Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Aktuelles

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 20.05.2009, 21:43
GoerenBilir

Standard Fos gibi bir arkadasa hakaret etmek dogru degildi

Burda fikirlerine karsi ciktigim tonlarca insan var, bunlardan birisi de sensin. Sende benim fikirlerimin yandasi degilsin, ama buna ragmen hakaretlerden, bel alti polemiklerden kaciniyorum. Burda bir sürü kafasini saksi diye tasiyanlarin iclerinde fos gibi, görüslerine katilalim ya da katilmayalim, herkes tarafindan takdir görmüs bir insana hakaret etmek cok yanlisti.
Böyle seyler daha cok kenar mahalle arasinda yasanan polemikleri ve kavgalari andiriyor. Belki bunu isteyenler olabilir ama ben bunun icin buruya gelmiyorum. Ve iinaniyorum ki bir cogununda buruya takilma sebebi bu degil. Önceki yazilarinda akilli ve zeki insan oldugunu iddia etmissin. Bunu tartismalarda fikirlerinle ispatlayabilirsin. Unutma kücük insanlar kisilerle, büyük insanlar onlarin kisilerin savunduklari fikirlerle ugrasir. Ne azi ne de fazlasi

Geändert von GoerenBilir (20.05.2009 um 21:53 Uhr).
Alt 20.05.2009, 21:49
samara1

Standard

Derdine bak, meger domuz düsmaniymis. Onun icin her tarafi yikiyor. :-))))) Hayvan hayvandir, hepsi can tasiyor.
Onun derdi baska aslinda, birisine sinirlenmis veya depresyon icinde ondan kavga ariyor.
Alt 21.05.2009, 11:16
fos

Standard

Arkadaslar tesekkür ederim.Tüm bunlar,makalem dogru okusaydi olmayacakti. Size verdigim rahatsizlik icin ben affiniza siginiyorum.

Internet iste öyle bir yer, cehalet ve küstahlik nasil kendine anonim bir platform bulabiliyorsa, zekanin, hosgörünün ve bilginin de tartismasiz üstünlügü de er gec kendini sanalda bile ispatliyor.Aklin yolu birdir. Ben sahsen hergün yeni birsey ögreniyorum.

Makalemdeki mesaj neydi peki? Yere ve göge sigdirilamayan o Misir kültürü, bügünkü Misirin kültüründen olabildigince uzaktir.Halkin 60% Nil ovasinda yasamaktadir ve hala fistanla gezmektedir.Geriye kalan büyük kismi da Kahirede yasamaktadir.Turizme muhtac olmanin halkta yarattigi hosnutsuzluga ve Misirin Politikasina vs.hic deginmek istemiyorum.Uzun hikayeler bunlar.

Kahirede 17 Milyon insanin cöpü sadece ve sadece Ortodoks kilisesine mensup Kopt denilen Misirlilar tarafindan toplanmakta ve islenmektedir. Biyolojik artiklarla da domuz besiciligi yapmaktadirlar. 1 Dakika dayanamayacagimiz bir ortamda,o insanlar kendilerine, soyal merdivenin en altakki basamaginda bir yol bulmus yasam savasi vermektedirler.

Domuz gribinin tek bir vakasiyla karsilasilmayan Misirda, keyfi bir genelgeyele tüm domuzlar, canli canli gömülmüstür. Domuzlari sevmem ve yemem.Dinimizce yenmesi haram bir mahluktur.Ama ayni zamanda cenabi hakkin da bir diger yaratigidir. Simdi sizce bu yapilan barbarlik uygun mu? (Cuvallara canli canli doldurulan anadoludaki insanimizin kazlarina ve tavuklarina yapilan da elbette barbarliktir)

Peki gelirinden bu mutlak sekilde edilen , zaten ezik ve hep ezilmeye mahkum bu Misirlilar, sizce bunu unutup 2 gün sonra af mi edecek haliyle Müslüman komsularini? Yeni bir kin yeni bir nefret tohumu ekilmemismidir böylece yine ortadoguya? Tüm makalemdeki –benzetmeli-mesaj buydu! Size-bize yapilsaydi bu, ne yapardik acaba? Sanirim ben sahsen tas üstünde tas birakmazdim. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana saz bile viz gelir.

Ayrica kendi lisan ve uslubunu kotrol etmeden, baskasinin yazisindaki hatalara isaret etmek cok ama cok gülünc! Neyse bu konu benim icin kapanmistir.
Alt 21.05.2009, 15:19
GoerenBilir

Standard

Zitat:
Zitat von fos Beitrag anzeigen
Arkadaslar tesekkür ederim.Tüm bunlar,makalem dogru okusaydi olmayacakti. Size verdigim rahatsizlik icin ben affiniza siginiyorum.

Internet iste öyle bir yer, cehalet ve küstahlik nasil kendine anonim bir platform bulabiliyorsa, zekanin, hosgörünün ve bilginin de tartismasiz üstünlügü de er gec kendini sanalda bile ispatliyor.Aklin yolu birdir. Ben sahsen hergün yeni birsey ögreniyorum.

Makalemdeki mesaj neydi peki? Yere ve göge sigdirilamayan o Misir kültürü, bügünkü Misirin kültüründen olabildigince uzaktir.Halkin 60% Nil ovasinda yasamaktadir ve hala fistanla gezmektedir.Geriye kalan büyük kismi da Kahirede yasamaktadir.Turizme muhtac olmanin halkta yarattigi hosnutsuzluga ve Misirin Politikasina vs.hic deginmek istemiyorum.Uzun hikayeler bunlar.

Kahirede 17 Milyon insanin cöpü sadece ve sadece Ortodoks kilisesine mensup Kopt denilen Misirlilar tarafindan toplanmakta ve islenmektedir. Biyolojik artiklarla da domuz besiciligi yapmaktadirlar. 1 Dakika dayanamayacagimiz bir ortamda,o insanlar kendilerine, soyal merdivenin en altakki basamaginda bir yol bulmus yasam savasi vermektedirler.

Domuz gribinin tek bir vakasiyla karsilasilmayan Misirda, keyfi bir genelgeyele tüm domuzlar, canli canli gömülmüstür. Domuzlari sevmem ve yemem.Dinimizce yenmesi haram bir mahluktur.Ama ayni zamanda cenabi hakkin da bir diger yaratigidir. Simdi sizce bu yapilan barbarlik uygun mu? (Cuvallara canli canli doldurulan anadoludaki insanimizin kazlarina ve tavuklarina yapilan da elbette barbarliktir)

Peki gelirinden bu mutlak sekilde edilen , zaten ezik ve hep ezilmeye mahkum bu Misirlilar, sizce bunu unutup 2 gün sonra af mi edecek haliyle Müslüman komsularini? Yeni bir kin yeni bir nefret tohumu ekilmemismidir böylece yine ortadoguya? Tüm makalemdeki –benzetmeli-mesaj buydu! Size-bize yapilsaydi bu, ne yapardik acaba? Sanirim ben sahsen tas üstünde tas birakmazdim. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana saz bile viz gelir.

Ayrica kendi lisan ve uslubunu kotrol etmeden, baskasinin yazisindaki hatalara isaret etmek cok ama cok gülünc! Neyse bu konu benim icin kapanmistir.
Degerli fos dostum,

Türkiye kültürel ve ekonomik yönden batisi Yunanistan dogusu Afghanistan olmus ne yazik ki. Insanlarda bir kompleks var almis basini gidiyor. Benim Yunanistan'da izlemlerim o idi ki, onlarin bizim kültürümüze bizden daha sahip cikmalariydi. Hacivat ve Karagöz'e bile onlar sahip cikmislar, televizyon kanalarinda yayinliyorlar. Kültür geceleri yapiyorlar, bende katilmistim, bin yillik sazimizi, baglamayi, baglamakis diyerek eline alip bizim türkülerimizin melodileriyle halaya duruyorlar. Bunu yaparkende cocukarini üniveristelere göndermeyi, bir kac lisan ögrenmeyi de ihmal ettirmiyorlar. Hepsi meslek egitimi almis, kültür seviyeleri yüksek insanlar. Walzer dansini da biliyorlar, zeybetiko ve tsifte telliyi de
Biz yapsak kendini bilmez birisi, batinin kültüründen habersiz bir kültür lümpeni ortaya cikar ve bu köylü müzigi der. Halbuki bu türk müzigidir ve her gecen gün degiserek ve geliserek bizim bir parcamizdir, onlara adini agzima almayi birak tuslara bazarak yazipta onurlandiracagim kisiler, Bronx'un zencilerinin bizim haber kanalimiz dedikleri düsük seviyeli bir rap kültürüne yeglerler.

Öbür mahallenin asi cocuklari, beynelminnel zibidilerine gelince, Araplarin yalelisini cekerek onlara yaranacaklarini saniyorlar ve bu yarista o kadar hiz kazaniyorlar ki, Araplarin yasatmadiklari adetleri din sanarak kendilerine adet ediniyorlar. Cocuklarina Araplarin bile vermedikleri adlari veriyorlar. Eski Misir uygarligi taktir o dönemle kiyaslanirsa taktir edilecek bir kültürdü. Ama onlar öyle diye biz kültür yoksunu muyduk o zamanlar. Bizim atalarimiz dünyanin en büyük imparatorlugunu kurmuslardi. Hun Imperatorlugu derim, Göktürkler derim sadece. Churchil idi galiba bunu söyleyen, eger Türklerin tarihini hesapa katmazsak tarih diye bir sey kalmaz
Sen güzel noktaya deginip o günlerden bu günlere bir koprü kurmussun. Evet bu gün Misir dünyanin en fakir ülkelerinden birisi. Bu sadece Misir'in degil diger eski uygarliklarin paylastiklari bir sorundur. Fars uygarligi da dünyanin en büyük uygarliklarindan birisiydi. Simdi ne oldu? Ancak sagi solu rahatsiz ediyorlar. Cok gürlüyorlar ama yagdiklari yok. Daha dogrusu yagamiyorlar cünkü topraklari da kültürleri gibi erozyona ugramis, cöllde bulut yok ki yagmur olsun...
Tek cözüm üzerimizden komplekslerimiz atarak uygar medeniyetler seviyesine ulasmamizdir. Bu nasil olur? Aklin yolu bir oldugu icin o yoldan giderek olur. Bu kadar basit. Ülkemizde insan haklarinin hepsi herkes icin yasamin her alanini kapsayarak yasatilmasi gerekir. Bir kagida imza atmak yetmiyor. Hayata gecirlmesi gerekir. Uygar medinyetler sirf bati medeniyeti degildir. Bunu söylemekte yarar var. Uygarlik hedef olmalidir. Ve hayvanlara gelince, ülkemiz dogaya ve hayvanlara hic bir sekilde saygiyla sevgiyle yaklasmiyor. Bunu insana yapmayan bir zihniyet hayvanlara ve dogaya hele hele hic yapmaz, yapamaz cünkü becerisi yoktur.

Avrupa'da karincalarin bile hakki var, onlar öyle düsündükleri icinde aya cikacaklar bizde toplum olarak hala yaya gezerek ne bicim medeniyetten geldigimizle övünerek kendi kendimizi teselli edip dururuz. Zihin degiskligi sarttir.
Bak 60 yilli dolduran Israil 7 milyon nüfusuyla bununda yüzde 20'misi arap kökenli, 250 milyonluk Arap dünyasini tükürse bogacak güctedir. Nelere kadir olduklarini Iran'i yerle bir ettiklerinde hepimiz görecegiz. Dünden ders cikarilir, ama bugün önemlidir cünkü bugün yaptigin yarinin teminatidir..

Geändert von GoerenBilir (21.05.2009 um 15:34 Uhr).
Alt 21.05.2009, 15:52
GoerenBilir

Standard

Osmanli devleti 1830 beri avrupalisma gayretleri göstermistir. Ama bunu kendilerini osmanli torunu sanan ezici cogunlugu bilmemektedirler. Yavas yavasta olsa biraz zihin degiskligi görürü gibi oluyorum. Onlar da dünyanin gidisatini degistiremezler. Dünya geriye degil daima ileriye dönmektedir.
Alt 22.05.2009, 14:27
MOONMAN

Standard

Tabi Yunan bizden daha gelismistir Avrupa bizden daha gelismistir. Onlar kültürüne Ahlakina Ideallaerine sahip cikarlar. Sizler gibi burda Imana Ahlaka kurana catmazlar.
Ben sizi anlamiyorum. Hristiyan pazar günü kilisede yalvarir. Yahudi Havrasinda, ama sizler gibi entel Zibidiler vaybeede ahkam keserler. O araplara tas cikartan yahudiler asiri dinci ziyonist israilli. Sen dinine burda laf atarken gülerken onlar yahudilik icin calisirlar. Bizim cahil kendini entel gören bir kac tane cikmis, yok dine laf atar gericiligi kendi cahilliklerinden degil Islamdan ararlar.
Sizler burda zibilik yapip akilli ayaklar la gecinirken Yunan genci dinine sahip cikar, ilkelerini bilir. Siz hangi akla fikre hizmet ediyorsunuz anlamadim.?
Alt 22.05.2009, 17:58
unixxx

Standard

Tja.. auf dem mond kriegt man halt nichts mit! Was meint ihr; wollen wir den Mann auf dem Mond ignorieren? Mir geht er zumindest ziemlich auf die nerven.
Alt 22.05.2009, 19:50
MOONMAN

Standard Unixx ve diger terbiye ve edbe elbisesi yirtilmislar icin

Sizin gibi Islam düsmanlarina diyecek su kadar.
Benim taliban gibi sakalim yok ama sana bakarak hic olmassa kimligimi kaybetmemisim.
Ba bu senin ve senin gibi düsünen burda beraber kuyruk salladiklarina ufak hediye.
Sen anlamassin ama neyse

At idrarindaki sivrisinekler

Eski zaman yılları, herkesin hayvanı var
Atla, esek ve katır, gerisi sıgır, davar

Hayvanlar idrar yapar, göl olusur sonradan
Bir sinek hem de sivri! , ucuyorken oradan

Bir saman cöpü düsmüs, idrarın ortasına
Hafifte rüzgar eser, gidermis rotasına

Bizim sivrisinekse, bu cöpe konuvermis
cöp hareket ettikce, kendince söyle dermis;

“ – su derya dedikleri, burası olsa gerek
Gemi dedikleriyse, bu bindigim ot direk,

Kaptan-ı derya ise, ben olurum herhalde! ..”
Öyle böbürlenmis ki, durum is bu mihvalde

İdrarı derya sanmıs, samanıysa bir gemi
Sivrisinek kendince, böyle sanır görkemi

Saman cöpü, idrarda! .. birde sen tavır takın
Kaptan-ı derya olmus, sivrisinege bakın! ..

İste vaybee kahramanlari sizler, bu sinege benzersiniz
At idrarı üstünde, saman ile gezersiniz

Kendimizi idrarda, kaptan-ı derya sanır
Böbürlenip sevinen, elbetteki aldanır

Bu kıssadan hisse su, terbiyeli ve ahlakli olun
Göle dönen idrarda pislikle dolmayin

Zitat:
Zitat von unixxx Beitrag anzeigen
Tja.. auf dem mond kriegt man halt nichts mit! Was meint ihr; wollen wir den Mann auf dem Mond ignorieren? Mir geht er zumindest ziemlich auf die nerven.
Alt 22.05.2009, 20:31
unixxx

Standard

Dann - hauuuuu doch ab! Ein perverser Dichter hat hier noch gefehlt. Deine geistigen Ergüsse.. lass sie woanders fliessen.

Geändert von unixxx (22.05.2009 um 20:33 Uhr).
Alt 22.05.2009, 21:54
MOONMAN

Standard Hoschttt ordan kuduz sifrinti

Hoscht ordan sen kimi nerden kovarsin.. burasi babayin evi degil yavrum.. Seni belki baban evden kovmustur ama sen burda kimseyi kovamassin.. daha sen internetin I sini bilmezken, daha vaybeede yollara düsmeden ben buralardaydim...
Perverse Dichter degilim yada ben perverse Dichteriysem sende chat sanal yosmasin dersem ne dersin?
Hmm iich verstehe dich , du kannst ja mit geistigen Ergüssen nichst anfangen, da du ja nur hinter anderen Ergüssen bist bzw. von diesenn Ergüssen deine Persönlichkeit, Respekt und Anstand verloren hast.. Falls du mal sowas besessen hast. Daran zweifle ich sehr
Eh ikimizin arasinda fark bu: ben kalemimle yazar, geistige Ergüsseler produzieren ederim sende agzina geistig olmayan Ergüsseleri alirsin

Zitat:
Zitat von unixxx Beitrag anzeigen
Dann - hauuuuu doch ab! Ein perverser Dichter hat hier noch gefehlt. Deine geistigen Ergüsse.. lass sie woanders fliessen.
Antwort