| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() kart bekliyordum..olmadi
off offf |
|
|||
|
|||
![]() benim bvb"yede gaydi
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Ç. Rizespor - Denizlispor 2-1
Bursaspor - Beşiktaş 0-2 Galatasaray - Gaziantepspor 1-2 Adanaspor - İstanbulspor 1-0 A. Sebatspor - Malatyaspor 0-0 Samsunspor - Ankaragücü 3-1 Gençlerbirliği - Diyarbakırspor 3-1 Konyaspor - Elazığspor 2-1 Fenerbahçe - Trabzonspor 1-1 |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() ASENA ÖZKAN
Cem Papila son kırmızı kartını kullanıp karşılaşmaya noktayı koymuş; tribünde sinirleri fazlaca gerilmiş genç adamlardan biri nefret dolu ses tonu ile bana bağırıyor; "Gülme lan..." Niye gülmeyecekmişim? Bazen gülmez miyiz ağlanacak halimize? Olup biten üstüne o kadar çok yazıldı çizildi ki futbolun gündemini oluşturan doksan dakika ve baş aktörleriyle ilgili bugüne dek bilmediğim çok şeyi öğrenme olanağını yakaladım! Lucescu hainden de öte... Ben ve benim gibilerse tetikçi yazarlar. Cem Papila ise 8"de 8 kusursuz! Baştan alalım... Yaşadığımız ülkenin adı; Türkiye. Bu ülkenin başbakanının hakkındaki dava sayısı belirsiz. Maliye bakanı naylon fatura sanığı. Milletin vekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmaması için çabalıyor. Medya patronunun hangi suçlardan yargılandığı üstüne kendi kuruluşunun bile kafası karışmış durumda. Eroin kaçakçısı elini kolunu sallayarak geziniyor. İnsanların canına kıyarken keyif alan canavar "iki yıl cezaevi tatili"nin ardından özgürlüğüne kavuşuyor. Dahası var: Uyduruk kaydırık bir yarışmaya katılan ve ilginçtir, ne söylediği bile anlaşılmayan suç makinası bir genç adam "idol" oluyor. Birincisinde kendisini korumak için bıçağına sarıldığını varsaysam, geriye kalan 3 suçu ne olacak? Bunlar Türkiye"de yaşayan herkesin giderek kanıksadığı gerçekler. Bir başka açıdan bakalım: Cumhurbaşkanının aracı kırmızı ışıkta durunca bu ülkede olay oluyor. Aynı şekilde Ahmet Necdet Sezer kitap alırken ödeme sırasına girince kimse gözlerine inanamıyor. Ve bir hakem çıkıp kanıksamak ve boyun eğmek zorunda bırakıldığımız sistemin dışında işler yapıp, kararlar verince, deyim yerinde ise apışıp kalıyoruz. Elbette ki Cem Papila hain değil, elbette ki Cem Papila doğru kararlar verdi. Ne var ki futbolcuları ikaz edebilir, istese bir çok şeye engel olabilirdi. İstemedi, belleklerde yer edecek bir örnek verdi. Bu onun seçimi, onun tercihiydi. Sigarasını tellendiren trafik polisi akan trafik içinde şerit ihlali yaptığınız için sizi seçiyor aradan. Ardından da size ceza yazmaya başlıyor. Ne dersiniz? "Teşekkür ederim" mi, yoksa "Herkes aynı şeyi yapıyor niye ben" mi? Benim kabullenemediğim işte bu. "Temiz toplum" ortak istemimiz ise, ki herhalde öyle, öyleyse şartlar, kurallar, ilkeler herkes için eşit olsun... Acaba kaçınız, başınıza gelen sevimsiz bir olayın ardından "artık bu ülkede yaşanmaz" diye isyan bayrağı açıp, "Yolunu bulsam gideceğim" dediniz? Ama bunu dile getiren Lucescu olunca adama söylemediğiniz hiçbir şey kalmadı. Cem Papila ne kadar doğru kararlar verdi ise Lucescu da tepkisini aynı paralelde belirtti. Lucescu insan. Üstelik siz onu ne kadar aşağılamaya kalkışırsanız kalkışın, o komplekslerinden arınmış, hümanist çizgisinden ödün vermeyen bir insan. Poponuz acıyacak ama lütfen çuvaldızı kendinize batırın, bakalım nasıl ses vereceksiniz! Ve gelelim Serdar Bilgili"nin tribünlerine! Bilgili, "benden sonra tufan" dedi. Bu çok aşikar. Zaten ödün verilirse, verilen ödün kolay kolay geri alınmaz ki... Nitekim Bilgili de zamanında verdiği ödünlerin meyvelerini topladı. Yani rüzgâr ekenlerin başına geldiği gibi-kartopu-fırtınası biçti. kaynak: radikal.com.tr |
|
|||
|
|||
![]() Trabzonspor-Konyaspor
Gençlerbirliği-Denizlispor İstanbulspor-Gaziantepspor Çaykur Rizespor-Fenerbahçe |
|
||||
|
||||
![]() sonunda Fenerbahçe Mehmet Yozgatlı konusunda mutlu sona ulaştı.İstanbulspor?un sözleşmesini feshettiği genç futbolcu, dün kendisini 3.5 yıllığına Sarı-Lacivertli renklere bağlayan imzayı attı...fenerlilere duyrulur ;o)
|
|
||||
|
||||
![]() Ç. Rizespor - Denizlispor 1-1
Bursaspor - Beşiktaş 1-2 Galatasaray - Gaziantepspor 2-1 Adanaspor - İstanbulspor 1-2 A. Sebatspor - Malatyaspor 2-1 Samsunspor - Ankaragücü 2-1 Gençlerbirliği - Diyarbakırspor 2-1 Konyaspor - Elazığspor 1-1 Fenerbahçe - Trabzonspor 1-2 |
|
|||
|
|||
![]() yasasin desenize, fenerim yari finalde................
![]() dusmanlarimiz catlasin. |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|