibi.... oda Kuranin bizde ORIJINALI var tahrip edilmemis.... oysa ehli kitabin daha dogrusu Yüce ISa Resulün vaazlari (kitabi) yer yüzünde bulunmuyor.... en yakin Resul Isanin kardesi olan Markus Evangelium varsada kabul görmüyor.... Biz Kurana geri dönmeliyiz ve Kurani yeniden arastirip, Resulün arkadaslari nasil algilamissalar öyle algilamaya calismamiz lagzim.... Alinin Velinin, Enisin, veya Öztürkün anladigi gibi degil..... Eger sorun cikarsa beni gelin asin..... Eger bir kisi Kuranin bir tek Ayetini kabul etmezse, o kisiyi kabul görmeyin..... Bütün din isi, aslinda pirlanta kadar temiz ve sarihtir.... yeterki, insanlar yönelsin.... elbet en ehli merkezlere |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() enis saol kac günden beri verdigin fetvalardan dolayi, sen olmazsan benim hayatim gitmistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hattta kaymisti.enis. ilk önce annemi ve babami kendi annenle babanla kiyaslama oki mi!!!!ikincisi madem bilmek istiyorsun o söz kimdendir, cok bilgin var ya bul
![]() Ister kapali olsun, Ister acik olsun, yeter ki Allah korkusu olsun ve saygili olsun. Ama artik gina geldi ben ve diger arkadaslarima. Enis dogrudur küfür edilmistir ama sen kendi kendine etmisindir muhakkak. BEn benim bacilarimi bilirim onlar sahsiyetli ve namuslu ve pirlantalardir ki senin gibi SAHsiyetli bir insana birak küfürü, gbme girmeyi igrenirler. SEnsin bizim sahsiyetimizle, iffetimizle oynayan onlar sana küfür etmis ne oldu?? Gururun mu inceldi?? Sen bizim namusumuzla, serefimizle, oynuyorsun günlerdir hicbiri sana birsey dedi mi? birkac gün önce sana bir arkadas dinsiz dedi, sen dünyalari kopardin ama ayni sirada sende benim hocalarima deyince birsey olmadi. Enis madem o mukaddes hocalarin cok seyi ögrettiler sana dünyalik insanlik alisverisini ögretmediler mi? Kendine dinsiz veya baska birsey deditirmiyorsan, sende asla ama asla deme. Ama bunu benim söylememle olmaz. Dedigim gibi Esek hosaftan ne anlar. |
|
||||
|
||||
![]() arayan mevlasinida bulur belasinida, arada bul ben birsey demiyorum benim her dedigim kara hocalardan ya
![]() |
|
|||
|
|||
![]() bak ne güzel efendice söyleyeceklerini söyledin.....
Ben ASLA VE ASLA bas örtüsüne karsi degilim.... Sadece bunu Allah istyor kelimesine karsiyim..... cünkü yüce Kurani Kerim böyle bir sey söylemiyor... Nur 31 arkasinda yatan sosyo-kültürel konuyu incelediginde..... orada kullanilan kelimenin örtünme amaciyla kullanildigini anlarsin... Nur 31 "örtülerini, gögüs yirtmaclarinin üzerine vursunlar" Ama sen bana dersenki, Enis arkadasim, bence basida icerisine alir.... ben öyle örtünmek istiyorum.... hay hay...... Senin bas örtünün birinci savunmacisi ben olurum Cünkü bu senin en dogal hakkin.... nasil istersen öyle giyin... yeterki piyasaya ana hatlarda uy...... bunda zerre kadar cekinilecek veya düsmanlik yapilacak bir sey yok....... Kuran sade ve sadece dinde ana cerceveyi verir..... gerisi zamanin sartlarina göre Kuranin cecevesinden beslenerek yorumlanir..... Misal kadinlar Pantolon giyebilirmi... bu gibi cahil sorular, bunlarda binlerce var..... uffff akla hayala sigmazlar.... Piyasada bas örtüsünün kadinlara zarar vermesinin tek bir nedeni vardir... oda cogulari bas örtüsü olayi dine dayatildigi icin..... Yani beni düsün, bas örtüsnün Kuranda bulunmadigi bilen bir kisiye kalkipta, yok senin karinin veya sevgilinin basi acik... siz müslüman degilmisin lafini duyunca, böyle birini kadin veya erkek, öyle birisini oldugunca delillerle yok ederim... yaptigimda cok olmustur.... rezil rüsvayi olanlar hic azda degiller..... Sizlere o yüzden kiziliyor.... sizler bas örtüsünü dine dayatiyorsunuz... dinde bas örtüsü var diye algiliyorsunuz.... oysa digerleri yok diye algiliyorlar.... Eger iyi davranilmasini istiyorsan... sizlerde basi acik olanlara ayni sekilde sagi göstermelisinizdir.... Her sey karsiliklidir..... |
|
|||
|
|||
![]() Kara Hicalarda ben yillarca laga luga okudum.... hem acayipta Kuran okuyordum.... ama hepsi Arapca ne ben nede o serefsiz kara Hoca bir sey anliyordu.... ancak Türkce okudugumda anlayip hayatima uygulamaya vasladim...... ve yillar sonra görüstügümde, o yine bir kara Hocaydi ben ise degildim.....
|